Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Engednétek 16, 5 éves lányotokat eurolines buszjárattal külföldre utazni? fórum

Engednétek 16, 5 éves lányotokat eurolines buszjárattal külföldre utazni? (beszélgetés)

1 2 3 4
63. Sztjudit (válaszként erre: 48. - 4c1a787e8f)
2012. jún. 25. 11:56

az ilyen lányok..milyen lányok?

az ilyen vélemény hogy mondható ha nem ismer valaki valamit

Önállóan intézkedő lány..

tudod milyen ez

lehet a lány megbízható ügyes,

úgy mint egy szabályosan vezető autós utasa..ha szembe jön egy szabálytalan..

nem azt kértem a lányomat , az én aggódásomat véleményezzétek..köszi :)

62. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 59. - 9b10f3d7ff)
2012. jún. 25. 11:55
A kiscsajnak nem muszáj tudni, hogy szemmel tartják:))
2012. jún. 25. 11:55
Csak azért lérdeztem, hová utazna, mert kb.: 2 havonta utazom az Eurolines-al,talán ha közelebbit írnál jobban tudnánk segíteni.De ha nem publikus, akkor mindegy.
60. Sztjudit (válaszként erre: 40. - Kitrákotty)
2012. jún. 25. 11:52

MIért ne gondolkodna..ha nem ismeri/ismerem, hogy hogyan működik..

elegendő a bizalom..hogy elengedjem az ismeretlenbe? szerintem nagyon nagy gáz lenne, ha csupán a lányomban bízva a mai világba gondolkodás nélkül elengedném..mert hát ügyes vagy lányom, menj..hov, kivel? milyen amivel mész, hogy működik? járt e már valaki rosszul vele...nem motoszkálna benned?

persze mivel pozitívan közelítem meg a dolgot és eredeti utazási megoldás nem ez volt...mégis él bennem a lehetőség, és hogy adjam meg neki...és igen nagyon szeretne menni, és jó lesz ott neki..a hogyan mégis izgat...vessetek meg érte :) nyugodtan...akkor is izgatni fog...

:)

:)

59. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 57. - Ee1dc9ba06)
2012. jún. 25. 11:47
Tök ciki lenne. Nem 10-12 éves.
58. Sztjudit (válaszként erre: 30. - 9b10f3d7ff)
2012. jún. 25. 11:47

akkor te nagyon tapasztalt vagy

köszönöm, minden jól jön

2012. jún. 25. 11:46
Esetleg a buszon megkérni egy felnőttet, hogy figyeljen oda rá. Vagy a buszvezetőt.
56. 63a85224af (válaszként erre: 31. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 11:44
Elárulod hová utazna a lányod?
55. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 47. - Kitrákotty)
2012. jún. 25. 11:43

Tényleg nehezebb, de nem megoldhatatlan.

Csak abból induljunk ki, mennyi külföldi fiatal jön hazánkba, és nem beszélik a nyelvünket. A közértekben, de még az orvosi rendelőkben se beszélnek sokan angolul sem, mégis jól érzik magukat. szomszédom orvostanhallgató, de annyit tud magyarul, hogy szia. Tehát jobb az biztos, ha beszéli az adott nyelvet, de nem létfontosság.

Fiatal lányról van szó, valamennyire biztos beszéli az angolt, azt szinte mindenhol beszélik.

54. de Luca (válaszként erre: 52. - Ágio8405)
2012. jún. 25. 11:43
Például a "One more drink Lacikám" mindenképpen legyen felírva :-D
2012. jún. 25. 11:40
Majd írd meg hogy elengedted-e és hogy milyen volt az út. :)
52. Ágio8405 (válaszként erre: 47. - Kitrákotty)
2012. jún. 25. 11:39

Természetesen legyen nála szótár... Ha muszáj akkor mindenki megoldja. Én pl rossz helyen jöttem ki a repülötéren. Probáltam telefonálni de nem sikerült. Valamennyire makogtam angolul. oda mentem a recepcióhoz (elötte megnéztem a szótárba hogy mit is kell mondanom, egy szót nem tudtam)és annyit mondtam hogy csak kicsit beszélek angolul és nem találom a nagybátyámat. A nö (aki olyan szörnyü mexikói akcentussal beszélt angolul hogy utána nagybátyám mondta hogy alig ismerte fel a nevét a hangosbemondóba) Elém rakott egy papirt én ráirtam nagybátyám nevét ö bemondta a hangosba és aztán hipp hopp ott is volt értem.

