Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érdi kismamák - beszélgessünk fórum

Érdi kismamák - beszélgessünk (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
762. agi2202 (válaszként erre: 760. - Pincsi79)
2013. jan. 14. 13:17

Nekem a nagyfiam Ármin 7 éves és szóljatok,ha talizunk én is tudok valakit szállítmányozni :D

Ja amúgy az Aszfaltozóba lakunk.

761. Mortocska (válaszként erre: 760. - Pincsi79)
2013. jan. 14. 12:25

Sziasztok!

Szivesen viszek én is kocsival bárkit, csak ha a budaörsi MC-be megyünk, akkor aki hozzám közel van, őt tudnám felvenni.

De akár talizhatunk a törökbálinti Művházban is, ha az közelebb lenne, ott van egy kávézó, és hétköznap délelőtt biztosan nincsenek soka, és a Művházban van szoptató-pelenkázó, 2 is, szóval jó hely, és a kávézó hangulatos. :)

Imola, ahogy jobb idő lesz, megyek hozzátok, nem menekülsz :)))

Itt Betyár ugrál a hóban, mert akkora, h alig bír menni, pedig nem kisnövésű, és keresi a csontjait, amit ellepett a hó, nagyon aranyos.

pusssz

2013. jan. 14. 10:24

Sziasztok, Ági én is parkvarosi vagyok, de nem annyira közel hozzád mind Mortocska, (legalábbis azt hiszem). A Szep Ilonkaban lakom, a Torokbalintiról a legrövidebb de most számítsd bele a csatornázást (nem tudom nálatok mi a helyzet) mert úgy nez ki minden mintha atomrobbanas történt volna. A nagy "ágyak" ...miért nem lehet egyet megcsinálni becsületesen és utána a következőt. Na mindegy..

Nekem jó a McDonalds is, egy negyed óra, nem nagy gaz. A párom úgy is ott dolgozik a Tesco penzugyen ;)). Mondjátok időpontot, nekem mindegy, de inkább délelőtt vagy kora délután. Ha lehet igényem a 9.30-11.30 nekünk a legjobb de tudok valamennyire időzíteni. Van lefejt tejcsi.

Mekkora az első baba?

Vilo, Thaifun, rozika, kislurko, többiek... titeket is várunk és ne aggodalmaskodjatok, össze tudjuk hangolni a fuvart is ha kell. Mortocska is, én is autózunk...(bocs Mortocska, nem akarok a nevedben beszélni, persze ha jó neked is).

Mortocska, sajnálom a ma délelőttöt, olyan jó lett volna kicsit bulizni ;)) egy órát-kettőt, de hat nálunk is "nagyon " tel lett..egyebkent a heten akar bármikor..

Mi jól vagyunk, még egyelore osszeteszem a kezem, hogy Balázs atalussza a 11-12 órát éjjel... Ez egyelore egy áldás, persze a nappal rovására, de jó, hogy pihenni tudok.

A vedonohoz nem mentem, de kicsit aggódom is mert influenza járványt mondanak és nem szeretnem a BAlazska névnapjat februárban kórházban kezdeni...

Na sziasztoka.

759. Mortocska (válaszként erre: 758. - Agi2202)
2013. jan. 12. 18:44

Szia Agi2202!

Én is az M7-es felett lakom. :)))

Végre valaki a közelemben.

A MC Budaörsön jó ötlet, az a kérdés, h az kinek nem jó, mert egy MC-ben lehet jobban ellennénk egy tea mellett, mint egy kávézóba becsörtetve, és ugye, aki szoptat, még annak is legyen megfelelő hely...

758. agi2202 (válaszként erre: 752. - Pincsi79)
2013. jan. 12. 16:34

Szia Pincsi én parkvárosi vagyok m7-es felett lakunk.

A találkozást illetően Budaörsi Macdonald vagy nyílt valami kávézó a szőkőkútnál a központba?

757. kimba1
2013. jan. 12. 12:30

Sziasztok,

Jó lenne a rfandi,de én már nem élem bele magam,mert lehet megint nem tudok elmenni.

Januárárba biztos nem tudok menni,végig vendégünk van.

Érden én nem tudok játszóházat,a Camponába van,de 1.400 Ft/óra plusz 300 Ft a kisérő jegy.Szerintem kicsit drága:)

Jöjjön már a tavasz:)

756. Mortocska (válaszként erre: 755. - Pincsi79)
2013. jan. 12. 11:35

Szia Imola,

benne vagyok, csak tényleg ne a Művházban, nagyon gáz és kiábrándító...Érden nincs játszóház vagy egy kellemes kávézó,ahová gyerekkel is bemehetünk?

üdv.,

Móni

2013. jan. 12. 08:23

Lányok, jó reggelt, szóval felkeltem és jött az ihlet: valamikor meg egy randi valahol? Kismamák jönnétek? De ne legyen a műv.ház szerintem, az eleg lepukkant. Valami jó kis hely nincs? Játszóház? Valami bensogesebb kis hely?

Sziasztok.

754. kimba1
2013. jan. 11. 18:58

Sziasztok.

Üdv az kismamáknak.

Bizony nekem is fura végigolvasni mi kell a kórházba,mi kell kezdetnek a babának.

Még néhány nap és kismanó 1 éves.

Nekem volt szerncsém az sztk-hoz.

A Bakos doki az számomra a világ legvisszataszitobb orvosa.Sajnos enegem nem figyelmeztettek és mertem kérdezni...annyira tahó hogy el sem lehet mondani.

Én Baksayval szültem,hozzá is jártam a magánrendelésére,de a komplexebb ultrahangokra bejártam az Uzsoki kórházba(ő ott vezet le szülkéseket),a ctg-re az sztk-ba jártam.Igy nem kellett sokat fiztenem.Nem volt egy pénzéhes doki,nem mondott tarifát igy én dönthettem mennyit adok.Végül császárral szültem és 2 napra komplikációm is volt,ujabb kis mütétben volt részem,de ott volt velem Baksay.És nem utolsó sorban egy élmény volt az Uzsoki kórházba lenni.1 hetet voltunk bennt,mindenki nagyon rendes volt,senki nem várt el hálapénzt.

Sajnos a Sz.Imréből a barátnőm rossz vélemyénnyel távozott,ha nem fizetsz az ügyeletes nem foglalkozik,a nővérek sem.

Sajnos hiába fizetjük a sok tb.-t.

Ha tudok valamiben segiteni,szivesen megteszem.

Szép napot mindenkinek.

753. vilo
2013. jan. 11. 18:40

Köszönöm a válaszokat! A következő terhességem kapcsán alaposan megfontolom majd a battai sztk-t, klasszisokkal jobbnak tűnik az érdinél.

A baba és a saját érdekemben muszáj vagyok magándokit választani, mert egy korábbi baleset miatt kizárólag császárral szülhetek, és emiatt egyéb dolgokra is figyelni kell a várandósságom alatt.

2013. jan. 11. 15:12

Sziasztok, Hmmm..ami a véleményemet illeti, a magandoki mindenkepp jobb, megbízhatóbb. Mar csak amiatt is, hogy neki fizetsz és fontos a páciens véleménye, benyomása. Nekem mindenkepp veszélyeztetett terhességek volt és emiatt is kellett, de most sem csinálnám másképp.

Furcsa most így olvasni ezeket, Babo 3 hónapos, de mar olyan távolinak tűnik minden..

Villő, Ági, hol laktok?

751. Mortocska (válaszként erre: 749. - Thaifun)
2013. jan. 11. 14:15

szia Thaifun,

a gyerek cuccait a gyerekorvos írja fel, nálunk ahogy megszületett, a férjem ment a receptekért (popsi kenőcs, fürdető,babaolaj,lázcsillapító és alkohol és hintőpor a köldökcsont fertőtlenítéséhez), ennél többre nem is volt szükség.

Én azért mentem eleve magándokihoz, mert oda mentem először, ahol cégesen be vagyok jelentve, így azonnal kaptam időpontot, kedvezményesen, és a doki, aki akkor volt, annyira szimpatikus volt, minden t szájbarágósan magyarázott, és válaszolt a rengeteg kérdésemre türelmesen, így őt kértem fel dokimnak,és nem kellett órákat várnom a vizsgálatok miatt, ami a munkahelyem miatt is előny volt, mivel nem akartam szabit kivenni mindig, és egy multit nem érdekli,ha dokinál vagyok terhesvizsgálaton, az nem igazolt "hiányzás"...nem bántam meg, és ha vállalok 2.-at, akkor is hozzá megyek, a kórház SOTE II nagyon gáz volt, de túléltem...

pusssz

750. agi2202 (válaszként erre: 749. - Thaifun)
2013. jan. 11. 14:01
Én,úgy emlékszem gyerekorvos írta fel anno,de a kőrházban mindent elmondanak majd.
749. Thaifun
2013. jan. 11. 13:40
A felírós dolgokat a korházban irják fel? Vagy hazamenetel után a saját doki irja fel? Hogy múködik?:)
748. Thaifun (válaszként erre: 747. - Vilo)
2013. jan. 11. 13:38

Szia, Üdv itt:)

Battára is lehet menni az sztk-ba.Kulturált,tiszta a WC is.Én Bárány Jánoshoz járok a legelejétől fogva.Apa bentlehet ha UH van minden alkalommal megkérdezi,hol van Apuka ha éppen nem tudott velem jönni.Ő végezte a genetikai UH-ot megnéztük a kislábűjától a feje bűbjáig.Ha van kérdésem nyúgöm bajom válaszol.Én szeretek odajárni,és ezentűl is odafogok.Szülni a SZt Imrébe megyek nem tudok megfizetni sajnos magán dokit.

747. vilo (válaszként erre: 746. - Agi2202)
2013. jan. 11. 11:53

Köszi a választ, akkor nem várok csodát az sztk-tól. :) Aki egyébként nem választ magándokit és végig csak azt sztk-ba jár, hónapokon át ilyen felületesen vizsgálják csak meg?!

Terveim szerint amúgy a Szt. Imrében szülök majd, úgyhogy egy ottani dokit próbálnék keríteni, eddig kevéske sikerrel. Akiket többen ajánlottak (Bálint dokik), már mind foglaltak, másokról meg nem hallottam túl sokat. Próbáltam fórumokon utána nézni a kórház orvosainak, de szinte mindenkiről mondtak jót és rosszat egyaránt, szóval nem lettem okosabb. Végül Urbán Márta doktornőhöz sikerült időpontot kapnom 28-ára, egyik közeli rokonom szült nála 4 gyermeket, és nagyon-nagyon ajánlotta. Ti hallottatok róla valamit?

746. agi2202 (válaszként erre: 744. - Vilo)
2013. jan. 11. 10:15
Szia én 22 hetes vagyok második gyerekkel.Samut nem ismerem anno Baksaihoz jártam most magánhoz.Sztk.-ba nem csinálnak uh.-t csak,ha kötelező vagy muszály,képet csak akkor kapsz,ha kicsit erőszakosabb vagy.Aki a genetikai uh.-t végzi hogy is hívják valami Bakos azt hiszem lehet rosszul emlékszem.Engem külön figyelmeztetett a védőnő,hogy ne kérdezek semmit,mert nem szereti,ha baj van majd szól.A váróba minden kismamának szóltak előre,hogy ő ilyen.Amúgy annyira nem profdi én utána entem magánhoz és kiderült,hogy orrcsontot vagy annak helyét nem is nézte pedig azzal kilehet szürni valami krómoszoma rendellenességet.Mindegy anno én se válsztottam magánorvost,de most muszály volt és nyugodtan mondthatom,hogy megéri havonta azt a 15000.-et.Minden alkalommal uh.két képet mindig kapok és általában 1.5 órát bennt ülök,mert türelmesen végighallgatja a félelmeimet és a szorongásaimat amik 80 százaléka felesleges és megnyugtat mindig :)Az uh alatt végig bennt lehet apa és nagytesó is és nem én kértem felajánlották.Bármikor hivhatom mindig elérhető és még sorolhatnám.Röviden ennyi,de szólj nyugodtan és segítek,ha gondolod a Szent Istvánba van minden Szerdán szülésfelkészítő tanfolyam 15-16.30.-ig és utána 17-18.-ig szülés felkészítő torna.INGYEN,és nem feltétel,hogy ott szülj :D
745. kislurko (válaszként erre: 744. - Vilo)
2013. jan. 11. 09:52
szia!Én is ugyanebbe a cipöbe vagyok csak még korábban...9hét
744. vilo
2013. jan. 11. 09:42

