Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Nálunk betegség tarolt, talán most kezd mindenki jobban lenni. Legnagyobbam az infót már lázasan írta (na jó, szerintem nem sokkal lett volna más az eredmény, ha egészséges...)
Emelt töri eredmény még nincs, magyart ma tudja meg elvileg (ő sem írt esszé címet ...) infó 82, angol 91, matek 93, ennyit tudunk most. Jövő pénteken lesz az emelt töri szóbeli. Az infó azért meglepte, szerinte hülyén pontoznak ;) szerintem szimplán nem figyelt oda.
Középsőm, aki előrehozottakat csinál: 93 infó, 96 angol. Angolból ősszel emeltezik.
A jövő évi pontszámítás továbbra is káoszos nekem, gyerek gyűjtögeti a pontokat, aztán meglátjuk mit számítanak be. Az angol emelt után megcsinálja a C1-et is. Nála kicsit nehezebb, hogy mennyi pont is kéne, hetente más szak a cél, 350-460 pont közt bármi lehet. Eddig úgy volt, hogy jövőre matekból és spanyolból emeltezik, de már nem biztos semmiben.
Gratulálok, nagyon szép az a magyar!
Nálunk minden írásbeli eredményt június 3-án közölnek, előbb egy nappal sem.
De fordítva nézve igen, legalább 48 pontos szóbeli kell, hogy ne rontson az eredményén, ha jól gondolom.
Két ilyen full humán emberke keveredett az osztályba, de helytálltak becsülettel. VMG-ben a tagozatok nem átjárhatatlanok, az a két plusz infó óra az első két évben igazán túlélhető volt. Utána meg olyan faktra mentek amire akartak. Az már érdekesebb kérdés, hogy miért ment ez a két gyerek is matek faktra. :DDD
Én már értem. :-)
100 pont írásbeli + 50 pont szóbeli = 100%. Kivéve az(ok) a tárgy(ak), ahol nincs szóbeli, ott 100 írásbeli pont=100%.
Az adott esetben: 96/100 írásbeli pont a JELENLEG 96%.
Szóbeli után, ha az hibátlan, akkor 146/150 lesz az összpont, ami 97%-os végeredmény.
Az írásbeli 100 pontot, a szóbeli 50 pontot ér.
(Így a 96 pontos írásbeli + 50 szóbeli = 97%. Nagyon szép.)
Két esszé van amúgy, a főelemzés, meg van egy olyasmi, mint a felvételinél az utolsó feladat. Jelen évben ez a filmek szinkronizálásáról szólt pro és kontra.
De lehet, hogy máson is veszített. Nem lehet még megnézni.
És ezen az űreredményen szóbelin tud még javítani? Ha mondjuk az ott hibátlan lesz?
Felfelé kerekítenek akkor?
Akkor azt már tudjuk, hogy az esszé címe 3%-ot ér. :-D
Eyébként persze hatalmas gratula!!!
Az, az. :-)
Az ekreta rendszer hiányosságaitól jutottunk el a jegyekhez.
Két karót kapott ugyanazon az órán ugyanazért? Ha ez történt akkor én se nyelném be. Mire jó ez? Örök emlékül általános iskoládtól csak mert hisztis napja volt a matektanárodnak?
Majd mesélj, hogy mit sikerült intézni!
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!