Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után fórum

Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2727. Karott (válaszként erre: 2726. - Levia)
aug. 10. 08:45
Hasonló tanfolyamukat már néztem korábban is, kár hogy olyan messze vannak nekem.
2726. levia
aug. 9. 15:21

Ha még nem unjátok, hogy kedvező angoltanulási lehetőségekkel jövök, itt egy újabb. :-) Olyan ajánlotta, akinek angol ügyekben feltétel nélkül adok a szavára!

Pre-int. max. 7000Ft/30 óra; Upper-int. max. 9000Ft/30 óra. Részben anyanyelvi tanárokkal.


[link]

2725. eleonóra123 (válaszként erre: 2723. - Bogi11)
aug. 7. 08:34
A már meglévő kapcsolatokra építenek, ezeket gyűjtik össze. (És ez is kevés lesz szerintem.) Én tartok tőle hogy a minőség rovására megy majd a mennyiség. Szeptemberben okosabbak leszünk?
2724. Bogi11 (válaszként erre: 2723. - Bogi11)
aug. 6. 20:55
Mondjuk sok új info nincsen benne..
2723. Bogi11
aug. 6. 20:54

Ehhez mit szóltok?


[link]

2722. Bogi11 (válaszként erre: 2720. - Levia)
aug. 6. 08:17
Én is köszönöm.😊Továbbítottam.
2721. akinomuj (válaszként erre: 2720. - Levia)
aug. 4. 22:05

Jó lehetőség, értesítem is a lehetséges érdeklődőket.


Köszönet a megosztásért!

2720. levia
aug. 4. 13:44

Ha vki, vagy a gyereke szívesen tanulna kicsit angolul a közgazdaság alapjairól és büszkélkedne egy Stanford University által kiállított (letölthető .pdf) oklevéllel, (külföldi továbbtanulásnál esetleg felturbózhatja az önéletrajzot), most még van lehetőség bekapcsolódni egy ingyenes online kurzusba. Csak egy sima regisztráció kell, és egy kis idő. :-) Én nagyon szeretem a hasonló kurzusokat, remek angol gyakorlás.


"Principles of Economics with John Taylor


This course is designed as an introduction to the study of economics. Participants will be exposed to the economic way of thinking and learn about the functioning of a modern market economy. The early part of the course focuses on microeconomic analysis including the behavior of consumers and firms. We analyze markets for goods and services and policy choices that affect these markets. The later part of the course moves on to macroeconomic concepts such as national production, employment, inflation and interest rates. We explore models that determine long-run growth and short-term fluctuations in national economies. We then discuss the role of government regulation, monetary policy, and fiscal policy.

As long as you receive 50% of better you will receive a Statement of Accomplishment. If you receive a 75% or better you will receive a Statement of Accomplishment with Distinction. You must complete this requirement by August 29, 2019."


[link]

2719. akinomuj (válaszként erre: 2716. - Levia)
aug. 4. 13:41

Több ismerősöm (gyereke) az után döntött a küldföldre pályázás mellett, hogy kiszivárogtak ezek a hírek.

Azt mondják, ha már fizetnek, akkor olyan helyre akarnak menni, ahol az első nyári gyakornoksággal már megkeresik a megélhetése valót és a 3. év után olyan állásajánlatok közt válogathatnak, amiből pár év alatt a tandíjhitelt is kipengetik lazán.

Van, aki azt mondta, hitelt vesz föl a gyerek megélhetésére az első évre, utána már önfenntartó lesz, és vissza is fogja adni a szülői befektetést. Mert annak tekintik.

2718. akinomuj (válaszként erre: 2704. - Sütanapocska)
aug. 4. 13:37

Egyet kell értenem. A magyar nyelvtani alapokkal gond van, sokszor felnőtteknél is (lehet, sosem tudta).

Jó fogódzó tudni a nyelvtani kereteket.

Nyilván sok jó példával idegen nyelven is jól meg lehet ezt világítani.


A sok beszéltetéssel is egyetértek. Úgy automatizálódnak a struktúrák, no meg aktiválódik a szókincs. Gyönyörű dolog tudni a nyelvtant, de mit sem ér, ha nem tudjuk alkalmazni gyorsan, flottul.

2717. logarithmia (válaszként erre: 2716. - Levia)
aug. 4. 13:34
Ez de kemény!
2716. levia
aug. 4. 10:57

"Ez a ceremónia több mint a Corvinuson tartózkodásunk vége. Ez egyben az egyetem eddigi korszakának végét is jelenti. Ezek a mondatok egy zsúfolásig telt teremben hangzottak el a Budapesti Corvinus Egyetem diplomaosztó ünnepségén. A beszédet az intézmény egyik végzős hallgatója, az amerikai Clare Humphreys mondta el, aki részletesen beszámolt arról, miért tartja rémisztőnek a Corvinus előtt álló jövőt.


