Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Hát akkor a nyekesek és kéttanosok hamar esetében kétségés hogy a 2. etapot igénybe fogják-e venni. Sok esetben 11.-re már nyelvvizsgáznak a sima gimisek is, mert nem hagyják a végére.
Az új rendszerben mégúgyse fogják, mikor kell egy nyelvvizsga a felvételihez.
Azt én nem tudhatom. Vannak persze sejtéseim, de azok bárkinek lehetnek.
Mindenesetre a jelenleg futó külföldi nyelvtanfolyamok általam nézett részében ebből az összegből két hét kijön, és ők is megélnek az üzletből.
Szerintem az aki kitalálta az új szabályokat és aki megálmodta a hangulatjavító intézkedéseket az nem ugyanaz a személy. De valószínűleg egyiküknek nincs 11.-es gyereke. Elképzelhető hogy pár év/hét múlva már esetleg más területen tevékenykednek és javítanak hangulatot.
A gyerekeket meg felkészítik az életre. :(((
Na persze ki marad ki? Aki idén 11.-es.
Rá már vonatkoznak az új összeábdált szabályok, nyelvi elvárások, de nem utazhat.
Pff...
Na igen, az apró betűk.
Jó nagy hangon meghirdetjük, mint a CSOK-ot, aztán majd feltételekkel jól megszűrjük a jelentkezőket.
Kíváncsi leszek, a kéttanosban tanulóknál melyik lesz az első nyelv. Az ÖSB-ben pl. a német nem első idegen nyelv; az az angol.
Több helyen elhangzott, h.első nyelv.
Nekem a pályázati rendszer nem tetszik. Az igazságos/objektív elbírálás garanciáit nem látom. Az iskolai ajánlást gondolom kb mindenki megkapja majd iskolai sablonnyomtatványon. A családi engedély már rezeg, mióta a család kizárólagos definíciója közhírré tétetett. A többi szempont nem ismert, ott lehet igazán a kutya elásva.
Igen, ez engem is meglep, ha az első nyelvként tanultra lehet csak.
Az orosz nem ritka, de ott azért nem olyan egyszerű az élet, sokkal jobban ellenőriznek mindent. Persze, mivel a nagy vezér az ottani főmufti EU-s puszipajtása, lehet, hogy megoldják.
Nekem jövőre két kilencedikesem lesz, igaz az egyikük nyekes év után kilencedikes. Az nem is tudom minek számít.
Meglátjuk mi lesz.
Van spanyol, kéttannyelvűben. Szerintem tanulják annyira tömegesen mint a kínait első nyelvként.
De eddig arról még nem olvastam hogy csak az első nyelvként tanultra jelentkezhetnek, ezért lehetne nagyobb a kínálat. De talán majd bővül, én olasznak is örülnék. Oroszt is sokan tanulnak, annak is lenne értelme.
Hát erre nagyon kiváncsi
leszek
eddig még semmi sem volt teljesen úgy, ahogy ígérték. Enyém nagyobbik jövőre 11.-es.
No, ha francia is van, akkor mondom ketteskének, hogy azt IS tanuljon az orosz mellett. És akkor jelentkezhet egyénileg. Jövőre 10- osztályos, elvben akkor kezdi a 2. idegen nyelvet, 11-ben mehetne.
Különben, ha kínai, akkor érthető, hogy ennyire borzasztó drága fejenként, oda az utazás is maga egy vagyon. Bár két hétre oda nem is éri meg menni.
Ezt láttátok? Angol, német, francia, kínai. A többi nyelvről nincsen szó.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!