Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
Csilla!
Én nem oktattalak ki! Úgy értettem hogy ezek a gyógyszerek SAJNOS nem gyógyítanak, de az is nagy eredmény hogy az epilepszia gyógyszerrel kezelhető. Nem szántam kioktatásnak tényleg! De rendben, akkor nem fogok, a te hozzászólásodhoz többet hozzászolni.
Eskuszom Neked,hogy elegem van a kioktatasaidbol!!! Most nem vagyok jo passzban...
Tisztaban vagyok azzal,hogy az epilepszia nem gyogyithato!!!
Folyton ugy teszel,mintha csak Teged erdekelnenek ezek a dolgok,es mast nem,en is sokmindent olvasuk,ugy ahogy Te is es mas is!
Tobbe kerlek ne kommentald amit en irok,elegem van! Nem ez az elso!
Csilla!
gyógyszerek nélkül én is rosszul lennék. Ezek a gyógyszerek,amiket szedünk nem gyógyítanak csak a rohamot akadályozzák.Az is jó már hogy gyógyszer mellett nem vagyunk rosszul....Csak a mellékhatások ne lennének:(
Sziasztok!
Nem akarok elkeseriteni senkit,csak a sajat esetemet irom le...
En 16 eves korom ota vagyok beteg... ketszer 5!!! evig voltam tunetmentes... mindketszer visszajott 5 ev utan... es persze az EEG-m sem rossz,de nem tokeletes...
Es mindketszer azt hittem,remeltem,hogy vege... :-((( de sajnos nem... :-(((
Köszönöm! Jövő hét második felében kell telefonálnom.
5 éves korom óta. Most leszek 26 éves.
Remélem, mindent rendben találnak. Majd írj, mi lett az eredmény! Remélem, én is eljutok majd oda, hogy egészségesnek nyilvánítsanak! :)
Hány éves szedsz gyógyszert?
Szia!
Nekem volt párszor. Izgi vele a fürdés :)
Ha mindent rendben találnak gyógyultnak nyilvánítanak? Pápá gyógyszerek?
Sziasztok!
Nagyon rég írtam már ide!
Ma rámkötötték a 24 órás EEG-t! Volt már nektek ilyen? 5 éve nem volt rohamom, ezért. Megnézik, hogy hogy állok? Ti mit gondoltok?
Szia!
Régen, amíg láttam velem is előfordult sokszor. Mostanában meg félrehallok szavakat, de nagyon, pedig igen csak éles, és kifinomult a hallásom.
Az agyunkat elég rendesen megcincálja az epi... :/
Szia Sirga!
Pár éve olvastam egy könyvet erről. Már nem emlékszem, pontosan mi ennek a betegségnek a neve, de olyasmi ez, mint a diszlexia, csak nem betűkkel, hanem számokkal. De ugyanúgy lehet terápiázni is. Nem hiszem egyébként, hogy az epilepsziához köze lenne. Nézz utána a neten, biztosan találsz róla valamit.
Sajnos a pénztárosi vagy bármilyen kasszás állás nem túl jó ötlet így, mert ha hiányod van, azt mindig zsebből fizeted. :(
Sziasztok!
A múlt heti Dr. House miatt jutott eszembe, hogy megkérdezzem: volt már valaki úgy, hogy felcserélte a számokat?(A House-ban a beteggel fordult elő, hogy számcsere miatt rossz helyre ment.)Velem többször is előfordult, hogy rossz sorrendben olvastam a számokat - de volt, hogy csak szóban kevertem.(Úgy értem: egyik papírról másolok a másikra, pl. a 123-as számot. Ránézek, mondom, hogy "132", és írom, hogy 123.)Nem tudom, értitek-e. Mitől lehet? Nálatok is előfordul? Nem túl nyerő ötlet így pénztárosi munkára pályáznom ...
Én nemrég megittam egy gyógyszert hasmenés ellen.Muszáj volt!!!!!!!!A melóhelyemen voltam,fél óra múlva rohamom lett!:(
Ennyit erről!
A hasi panaszok, ahogy tindigo is írta, az antibio számlájára írható. A többit lehet hogy valamelyik adaglékanyag, vagy maga a clindamycin. Azt viszont nem tudom, hogy a túlérzékenységet meg lehet e állapítani biztosra valamilyen vizsgálattal.
Lehet hogy valamilyen más hatóanyagúval kellene próbálkozni.
A Lamolep valóban nagyon jó gyógyszer!
Egy gyógyszerész ismerősöm regisztrálva van, egy orvosoknak, és gyógyszerészeknek fenntartott gyógyszer tájékoztatós+mindenféle ismertetős oldalon. Megadtam a log in-jét, és a jelszavát, így meg tudom nézni ha valami kell. De oda civilek nem regisztrálhatnak.
A fáradság lehet attól is, hogy nem eszel a szájsebészeti műtét miatt, nem? Bár ha mindig ez van... A hányinger és hasi panaszok bőven beleférnek az antibiotikum mellékhatásaiba, a látászavarok már más kérdés. Miért nem beszélsz a szuper neurológusoddal? Ő biztos meg tudja mondani! Egyébként nem lehet, hogy a xanax elvonási tüneteid érzed?
Majd írj, hogy vagy és mit mondott.
Le vagyok lassulva, de rettentően, sokszor elbambulok, hányingerem van, és nagyon fáradtnak érzem magam. Meg olyan rossz a közérzetem... És ahányszor antibiotikumot kell szednem, mindig ez van, még a látásom is olyan fura, mert olyan, mintha akadozna a kép. Elismerem, hogy ez nagyon hülyén hangzik, de kb. ilyet érzek. Most direkt nem vettem be jó pár napja Xanaxot, úgyhogy tuti nem annak a hatását érzem.
A Lamolep szerintem nagyon jó gyógyszer - hatás és mellékhatás szempontjából is.
A hatóanyagok kölcsönhatásának hol néztél utána?
A hatóanyagok nem ütköznek, szóval nem egymás kölcsönhatása okozza a tüneteket. Valószínű, hogy az antibigyó mellékhatásai léptek fel.
A Lamolepre csak az antiepik, és a fogamzásgátlók lehetnek hatással. Az antibigyók nem.
Szóval én a mellékhatásokra, vagy esetleg a túlérzékenységre szavazok... Milyen tüneteket észlelsz?
Szia!
Már csak Lamolepet szedek (+ időnként Xanaxot), antibiotikumok közül pedig Dalacint vagy Klimicint szoktak felírni, mivel fogászati problémákra ezek a legjobbak állítólag. Azt hiszem, ugyanaz a hatóanyaguk.
Igen, tényleg nem mindegy, mit veszünk be - nekem van valami körömágybetegségem, és azt hittük, gomba. Felírtak rá gyógyszert, két nap után nagyon rosszul voltam, ezért visszamentem. A doki vett mintát a körmömből, kiderült, hogy nem gomba, és akkor jutott eszébe, hogy nekem ilyen gyógyszert nem is lenne szabad szednem... Ja, és azóta sem tudom, mi a bajom, már 6 körmömet levetettem a lábamról, de csak annyit tudok, hogy "nem gomba".
Más gyógyszerekkel eddig nem volt gond, viszont az egyik "hajápoló" kapszulától és az energiaitaltól eléggé kikészültem, de akkor még Timonilt és néha-néha nyugtatót is szedtem. Most még attól félek, hogy mikor sokall be a szervezetem a lidocaintól, mert a körömlevételek és a szájsebészeti műtétek miatt kegyetlenül sokat kaptam. És még fogok is! :S Csütörtökön lesz a következő műtét, lehet szorítani! :)
Lilimia, ha találsz bármikor bármit arról, hogy Lamolep mellé mit nem szabad bevenni, akkor kérlek, szólj! Előre is köszi!
Drága tindigo!
A család jó gyógymód-ezt szokta mondani egy kedves ismerősöm.És milyen igaza van!!!!!!!
Az antibiotikumok némileg semlegesítik az epis gyógyszerek hatását!!!!!!!!!!!
Az orvosom szerint NAGYON NEM MINDEGY mit kapkodunk be!!!!!!!!!!!!
Szia!
Melyik antibiotikumot szoktad szedni? És melyik antiepileptikumokat?
Ha szeretnéd utánanézek, hogy nem e generálnak a hatóanyagaik valamilyen plussz mellékhatást.
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?