Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érdi kismamák - beszélgessünk fórum

Érdi kismamák - beszélgessünk (beszélgetés)

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
732. nicho (válaszként erre: 729. - Kislurko)
2013. jan. 9. 22:08

Szia!

Samu nem egy bőbeszédű doki én is hozzá jártam tanácsadásra. Mindig mindent úgy kell kihúzni belőle.

A lényeg, hogy ha a védőnőtől megkapod a terhesgondozó könyvet kapsz hozzá egy kis papírt amin rajta van hogy mikor kell menned valamilyen vizsgálatra vagy dokihoz. Samuhoz ne menj feleslegen tanácsadásra mert nem szereti. Nekem is a védőnőm mondta, hogy havonta mennem kell aztán a 3. alkalom után derült ki, hogy nem. Csak ami a papíron szerepel. Ha nem kapsz írj és leírom neked. De ha mész a Samuhoz előtte héten menj el a védőnőshöz a kötelező kört lefutni. Súly mérés, vérnyomás, vizelet, egyebek.

A 12. heti nyakiredő UH-ra egy nagyon unszimpi doki szokott jönni. Nem szereti ha kérdeznek....

Ha van még valami kérdésed szívesen válaszolok.

2013. jan. 9. 17:20
és jövöhét szerdán labor és megint védönö
2013. jan. 9. 16:59
ja és hüvelyváladék vizsgálatom nem volt,most voltam másodjára
2013. jan. 9. 16:58
hello!kaptam labor beutalot 3félét is,meg ekg ra,megkerestem ezekel a papirokkal a védönöm.ö aranyos volt és elmagyarázta nekem mivel hova menjek.legközelebb 31.én lesz nyaki redö vizsgálatom,de én azt sem tudtam hogy nem ö csinálja hanem jön valami másik doki csak csütörtökön, fél1re és csak 10 kismamát vállal.
728. Thaifun (válaszként erre: 727. - Pincsi79)
2013. jan. 9. 16:18
a náthát leszámitva jól vagyok.pihenni próbálok,romokban álll a ház.Elkezdtük csinálni a nagyobát félig kész a tapéta.Bementem körül nézni ,de nem mertem egyedül nekiállni,majd holnap.A korázi csomagra még nem is gondoltam,csak arra,hogy a gyereknek legyen meg mindene.Nincs is szalonképes köntösöm.Hu ezt is bekell szerezni
727. Pincsi79 (válaszként erre: 725. - Thaifun)
2013. jan. 9. 16:10

Thaifun, nagyon köszönöm, te remelem jól vagy. Pihenj most mar sokat, olvassgass. Ja és a kórházi csomagot akar el is keszitheted. Mar jó, hogy ha megvan.

Sziasztok.

726. Pincsi79 (válaszként erre: 724. - Kislurko)
2013. jan. 9. 16:08

A dokihoz legközelebb mikor kell menj? Valószínű, hogy azért nem mondott semmit, mert a protokoll szerint 10-12 terhességi het után mondható biztosnak, hogy a baba megmarad és elindul ténylegesen a fejlődés.

Akkor is furcsalom. Vérképet mindenkepp kellene csinaltass, de ehhez csak kene a dokitól beutaló, stb.

Nem tudom ki a doki, lehet jobb lenne váltani?!

Hol fogsz szülni?

725. Thaifun (válaszként erre: 723. - Pincsi79)
2013. jan. 9. 15:26

nekem irtad le igaz priviben de bemásolom:

0- a terhesseg megállapítása. Rákszűrés, ha 1 évnél régebben volt.

Felvetelkor a varandósok köze: 1.vérvétel, vizelet, vércsoport, ellenanyag szűrés, EKG, belgyógyászat (erre az utolsó kettőre a védőnő, vagy háziorvos kell elkuldjon), fogászat ( ezt nem kérik általában, de jó megnezetni)

Itt még a szifilszt nézik a vérből.

Havi ellenőrzés a nődokinál.

8-12 het: hüvelyváladék vizsgálat ( ezt nálam nem vitte túlzásba, a fehér gumikesztyün megnézte, h van-e színe a h.valadeknak)

12het: uh - nyaki redő vizsgálat - genetikai rendellenességek és idegrendszeri rendellenességek zárhatják ki első lépésként

16het: - 2.vérvétel, AFP, HEPATITIS-B

18het: - második uh - mégegyszer megnézi a genetikai rendellenességeket, ekkorra mar megvan az AFP eredmenyed

Ettől a héttől a védőnő minden alkalommal kell magzati szívhangot hallgasson.

