Engednétek 16, 5 éves lányotokat eurolines buszjárattal külföldre utazni? (beszélgetés)
Szia!
Én 17 éves voltam, amikor Angliába mentem egyedül. Nyíregyházán beültem egy transzferes autóba (vagy hogy kell mondani...), és Ferihegyen kiszálltam, egyedül szálltam fel a gépre is, Angliában pedig vártak a reptéren. Előtte kb. egyszer voltam Budapesten osztálykiránduláson, és addig sehol nem voltam külföldön, még családdal sem. És az országban sem mentem egyedül sehova messzebbre. Mindenképpen elengedném. :)
Miért nem?
Csak kérdem.....
igen ilyen vélemény is van, főleg a nagyszülőknek...
annyira kilátástalannak érzem az országos "boldogulási helyzetet" hétvégén döbbentem rá a legjobban, hogy azt hiszem ha lehetősége adódott 1 hónapot külföldön tölteni,
meg kell adjam neki, és igen kimenni szeretne , utazásról meg nem tudja ő sem h mit gondoljon...
úgy érzem muszáj "nyitottnak" lennünk a külföldre, hiszen nem tudni itthon mit tud kezdeni mire keresnie, dolgoznia kell...
nagyon ügyes, okos, jól tanul...de eddig nem volt szüksége egyedül utazgatni...
Amit kifelejtettem, hogy legyen nála apró, a benzinkutaknál 30, 50 cent a WC használata.
A buszra vigyen fel vizet, és szendvicset.
A legjobb hely..szerintem... a második ajtó melletti üllőhely, mert ott jobban kitudja nyújtani a lábát, és senki nem fekteti az ölébe a székét.
Tényleg idegenek véleménye alapján fogod eldönteni ezt a kérdést?
Te ismered magad, Te ismered a gyereket, mennyire megbízható, mennyire önálló, neked (és a férjednek?) kell döntenetek ebben a kérdésben.
Vagy összesíted a válaszokat (igen-nem) és amelyikből több lesz az győz?
Ha nagyon szeretne menni, akkor igen! Korának megfelel, hogy önállóan utazhasson, hiszen nemsokára nagykorú, de függ attól is mennyire talpraesett, önálló, mennyire tudja feltalálni magát egy esetleges nem várt, vagy ne adj isten vészhelyzetben!
Mondjuk engem mindenhogy a frász törne ki szerintem! =) =S
Miért ne utazhatna egy 17.évében lévő lány egyedül?
Itt felteszik, ott várják, gondolom telefon lesz nála, szája van, ha szólni kell valami miatt.
Bizalom kérdése a dolog.
Az más kérdés, hogy a szülő mennyit fog aggódni...az pedig munkaköri kötelesség :)
Köszönöm, ez igazi tapasztalat volt...
:)
ehhez hasonlóknak örülnék a legjobban, ha jó , ha rossz...
de részletes..és érzelmek nélküli..köszönöm,
Judit
Elengedném. A buszon lesz mosdó, de meg is áll,1-2 helyen, hogy átmozgassák magukat az emberek.
Ha este indul, betesznek egy filmet és nézheti azt is, ha tetszik neki.
Van fej felett olvasólámpa olvashat is. Vigyen magával egy nyakpárnát, mert el fog aludni, kényelmesebb, ha van a fejénél. Ne felejtsen el egy vastagabb pulcsit magánál tartani, a légkondi, ha hűvösebb ne fázzon, mert a csomagokhoz nem szeretnek hozzányúlni. Ha lesz WIFI netezhet is. Érezze jól magát a lányod, és Te ne idegeskedj. :)
Kedves vagy, miből vetted h testálom rá
?
nem neki siránkozok, titeket kérdezlek..de bírálatot nem vártam..tapasztalatot igen :)
Sziasztok, ha kategorikus nemet mondanék, fel sem tenném a kérdést.
és mivel nincs tapasztalatom, itt kértem véleményt, azaz próbálok gyűjteni
ha utólag tenném, nem biztos, hogy felelősség teljes lennék..
Mivel Pesten nem volt dolga, ott sem közlekedik egyedül, így hát indulásnak-kezdésnek érzem nagy falatnak, este indul a busz, reggel ér oda..még ez is olyan amitől inogok picit..
és attól hogy más világ van nagyon..mint régen...
de háát szívesen olvasom a véleményeteket..
köszönöm mindenkinek :)
Én 17 évesen USA-ba mentem egyedül. Itt felraktak, átszállásnál még volt ismerös aki elkisért (mondjuk egyedül is megtaláltam volna) Kint pedig vártak.
Ha megbizható a gyereked akkor nem lesz semmi baj.
A buszon sofőr kit tudja szűrni az utazásra nem alkalmas személyeket. A nemzetközi vonaton találkoztam már olyan esettel, hogy valaki felszállt bedrogozva, keménykedni akart egy utassal, kést vett elő konkrétan. A kalauzok bezárták a leghátsó helyiségbe, a végállomáson egy rohamrendőrgárda várta.
Szerintem engedd el, szóljatok a sofőrnek, hogy nézzenek rá. Ne vedd el tőle a lehetőséget. Vagy valaki utazzon ki vele. Nem mindig jönnek szembe ilyen lehetőségek...
Könyörgöm, az Eurolines nem a fegyencjárat!!!
Mitől paráztok ennyire? A világon semmi baja nem lesz a lánykának, felteszik Pesten a buszra és leveszik a célállomáson. A busz meg nem valószínü, hogy hemzseg a gonosz, bedrogozott pedofilektől.
Az ilyen kategorikus "nem!!!!!"-ekből következik,hogy a legtöbb nő önállótlan lesz felnőttkorára és a klotyóra járáshoz is segítséget kér. (Nem egy korombeli, harminc körüli barátnőm lett ilyen a túlféltések miatt.)
Ha megbízol benne,miért ne?
Én elengedném a lányomat.
14 evesen repulovel mentem egyedul nemetorszagba.
Meg elek.
Persze, rengeteg pihenő van....a megtett táv függvényében.
Ha felrakjátok, és várják a célnál, simán elengedném.
További ajánlott fórumok:
- Szeretek egy fiút, aki Jehova vallású, nekem viszont nincs semmiféle vallásom. Szülők helyében engednétek a kapcsolatot?
- Te mit tennél ha a párod állandóan lelkileg bántalmazná a 15-éves lányotokat?
- Hány évesen engednétek a gyereketeket táborba a sulival?
- Milyen szabályai vannak a céges buszjárat igénybevételének?
- Ti a Hunyadi sorozatot hány éves kortól engednétek gyereknek, hogy elolvassa?
- Eurolines nemzetközi buszjáraton kötelezô a gyerekülés használata?