Sziasztok!

Ha minden jól megy, júniusban születik meg az első gyermekem, és így bővítem majd az érdi kismamák körét. :)

Szinte minden nap felmerül bennem néhány kérdés, amelyeknek csupán csak kis részére kapok választ a dokitól/védőnőtől/internettől. Ti rengeteg mindennel tisztában lehettek már, ezért a közeljövőben inkább hozzátok fordulnék, ha nem gond. :)

Egyelőre még az sztk-ba járok vizsgálatokra, Samu doktor az orvosom. Bár nem igazán vagyok tisztában a rendszer működésével,d e furának tartom, hogy november 21-e óta nem végzett uh-t. Most január elején voltam nála tanácsadáson, de akkor is csak egy apró kütyüt tett a hasamra, amivel a szívhangját hallottuk a picinek, de ultrahangot nem végzett. Ez normális így? Egyáltalán fog még ilyen módon vizsgálni, vagy már csak a magánorvosomtól számíthatok efféle "luxusra"? Hozzátenném, hogy a 12. heti genetika uh megvolt természetesen dec. közepén, de egy másik nagy prof végezte, aki egy szót sem szólt végig, és a képernyőt sem láttam, szóval fogalmam sincs, hogy mekkora lehet most a baba, fejlődik-e rendesen, stb.

Elnézést, ha kicsit csapongok, de sokminden kavarog bennem, amikre nem kapok rendes választ. Hálás lennék, ha tudnátok ebben segíteni! Köszönöm! :)

743. nicho (válaszként erre: 741. - Pincsi79)
2013. jan. 10. 20:27
Már van nekünk is kengurunk. Bébé Confort.
2013. jan. 10. 18:14

Sziasztok!

Elnézést, eléggé eltúntem, de az első karácsonyra lekesen készültem, utána a szokásos rohangálás, Babóval mentünk, és nagyon lefárasztotta, majd a két ünnep között itthon volt végig a párom ( náluk kötelező szabi), és annyira jó volt végre, majd első héten is mindig sietett haza, de már kezdünk visszazökkeni a régi kerékvágásba, meló ezerrel...

Thaifun, szurkolok neked, ha valami sürgősen kell, és nem tudom beszerezni, akkor írj, hátha valakinek van és már nem kell.

Kislurkó, üdvözöllek, ne aggódj, engem is hülyének néztek, azt se tudtam,h mikor hova kellene mennem, de én fogadtam dokit...

Mindenkinek puszi, most rohannom kell

2013. jan. 10. 15:49

Sziasztok, huuu de furcsa ezeket visszaolvasni. Egyebkent jók a listák, de egy csomó fölösleges dolog van amit be sírnak és nem kell. Írtam mar ezeket de mindenki megtapasztalja és szerencsésebb ha kapod a ruhákat kölcsön mint megvenni, mert akkor tutti ideges leszel. Ami tényleg lényeg a rugik,a bodyk (hosszú-rövid), halózsak, ágynemű (paplan, gumilepedo, fejvedo), kissapka, teli overall. Ennyivel be is értem volna. Ja a textilpellust... a patikaiakból pár dolgot

meg tudsz venni előre. Babaolajat nehogy patikában vegyetek, a Vénusz-t csomagoljuk szét üvegekbe. Szóval ez otthon van. A többit tényleg felírja a doki, de nem mindenki receptkotelese, sőt csak a VIGANTOL és KONAKION (Dés K vitamin).

Na Babci ebredezik.

Ja Nicho, mi használjuk a kengurut, azzal jövök -megyek, teszek-veszek, praktikus.

740. nicho (válaszként erre: 737. - Kislurko)
2013. jan. 10. 14:03
Nem volt, ha jelentkezel a Baba várás 2012. augusztus 22. naplóm olvasására beengedlek és ott olvashatsz bővebben a szülés előtt eltöltött kórházi napjaimról és a szülés történetem is ott van.
2013. jan. 10. 13:50
Van a kórházi csomagra is listám, ha gondolod, azt is leírom :)
738. Maryetta:) (válaszként erre: 708. - Thaifun)
2013. jan. 10. 13:48

Thaifun!

Én ezt a listát kaptam, nézd át, hátha segít egy picit:

Bodyk (56-os, 62-es, 8-10 db)

Rugdalózók

Nadrág (1-2 db)

Pulóver vagy kiskabát

Sapka (vékony, vastag)

Hálózsák

Takaró

Overál

Kiszokni

Textilpelenka (15-20 db)

Fürdőlepedő

Ágynemű (3-4 szett)

Matracvédő gumilepedő

Fejvédő (ez az , amit a kiságy rácsaihoz lehet rögzíteni körbe)

Újszülött pelenka

Eldobható pelenkázó alátét (ha mentek valahová nagyon praktikus)

Hintőpor* *: gyerekorvos írja/írhatja fel

Alkohol*

Popsikrém*

Fürdetőkrém*

Lázcsillapító kúp*

D-vitamin*

K-vitamin*

Steril gézlapocska (5x5 cm, köldökhöz pl.)

Popsitörlő

Fültisztító

Babaolaj

Lázmérő

körömvágó olló

Újszülött kesztyű (hogy ne karmolja meg magát, de lehet cérnazokni is)

Orrszívó (mi a porszívóra szerelhetőt használjuk, szuper!!!)

Pólya /Kókuszpólya (esetleg, de mi ezt nem használtuk)

Cumisüveg (250 ml-es, üveg; 125 ml-es, teához vagy vízhez, lehet műanyag, különböző méretű lyukú cumival is lehet kombinálni)

Sterilizáló (nekünk mikrós van, egyszerűbbnek találtam, mint állandóan főzőgetni a cumisüveget, mellszívót)

Szobahőmérő

Bébiőr

Légzésfigyelő (Angelcare)

Kiskanál (szilikonos, D-vitaminhoz kell az elejétől)

Mérleg

Fürdőkád

Fürdőkád állvány (ha nem tudjátok derékmagasságban elhelyezni a fürdőben, praktikus és akkor a melegebb kisszobában lehet fürdetni)

Fürdőkád betét

Vízhőmérő

Mobil utazóágy

Pelenkázóra betét vagy matrac

Babakocsi

Gyerekülés

Hordozó

Kenguru vagy hordozókendő (utóbbit szerintem bonyolultabb felvenni, mi egyiket sem használtuk még)

737. kislurko (válaszként erre: 735. - Nicho)
2013. jan. 10. 11:40
neked volt fogadott orvosod?
2013. jan. 10. 11:38
jól van megynyugodtam nem csak én érzem igy.mert azt mondta mindenki persze mert csak beleképzelem ezt.
735. nicho (válaszként erre: 734. - Kislurko)
2013. jan. 10. 10:57
Igen ismerős a helyzet, pedig nekem a 2. babám. De tény hogy totál hülyének nézik a kismamákat. Ha valamit kérdezel akkor meg úgy néznek rád, hogy "úristen nem tudod???"......
734. kislurko (válaszként erre: 733. - Nicho)
2013. jan. 10. 08:52

hello!jaj pontosan nem tudom a védönöm nevét Mariann anyit tudok.

Köszönöm hogy segitesz amugy is még felfoghatatlan a terheség és ha körülöted az öszes orvos meg aszisztens hülyének néz ugy még nehezebb

733. nicho (válaszként erre: 731. - Kislurko)
2013. jan. 9. 22:09
ki a védőnőd?
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook