Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

4697. Borrdi78 (válaszként erre: 4692. - 84Agi)
2012. aug. 6. 16:40
naponta kell a szurikat beadni. Mindegy, hogy mikor, de amikor beadod az elsőt, utána a többit is mindig ugyanabban az időben kell, max. +/- 1 óra. :-(
4696. Borrdi78 (válaszként erre: 4691. - 84Agi)
2012. aug. 6. 16:38

Figyu, inkább ezt olvasd el. Az egyik fórumtársam írta, aki azon a bizonyos lombikos fórumon fent van és egyébként sajna ő is érintett endometriózisban is. :-(

Tök jól leírja és összeszedi a kötelezőket és, hogy még mi lenne hasznos, mielőtt az ember belevág:

[link]

4695. Borrdi78
2012. aug. 6. 16:31

nem akartam még elküldeni, de itt bénázok... szóval folyt köv:

vérvétel: 3. és 21. napi hormonok

ezek ugye ciklusfüggők és a HSGt is úgy kell timingolni, hogy mensi után a 14. nap előtt. Szóval egy jó bő heted van megcsináltatni minden hónapban. :)

Szerintem azért jobb lenne, ha beszélnél a dokival, hogy nekik pontosan mi kell, meg gondolom, ők kiírják ezeket és, ha TB-s a lombik, akkor elvileg ezekért sem kell fizetni. Csak azért, nehogy kimaradjon valami, vagy nem jó hormonokat néznek és a doki megcsináltatja újra. Az a tuti, amit ő mond.

Ezek a kötelezőek, amiet kérni szoktak, de, ha tutira akartok menni, van még millió más, amit érdemes lenne megnézetni. Teljesség igénye nélkül: Inzulinrezisztencia (főleg, ha endos vagy :-( ), immunológia stb.

4694. Borrdi78 (válaszként erre: 4691. - 84Agi)
2012. aug. 6. 16:27

Szia,

Huh, hát igen, ez nehéz ügy, mert én először a Róbert Károlyban kezdtem, ott csinálták meg az összes szükséges vizsgálatot, aztán továbbálltunk, mert nem volt szimpi és mi a pest Kaáliban voltunk. Ott meg szerencsére elfogadtak mindent, amit az RKban csináltak. Hogy azok mik voltak... ott egyben levették a vért és minden ment a maga útján, uh nem is nagyon emlékszem sajna, hogy mi volt benne.

Ami tuti kellett:

HIV, Hepa, Chlamydia az első kettő mindkettőnknek, a Chlamydiát már nem tudom.

Férj: spermatogramm

Feleség: HSG (ez a petevezető átjárhatósági)

4693. 84Agi (válaszként erre: 4688. - FZS84)
2012. aug. 6. 16:24
Szia, a visannet kifejezetten endometriózisos betegeknek írják fel, de gondolom ez egyén függő. Biztos megvan annak is a miértje hogy te miért fogamzásgátlót kaptál. Fájdalmaid neked is vannak? Valószínű hogy nálad is jelen lesz a sebész azért ilyen későre kaptál időpontot, én úgy tudom hogy egy héten egy ilyen műtétet csinálnak.
4692. 84Agi (válaszként erre: 4686. - Méry85)
2012. aug. 6. 16:22
ha nekem ezt mondta volna, valószínű hogy én is megpróbáltam volna, nagyon féltem a műtéttől és hát ugye a csöpséget is nagyon szeretnénk már! A szurikat én is a páromra hagynám :) az a baj vele, hogy ő nagyon össze-vissza dolgozik és nem tudom ezt milyen rendszerességgel kell beadni. :) Remélem minden összejön ahogy gondolod!
4691. 84Agi (válaszként erre: 4681. - Borrdi78)
2012. aug. 6. 16:20

