Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Engednétek 16, 5 éves lányotokat eurolines buszjárattal külföldre utazni? fórum

Engednétek 16, 5 éves lányotokat eurolines buszjárattal külföldre utazni? (beszélgetős fórum)

1 2 3 4
2012. jún. 28. 16:39
16, 5 éves, nem kisgyerek, engedném persze.
2012. jún. 25. 23:34

Biztos nagy felelősség,de nem lehet úgy hozzá állni hogy ha lesz valami...biztos el jár már ide-oda ott is történhetne valami.

Az út biztos nagyon nehéz lesz neked ,de minden rendben lesz.Biztos lányod se az az "örült"fajta.

Igen már el gondolkodtam rajta én is milenne ha...

sehogy sem jó-ha nem engeded el utána azt fogod bánni...

91. Sztjudit (válaszként erre: 90. - Bea0124)
2012. jún. 25. 21:42

igen én is így gondolom..de az apukám, no ő tud a lélekre hatni úgy..és ha valami lenne..na azt nem emészteném meg emiatt

persze nem lesz és így állok hozzá

90. Bea0124 (válaszként erre: 87. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 20:25
Hát akkor minden ok.A nagyszülőknek meg semmi köze hozzá.Tudom ez így bunkón hangzik,de ti vagytok a gyerek szülei.
2012. jún. 25. 20:07

Ahogy írták: neked kell ismerni a gyermekedet...

én elengedtem a fiamat. Vigyen magával egy kispárnát a feje alá és egy vékony takarót. Gondolom, légkondicionált az autóbusz, éjszakár az arcára legyen vizes zsebkendőt. Az autóbusznak négyóránként meg kell állnia. Ezeken a helyeken kulturált mosdóhelyek, toalettek vannak. Az sem árt, ha éjszakára másik ruhát vesz fel, mint nappal. Könnyű papucsféle is ajánlatos. Megtettem már néhány ezer km-t éjszaka utazva...

Megtörténhet, hogy a lánykád is örülni fog annak, hogy megbízol benne. Egy-egy sms küldése meg elég.

Amikor a fiam Angliából kocsival jött haza, no akkor volt zizegés nálam. Jobban izgultam, mint ő... Ilyenek az anyukák. Beszéljétek meg, rágjátok át... Nem lesz semmi gond! Bizalom+felelősség!

2012. jún. 25. 20:06

Simán engedném, majdnem felnőtt. Én pont 16 éves koromtól egy iskolaévet éltem/tanultam Németországban, imádtam. Egyedül közlekedtem Mo-No között hol busszal, hol repcsivel.

Egy teljesen ismeretlen családhoz kerültem, de nagyon jó fejek voltak, bár egyszer elveszítettek Düsseldorfban :D de azért csak meglettem :)

87. Sztjudit (válaszként erre: 86. - Bea0124)
2012. jún. 25. 19:57

apuka partner az ügyben..

lányom is..nagyszülők meg megesznek mert "felelőtlen " vagyok..és tuningolják a lelkiismeretem :)

86. Bea0124 (válaszként erre: 81. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 19:53

Hát persze izgul az ember félti a gyermekét de ide simán elengedhetnéd főleg hogy ismered azt akihez megy.

Apuka és a lányod mit mond?

85. Roni24 (válaszként erre: 35. - Kitrákotty)
2012. jún. 25. 18:44

Nem tudom elolvastad-e amit írtam, vagy csak az első mondat ragadt meg benned, de lényegében ugyanazt írtam le, amit most te is!


Minden szülőnek ismernie kell a gyerekét annyira, hogy fel tudja mérni, képes-e önállóan kiutazni az országból, és képes-e megbirkózni az esetlegesen felmerülő problémákkal anélkül, hogy pánikba esne, hiszen akkor ott, nem lesz ott anyuka hogy segítsen, max. telefonon!


És ne vegyük már ezt az esetet egy kalap alá az ivással meg drogozással, arra senki nem kér engedélyt a szüleitől, kicsit másképp is kell kezelni azt a helyzetet!

84. mézgapaula (válaszként erre: 81. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 18:44

Ja értem, azt hittem, valami tanulmányi dolog.

Előszörre amúgy jó bulinak tűnik a busz(on alvás), de a végére azért eléggé fárasztó és nem kívánja az ember egyhamar újra. Meg a kedvenc zenéit sem, amiket egymás után 30x hallgatott meg az úton:-)

Legfeljebb ha nagyon rosszak a tapasztalatai, a visszaútnál nem tudtok érte kimenni? Így ti is találkozhatnátok újra az ismerőssel.


Én is voltam amúgy ilyen jelleggel kint kétszer (anno az NDK-ban), csak repcsivel és 13-14 évesen, tehát nem munka, csak nyelvtanulás célzattal, de eléggé unatkoztam, nem igazán tudtam feltalálni magam. A lánnyal, akivel egész jól ellevelezgettünk egy évig, kiderült, hogy mégsem vagyunk egy hullámhosszon, inkább az anyukájával beszélgettem végig:-) a másik meg egy idős házaspár volt, akiknek leginkább a kutyájával szórakoztam naphosszat:-)

Ezek után nem meglepő, hogy németül a mai napig sem beszélek igazán.

2012. jún. 25. 18:41

Szia


Prágában voltam ugyanezzel a céggel. Minden rendben volt: jó busz, biztonságosan vezető sofőr, normális utastársak.

Mint már korábban is írta valaki, tényleg előfordulhat, hogy előbb megérkezik, egy ilyen hosszú úton fél-1 óra benne van a pakliban. Persze késés is...

Ami gáz, az a WC a buszon. Meg kell próbálni a pihenőhelyeken megoldani, na nem mintha ott higiénikusabbak lennének a körülmények, de a buszon büdös-hugyos-caros... nekem egyszer el kellett mennem... bláááá (én már attól rosszul voltam, hogy a kilincset meg kell fogni... aztán próbálj meg semmihez sem véletlenül sem hozzáérni abban a 70x70-es lyukban)

TV volt, Jóbarátok ment. Kávét-teát kínáltak néha.

Létszámellenőrzés is volt.


Remélem segítettem.

2012. jún. 25. 18:26

Végigolvastam azóta a fórumot.

Az még jobb ha este indulnak és reggel érnek oda,akkor álmosabb az ember jobban telik az út. Akik írtak miket készíts oda azok véleményét osztom bár én repülővel mentem csak külföldre igaz három rosszcsonttal szóval ha előtte fórumot írok ki tuti kaptam volna mindenfélét :DD Férjem járt busszal Belgiumba jó ideig hasonló járattal az hosszabb út volt bőven,de kibírható,főleg fűti az ismeretlenség izgalma is....ha ő vágyik mindenkép elengedném,biztosan nem lesz baj ha efféle segítségnek hívjak pedig gondolom más szerint is megbízható komoly leányzó nem csak szülői elfogultság a dolog.

Jó utazást és írd majd meg milyen volt és hogy érezte magát!Úgy általánosságban:szerintem nem a kérdező típusa a felesleges paratipus,ő totál normális tapasztalatokat kért és ezeket meg is fontolta ahogyan látom.Nyilván nem egy hoxás szavazás alkalmával fogja eldönteni elengedi e a gyerekét de nem érzem hogy helytelen lenne megkérdezni olyan ismeretleneket akiknek van némi tapasztalata etéren.


Az meg hogy 16 évesen ki pakol be részletkérdés ilyen hosszabb úőt előtt azért jobb a több szem többet lát nem egy egyedül élő felnőtt miért lenne gond ha anya szendvicset pakol be nincs annál finomabb,hiába vagyok családos nő,mindsig finobb az a kiscsoki amit anyukám hoz magával nekem ha elkisért intézkedni ide oda a gyerekemmel,meg a teácska amit hozott:))

81. Sztjudit (válaszként erre: 79. - Mézgapaula)
2012. jún. 25. 18:12

Köszönöm,így értem..


1 hónapra menne a nyári szünetben egy családhoz, ahol az apukával együtt dolgoztam, a napokat anyukával és a két kicsi gyermekkel töltené, mint segítség a gyerekek mellett és háztartásban, emiatt nem aggódok, de köszi hogy leírtad részletesen, mert Te érzed, hogy mire gondolok.

Köszönöm..

80. Életkezdés (válaszként erre: 1. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 18:11

Simán feltenném,miért is ne?

Van pihenő egyébként természetesen de egy majdnem nagykorú gyereknek ez már simán kell hogy menjen...ott várják tehát el sem tévedhet.

79. mézgapaula (válaszként erre: 78. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 18:06

Szia,

szerintem az a gáz, hogy ilyen világban élünk, hogy mindentől félni, félteni kell. Emlékezz csak vissza a te tinikorodra, felmerült volna akkor ez a kérdés?

A mi kisiskolás korunkban ciki volt, ha valakit a szülei hoztak-vittek iskolába, ma már ez az általános.

Én a lányod korában egy barátnőmmel körbestoppoltam a Balatont egy szál sátorral és hálózsákkal és csak fülkéből hívtuk fel időnként a szüleinket. Gondolom, te is emlékszel ilyen kalandokra a fiatalkorodból:-)


Én csak azt mondom, hogy ha ő el akar menni, engedd, ha fél, hogy vajon mi lesz az úton, akkor ne. Ha nem bírja a buszt, hányingere van, nyilván akkor is meggondolandó.

Bár azt sem teljesen értem, hogy végül is ismerősökhöz megy? Vagy miért pont maga az utazás a probléma, az utána következő napok (hetek? hónapok? 1 év? mennyi időre megy?) miért nem? Én bevallom, inkább amiatt aggódnék, kivel fog lakni, hogy fog beilleszkedni az új közösségbe, tetszeni fog-e neki stb. stb.

78. Sztjudit (válaszként erre: 77. - Mézgapaula)
2012. jún. 25. 17:40

szia ezt nem értem...

fejtsd ki jobban...

én vagyok a kérdés feltevő...és elég gáz ha aggódok a lányomért?

77. mézgapaula (válaszként erre: 50. - Voltam...leszek)
2012. jún. 25. 16:44

Alvósállat!!!:-))))))


Viccen kívül szerintem már az elég gáz, ha egy 16 éves lánynak az anyukája készíti be ezeket...


Szerintem ha a kérdésfeltevőben egyáltalán megfogalmazódott ez a kérdés (és nem csak provokációnak szánta), akkor természetes, hogy ne engedje, pláne ha a lány is bizonytalan, hogy akar-e menni vagy sem.


Mindenesetre borzasztó lehet ilyen stresszben élni, valszín mindennapos para, hogy hazaér-e a lányzó, ha egyáltalán egyedül el van engedve bárhová is.

76. Bea0124 (válaszként erre: 65. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 16:28

3.hozzá szóló vagyok.

Ebben az esetben meggondolnám.azt hittem hogy messzebb pl.egyiptom meg ilyenek.

Zürich kb.9-10óra repülővel kevesebb(tőlünk)

minden esetre a lányodtól is függ.meg hogy hová minek kivel megy nagyon utána járnék na meg hogy kihez?

Mert más ha rokonokhoz menne oda egyből elengedném!

75. Sztjudit (válaszként erre: 74. - 4c1a787e8f)
2012. jún. 25. 15:06

sehova se raktam mérges jelet

csak ilyet :)

74. 4c1a787e8f (válaszként erre: 63. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 14:55

A Te aggódásodat meg a 46. hsz-emben véleményeztem.


Légyszi előbb értőn olvasd végig a hsz-eit annak, akinek éppen nekiesel..


Köszi

73. 4c1a787e8f (válaszként erre: 63. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 14:53

Egyébként meg az "ilyen" lányoknál a túlféltett lányokra gondoltam..


Akiknek reggel még beviszik a kakaót, este 9-re meg mindig otthon kell lenni. A szexről nem beszélgetnek, mert még kicsi hozzá, meg őt még az nem érdekli..


Aztán meglepődnek, hogy gyereket délután 5-kor is lehet csinálni, és lehet, hogyha tájékoztatták volna, akkor nem lett volna gyerek.. Nem egy ilyet ismertem..


De mit azt az előző hsz. utolsó mondata is tartalmazta: NEM A FÓRUMINDÍTÓRA ÉRTETTEM csak megjegyeztem a dolgot fél mondatba a túlféltésről.

72. 4c1a787e8f (válaszként erre: 63. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 14:50
Olvad már el légyszi a hsz. utolsó mondatát is..
71. Bcicus (válaszként erre: 1. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 13:06
Nuygodtan már majdnem felnőtt.
2012. jún. 25. 13:00
had menjen, valamikor el kell engedned a kezét. :)
69. virag32 (válaszként erre: 19. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 12:53
Jajjj, ne értsd félre, természetesen nem rád értettem!!!! :))) Csak volt ilyen "nem!!!!!" - válasz is, és arra :)
68. 63a85224af (válaszként erre: 65. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 12:14
Én Frankfurtba és vissza közlekedem elég gyakran, soha semmi gond nem volt.Kedvesek a sofőrök, sok magyar utazik, még akkor is, ha nem a budapesti járattal jövök, hanem amikor Kassa a végállomás és Bécsben szállok le.Ha éjjel utazik úgyis tud aludni, legyen kispárnája, meg egy vékony takarója, inni és ennivalója, aprópénze és fájdalomcsillapítója kéznél.Egy dedalont adnék neki előtte, ha volt már hasonló probléméja utazáskor.Ha csak az utazás miatt aggódsz én az út miatt teljesen nyugodt szívvel mondom, engedd el.Én többször utazom a lányommal, bár ő még csak 10 éves lesz, de olyan biztonsággal mozog mindenhol, hogy hihetetlen.Ja és szinte végig alussza az utat, legtöbbször érkezéskor ébresztem.A mai gyerekek sokkal talpraesettebbek, mint sokszor hinnénk, csak engedni kell őket kibontakozni!Jó utat és ne parázz!! :)
67. Enissa (válaszként erre: 66. - Enissa)
2012. jún. 25. 12:03
a kártyacsere ingyenes.... legalábbis, volt.
66. Enissa
2012. jún. 25. 12:01
Ha hagyományos TAJ kártyája van, cseréljétek EU-sra, és nem árt, ha a külföldön töltött időre biztosítást is köttök. Biztos, ami biztos alapon.
65. Sztjudit (válaszként erre: 61. - 63a85224af)
2012. jún. 25. 11:58
Zürich
64. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 54. - De Luca)
2012. jún. 25. 11:56
:DDDD
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook