Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
Mint már említettem Debrecen ÖSSZES, azaz ÖSSZES neurológusát, és epileptológusát végigjártam! Szintén említettem, hogy 1 normálisat találtam, de neki se szakrendelése, se magánrendelése nincs!
Ne haragudj, de azt hiszem semmi jogod bárkit is kioktatni! Pláne nem olyan stílusban, ahogy teszed... Nem ismersz minket, nem ismered a kórtőrténetünket, az életünket, és a tapasztalatainkat! Kicsit vegyél vissza...
Nem kell ehez privi először is egy epilepsziás SOHASEM SZÉGYELJEN SEGÍTSÉGET KÉRNI HA AANNAK SZÜKSÉGESSÉGÉT ÉRZI, legyen az orvosi vagy egy egyszerű uttesten való átkelés. Másodszor ADDIG NEM INDULUNK SEHOVA MÍG NEM TISZTULT KI A TUDATUNK A ROHAM UTÁN !! Ezek csak részletek abból mi az hogy miket kéne tudnod ez annak a hiánya hogy sajna Magyarországon NEM LÉTEZIK REHABILITÁCIÓS INTÉZET MELY AZ EPILEPSZIÁSOKKAL FOGLALKOZIK!!
Ha több is érdekel az epilepsziások életéről akkor ajállom figyelmedbe a [link] oldalt vagy az ottani fórumokat 40 topiccal és a chatet !!!! Biztos Hasznos információkhoz huthatsz a honlapról!!!!
Igen ez igaz és ezeket az egyesületeket az online újságunkban a [link] ami havonta mindig 5-én jelenik meg reklámozzuk is , mint ahogy a kutya
kiképzőket is !!!!!!!!!!!!!!!
Nekem csak akkor van rohamom, ha munkahelyi konfliktusaim vannak. A környezet hozzáállása is közrejátszik érzelmileg, ami eléggé megterhelő.
Amúgy 11 éves koromig tartottak a rohamaim, aztán 1994 ben munkába menet, mert félévig szekáltak.
Aztán 2005 június 20.-án egy napon egymásután 2x történt. Először munkahelyen pofozgattak, mert azt hitték: meghaltam, percekig nem lélegeztem.
Aztán az OPNI wc-jében estem hasra, miközben anyukám kint várt....
Hát így a memóriám eléggé kitörlődött....és másfél hónap után jöttem rendbe. Ám a nyugdíjasságom miatt csak 15 nap volt az engedélyezett betegszabadságom, utána szédelegve, homályos látással mentem mindennap dolgozni. Csoda hogy nem ütött el egyetlen autó sem....
Hogyan történt? Ha át akartam menni az út másik oldalára, akkor szédelgés közben erős önfegyelemmel megálltam és vártam míg elmúlik a homályos látás. Aztán óvatosan tekertem a nyakamat és miután biztonságosnak láttam az utat, sétáltam el a túloldalra.
Mindezt kevés hallásmaradvánnyal tettem meg...
Na ehhez szóljatok hozzá, akár priviben is.
Hja és híres orvosokk sokat kéne lejattolni, egy utazás árába is belefér. Csak tudnám hogy ők miért nem fogadják el a rokkantaktól, szegényektől a pénzt. Lenéznek talán????
De egy sztk-s orvosnak könnyebb pénzt adni.
A háziorvosok többsége pénznyelő automaták......Még meg sem köszönik, úgy süllyesztik be a zsebükbe mint a világ legtermészetesebb dolgát.
Orvosa válogatja, ki mennyire hajlandó a betegével megbeszélni...
Neked annyival könnyebb a helyzeted, hogy hallasz és gyorsabban is tudsz kommunkikálni ...
Mindenkinek örülnie kell, ha hall. Mert nemcsak vakok vannak...
Hallássérültek és siket-vakok külön-külön egyesületben isssss léteznek............
Köszönöm a kutyatémát!
És azt is hogy ide bármilyen panaszt megírhatom.
A reumánál nem lehet....
Azt hiszem láttad.
NEM AZÉRT ÍROK MOST CSUPA NAGYBETŰVEL MERT KIABÁLNI AKAROK , HANEM AZÉRT MERT NYOMATÉKOT AKAROK A SZAVAIMNAK ADNI!!
SAJNÁLOM HA SOKAKAT MEGBÁNTOK DE EPILEPSZIÁS EMBER CSAK ÚGY LEHET ROHAMMENTES HA AZ EPILEPTOLÓGUSÁVAL A LEGBIZALMASABB DOLGAIRÓL IS ŐSZINTÉN TUD BESZÉLNI!!! HA MINDEN SZAVÁT BETARTJA!!!!!! HA KERÜLI A ROHAMOKAT KIVÁLTHATÓ DOLGOKAT, ESEMÉNYEKET STB!!!!! HA MAXIMÁLISAN MINDENT MEGTESZ AZÉRT HOGY NE LEGYEN SE DEPIS, SE AGRESSZÍV, HOGY OPTIMÁLIS LEGYEN A HOZZÁTARTOZÓKKAL A KAPCSOLATA , HOGY EGYÜTT TUDJANAK ÉLNI A MINDENNAPOKBAN!!!!!!!!
Nem baj hogy elmesélted legalább megkönyebbültél , ez is mutatja mennyire bensőségesnek kell lennie epileptológus és beteg kapocslatának , MINDENT HANGSÚLYOZOM MINDENT meg kell tudni vele beszélni a legféltettebb titkaid is , amíg ez a viszony nincs meg nincs gyógyulás sem , sőt segítség sem !!!
EZ ÍGY MŰKÖDIK!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon köszönöm, Lilimia, nem is hiszed, milyen jólesik most minden ilyen kedves mondat! Sajnos, pont azok laknak tőlünk nagyon messze, akik valamelyest meg tudnának nyugtatni, pedig annyira jó lenne, ha mellettem lennének a barátaim. Úgyhogy még egyszer köszönöm, és én is ölellek!
Ha valaki volt mostanában polgári temetésen, és fel tudja idézni, kb. hány percig tartott maga a búcsúbeszéd (bár tudom, nem szokás ilyenkor az órát nézni), az sokat segítene, ha megírná. Amit eddig összehoztam, az kb. 8-10 percet tesz ki. Nem akarom, hogy túl rövid legyen, de felesleges giccsel teletűzdelni sem.
Ez a fórum lelkisegély szolgálat is! Te is nagyon jól tudod, hogy az epilepszia a lelkünket is igen csak megviseli, ezért nagyon fontos, hogy megosszuk az érzéseinket, és úgy gondolom nem csak azt ami az epivel kapcsolatos, hiszen egy klikk vagyunk.
Nagyon sajnálom ami történt, amit át kellett élned!!!
Most megölellek jó...?
Debrecen összes neurológusánál jártam, ebből egyetlen egy, aki lelkiismeretes, megfontolt, megbízható, és emberséges, de ő megkapta a neuro intenzívjét, és így mellette nincs ideje szakrendelni :(
Pesten is jártunk, de Debrecenen belül kell maradnom, mert más problémáim is vannak, és nagyon fontos sokszor a konzílium, ha meg valami baj van, akkor rohanni kell a kórházba.
Ez borzasztó lilimia amiket leírtál, miért nem mész el másik orvoshoz?
Szerintem azért van sok olyan eset is, amikor az orvos teljessen megbízható, és megértő, és jó szakember, és nem pénzéhes.
Kihez jársz? Nem értem eddig miért nem mentél el onnan, ha ennyire elégedetlen vagy az orvosoddal?!
Az epileptológusom felől meg is dögölhetnék... Dobálóznak össze-vissza a gyógyszereimmel, a mellékhatásokra, a túladagolásra, túlgyógyszerezésre, és arra, hogy mit szabad, és mit nem tesznek magasról!
Szerencsés vagy, hogy találtál jó orvost! De a te tapasztalatod ritka... Ráadásul nekem nagyon összetett betegségeim vannak, amikre szintén tesznek a neurológián, szóval rám, és azt hiszem sok más beteg életére pont hogy az orvosa veszélyes!
Én is egyetértek aliasdj-vel, mindenben.
Viszont nyugtatót a háziorvosnál is ki lehet írni, tőle is lehet tanácsot kérni, azt hiszem.
Aliasdj! te hová jársz orvoshoz? Bajára????
Minden olyan gyógyszert , és olyan kombinációt kell szedni és olyan adagokban amilyet az epileptológus előír!! Különben magát csapja be az ember!!!
Ha már egyszer úgy se gyógyítható az epi tegyünk meg mindent azért hogy rohammentesek legyünk és csak is az orvosunk előírásait kövessük!
Mindenki más tanácsa életveszélyes lehet !!
Tessék ezt tudomásul venni és nem gyerek ként viselkedni!!!!
Egy segítő kutya kiképzése pár hónaptól egy évig terjed. A leendő gazdánál az alapképzés egyáltalán, a közös képzés pedig minimális időt vesz igénybe, és mivel igen csak rászorulsz teljes mértékben ingyenes!
Én is rokkantságiból, és fogyatékosságiból élek... Szóval megértem milyen nehéz.
Szia!
Köszi a javaslatot, utánanézek, ha tudok. Fizikoterápia miatt kevés az időm ami szeptember eleje óta tart. Alig várom hogy vége legyen, annyi munkaidőt vesz el tőlem hogy na...Még szerencse hogy a főnököm nagyon rugalmas és barátságos.
Nem tudom, hogy mennyibe kerül egy ilyen kutyakiképzés bizti nem olcsó és meddig tart? Félállásban dolgozom r.nyugdíj mellett, ki lehet számolni, hogy mennyit keresek. Lehet ezen röhögni vagy sajnálni.
Voltak már kutyáim, vannak tapasztalataim és nagyon szeretem őket.
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?