24-26 het: 3.vervtel: verkep, vizelet, vércukor (valszeg vinni kell glukozt), megint ellenanyag szűrés

28-30 het: harmadik uh.

35hettol minden heten CTG,

36 het: 4.vérvétel: verkep, máj, vese, alvadási faktorok, vizelet, ellenanyag

36-38 het: hüvelyváladék vizsg.

38 het: negyedik uh.

Ebből nem mindent csinálnak meg, a huvelyvizsgalatot nekem is mindig csak színre nézte, de a verképek, uh, Ctg, vizelet..ezeket rendesen csinálta.

A 12 heti és 16 heti verképeken kívül a többinél lehet eltérés pár nap, egy het, ott nem lényeg, hogy mikor csináljak az ellenanyagot, hepatitisz, szifillisz, stb. Ezért ne izgulj.

A maganrendeloben illetve a védőnőnél minden alkalommal mernek vérnyomást és súlyt.

Voltam ma Uh-on minden OK szerencsére a tökivel,csak nagyon náthás lettem..

2013. jan. 9. 14:52
hello!9 hetes pont ma voltam dokinál,védönöm éphogy megtaláltam,de adoki nem mond semmit,csak kicsit zürös az egész igy nekem mikor nem tudok ugye semmit
723. Pincsi79 (válaszként erre: 722. - Kislurko)
2013. jan. 9. 14:25

Szia, a nodokinak az lenne a feladata. Szerintem kérdezd meg mikor milyen vizsgálatokat kell megcsináltatni. Én ide valakinek leírtam anno, megpróbálom megkeresni. A védőnő is kell segítsen. Nyugodtan kérdezz rá. Ő van értünk nem mi értük.

Hany hetes vagy?

Imola

2013. jan. 9. 13:03
Sziasztok!Szeretnék egy kis segitséget kérni érden lakom és most babát várok,de senki nem monds semmit mit merre hogyan Samu doktornál voltam de ö is csak mosgott,el se mondott semmit csak a kezembe nyomta a papirokat.Mindent ugy kell kideriteni egy kismamának mit hova kell?
721. kimba1
2013. jan. 8. 11:26

Sziasztok,

Sajnos betegség miatt kicsit eltüntem.

Összeszedtük a calici virust,mindhárman.Kolos kezdte,aztán én meg a férjem.

De most hál Istennek mindhárman jól vagyunk.

MI voltunk pár napot a Mátrába szilveszterezni,barátokkal,jól telt,manó nagyon jól birta.

Hétvégén itt voltak sogornőmék,tegnap mentek el,holnap jön anyosom,itt lesz vasárnapig,majd jön anyukám is.

Szóval nem unatkozunk egyáltalán.

Taifun,ha beirod a googleba hogy babakelengye,nagyon sok listát ad ki,abból csemegéztem én is.

Van benne felesleges dolog is.

Ha tudok szivesen segitek.

720. agi2202
2013. jan. 8. 09:49
Köszi ezt megnézem.Nekem ajánlották pariba a Zöldpontot ott van,de pont kedden akkor mmeg suliba vagyok és ,így nem jó.
719. Maryetta:) (válaszként erre: 718. - Agi2202)
2013. jan. 8. 09:43

Szia Ági!

Nekem annó azt mondta a védőnő, hogy Érden szünetel a kismama torna (a rendelőben). Máshol nem találtam Érden.. :(

Illetve ajánlott egy helyet a védőnő: www.jogadarshan.hu

Én nem voltam, de ő azt mondta, hogy jó hely. Talán egy próbát megér...

Vagy marad az otthoni dvd :)

718. agi2202
2013. jan. 8. 08:19
Sziasztok Érden vagy valahol a közelben nincs valahol kismama torna?
717. Thaifun (válaszként erre: 712. - Pincsi79)
2013. jan. 7. 17:35
27hetes. Hihetetlen mindjárt vége
716. Maryetta:) (válaszként erre: 715. - Pincsi79)
2013. jan. 7. 14:03

Mi 20-án töltjük majd a 4 hónapot. Még nem voltunk, de már beszéltünk a tanárral.

Úszósapka nem kell szerencsére :) Úszópelus kell, meg valami kis úszónaci Balázsnak, ami megfogja a pelust. Mi olyan fürdőruhát vettünk aminek van szára, azt talán jobban tart.

Azt mondta az oktató, hogy itt a vízhezszoktatás a cél, gondolom ha majd nagyobbak lesznek, akkor jobban lesznek feladatok.

Telefonon be kell jelentkezni az első alkalom előtt. Azt is mondták még ,hogy mielőtt mennénk, kb. 2 héttel kezdjük el este fürdés vége felé hűteni a vízet 33-34 fokig.

Ez a weboldal címe: [link]

Ha van még kérdés írj, hátha tudok segíteni :)

715. Pincsi79 (válaszként erre: 714. - Maryetta:))
2013. jan. 7. 13:42

Maryetta, Balázs most töltötte tegnap a 3 hónapot. Lassan én is vinni akarom, persze meg magamnak is be kell szereznek egy furdorucit mert szules után meg hagy kívánnivalót maga után a pocim...no de mindenkepp akarom.

Ti mar voltatok? Mit kérnek? Uszosapka, stb? Milyen feladatok vannak? Írnál pár dolgot róla? Érdekel? Ficanka? Megnézem a netten, hátha van weboladla. Hanem írnál címet?

Köszi, puszi

U.i.: nálatok PIcur mennyi idős?

2013. jan. 7. 13:29

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de olvasgatlak ám titeket. Mi jól vagyunk, bár egy kicsit náthásan. Remélem péntekig meggyógyulunk, mert szeretnénk menni babaúszásra. Itt Érden a Ficánkába.

Nicho talán te kérdezted az árakat: 3000 Ft/alkalom (mind a ketten mehetünk vele, ha sokan lesznek, akkor csak egyikünk mehet be a vízbe) A 4 alkalmas bérlet 10.000 Ft (6 hét alatt kell lejárni)

Péntekenként van 10-től 11-ig. 3 hónapos kortól lehet menni, és vinni kell orvosi igazolást, hogy úszhat a babóca.

Remélem,ha kitavaszodik, akkor még szervezünk találkát.

puszi mindenkinek :)

713. agi2202 (válaszként erre: 710. - Pincsi79)
2013. jan. 7. 12:44
Szia pont múltkor olvastam erről a világmegváltásról azt hiszem fészekrakó ösztön a neve régen a bábák innen tudták nagyából ,hogy közeleg a baba vagy valami ilyesmi,de érdekesek az ösztöneink.
2013. jan. 7. 11:56
Thaifun, hany hetes vagy most?
711. Pincsi79 (válaszként erre: 709. - Nicho)
2013. jan. 7. 11:24

Nicho, ezt ő alakította ki. De próbáld ki a tanácsom. Nálunk ugy van, hogy eleg későn ébred 10-10.30 körül és emiatt a délutáni, esti évesek sűrűsödnek. Este 19.30-kor eszik és az utolsó 21.30-kor kezdődik. És bevezettek emiatt hogy a legutolsó évesnél kap meg cumisüvegből, a reggeli lefejtből, kiegészítést, kb 70 ml. Olyan 23 óra körül elalszik és másnap reggel kel. Ma korán kelt, 9.30-kor. :D

Javul átok de nem az igazi, na puszi nektek. Szep napot!

710. Pincsi79 (válaszként erre: 708. - Thaifun)
2013. jan. 7. 11:20

Szia Thaifun..én ilyen gondokkal mar nyakig vagyok ami az internettes tan sokat illeti. Persze van sok jó dolog. Most kezdek raerezni dolgokra. Szerintem a kényelem kedvéért rugiból 7-8 min kell, van aki kevesebbet ír, de ne mindennap nem mostam babacuccot. Szamits arra ha a pisi, kaki kifolyik, nálam néha akkorakat bukott, hogy amiatt is cserltem.

Bodyból ugyanannyi, én rövid ujjút használtam rugi alá a szobában, ez függ tőled, de legyen. Tanacskent, persze személyes véleményem, a kis nadragok, kardiganok, blúzocskak, az én szemszögemből teljesen fölöslegesek. Csak akkor használtam ha mar minden rugi kakis volt vagy szennyes. Szorítja a pocijat és nem kényelmes. A blúz meg felcsúszik.

Legyen halóazsákod 2-3, az praktikus. Agyba gumilepedo a legjobb szerintem. 2-3 abból is kell. Jó sok textilpelenka, mindenre jó. Én, amióta bukik, eleg sok nyálazót használok és nagyon jó. Zoknicska is lehet vagy 2-3. Vékony sapka 1-2, vastag legalább 1.

Nem tudom mit hagytam ki, kérdezz nyugodtan. És ne aggódj, mi mindent az utolsó percre hagytunk és meglett. Lesz egy nap amikor rád jön a "vilagmegvaltas", na akkor biztos szülni fogsz. Vagy másnap. Én ablakot pucoltam, porszívóztam, felmostam, PORT torultem, mostam, stb közel 40 hetesen és másnap hajnalban megvolt Babo ;).

709. nicho (válaszként erre: 706. - Pincsi79)
2013. jan. 6. 18:20

Sajnálom, a betegséget. Remélem mielőbb meg gyógyulsz.

Hová fogtok menni babauszira? És mennyiért?

Irigykedem a 10-12 órás alvásra. Az én lányom még éjszaka min. 2x kel enni. Este kb 8-9 felé alszik el és olyan 1-2 körül meg 4-5 körül kel szopizni. Persze így néha napközben is alszik 2 óra hosszat. De van, hogy többször rövidebbet.

708. Thaifun
2013. jan. 6. 15:26

Egésznap nézegettem a babaoltokat.Tényleg ennyi mindent venni kell????

Segitsetek abban,hogy kezdéshez(ruhák) ilyesmi miből mennyi kell.Mindhol mást irnak

707. Thaifun
2013. jan. 6. 07:44

sziasztok,

Mi megvagyunk,eltelt a karácsony,a szilveszter egyedül voltam szilveszterkor....,de ilyen a tüzoltó feleségek élete:)

Annyi mindent kell csinálni áprilisig és most fogtam fel ezeket.Ak konyhát kifestetettem jól kikaptam apától:)ott van a nappali amiből valahogy 2in1 háló nappali kombót kell csinálni.A mostani hálóból lesz a babaszoba.Pelenkázó kell kisszekrény,festeni nem akarom azutolsó pillanatra hagyni.Elkezdem lassan a dekorációt csinál dekorgumiból.Nem elég a 24 óra:)

2013. jan. 5. 14:49

Hmm..igen, mindenki eltűnt. Mortocskaval szoktam beszélni telefonon, de Kimba is eltűnt, thaifun, rozika, kozmagica...

Nekünk is lightos volt a karácsony. Szenteste harman voltunk, aztán 25-én atjottek a baratnomek, így el is kaptam a keresztfiamtól egy jó kis fertőzést. Azóta is tart. Olyan hangom van mint Al Pacinonak a keresztapaban.. ;))

Babo jól van, Apa is megúszta.

Nemsokára akarom vinni Babot úszni, majd egyeztetunk, mert Mortocska biztos jön. Ha van kedvetek ti is jöhettek, bár 5 hónaposan lehet mar késő.

Egyebkent nálunk kezdett beállni a rutin... 10-12 órákat alszik éjszaka a fiam..ez a nappal rovására megy de ez így nagyon jó.

Na puszi nektek.

705. nicho (válaszként erre: 704. - Pincsi79)
2013. jan. 4. 22:16

Én be szoktam nézni, de látom a karis hozzászólásom óta csak Te írtál ide.

Szóval mi jól vagyunk, kisfiam volt náthás pár napja, de már jól van.

Berni teljesen jól van, és tényleg gyorsan telik az idő 10 nap múlva 5 hónapos lesz.

Az ünnepek többnyire itthon teltek. Hova is mennénk 2 gyerekkel.....Csak a nagyszülőknél voltunk.

És Ti? Nálatok hogy teltek az ünnepek?

2013. jan. 4. 19:42

Sziasztok lányok...ennyire jó az újév?? Mindenki elvan a boldogságban ;)

BUEK mindenkinek.

Mi jól vagyunk, Balázska nő mint a gomba. Három hónapos lesz vasárnap.

Veletek mizujs? hogy teltek az ünnepek?

703. nicho
2012. dec. 24. 16:00
Mindenkinek boldog karácsonyt!
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook