Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
Valahol azt olvastam, hogy amikor a gyereknek nevet adunk, ezáltal eldől a "sorsa" is. Úgy értem, hogy az azonos nevű emberek között nagy a hasonlóság. Akkor körülnéztem a környezetemben és úgy éreztem, lehet benne valami, persze a tömegneveknél nem igaz. Sokkal több hasonlóságot találtam magammal a Csilla nevűekkel, mint iker-társaimmal.
Persze mindenhonnan vannak kivételek és ez a gondolat nem igazán helyezhető el a világszemléletemben, de kit érdekel? :)
Ezt a Vörösmarty-dolgot tudtam. Meg majdnem mindegyik Cs-betűs nevet neki köszönhetjük. :) Az Eszterrel való rokonság viszont új nekem. :o
Te is Csilla? Lassan Csilla-klub alakulhat az epifórumon belül! :D (Mi ez itt? A név kötelez?)
Ez az egy hsz.-ed sokmindent elárul - rólam! :D
Kislányomnál 2 esélyes keresztnév közül csak nagy nehezen tudtunk választani. Amit végül NEM választottunk, az volt a Lili (jelentése: Isten az én esküvésem). De ne má'! Te is Csilla vagy? Ezt nem hiszem el! :DDD
Inkább nem mondom meg ki volt Lilith...:D
A sima Lilivel semmi baj, de a kedvenc virágom a liliom, és a nevem is azt jelenti (Zsuzsanna). És magának a szónak olyan csodálatos dallama van. A két név számomra kellemet, és erőt jelent.
Nálunk igen csak elkél majd az erő...
Nem tudom, mit jelent, de kíváncsivá tettél :)
És a síma Lili-vel mi a baj?
Azt hiszem, öreg vagyok már ezekhez a dolgokhoz.
Nekem a hangzásuk miatt tetszenek a nevek, nem a jelentése miatt. A Csilla is kákát, vagy mit jelent - többek között, mégis meg vagyok elégedve ezzel a névvel.
Liliom Jáde? Legyen. A lényeg, hogy minden rendben legyen nála. Éppúgy, ahogy Vadooc Jáde lányánál, akinek puszilom a kis talpacskáját. :)
És akkor liliomot is vegyek neki 3 naponta majd? :D
A jányka teljes neve Liliom Jáde lesz.
A Lilith nevet is szívesen adnám neki, de aki tudja mit jelent kikerekedne a szeme...
Akkor lehet, hogy elég lenne egy jáde-követ venni Kati nevű lányodnak. :D
Persze szerintem nem olyan vészes ez a név, csak én sem nevezem Rigel-nek a gyerekemet, pedig ez a kedvenc csillagom. :D
(Igen, tudom, hogy a Rigel inkább lónév. :D)
A jáde a kedvenc ásványom :)
Imádom az ásványokat, többek között a szerkezeti felépítésük, összetételük, kialakulásuk miatt is, és a jáde ráadásul még szép zöld is :)
Mielőtt még hülyének néztek, a bátyám geográfus, és megfertőzött még kicsi koromban :D
Bluelake, ha én arra emlékeznék, hogy miért vették le 21 évvel ezelőtt.... :-)
lilimia: ne szédíts! honnan varázsoltad ki ezt a nevet leendő gyerkődnek? Velem a szülésznő közölte, hogy olyan furcsa, hogy nem fogják csúfolni miatta? ;-)
Sirga: 2x kaptam én isis EDA-t, de semmi utózöngéjét nem éreztem, amit akkor felsoroltak. Na jhó, fájdogál a hátam, de hajlamos vagyok a két 20-20 kilónyis gyerekemet felemelni a magam 50 kilójával... ragozzam? ;-)))) Mondjuk úgy, hogy ez az érv jobban tetszik, mint hogy van két lába a kölöknek! :)
Sziasztok!
Olvasom a hozzászólásokat és eszembe jutott egy hasznos cikk. Javaslom elolvasni.
Epilepszia – apró zavar agyunk szerkezetében 2007.03.12.
Így kezdődik:
"Prof. dr. Rajna Péter
Az epilepsziás betegséget már az ókori orvosok is ismerték. Az egészséges emberek kicsit félnek is attól, hogy olyan emberrel kerüljenek kapcsolatba, aki epilepsziás, hiszen sosem lehet tudni, mikor tör az illetőre a roham. Ahhoz, hogy ezeket a félelmeinket eloszlassuk, meg kell, hogy ismerjük – az egészségügyi felvilágosítás szintjén – az epilepsziát. Ebben segít bennünket Prof. Dr. Rajna Péter, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának professzora, a Magyar Epilepszia Liga elnöke. ...
További szép napot!
Engem 14 évesen lumbáltak, a kivizsgáláskor (amikor kezdődött...) Meg, mivel császárral született a kislányom, és lehetőségem volt arra, hogy közben ébren legyek, oda kértem érzéstelenítőt. Ennyi.(A szúrás nagyon fájt, de utána semmi.)
Gyönyörű nevet választottatok! :)
Nekem 3x vettek gerincvizet. De legutóbb kb 2 éve.
Hééé elloptad a leendő lányom második nevét :D Ez nem éééér :D Gyönyörű kiscsaj lehet :)
Titeket lumbáltak? én mindig annak tudtam be a hátfájásomat:) Naív vagyok? :):)
lilimia: kisaccony születésekor 3050 g, 54 cm; Jáde a becses neve.
Szegénykém. :(
Egyél sok sajtot.
Nekem állandó jelleggel pokoli mértékben fáj a hátam jobb oldala a gerincem mellett.
Most vették észre h nagyjából két hónap alatt alakult ki nálam közepes mértékű gerincferdülés. Csontritkulásra gyanakodnak...
Ha meg nem az akkor tuti hogy egy szabbatista Zimisch volt :D
Mi a gond a hátaddal?
Nekem május óta fáj, de olyan, mintha csak bizonyos mozdulatok vagy pózok nem tetszenének neki. Ha a bal oldalamon alszok el, legtöbbször fél óra, amig fel tudok kelni.
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?