Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
Szia!
A te helyzetedben -kutyakiképzőként- úgy gondolom, hogy valóban szükséged lenne egy segítő kutyára! Ha elfogadod a javaslatom, vedd fel a kapcsolatot a Baráthegyi Alapítvánnyal, vagy ők segítenek neked, vagy ajánlanak egy másik szervezetet, akik kiképeznek neked egy kutyát, amennyiben szeretnéd, és tudod vállalni!
www.barathegyisegitokutya.hu
A honlapon fent van az egyik kedves barátom, és mentorom minden elérhetősége, ha gondolod hívd fel, vagy írj neki. Ő Mezősi Tamás, al alapítvány elnöke. Nyugodtan hivatkozz rám. Elég ha annyit mondassz, hogy Rumi gazdájának vagy az ismerőse :)
Tamás valamilyen módon biztosan segíteni fog!
Hát ettől ájultam el 1995-ben, amikor még Xanaxot és Prozacot szedtem a Neurotop 300 mg mellett.....
Erről is írtam.
Pláne, ha férfi az orvos...velük nehezebb kijönni mint az orvosnőkkel. De nem minden orvosnővel jövök ki....
A férfiak a pénzre, a nők az időre gondolnak ők vannak a legjobban leterhelve, mint férfi kollégájuk.
Sziasztok!
1.) Nagyon régen, úgy 10 éve szedtem Xanaxot és Prozacot.....
1 év után a munkahelyen este fél 9kor mint volt postai dolgozó munka közben elájuktam....
Akkor 1 hétig szédelegtem és gyenge-szúró fájdalmat éreztem a mellkasomban, sőt el is erőtlenedtem 1 héttel a portugáliai utazás eéőtt. Ám az utazásra rendbejöttem és útközben semmi bajom nem történt, pedig alakulhatott volna másképp. A fatimai Szűz Mária megsegített rajtam, viccen kívül.
Történt 1995-ben.
Az orvosokról tisztelet a kivételnek, rettenetesek tudnak lenni. Mivel nem hallok jól, nem hajlandóak rendesen kommunikálni velem, pedig velem lehetne értelmesen beszélni. A reumatológus kezelőorvosom például tud velem beszélgetni társalgási stílusban. Őt nagyon tisztelem EZÉRT!
De a többi különböző szakorvosokról nagyon rossz tapasztalataim vannak.
Hiába van nekik alapdiplomájuk, ha egyszer NEM TUDNAK VISELKEDNI ÉS CSAK A PÉNZT LESIK!
2.) Már évek óta az jár a fejemben, hogy a súlyosan megromlott hallás és epi miatt kéne jelzőkutya. És még szaglásom sincsen, nem hogy gázszagot vagy sz....t is megérezzem. Semmi büdit sem, nekem szokták taglalni, hogy éppen mit éreznek az orrukkal mint illat vagy füst vagy romlott kaja másoknál. És meg is mutatják hogy kiről van szó.....
Sziasztok!
Szerintetek (0,5-ös) xanaxból mekkora a maximális adag, amennyit az 50 kilómmal és a Lamolep mellé bevehetek anélkül, hogy bajom lenne? Temetésre szeretném kellőképpen takarékra tenni magam, de túlzásba sem akarom vinni, nehogy abból legyen baj. Esténként egy egész tablettát veszek be, hogy nagy nehezen el tudjak aludni, de szerintem ennél több kéne majd. :(
MINDEN orvos, még az epileptológusok is rettegnek a rohamoktól!
Eddig a sok tucatnyiból egyetlen olyan orvossal találkoztam, aki nem ilyedt meg a rohamtól. No meg múltkor a kardiológián is elég összeszedettek voltak.
De nem csak a belgyógyászaton, szemészeten, hanem a neurológián is fecskendőben felszívott Seduxennel várnak, annyira rettegnek...
Amikor egy neurológus, egy rohamom után azt mondta nekem, hogy ne ijesztgessem az embereket azzal, hogy nekiállok rohamozni, fogtam magam, felálltam, elég érzékletesen leírtam neki milyen érzés egy roham, majd az összes váróban lévő ember előtt megaláztam, és elsétáltam...
Ha az embernek nincs nagy pofája, akkor eltapossák, és könyörtelenül megalázzák azért is amiről nem tehet... Nekem elegem lett...
az a baj, hogy az orvosok is sokszor csak találgatnak.Az az orvos akinek pedig nem ez a szakterülete szinte elhárítja magától ezt a dolgot.A párom egyszer az utcán lett rosszul,-szegény nagyon beverte a betonba a fejét is -járókelők hívták a mentőt,ami a sürgősségire vitte.A doktornő aki ott volt azt mondta:" ne ijezgessük ŐT egy ilyen rosszulléttel"
Majdnem csak azt mondta, hogy, hogy mertünk egyáltalán odamenni ezzel a problémával.Egy orvos hogy reagálhat le így egy esetet?
Nem szeretek, nem is igazán tudok hazudni, így - ha nem kérdezték - inkább elhallgattam a munkahelyeken, sőt, az iskolában is, hogy mi bajom. :/ Sajnos ez az egy út van, ha még dolgozni is szeretnénk.
Én imádtam Szonját, de ez a megjegyzése nagyon "megtalált" - az ő megjegyzésénél már csak Hernádién akadtam ki jobban, aki nem tudta, mit jelent ez a szó. :S Nem tudják, miről beszélnek, csak a szájuk jár - miközben a teljesítményükért meg tisztelném őket. Meghasonlok önmagammal!
Sajnos, már megszoktam :/ És az alap ízületi fájdalom mellett az izomfájdalom elenyésző... Én is nagyon fáradt és gyenge vagyok minden roham után, de a sok tejeskávéval valamennyire ki lehet váltani.
Régen én is majdnem minden rohamnál elharaptam a nyelvem, de amióta nyelvpiercingem van, egyszer sem történt meg! Valahogy megakad, és helyben tartja a nyelvem. Na nekem ezért van :D
Ez a rohadt időjárás mindenkinek rettenetes :(
Nekem most kisrohamokból napi 4-6, nagyrohamokból 1-2. Tegnap hajnalban megint görcsben maradt utána a rekeszizmom, de most hála az égnek csak 10 percre! A férjem egész éjjel virrasztott mellettem.
Sajnos megint eljutottam odáig, hogy megszoktam a sok rohamot :/
Szia!
Én is dőltem össze-vissza amíg a vakvezető kutyámat ki nem képeztem rohamjelzésre is.
Az országban egyedül a Pacsi Alapítványnál képeznek még ki jelzőkutyákat, de ismerős episek, akik onnan vettek kutyát nincsenek megelégedve a képzéssel. Igazából nem is csodálom, mert eléggé idegroncsan kerülnek oda szegények, Lajos kiképzési módszerei miatt.
Az én kuttyom remekül dolgozik, 5 perccel a roham előtt jelez, és addig nem nyugszik amíg biztonságba nem helyezem magam, utána leül mellém, várja a roham kezdetét, és még le is kezeli. Régen 10-15 perces rohamaim voltak, de Rumi segítségével 1-5 percesek.
Szóval olyanoknak, akik nem érzik előre a rohamot, csak a jelzőkutya segíthet.
Alternatív gyógymódokkal próbálkoztatok?
Mennyi idős a kisfiad? Milyen gyógyszereket szed? Az epin kívül van más betegsége?
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?