Én nem vagyok egy belevalo valaki ugy alapból vagy ha van ott még valaki, de ott nem tudtam mit tenni meg kellett oldani nem is volt idöm megijedni... Szerintem a legtöbb ember igy van vele amikor "vészhelyzet" van akkor igenis elöjön egy vagányabb énje mivel tudja hogy csak magára számithat és meg kell oldani....

A lánynál legyen pénz, leirva a cim ahol lesz, telefonszám, ilyenek. Ha nem beszéli egyáltalán a nyelvet akkor esetleg egy két mondat amire szüksége lehet leirva azon a nyelven.

51. Marina83 (válaszként erre: 45. - Kitrákotty)
2012. jún. 25. 11:37
Ha félne az úttól akkor nem erőltetném de a kérdező lánya szeretne menni ha jól értettem.
2012. jún. 25. 11:36

Atyaég......nem Timbuktuba megy egyedül fél évre....egy - anyukája szerint - okos megbízható lányról van szó, akinek bekészítik az enni-innivalót, gyógyszert, aprópénzt, könyvet, alvósállatot, kispárnát, majd kikísérik a buszhoz, integetnek.....a célállomásnál várják, és valószínüleg élete egyik nagy nyara elé néz, amiért pár év múlva hálás lesz.

Akik a szatírokkal, drogosokkal jönnek....igen vannak...valószínüleg az iskolája környékén, vagy az iskolájában is......

49. Marina83 (válaszként erre: 40. - Kitrákotty)
2012. jún. 25. 11:34
Ez is igaz. Nem tudjuk melyik országba utazik, ki várja majd ott, beszél-e nyelveket. A buszon általában megszámolják az utasokat, nem fogják otthagyni egy benzinkúton. :) Biztosan nehéz döntés de szerintem akkor sem szabad kihagyni a lehetőséget. Most majd kiderül mennyire megbízható.
48. 4c1a787e8f (válaszként erre: 45. - Kitrákotty)
2012. jún. 25. 11:34

Persze, nyilván vannak egyéni helyzetek..

De igazából, ha egészséges akkor mi az, amit nem tud megcsinálni egy egy év híján "felnőtt ember".

Egyébként nagyon javasolnám, ha mégis megy, hogy legyen egy pontos napirendje, a tevékenységeket nyugodtan le lehet írni: pl.

-ha leszállsz, kérdezz meg valakit, hogy hol a kicsekkoló pult, és csekkolj ki..

-vagy ha leszállsz, emlékezz a jelszóra, és keresd meg azt, aki vár téged. Mutatkozz be, és telefonálj haza...

Sok embernek segítenek, ha a "dedós dolgokat" is leírják nekik.. Egyszer el kell kezdeni.

Ha ez 17 évesen komolyan nem megy, akkor mi lesz 1-2 év múlva.. Az ilyen lányok szoktak terhesen hazamenni... És ezt most nem a fórumindítóra értem..

2012. jún. 25. 11:29

ill. lényeges kérdés a nyelvtudás.

mert egy dolog, ha itthon valaki önállóan körbeutazza az országot, és mindent megold egyedül.

na de idegen nyelvi környezetben már nehezebb dolga van...

46. 4c1a787e8f (válaszként erre: 19. - Sztjudit)
2012. jún. 25. 11:29

Szerintem nagyon rendben van, hogy félted... Arra gondolj, hogy kishíján felnőtt, másfél év múlva hivatalosan is az lesz..

Férjhez mehet, gyereket szülhet, stb...

Nagyon gyors a váltás... Én ilyen koromban ismertem meg a férjemet. Ha most belegondolok, persze nekem magamnak is furcsa.. Sőt, ha abba is, hogy a lányom 8 év múlva ennyi lesz..

Anyámék is azt gondolták, hogy az ő jótanuló, szófogadó kislányuk mindig az marad... Ma meg már megköszönik, hogy nem maradt. Illetve jótanuló maradt a mai napig, csak annyira kislány nem.

45. kitrákotty (válaszként erre: 41. - 4c1a787e8f)
2012. jún. 25. 11:28

Az a helyzet, hogy nem minden 17 éves lány egyforma.

ezzel a korosztállyal dolgozom. és hidd el vannak köztük olyanok, akik pl. egy nagyvárosban elveszettnek érzik magukat, és annyira nem önállóak, hogy külföld egyedül szóba sem jöhet.

ezért nem lehet kategórikusan kijelenteni, hogy menjen. vagy hogy ne menjen.

mert a topikindítónak magának kell döntenie, hisz ő ismeri a lányt, tudja, hogy mennyire képes megoldani a problémás, váratlan helyzeteket, mennyire önálló.

(vannak, akik még ebben a korban sem bírnak tájékozódni és segítséget kérni, ha egyedül vannak - és így nem is érzi jól magát, ha ilyen szituációba kerül)

44. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 41. - 4c1a787e8f)
2012. jún. 25. 11:27
Ez is igaz....
43. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 40. - Kitrákotty)
2012. jún. 25. 11:26

A manót, attól, hogy bízik ,még aggódhat és véleményeket, tapasztalatokat gyűjthet, hiszen ANYA.

A szülő félti, és aggódik az 50 éves gyerekéért is, mert így vagyunk programozva többségében. :)

42. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 38. - Marina83)
2012. jún. 25. 11:26

Nem biztos, hogy a lányában nem bízik. Nagyon sok mocskos szemét ember van a világon, kiszúrják, hogy egy fiatal kislány egyedül utazik... hát miket hallani nap mint nap a tévében is...

Nem tudnék én sem könnyen dönteni, mert engedném is, meg nem is.

41. 4c1a787e8f (válaszként erre: 35. - Kitrákotty)
2012. jún. 25. 11:24

Ti hol éltek?

Nekem anyámék nagy rinyagépek voltak, szégyeltem is sokszor, meg voltak belőle később nagy gondok..

De eszükbe se jutott, hogy 12 évesen (suli szervezésben) ne engedjenek ki Londonba, vagy 15 évesen ne engedjenek ki 3 hétre északolaszországba németet tanulni.. Pedig oda 3 vonattal mentünk, átszállni kellett nagy nemzetközi pályaudvarokon..

Egy ilyen korú lány már rég egyedül közlekedik, középiskolás, baj bárhol, bármikor éheti egy sarokra a háztól, vagy éppen a suli wc-jében. Álszentség azt gondolni, hogy "itthon biztonságban van." Van egy fenét..

Aztán meg csodálkozunk, ha a fiatalok még 30 évesen is otthon élnek anyuka pici gyerekeként.

40. kitrákotty (válaszként erre: 38. - Marina83)
2012. jún. 25. 11:23
Ez meg is fordítható: ha bízna a lányában, tudná, hogy képes megoldani egyedül a váratlan helyzeteket, és önállóan boldogulni, nem is gondolkodna a kérdésen...
39. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 30. - 9b10f3d7ff)
2012. jún. 25. 11:22

Azt is vegyétek figyelembe, hogy az időpont az érkezésnél, csak tájékoztató jellegű, az én buszom egy órával előbb érkezett, a meghirdetettnél. Hajnalban egyedül álltam a pályaudvaron. :SSS

Vigyen esetleg pótakkumulátort a telefonhoz, vagy ne hallgassa egész éjszaka, bármi probléma esetén tudja a vendéglátóit, vagy titeket értesíteni. a szolgáltatónál nézzetek utána, hátha van valami jó ajánlat a nyaralási időre.

2012. jún. 25. 11:20
17 ééééveeees!!! Nem lesz semmi baja. A fiataloknak világot kell látni. Minden lehetőséget ki kell használni. Ha nem bízna a lányában akkor nem is gondolkodna a kérdésen.
2012. jún. 25. 11:18
Szerintem elég indok, hogy szeretne menni, van lehetősége, a szülei próbálják megoldani....
36. tulipfairy (válaszként erre: 33. - Tulipfairy)
2012. jún. 25. 11:18
és ez 2007-ben volt amúgy, tehát nem olyan régen...
35. kitrákotty (válaszként erre: 26. - Roni24)
2012. jún. 25. 11:15

ez indok, hogy nagyon szeretne menni??

és ha nagyon szeretne majd whiskyt inni vagy drogozni, akkor azt is megengeded? :-S

Ismerni kell, ismerni a problémamegoldó képességét, az önállóságát, a megbízhatóságát, a talpraesettségét, stb. és ez alapján dönteni.

ráadásul ha látja a szülein a bizonytalanságot, ő is izgulni/aggódni/félni fog...

2012. jún. 25. 11:15
Fontos hogy legyen nála elegendő víz,étel, nedves törlőkendő, gyógyszerek... Nálam mindig van szivacsos füldugó is ha hosszabb útra megyek. Ülhetnek idegesítő emberek a közelünkben (horkolnak, stb...) Ami még fontos szerintem hogy nézzétek meg előre az interneten hogy pontosan hová érkezik a busz, írjatok fel fontos telefonszámokat és legyen nála megfelelö pénz (EURO). Nagy hirtelen ezek jutottak eszembe. :)
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook