Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Hát igen... Ehhez képest tegnap már a hugától kérdezgette, hogy mi is az a perfect continuous participle, vagy ilyesmi. Szóval kezdett teljesen összezavarodni. :S
Percenként frissítgették az eduline-t... Rémes, na.
Meg a leblokkolósoknak.
Jól emlékszem a szóbelin kihúztam "A parasztság helyzete a XV-XVI. században" c. tételt. És áramszünet. Egy árva gondolat nem jött. Odarohant a töritanát és elkezte a tétel első mondatát (nála mindent szóról szóra kellett tudni). Két szó után beugrott minden.
Na ilyen bénán izgulós diákok esetében segíthet. Ill. olyan tanároknál, akik a saját gondolataikat szeretik visszaolvasni a dolgozatokban...
Mondjuk azt én is kételkedve fogadom, hogy egy éjszaka meg tudott mindent tanulni max pontosra az, akinek eddig lövése nem volt az egészhez.
Ez szvsz igazán nagy segítséget annak jelenthetett, aki egyébként is tudta az anyagot, csak még egyszer át tudta nézni előző este, most már célirányosan csak ezekre koncetrálva.
Szerintem is ez az idei így marad. Elfér a többi félfair akció között, egy hónap múlva csak az emlékszik rá majd akit érintett.
De mi lesz jövőre???
Énisénis, igen. :)
De semmire nem emlékszem ebből a tétel mizériából. :)
Ugye :-)))
Üdv újra!!
Ne mondd, annyira elszomorít és igazságtalannak érzem:(. Persze javul és szépséges lesz az a statisztika, ebben az évben. Az előző években meg utána pedig a szokásos.
Nem lehet bizonyítani, sajnos. Bár a szóbelin is szépen lehet rontani. Ha nem tanulja meg a gyermek tisztességesen a tételeket, akkor veszíthet pontokat.
Így van, a csalás, az csalás. Magyarországon, ahol a kiskapuk a túlélés eszköze volt évszézadokon kerezstül, bocsánatos bűnnek tartjuk, ahogy a bliccelést, a adóelkerülést is.
Vagy gondoljunk egyes vezetőink diplomamunkáira, disszertációira.
Nem állítom, hogy másutt ezzel nem próbálkoznak, de talán nyugatabbra kevésbé elfogadott jelenség (spanyolul van szó arra, hogy "puska", angolul, németül nem tudom)
Van itt egy jó cikk a felsőoktatásbeli csalásokról:
Igazat adok neked, valóban nincs rendben így, de örülök, hogy nem kell újra megírniuk.
Nálunk nincs jelentősége, hogy éppencsakhogy 5-ös lesz, vagy maximális ponttal.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!