Szia,

nagyon szépen köszönöm. Örülök, hogy kaptam infót :) aranyos vagy! megnézem a lombikos fórumot is, ha lesz még kérdésem! Félni már nem is nagyon félek, tartottam eddig a tűtől, de most már kezdem megszokni, az a baj hogy írtózom tőle meg a vértől :) de hát majd csak meglesz ez is. Neked milyen vizsgálatokat kellett előtte megcsinálnod? Én a sotera megyek elsőre most és ott kaptam hormon vizsgálatokra beutalókat, a férjem is csinálja a vizsgálatait. Magamtól elmentem a házi orvosomhoz nem rég beutalót kérni aids és hepatitis szűrésre is. Azt meg tudod nekem mondani hogy pontosan mikre lesz még szükségem? A dokim azt mondta hogy mindent időben elmondd, de én nem szeretnék ezeknek az eredményére várni, megcsináltatom őket amikor megjön a menstruációm. vagy még előtte. Valamint még arra lennék kíváncsi hogy meddig fogadják el általában ezeket az eredményeket? Te melyik intézetben voltál?

4690. CsillagTM (válaszként erre: 4687. - Méry85)
2012. aug. 6. 13:02
nekem kb. egy hónapja mondta, h szeptemberben műtét (az 1.), nem tudom, mi alapján. lehet azért, mert 8 centis volt az endóm, nemtom. de még nincs konkrét időpontom.
4689. Borrdi78 (válaszként erre: 4686. - Méry85)
2012. aug. 6. 12:30
olyan vizsgálat is lesz a lombik előtt, amihez kell a peteérés. Nézik a ciklus 3. és 21. napi hormonszintjeit. Szóval ezt vagy a gyógyszer előttre időzítsd, vagy úgy hagyd majd abba, hogy a lombik előtt legyen még rá egy hónapod. Bár, nem tudom, hogy utána hogy áll vissza, én inkább előtte vetetném le ezt a tesztet.
4688. FZS84
2012. aug. 6. 12:00

Sziasztok,

sajnos úgy látom hasonló cipőben járok én is, a petefészkemben találtak egy cisztát és a béltükrözésen is látott a doki bedomborulást, amiből erősen endometriózisra gyanakszanak. Ma voltam Bokor dokinál, aki azt mondta a műtét, ami elkerülhetetlen márciusra esélyes. Nekem nem javasolta a lombikot, sőt fogamzásgátlót írt fel (simycia), hogy ne durvuljon a helyzet a műtétig. Sokat olvasok a Visanne-ról, azt mire írják fel?

Előre is köszi, fzs

4687. Méry85 (válaszként erre: 4683. - CsillagTM)
2012. aug. 6. 11:54

Csillag!!!

Esély mindig van, szóval előfordulhat, hogy összejön spontán.

Te már szeptemberben mész is műtétre? Akkor ezek szerint a sebész nélküli műtétekre nincs is várólista??- Az tök jó!!!Vagy már pár hónapja meg van az időpontod?

4686. Méry85 (válaszként erre: 4680. - 84Agi)
2012. aug. 6. 11:46

Igazából szerintem nem volt szíve azt mondani, hogy hölgyem 7 hónap múlva lesz a műtét, addig várjon és műtét után is előfordulhat, hogy várni kell még pár hónapot...-főleg így, hogy elment 1 évem és épp, hogy belekezdtünk már le is kellett állni..

Sajnos tudom, hogy így kevés esély van a sikerre, de megpróbáljuk, ezzel is legalább gyorsan telik az idő, és ha nem sikerül, akkor ott a remény, hogy majd műtét után, ha kitisztítanak, akkor újra megpróbáluk.

Bár, ha mondjuk idén meglenne a műtét, akkor nem vágnék bele a lombikba, mert tudom, hogy mind testileg, mind lelkileg megterhelő

Eddig nekem csak inszem volt, akkor clostit kaptam+choregon injekciót, amit a doki adott be- így nekem nem kellett szúrnom magam:)

Az első simuval nem volt gondd, nem fájt, de a 2. nál kezdődtek a gondok: fájt a derekam, a farok csontom, a farpofám, fájt a pisilés, már maga az fájt, ha ráültem a wc-re. A következő hónapban már pisilni sem tudtam félidőben és ekkor jött az elhatározás, hogy felkeresem a Bokor dokit, mert már nem bírom tovább.

Azóta volt már 1 stimu mentes hónapom- semmi bajom nem volt, és most megint középidőben vagyok és szenvedek rendesen...-ezért szeretném elkezdeni szedni már a visannet, mert amíg a vizsgálatok tartanak a lombikhoz, addig legalább nem lesz peteérés, úgy is legalább 3 hónap kell szerintem mire tudunk menni lombikra

Amúgy én is írtózom attól, hogy bögdössem magam, de hidd el, menni fog.Már annyi mindent megtettünk a babánkért, hogy szerintem ez lesz a legkevesebb.

Sajnos nekünk itt a fórumon nagyon meg kell kínlódnunk, de mit tehetünk, ha minket így elkerül a gólya...

4685. Méry85 (válaszként erre: 4679. - BiaknaForgo)
2012. aug. 6. 11:28

Szia!

Igen gondolkodtam a gyulladáscsökkentésen, már szedtem gyógyszert is, próbálkoztam vitaminokkal is, egyenlőre nem sok sikerrel, de nem adom fel.

A vörös hús és a cukor már kizárvak (képzeljétek tegnap a nagy melegben a tescóban jártam körbe a hűtőpultot és fájó szívvel nézegettem a jégkrémeket- legszivesebben beültem volna a hűtőbe és megettem volna az összeset, de nem tettem:))- Párom úgy mosolygott:) ) A liszttel még hadi lábon állok- beszereztem már glutén mentes tésztát, illetve liszteket- amiből zsemléket csinálok, de néha nincs időm rá és olyankor normál kenyeret eszem...

Most az arwen torna dvd-t akarom beszerezni és itthon csinálgatni, illetve eljárok majd úszni.

Nézegettem a gyógyfürdős beszámolókat is, de nincs rá időm, hogy napont elutazgassak ilyen terápiákra. Nálunk most építik a Balneológiai Központot, de sajnos csak 2013. tavaszán adják át..-pedig lombik előtt szívesen végig csinálnék 1 ilyet is...

4684. CsillagTM (válaszként erre: 4678. - Méry85)
2012. aug. 6. 09:51
engedi a lombikot? az klassz...de h h? mi az, h nem lehet baj, a stimu nem ronthat?
4683. CsillagTM (válaszként erre: 4663. - Méry85)
2012. aug. 6. 09:50

február?!??? jó ég...

na akkor remélem, nekem először a petefészekben lévőt műti meg, szeptemberben, és utána próbálkozhatunk spontán...hátha akkor teherbe esek, elsorvad a bél-húgyhólyag közti, és már nem is kell műteni...

vagy álmodik a nyomor? :S :)

4682. CsillagTM (válaszként erre: 4644. - BiaknaForgo)
2012. aug. 6. 09:49

én beszedtem az első dobozt. a tapasztalat: 25 napig pecsételgettem, egyre csökkenő mennyiségben. 26-28. napon semmi!! mondom de jó, elmúlt :) erre a 29-31. napon megint jött a vérzés, kisebb darabokkal is:( amúgy mostanában lenne pé-m (ha lenne), esetleg azért van.

nekem semmilyen más mellékhatása nem volt.

4681. Borrdi78 (válaszként erre: 4680. - 84Agi)
2012. aug. 6. 07:05

Szia,

Tudom, nem engem kerdeztel, de remelem nem baj, ha en is irok. Van itt tobb lombikis forun is, a legaktivabb talan: lombik eletre-halalra. Nyugodtan latogass el ide, olvass bele es bmit megkerdezhetsz, van mar ott jo nehany regi motoros. :))) ne felj a stimutol, sokkal rosszabbnak hangzik, mint amilyen a valosagban. En kettot csinaltam vegig, na jo: volt annyi konnyebbseg, hogy a hos parom adta be a szurikat. Igazabol hozza lehet szokni es eleg gyorsan elrepul az az 8-12 nap, amig tart. Nincs kulonosebb fajdalom sem, max a vege fele a leszivas elott mar feszit a sok megerett tuszo. De tenyleg gyorsan elmegy, kozben 2-3 naponta be kell jarni uh-ra es szepen figyelemmel lehet kovetni, hogy hogy nonek a petecskek. :) aztan leszivas, utana izgslom, higy hanyan termekenyulnek meg es fejlodnek. Idaig megy gyorsan, aztan amikor az ember visszakapha oket, akkor lassulnak be a dolgok, jon ket het eszementen lassu varakozas. Nekem ez volt a legnehezebb, pedig akkor semmi szuri, semmi fajdalom nincs.

4680. 84Agi (válaszként erre: 4678. - Méry85)
2012. aug. 6. 06:42

Szia,

nagyon örülök, hogy Bokor Doki ilyen pozitiv! Próbáljátok meg, hátha sikerül! Végül is, ez lenne a legjobb a betegségre is! Akkor nem kellene műtétre sem menni! A fájdalmak nem igazán jók, de ha tudsz valami természetes módszert, amit még nem próbáltál esetleg ki, akkor szerintem próbáld ki addig is! A stimulációtól én is nagyon félek, most "várom" az első menstruációmat, utána hormonkivizsgálások aztán mindenféle vizsgálat és gondolom utána jön a stimuláció. Nagyon rosszul voltál mikor stimuláltak? Neked kellett szúrni magad ugye? Én nem tudom egyelőre elképzelni hogy magamat bökdössem, nagyon irtózom az ilyen dolgoktól, de gondolom majd muszáj lesz! Kitartás a műtétig neked és reméljük hogy nőnapkor már pocakos leszel :) Ha mesélnél pár szót a stimulációról akkor azt megköszönném!

2012. aug. 5. 19:33

Sziasztok! Méry, kitartást! Ha a doki is rábólint akkor miért is ne próbáld meg. Bár én inkább nem mondok semmit, mert a lombikról nem tudok semmit. Nekünk januárig kell várni, amíg Visanne-t szedek, aztán a doki szerint természetesen kell próbálkoznunk. De gondolj arra, hogy lombikkal mégiscsak sokkal nagyobb az esélyed, mint anélkül.

Mi lenne, ha valahogy a gyulladáscsökkentésre gyúrnál addig? Ha nem lenne gyulladás, akkor nagyobb az esély, nem? Bár én sem tudom hogyan (vitaminok, immunerősítők, diéta, jóga..?).

Én egyre elégedettebb vagyok a Visanne-nal most. Már a barnázásom is elmúlt, és a múltkor is csak egy napos, enyhe, fájdalommentes mensim volt. Viszont a Visanne-t úgy érdemes szedni, hogy minimum 3 hónap, nem? Az étkezéssel nem tudsz segíteni a panaszaidon? Egyes ételek (fehér liszt, cukor, vöröshús) kerülés, sok zöldség, könnyen emészthető kaják? Csak ötletelek, hátha...

4678. Méry85 (válaszként erre: 4677. - 84Agi)
2012. aug. 5. 11:35

Párommal megbeszéltem, hogy csak akkor megyünk lombikra, ha a Bokor doki megengedi, mert jelenleg ő az egyetlen orvos, akiben megbízunk, és betartjuk amit mondd. Amíg vártunk a váróban, fel is készültem arra, hogy a lombik lefújva, mivel emlékeztem, hogy neked mit mondott. Bementem, megvizsgált, mondta, hogy akkor műtét..., és ő kérdezett rá, hogy hogy állunk..-mondatm, hogy most mentünk volna lombikra, azt mondta, hogy mennjünk nyugodtan, mert ha sikerül akkor annak nagyon fogunk örülni és megúszom a műtétet-egyenlőre.Elmondtam neki, hogy a férjem csak úgy megy bele, ha a doktor úr is rábólint.Elmondtam neki, hogy stimulációkor lettem nagyon rosszul, félünk, hogy a lombikos hormonok még rátesznek 1 lapáttal a problémára.Azt mondta, hogy nem lehet baj.Bár az még kérdéses, hogy a meddőségi elvállal e így, mert azért tudjuk, hogy a lombik sikeressége így nagyon csekély...

A visannet viszont elfogom kezdeni addig, mert most megint peteérésem van és nagyon nagyon rosszul vagyok, alig tudok wc-ni is, nagyon fáj a bélnél, így amíg a vizsgálatok tartanak, addig nem akarok szenvedni...!!!

Minden esetre, ha a lombik nem sikerül, akkor szép nőnapom lesz 2013.-ban...:(((

4677. 84Agi (válaszként erre: 4673. - Méry85)
2012. aug. 4. 13:09

Szia,

A műtét messze van, most még nagyobb a váró lista, mint amikor engem műtöttek, de ne aggódj! Minden rendben lesz és hát ki tudja lehet hogy sikerül a lombik. De tényleg a lombikról kikérted Bokor Doki véleményét? Ő mondott valamit, hogy így endoval együtt érdemes elkezdeni? Csak azért kérdezem, mert annak idején én is el akartam menni a műtét előtt és ő azt mondta nem érdemes erre pazarolni egy lombik lehetőséget sem, mert szinte biztos nem fog össze jönni. Persze ez lehet az én esetemre mondta csak annyira el volt terjedve az endo, ezért lennék kíváncsi neked mit mondott. Kitartás a műtétig!

4676. nagymaya (válaszként erre: 4673. - Méry85)
2012. aug. 3. 20:03
Aztaaa! Az tényleg jó messze van.
4675. Méry85 (válaszként erre: 4674. - 78518f0815)
2012. aug. 3. 16:01

Köszönöm a bíztatást!!!

Bízom benne, hogy hamarosan tényleg tölthetjük fel a babás fotókat:)))

4674. 78518f0815 (válaszként erre: 4673. - Méry85)
2012. aug. 3. 11:40
Szorítok, hogy sikerüljön a lombik!!! Fel a fejjel!!! Most ez a lombik lebegjen előtted célként, mert van rá esély, hogy összejön!!! Ha nem, akkor műtét után tisztán jöhet a köv. lombik!!! Lesz baba, ahogy mindenkinek!!! Nem győzzük majd felölteni a babás fotókat!
4673. Méry85
2012. aug. 3. 11:14

Megvan a műtétem időpontja: 2013. 03. 07.- Jóóó messze van még sajnos ez az időpont!!! Addig lombik, illetve visanne.

De jó lenne, ha baba miatt lemondhatnám az időpontot. Bár ehhez jó nagy adag szerencsére lenne szükségem. Ennyi rossz után mondjuk már csak jó történhet!!!

Nagyon szomorú vagyok, mert úgy érzem, hogy az elmúlt 1 évem csak időhúzás volt, pedig mindent betartottam, amit az orvosok mondtak.

Az biztos, hogy ha a műtét után gnrh kezelést ajánlanak, akkor megkérdezem, hogy miért is??? Pontosan miért jó az nekem????

Most 1 kicsit depis vagyok:((((

4672. 84Agi (válaszként erre: 4661. - Angyalka87)
2012. aug. 1. 13:36

Szia,

első körben nem a Kaáliba megyünk, hanem a soten maradunk,Bokor Doki ezt ajánlotta nekem. Megpróbáljuk itt, aztán ha nem sikerülne akkor pár próbálkozás után valószínű hogy megpróbálnánk más intézetet, de ez még odébb van, vagy nem is lesz :) reméljük! Örülök, hogy jól vagy, ne parázz! :)

4671. Méry85 (válaszként erre: 4669. - Angyalka87)
2012. júl. 31. 18:40

Köszönöm szépen, azért nem élem bele annyira, mert tudom, hogy nincs rá sok esély, de a remény hal meg utoljára!!!!

Most már csak abban reménykedem, hogy ilyen állapotban fogadnak a meddőségiben!!!!!!

4670. Méry85 (válaszként erre: 4667. - Life14)
2012. júl. 31. 18:39

Igen, mert nem biztos, hogy eltudják távolítani az endót, így ki kell vágni azt a szakaszt!!

Legalább is nálam úgy van, hogy kivágják majd- de jó lenne, hogy ha végül mégsem kellene:))) Csodák mindig vannak!!!!

4669. angyalka87 (válaszként erre: 4663. - Méry85)
2012. júl. 31. 15:23
uhhh hát ez nem semmi időpont... akkor reméljük összejön a lombik és egyenlőre megúszod :D majd drukkolok
4668. lidi10 (válaszként erre: 4666. - Méry85)
2012. júl. 31. 10:51
Kitartást, nehéz így, ha már túl szeretne lenni rajta az ember és még hónapokat kell várni. Én még azt sem tudom, mikor lesz egyáltalán időpontom, mert csak augusztus végén lesz egyáltalán tükrözés.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook