Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
sziasztok
szerintem minden gyógyszernek megvan a maga mellékhatása, a lányomnak május óta 3.gyógyszert szedi mindig más és más a mellékhatás. mondjuk az ö gyenge haja amúgy se bírja.
szia.
mesélnél valamit erröl a kisérletröl? bövebben hogy mi is volt? remélem valami kártéritést adtak azért, mert veszélyes játszani egy ember élettel.
köszönöm elöre is.
Laci
szia.
tesomnak kicsi haja van nevezhetjük félig kopasznak is(biztonsági ör) és neki láttuk hogy néhány helyen ki van hulva a haja, mert mindig mi nyirjuk le neki. és az orvos elöször arra gyanakodott, hogy nem e valamilyen daganat miatt, de nem. most nem tudom pontosan hogy volt e kivizsgáláson vagy sem. de mondták hogy lehet a gyogyszer miatt. de neki egyszer észrevettük hogy van, egy pár helyen de azota nem hullott ki. arra is gyanakodtunk hogy nem e akkor sérült meg azok a részek amikor esett, és lehorzsolta volna. szerintem kérdezz meg egy orvost, hogy a gyogyszernek van e ilyen mellékhatása vagy sem. :)
Mesélj kicsit magadról :).
Milyen típusú epilepsziád van? Milyen gyógyszereket szedtél/szedsz? Hogy vagy manapság?
Szia Rexina
a betegségtől NEM hullik a haj, egykét epi gyógyszertől igen, de többnyire csak a gyógyszerbeállítás idején, aztán ahogy a máj megszokja az állandósult "gyógyszerterhelést" elmaradhat a hajhullás is. A nagylányomnál a LAMICTAL nagy dózisú szedése egyértelműen hajhullást okozott, azóta , mióta CONVULEX van, ez megszünt.
Szia
az én nagylányomnál az első esés után síma EEG-t csináltak, az nem mutatott ki semmit. Rá egy évre jött a következő esés, akkor ismét síma EEG, semmi eredménnyel, utána alvásmegvonásos EEG, annál már látszott egy-két tüske hullám. Más viszgálat nem volt, azóta ( 3 éve ) 2x néztek gyógyszerszintet és májfunkciót.
Sziasztok!
Hullt/hullik valamelyikőtöknek a haja ettől a betegségtől, vagy a gyógyszerektől?
Ha igen, mennyire, mióta, és hogyan sikerült véget vetni neki?
Minden infó érdekel erről a dolgoról, kérlek írjatok!!
hát én is remélem h jobb lesz tesomnak. mondom az elején évente egyszer volt rohama, azt se tudtam elképzelni hogy milyen is. csak évente megemlitette hogy reggel volt rohama. de tavaly láttam, mivel hajnalba utazott volna visszafele pestre, és ment a fürdöbe, és akkor csak egy nagy csattanást hallottam és orditást. egyböl felriattam és tudtam hogy rohama van. hirtelen nem tudtam mit tegyek, de hála azelött olvastam hogy ilyenkor mi is a teendö. de szoltam egyböl anyunak és ö is jött.(ö már többször látta).
nekünk is van olyan hogy reggelente mellette vagyunk, és amikor elgondolkozik vagy pl ásit hangosan, akkor már ugrásra készen vagyunk. eláruljak valamit? ez nekik nagyon rossz érzés, hogy figyelnünk kell öket. mondom a tesom esetébe az a szerencse(lekopogom: kopp kopp kopp) hogy csak ébredés után jön rá a roham. de volt már neki olyan hogy elaludt, és sietett a munkába, és már csak arra eszmélelt hogy a korházba van és fogja az állát. akkor mondták neki hogy az álla szétrepedt, össze kell varni. akkor neki is már sokszor betört a feje, most legutobb az arcának a bal oldala tiszta vér volt, olyan volt mintha összetörték volna. de a nyelvét mindig elharapja. a te esetetbe az a rossz, hogy nehagy isten összeesik a barátod az utcán, akkor ha nincs mellett olyan aki tudná hogy mit kell tenni, az veszélyes. okés kihivják a mentöket, de mire kiérnek addigra elmulik a roham.
hát mindenkinek sok eröt, és egészséget kivánok. a hozzátartozoknak pedig sok kitartást. :)
sziasztok
laci
Hát igazából nincs mellette mindig valaki; max. az őrangyala vigyáz rá, ha épp egyedül mászkál :) :S. Voltak már csúnya esései; a nyelvét mondjuk ritkán harapja el; de előfordult, hogy felrepedt az ajka (pedig szép vastag van neki :$), össze kellett varrni. Amúgy nem fél kimenni az utcára, annak ellenére, hogy benne van a pakliban, hogy rosszul lesz. Ha együtt vagyunk, nyilván tényleg mindig rajta van fél szemem; ha furcsán néz vagy elgondolkodik, mielőtt válaszolna valamire, rögtön attól félek, hogy mindjárt itt a roham; aztán ha nem erről van szó, észreveszi, hogy figyelem, és szól, hogy nyugi, nincs rosszul :P. De azért sosem árt ugrásra készen lenni...
Amúgy több mint 20 éve állítgatják a gyógyszereit, nem sok sikerrel :/. Egy bolygóideg-stimulátort is beültettek neki, de az sem igazán vált be :(.
Reméljük, a testvérednek viszont sikerül megint úgy beállítani a gyógyszert, hogy ne okozzon annyi galibát neki ez a betegség.
A Valentin ház Bp-en ilyen!
Magyar Epilepsziás Betegek Jövõjéért Egyesület
Segítsenek, hogy segíthessünk!
Címünk: 1184 Budapest, Lenkey út 7. sz.
Gyógyszeres kezelés mellett ideális esetben 0 rohamnak "kellene" lennie :).
Nekem a barátom epilepsziás; neki sajna napi 1-5 rohama van.
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?