Jövőre átalakítják az egyetemet, egy közhasznú intézményből magánintézmény születik, ami egy bank és egy olajcég tulajdonában áll majd, a miniszterelnök egyik közeli barátjának irányítása alatt – mondta.

A fiatal lány azért jött ide tanulni, hogy elkerülje az amerikai felsőoktatási rendszer okozta eladósodást, viszont most azt látja, hogy Magyarországon épp olyan intézkedéseket vezetnek be, amik megfojtják otthoni barátait."

[link]

2715. *kisdarázs* (válaszként erre: 2705. - Virgilius)
aug. 3. 23:36

A környezetemben jó néhány olyan emberke van, aki soha egyetlen napot nem töltött el nyelviskolában, mégis ragyogóan megtanulta. Televízióból, rádióból, az utcán, a munkahelyen stb.

Ja, és a környezetemben még a német anyanyelvűek is összevitatkoznak időnként a der-die-das-on.

2714. *kisdarázs* (válaszként erre: 2704. - Sütanapocska)
aug. 3. 23:29

Igen, Németországban a német nyelvtant is németül magyarázzák el, méghozzá érthetően.

Nem is várható el egyetlen tanártól sem, hogy a 10-12 fős csoportban 10-12 nyelven magyarázza el ugyanazt, amit egyszer is elég.

2713. eleonóra123 (válaszként erre: 2704. - Sütanapocska)
aug. 3. 19:49

A magyar nyelvtani alapokkal lehet hogy baj van, de nekünk volt szerencsénk olyan több olyan nyelvtanárhoz akinek gőze sem volt arról hogy az általa tanított gyerekek éppen hol tartanak a magyar nyelvtanban. Ötödikes gyerekeknek tanította a hogy mi a mondatrészek helyes sorrendje, hova tegye az alanyt, hová az állítmányt. A gyerek tudta is hová tegye, csak azt nem értette hogy mi az. De a tanárt nem zavarta hogy majd csak később tanulják. Hetedikben a fiam megkérdezte a nyelvtanórán hogy mi az az időhatározói mellékmondat, mert azt tanulják németből. A nyelvtantanár nem árulta el, azt mondta majd kilencedikben megtanítja...

Sajnos nem hangolják össze a tananyagot és ez a környékbeli magántanároknak állandó munkát biztosít.

2712. logarithmia (válaszként erre: 2711. - Sütanapocska)
aug. 3. 16:48
Én könnyen tanulok nyelvtant. De nem könnyen szólalok meg,mert a háttérben pörgetem a szabálykönyvet:-) A gyerekem rengeteg anyanyelvűt hallgat, neki a nyelvtan megfogalmazása már csak aha-élmény szokott lenni, érzésből helyesen használja, mire hall róla. És számomra irigylésre méltó a nyelvtudása.
2711. Sütanapocska (válaszként erre: 2708. - Logarithmia)
aug. 3. 16:35

Én megtanítom a nyelvtant és az életszagú használatát. Betonbiztosan. 🙂 Azért írom így, mert úgy szeretem látni a srácokat, mikor az utálat elmúlik és elkezdik szeretni a nyelvet, mert végre értik.

És abban hiszek, hogy a tesztek is akkor lesznek jók, ha folyamatosan beszéltetem őket. Aki megszokja, hogy párbeszéd közben ugrálni a kell igeidők és módok között, azon nem fog ki egy teszt sem. A spanyol nyelvről beszélek.

2710. levia (válaszként erre: 2706. - Sütanapocska)
aug. 3. 16:35

Az megtáltosodás (mindenesetre a hatékonyságot tekintve annak érzem), ha 20 éve (legalábbis középszinten) kisujjból ment a nyelvtan és semennyire a beszéd? Most megy a gátlástalan locsogás kb. mindenről de minimálisan korrekt nyelvtannal :-)


Olyan jó lenne mindez együtt!

2709. virgilius (válaszként erre: 2708. - Logarithmia)
aug. 3. 16:33

Hát, ha így lenne, akkor mi már igazi táltos paripák lennénk...


Egyébként tény, hogy nem nagyon tudják a gyerekek a nyelvtant, de ezzel együtt egész jól el szoktak boldogulni. Én magyarból (mármint nyelvtanból) korrepetáltam pár gyereket, fogalmuk se volt a mondatrészekről, angol B2 mégsme jelentett nekik problémát.

2708. logarithmia (válaszként erre: 2706. - Sütanapocska)
aug. 3. 16:18
A megtáltosodás a beszédkészség javulásában is megmutatkozik? Vagy csak jobb nyelvtani teszteket írnak?
2707. virgilius (válaszként erre: 2706. - Sütanapocska)
aug. 3. 16:15
Nekünk családilag pont a fordítottja a problémánk. Gyerekeimnek is. Milyen nyelvet tanítasz egyébként?
2706. Sütanapocska (válaszként erre: 2705. - Virgilius)
aug. 3. 16:03
A hozzám eljutó diákoknál mindig ugyanazt a problémát látom. Az iskolában nem értik meg a nyelvtant, mert nem lett jól elmagyarázva. A miértre számos teóriám van. 🙂 És amint ezt elkezdem visszamenőleg megtenni, láss csodát, a tanulóim megtáltosodnak. De ismétlem, ez az én tapasztalatom. 🙂
2705. virgilius (válaszként erre: 2704. - Sütanapocska)
aug. 3. 15:51

Hát... én nyelvészként elég sok nyelv nyelvtanát elég jól ismerem, (magyarul) el is tudom magyarázni, és kb egyiken se tudok megszólalni. Az anyanyelvi beszélő meg, aki azt se tudja, mi az, hogy főnév, meg ige, ragyogóan beszél. Melyikkel megyünk többre?

Nem véletlen, hogy Magyarország kb a legrosszabb hatékonyságú az idegen nyelvek oktatása terén, mert ezt a nyelvtanközpontú módszert tolják még mindig.

A felsőfoknál már valóban kellenek a biztos nyelvtani ismeretek, de alatta bőven el lehet lenni hallás alapján való tanulással.

aug. 3. 15:17

Idegen nyelven magyarázni a nyelvtant??? 😂

Bocsássatok meg nekem és tisztelet a kivételnek!!!

De ezen felnyerítettem.

Minden napos gond számomra, mikor elkezdem a tanulóimnak magyarázni és kiderül, a magyar nyelvtan alapokkal is baj van. Amikor azt mondom, hogy főnévi igenév, meg múlt idejű melléknévi igenév....no de sokszor az is komoly gond, ha azt mondom, ez az elbeszélés múlt ideje. 😁

Gimnazistáknál is sok a homályos rész, azután viszont teljes a káosz.

Természetesen hozzáteszem, hogy csak saját tapasztalat alapján látom így. 🙂

2703. akinomuj (válaszként erre: 2702. - *kisdarázs*)
aug. 2. 23:12

Nem ismerem a feltételeket, de pl. amit a közelünkben szerveznek, az naponta 3-8 közt heti 5x. Ki tudja ezt megoldani munka/iskola mellett?

Nem egyszerű.

2702. *kisdarázs* (válaszként erre: 2701. - Eleonóra123)
aug. 2. 21:46

Én egyszerűen nem értem, miért lasszóval kell összeszedni a jelentkezőket az ilyen tanfolyamokra (vidéki városokban sem jobb a helyzet, többedik nekifutásra tud némelyik tanfolyam elindulni).

Ingyen idegen nyelvet tanulni, amikor mások vagyonokat fizetnek ki érte, azért nem olyan rossz dolog szerintem.

2701. eleonóra123 (válaszként erre: 2700. - *kisdarázs*)
aug. 2. 18:38
Na ez a Studio Italiában van, akik alapból olaszt oktatnak. 😀 De szintén B1, és motiváltnak tűnnek a résztvevők. Az angol alapszintű tanfolyamra valamiért nem teltek be a helyek, legalábbis a tanfolyam kezdőnapja előtt 1-2 nappal is küldték a leveleket hogy még be lehet íratkozni.
2700. *kisdarázs* (válaszként erre: 2699. - Eleonóra123)
aug. 2. 17:58

Én otthon a Katedránál minden támopos ingyenes lehetőséget maximálisan kimerítettem, mindhárom kurzus nagyon jó volt. Jó tanárokkal, jó csapattal igaz, B1-től felfelé, ott már azért nem azok ülnek be, akik csak eltölteni kívánják az idejüket.

A némettel, ami szintén valami támogatott volt, a nulláról indultam, a 4 hónapos intenzív tanfolyamon a kimenet sem lett sokkal magasabb szintű. A 12-ből 2 volt (velem együtt) aki tanulni is akart, a többi csak a létszámot adta. Már, ha egyáltalán megjelentek.

2699. eleonóra123 (válaszként erre: 2692. - *kisdarázs*)
aug. 2. 16:26

Én a Karintiába szervezettre gondoltam, azt sok iskolában reklámozzák. A fiam osztálya is ment, nyelvtanfolyamnak rövid volt, (1 hét) a gyerekek egymás közt magyarul beszélgettek, így nem volt valami hatékony. Ha osztálykirándulásnak tekintem jó volt, csak ahhoz meg elég borsos az ára.

Az SCA kéthetes bécsi nyári tábora viszont bejött. Kis létszám, egész nap németül beszélő tanárokkal és jó programok. Bár megkérik az árát, de legalább jó.

A fiam elkezdte a héten az intenzív angoltanfolyamot, azt mondja nyomulnak rendesen, nem lazulják el. Tartottunk tőle, (mert a tanfolyam ingyenes), de ha így marad akkor hasznos lesz. Persze nyugtával dicsérjük a napot, de a kezdés ígéretes.

2698. virgilius (válaszként erre: 2697. - Levia)
aug. 2. 15:10
Ez így igaz, magyarul nem magyaráznak. De angolul igen. ;)
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook