Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
sajnos nem tudok ebbe segiteni. :) azt tudom hogy bátjámnak most három fajta vizsgálata lesz. a májjal kapcsolatba, mert ugy gondolják hogy a gyogyszere nem hat amit már nyolc éve szed(depakrin) és ezért jön elö a roham, mert szed mellé nyugtatot, és lehet a kettö üti egymást. meg neki olyan epilepsziája van, hogy alvás után, mikor felébred, utána max 60 percig tudják kimutatni. neki csak akkorjön rá a roham, ha felkell. álltalában 30 percre rá. nyolc évvel ezelött se tudták kimutatni nálla, csak amikor berendelték olyan alvás vizsgálatra. és akkor mutatta ki a gép. és most az is lenne tesomnak. ezért be kell majd feküdnie, ezért nem is tudta debrecenbe megcsináltatni.
mert amikor elöször esett össze a munkahelyén akkor azt mondták a korházba hogy biztos a kimerültség miatt. utána egy évre rá megint igy volt, és akkor vizsgálták ki rendesen.
lehet egy kérdésem? nektek(vagy hozzátartozotoknak) milyen sürün jön elö a roham? mert azt olvastam hogy gyogyszeres kezelés mellett 1-5 rohamnak kellene lennie egy évbe. lehet rosszul értelmeztem.
Laci
vadooc: 30 éves mult. mondom az a baj hogy volt debrecenbe a klinikán(ott nem kellett elöjegyzés) csak bement huzott egy sorszámot, és sorra is került kb három ora alatt. :) de ott a doki nem küldte kivizsgálásra, hanem mondta hogy pesten menjen.
anyuca66: köszönöm szépen a segitséget. tényleg sokat találtál. :)
de tudod, ez olyan hogy ha nem ismersz egy várost, akkor valahogy segitséget kell kérni. pl én Mátészalkai vagyok, és ha valaki kérne segitséget hogy hol van ezvagy az, akkor szó nélkül leirnám. :)a google-ba kerestem én ugy hogy "epilepszia központ" de nem jött ki semmi érdekes se. de mondom mégegyszer köszönöm szépen a segitséget, nehogy ezt ugy vedd hogy leszurtalak. lehet olyan az irásom "hangsulya" :)
mindenkinek jó egészséget kivánok. sajnos van ez a fajta betegség, az ember nem tehet róla hogy epilepsziás. :(
Laci
2800. hajingalo !!!
XXII.kerületi Neurológia Szakrendelés Budapest
III.kerületi Neurológia Szakrendelés Budapest
II.kerületi Neurológia szakrendelés Budapest
XII.kerületi Neurológia szakrendelés Budapest
Szentendre Neurológia szakrendelés Szentendre
OPNI Budapest
Szt. János Kórház és Rendelőintézet Budapest
Csengery utcai Szakrendelő, Neurológia Budapest
Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház és Rendelőintézet, Neurológiai Szakambulancia +Nappali Kórház( Dr. Gács Gy. )+ Neurológiai Osztály Budapest
Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai kórház és Rendelőintézet, Neurológia,Stroke Ambulancia Budapest
BM Központi Kórház és Intézményei, Neurológiai szakrendelő-Osztály Budapest
SOTE Neurológiai Klinika Budapest
Szakorvosi Rendelőintézet, Neurológia Budapest
Szent Rókus Kórház és Intézményei, Neurológia Osztály Budapest
Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórháza - Szakorvosi Rendelőintézet, Neurológia Budapest
Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet , Neurológia Osztály Budapest
Gyógyir Kht., XI.kerületi Szakrendelő, Neurológia Budapest
Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház-Rendelőintézet, Neurológia Stroke Osztály Budapest
Zuglói Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat, Neurológia Szakrendelő Budapest
Zuglói Önkormányzat Rendelőintézete, Neurológia Szakrendelő Budapest
Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórháza, Neurológia Osztály Budapest
Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórháza, Neurológia Budapest
Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézet, Neurológiai Szakrendelő Budapest
Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórháza - Szakorvosi Rendelőintézet, Neurológiai Szakrendelő Budapest
XIX. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat, Neurológiai Szakrendelő Budapest
HT Medical Center, Neurológiai Szakrendelő Budapest
XVIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat, Neurológiai Szakrendelő Budapest
Csepeli Egészségügyi Szolgálat - Szakorvosi Rendelőintézet, Neurológiai Szakrendelő Budapest
Országos Gyógyintézeti Központ, Neurológiai Szakambulancia Budapest
Szakorvosi Rendelőintézet, Neurológia Budapest
XV. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata, Neurológia Budapest
Szent István Kórház, I. és II. Neurológiai Osztály Budapest
Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház, Neurológiai Osztály Budapest
És ha kusza ez a szöveg, bármelyik póstán kap Budapest telefonkönyvet. Kórház, rendelőintézet címszó alatt biztosan talál.
"budapest neurologia rendelő" írtam a keresőmbe, a másodikat "meg kellett nyitni" és abból másoltam ide.
hajingalo: megkérdezhetem hány éves a tesód? Mert én ugyan pesti leány vagyok, de én még felnőttként is a gyerekgyógyászhoz jártam, sőt még várandósan is tőle kért konzultációt az orvosom.
De az OITI-ben van a felnőtt kezelés ez az Amerikai úton található, ide be kell telefonon jelentkezni.
sziasztok
kérnék egy szivességet tölletek.
tudnátok nekem irni olyan Budapesti cimet és telefonszámot, ahol vizsgálják az epilepsziát? mert Bátyjám epilepsziás, volt a Debreceni klinikán, és mivel tesom most pesten dolgozik, ott akarja kivizsgáltatni magát, mert már 8 éve epilepsziás, és mostanába sokszor rájön a roham. pl ma reggel, azelött pont egy hete, és azelött pedig két hete. lehet már nem használ neki a gyogyszer. mostanába elég sürü a roham nála.
megköszönném a nevébe is.
ha lehet az email cimemre irjátok, de ide is beirhatjátok nyugodtan.
hajingalo@freemail.hu
üdv:Lévai László
Sziasztok!Segítsetek kérlek!Már írtam Lányomról régebben,aki három éves.Még fórumot is nyitottam miatta: Segítsetek Helga Lányom hisztijében :(
A helyzet rosszabb,mert továbbra is rendkívüli és megállíthatatlan hisztijei vannak!Most a Neurológusnak mondtam,hogy csökkentsük a gyógyszer adagját: Depakine és Kepprát szed!Hála már egy éve tünet mentes és előtte is enyhe fokú rohamai voltak!Neki csecsemőkori féloldali bénulása van,a jobb agyféltekéje kisebb volumenű,mint a bal!Orvosok is nyilatkozzák íratlanul,hogy minden jel arra mutat,hogy hiperaktív lesz,mert a tünetek igazolják :(
A neurológusunk semmi képen nem javasolta a csökkentést,hanem írt fel neki cseppeket!
Haloperidol 0,2%-os cseppet valaki ismeri????
Milyen hatással lehet egy ilyen nyugtatószer a kislányomra?Kérlek írjatok,ha tudtok segíteni Nekem!
Üdvözletem lilimia és a kutyusoknak is! :DDD Remélem jobban vannak már???Írj,ha van időd,és ha van kedved!!!
Köszöntök mindenkit!
Mint látom nem egyedül vagyok a problémámmal, nagyon örülnék a "tanácsoknak"
kislányom 6-éves, Májusban agyvelőgyulladást kapott amitől epilepsziás lett.
kérdésem az lenne van e az országban valahol klub vagy olyan hej ahol a betegek vagy a szülök össze találtoznak és személyesen beszélik meg problémáikat:(
Érdekes elképzelés :)
A fiam, mikor kisebb volt, rengeteg képregényt készített, persze a saját világáról. Karácsony előtt került a kezembe az összes albuma nagytakarításkor. Olyat is találtam, amit még nem láttam. Őrizgeti őket, mint egy talizmánt. :)
(persze, ha ő nem rakná el, én őrizgetném :))
hű, nekem pont tegnap éjjel pattant ki a fejemből, hogy képregényt csinálok az epilepsziám történetéről :)
persze ez nem ugyanaz, én inkább a képregénynél maradok.
Árnyékból a Fénybe!
Kedves Epilepsziával Élő Barátunk!
Szeretnénk a 2009. évi –hagyományosan megrendezésre kerülő – XIII. Epilepszia Napot emlékezetessé tenni a résztvevők
számára, ezért pályázatot írunk ki „Árnyékból a Fénybe” címmel.
A pályázat szóljon az ön életének, epilepsziával való együttélésének, e tény nehézségeinek és elfogadásának, az Ön társadalomba való beilleszkedésének történetéről, maximum 3 gépelt oldal terjedelemben.
A győztes pályázatot felolvassuk az Epilepszia Nap rendezvényen –
2009. február 14-én.
A rendezvény helyszíne a Marczibányi Téri Művelődési Központ.
A pályázat beküldési határideje: 2009. január 31.
Beküldés:
Email: bbec@bbec.hu
Postán: BBEC Alapítvány
1426 Bp. Pf.610.
Budapest Bethel Egészség Centrum Alapítvány
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?