Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Epilepszia - A teljesebb életért fórum

Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért

3500. csilla80 (válaszként erre: 3499. - Timcsike89)
2009. okt. 9. 17:05
Koszonom!
2009. okt. 9. 16:53

Csilla!

Én nem oktattalak ki! Úgy értettem hogy ezek a gyógyszerek SAJNOS nem gyógyítanak, de az is nagy eredmény hogy az epilepszia gyógyszerrel kezelhető. Nem szántam kioktatásnak tényleg! De rendben, akkor nem fogok, a te hozzászólásodhoz többet hozzászolni.

3498. csilla80 (válaszként erre: 3497. - Timcsike89)
2009. okt. 9. 16:35

Eskuszom Neked,hogy elegem van a kioktatasaidbol!!! Most nem vagyok jo passzban...

Tisztaban vagyok azzal,hogy az epilepszia nem gyogyithato!!!

Folyton ugy teszel,mintha csak Teged erdekelnenek ezek a dolgok,es mast nem,en is sokmindent olvasuk,ugy ahogy Te is es mas is!

Tobbe kerlek ne kommentald amit en irok,elegem van! Nem ez az elso!

2009. okt. 9. 16:24

Csilla!

gyógyszerek nélkül én is rosszul lennék. Ezek a gyógyszerek,amiket szedünk nem gyógyítanak csak a rohamot akadályozzák.Az is jó már hogy gyógyszer mellett nem vagyunk rosszul....Csak a mellékhatások ne lennének:(

3496. csilla80
2009. okt. 9. 14:57

Sziasztok!

Nem akarok elkeseriteni senkit,csak a sajat esetemet irom le...

En 16 eves korom ota vagyok beteg... ketszer 5!!! evig voltam tunetmentes... mindketszer visszajott 5 ev utan... es persze az EEG-m sem rossz,de nem tokeletes...

Es mindketszer azt hittem,remeltem,hogy vege... :-((( de sajnos nem... :-(((

3495. 04d410066e (válaszként erre: 3494. - Kiscsirke)
2009. okt. 9. 14:33
Úha! Az jó sok idő, most már remek lenne, ha rendbe jönnél. Én 18 éves korom óta, de csak február óta szedek gyógyszert. Most vagyok 24. Azért remélem, 5 éven belül abbahagyhatom én is. :)
3494. kiscsirke (válaszként erre: 3493. - 04d410066e)
2009. okt. 8. 18:02

Köszönöm! Jövő hét második felében kell telefonálnom.

5 éves korom óta. Most leszek 26 éves.

3493. 04d410066e (válaszként erre: 3492. - Kiscsirke)
2009. okt. 8. 16:17

Remélem, mindent rendben találnak. Majd írj, mi lett az eredmény! Remélem, én is eljutok majd oda, hogy egészségesnek nyilvánítsanak! :)

Hány éves szedsz gyógyszert?

3492. kiscsirke (válaszként erre: 3491. - 04d410066e)
2009. okt. 7. 14:22
Én is most nagyon kiváncsi leszek rá. Fogat mosni lehetett, csak fel kellett írnom, hogy mikor.
3491. 04d410066e (válaszként erre: 3487. - Kiscsirke)
2009. okt. 7. 13:14
Nekem így találták meg az epilepsziámat. A többi vizsgálatom mind negatív lett. Nekem is azt mondták, hogy tilos vele fürdeni, de még fogat most se lehet. Remélem, mindent rendben találnak, és abbahagyhatod a gyógyszereket is!
3490. bumburka (válaszként erre: 3486. - Lilimia)
2009. okt. 6. 21:37
VelEm az történik néha,hogy alapvető szavak nem jutnak eszembe ,ha valamire válaszolnom kell!!!:S
3489. kiscsirke (válaszként erre: 3488. - Lilimia)
2009. okt. 6. 20:56
Lehet. De még nem tudom hova küldenek tovább, ha tovább küldenek. Én nem fürdöm vele. Ma reggel fürödtem, holnap meg már le is veszem reggel, és utána fürdök, aztán viszem vissza :) Ezzel szerintem nem is lehetne. Még a pólómat sem vehetem le, azt mondták.
3488. lilimia (válaszként erre: 3487. - Kiscsirke)
2009. okt. 6. 20:05

Szia!

Nekem volt párszor. Izgi vele a fürdés :)

Ha mindent rendben találnak gyógyultnak nyilvánítanak? Pápá gyógyszerek?

3487. kiscsirke
2009. okt. 6. 19:57

Sziasztok!

Nagyon rég írtam már ide!

Ma rámkötötték a 24 órás EEG-t! Volt már nektek ilyen? 5 éve nem volt rohamom, ezért. Megnézik, hogy hogy állok? Ti mit gondoltok?

3486. lilimia (válaszként erre: 3483. - Sirga)
2009. okt. 6. 13:24

Szia!

Régen, amíg láttam velem is előfordult sokszor. Mostanában meg félrehallok szavakat, de nagyon, pedig igen csak éles, és kifinomult a hallásom.

Az agyunkat elég rendesen megcincálja az epi... :/

3485. 04d410066e (válaszként erre: 3483. - Sirga)
2009. okt. 6. 12:23

Szia Sirga!

Pár éve olvastam egy könyvet erről. Már nem emlékszem, pontosan mi ennek a betegségnek a neve, de olyasmi ez, mint a diszlexia, csak nem betűkkel, hanem számokkal. De ugyanúgy lehet terápiázni is. Nem hiszem egyébként, hogy az epilepsziához köze lenne. Nézz utána a neten, biztosan találsz róla valamit.

Sajnos a pénztárosi vagy bármilyen kasszás állás nem túl jó ötlet így, mert ha hiányod van, azt mindig zsebből fizeted. :(

2009. okt. 6. 12:20
Nekem nemrég már 10 napja hasmenésem volt, végül vettem egy homeopátiás cuccot, és másnap már pörköltet ettem és teljesen jól voltam. Azóta hiszek a homeopátiában, próbáljátok ki, mellékhatása legalább garantáltan nem lesz.
3483. Sirga
2009. okt. 6. 10:13

Sziasztok!

A múlt heti Dr. House miatt jutott eszembe, hogy megkérdezzem: volt már valaki úgy, hogy felcserélte a számokat?(A House-ban a beteggel fordult elő, hogy számcsere miatt rossz helyre ment.)Velem többször is előfordult, hogy rossz sorrendben olvastam a számokat - de volt, hogy csak szóban kevertem.(Úgy értem: egyik papírról másolok a másikra, pl. a 123-as számot. Ránézek, mondom, hogy "132", és írom, hogy 123.)Nem tudom, értitek-e. Mitől lehet? Nálatok is előfordul? Nem túl nyerő ötlet így pénztárosi munkára pályáznom ...

3482. bumburka (válaszként erre: 3481. - 421d0fb05f)
2009. okt. 5. 22:37
Guttalax csepp volt.A gyógyszereim:Lamotrigin,Huma-zolamide,Neurotop,frisium.
3481. 421d0fb05f (válaszként erre: 3480. - Bumburka)
2009. okt. 5. 22:22
Milyen antiepit szedsz? És mi volt az a gyógyszer, amit megittál? Nekem az idegességtől szokott elindulni a hasam, főleg vizsgák előtt anno, de a HUMA-Loperamide 2mg tabletta baromira bevált! És semmilyen kellemetlen következménye nem lett.
3480. bumburka
2009. okt. 5. 22:07

Én nemrég megittam egy gyógyszert hasmenés ellen.Muszáj volt!!!!!!!!A melóhelyemen voltam,fél óra múlva rohamom lett!:(

Ennyit erről!

3479. lilimia (válaszként erre: 3476. - 421d0fb05f)
2009. okt. 5. 11:23

A hasi panaszok, ahogy tindigo is írta, az antibio számlájára írható. A többit lehet hogy valamelyik adaglékanyag, vagy maga a clindamycin. Azt viszont nem tudom, hogy a túlérzékenységet meg lehet e állapítani biztosra valamilyen vizsgálattal.

Lehet hogy valamilyen más hatóanyagúval kellene próbálkozni.

A Lamolep valóban nagyon jó gyógyszer!

Egy gyógyszerész ismerősöm regisztrálva van, egy orvosoknak, és gyógyszerészeknek fenntartott gyógyszer tájékoztatós+mindenféle ismertetős oldalon. Megadtam a log in-jét, és a jelszavát, így meg tudom nézni ha valami kell. De oda civilek nem regisztrálhatnak.

2009. okt. 4. 23:27
Nem koplalok, csak mást eszem a műtéteket követő napokban. Ezek a tünetek minden egyes antib. kúra során jelentkeznek, csak valahogy mindig elfelejtek kontrollokon rákérdezni. A Xanaxot pedig nem rendszeresen szedem, csak ha már nagyon kikészülök, vagy alvászavaraim vannak, úgyhogy elvonási tünet nem valószínű. Valahogy belediktálom magamba azt a pár szemet, ami még van, aztán műtét után mindenképpen felhívom az orvosomat.
3477. 04d410066e (válaszként erre: 3476. - 421d0fb05f)
2009. okt. 4. 22:38

A fáradság lehet attól is, hogy nem eszel a szájsebészeti műtét miatt, nem? Bár ha mindig ez van... A hányinger és hasi panaszok bőven beleférnek az antibiotikum mellékhatásaiba, a látászavarok már más kérdés. Miért nem beszélsz a szuper neurológusoddal? Ő biztos meg tudja mondani! Egyébként nem lehet, hogy a xanax elvonási tüneteid érzed?

Majd írj, hogy vagy és mit mondott.

3476. 421d0fb05f (válaszként erre: 3475. - Lilimia)
2009. okt. 4. 19:25

Le vagyok lassulva, de rettentően, sokszor elbambulok, hányingerem van, és nagyon fáradtnak érzem magam. Meg olyan rossz a közérzetem... És ahányszor antibiotikumot kell szednem, mindig ez van, még a látásom is olyan fura, mert olyan, mintha akadozna a kép. Elismerem, hogy ez nagyon hülyén hangzik, de kb. ilyet érzek. Most direkt nem vettem be jó pár napja Xanaxot, úgyhogy tuti nem annak a hatását érzem.

A Lamolep szerintem nagyon jó gyógyszer - hatás és mellékhatás szempontjából is.

A hatóanyagok kölcsönhatásának hol néztél utána?

3475. lilimia (válaszként erre: 3474. - 421d0fb05f)
2009. okt. 4. 18:26

A hatóanyagok nem ütköznek, szóval nem egymás kölcsönhatása okozza a tüneteket. Valószínű, hogy az antibigyó mellékhatásai léptek fel.

A Lamolepre csak az antiepik, és a fogamzásgátlók lehetnek hatással. Az antibigyók nem.

Szóval én a mellékhatásokra, vagy esetleg a túlérzékenységre szavazok... Milyen tüneteket észlelsz?

3474. 421d0fb05f (válaszként erre: 3471. - Lilimia)
2009. okt. 4. 18:06

Szia!

Már csak Lamolepet szedek (+ időnként Xanaxot), antibiotikumok közül pedig Dalacint vagy Klimicint szoktak felírni, mivel fogászati problémákra ezek a legjobbak állítólag. Azt hiszem, ugyanaz a hatóanyaguk.

Igen, tényleg nem mindegy, mit veszünk be - nekem van valami körömágybetegségem, és azt hittük, gomba. Felírtak rá gyógyszert, két nap után nagyon rosszul voltam, ezért visszamentem. A doki vett mintát a körmömből, kiderült, hogy nem gomba, és akkor jutott eszébe, hogy nekem ilyen gyógyszert nem is lenne szabad szednem... Ja, és azóta sem tudom, mi a bajom, már 6 körmömet levetettem a lábamról, de csak annyit tudok, hogy "nem gomba".

Más gyógyszerekkel eddig nem volt gond, viszont az egyik "hajápoló" kapszulától és az energiaitaltól eléggé kikészültem, de akkor még Timonilt és néha-néha nyugtatót is szedtem. Most még attól félek, hogy mikor sokall be a szervezetem a lidocaintól, mert a körömlevételek és a szájsebészeti műtétek miatt kegyetlenül sokat kaptam. És még fogok is! :S Csütörtökön lesz a következő műtét, lehet szorítani! :)

Lilimia, ha találsz bármikor bármit arról, hogy Lamolep mellé mit nem szabad bevenni, akkor kérlek, szólj! Előre is köszi!

3473. bumburka (válaszként erre: 3468. - 04d410066e)
2009. okt. 4. 17:40

Drága tindigo!

A család jó gyógymód-ezt szokta mondani egy kedves ismerősöm.És milyen igaza van!!!!!!!

3472. bumburka (válaszként erre: 3469. - 421d0fb05f)
2009. okt. 4. 17:15

Az antibiotikumok némileg semlegesítik az epis gyógyszerek hatását!!!!!!!!!!!

Az orvosom szerint NAGYON NEM MINDEGY mit kapkodunk be!!!!!!!!!!!!

3471. lilimia (válaszként erre: 3469. - 421d0fb05f)
2009. okt. 4. 17:14

Szia!

Melyik antibiotikumot szoktad szedni? És melyik antiepileptikumokat?

Ha szeretnéd utánanézek, hogy nem e generálnak a hatóanyagaik valamilyen plussz mellékhatást.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook