Endometriózis! (beszélgetés)
hát nem nagyon :S :) mindegy, a lényeg, h a 35 cm a szigmabélben van, ami tök kanyargós. már értem, h nekem miért nem ment nagyon tovább.
csak attól parázok, h nehogy az legyen, h azt hiszik, nagyon fájt, és ebből következően endó van, aztán felvágjanak fölöslegesen...miközben csak behisztiztem :S :)
ja, most jutott eszembe: a 2 centis cucc, amit Bokor tapintott, ezeken sehol se szerepel!!! na most ilyenkor mi van? nincs is ott? v 35 cm felett lett volna? (nehezen hiszem, mert a hüvelyből tapintotta ki, azaz mondjuk kb. 10 centinél, az sztem végbélen keresztül se 35 centi...)
Az emésztőcsatorna része Bélszakasz Legfőbb feladata
Vékonybél (Intestinum tenue) Patkóbél (Duodenum) emésztőnedvek termelése,
Hossza: 300 cm hossza: 25-30 cm emésztés
Átmérője: 2,5 cm Éhbél (Jejunum) emésztés
Felülete: 200-250 m2 hossza: 120 cm zsírfelszívás
Emésztés ideje: 8 óra Csípőbél (Ileum) felszívás
Nyálkahártya: egymagsoros, kutikuláris hengerhám hossza: 150 cm
Vakbél (Caecum) víz-
hossza: 7 cm és sóvisszaszívás,
Vastagbél (Intestinum crassum) Felszálló vastagbél (Colon ascendens) székletképzés, vitaminok felszívása
Hossza: 150-180 cm hossza: 25 cm
Átmérője: 5-6 cm Harántvastagbél (Colon transversum)
Emésztés ideje: 2-60 óra hossza: 30 cm
Nyálkahártya: kutikuláris hengerhám Leszálló vastagbél (Colon descendens)
hossza: 60-70 cm
Szigmabél (Colon sigmoideum)
hossza: 18-58 cm ??
Végbél Végbél (Rectum) széklettárolás
Nyálkahártya: vastagbélhám, elszarusodó laphám hossza: 5-20 cm és -ürítés
nem tudom, mennyire lesz olvasható, ezt találtam.
aha, a suffusio nekem is oda van írva, az a bevérzés. nekem mást nem ír.
nekem arra írta, h lehet, h endó. és h majd ott kell lennie a műtétnél, ha esetleg vágni kéne. de most már én se értem teljesen, h mi van...
aham!
tehát akkor a bélben neked azt a 15 centinél lévő cuccot kell leégetni/kiszedni, ha jó értem, illetve az ödémát eltüntetni.
a bevérzések nekem egyáltalán nem olyanok voltak, mint a pattanás...hanem simán az erek látszódtak, csak kicsit erősebben, mint máshol. nem is értettem, mi a baj...
amúgy vajon mi van 35 centinél? mert h nekem is ugye ott volt a gond...
Nekem a méhnyak és a végbél között van 1 2,4 cm-es, ez látszódott a tükrözés közben is 15 cm-nél, ezen kívül van a méhem bal oldalán és a jobb petefészek mögött.
Az ödémám nem 15 cm-nél volt, hanem pár helyen a vizsgált 35 cm- en ilyen pici pontszerű bevérzések.
Tehát nekem sem nőtt bele a bélbe, mert 15 cm-nél csak bedomborodás látszódik.
Nekem a bevérzés miatt tovább tudott haladni az eszközzel, tehát el nem zárt semmit.- Láttam én is ezeket a bevérzéseket- kicsit a pattanásokra tudom hasonlítani.
akkor neked egy 24 és egy 35 centis endód van a hüvely és a bél között, és a méh és a jobb petefészked között? meg a bélben 15 centinél ödéma? ez akkor elég más, mint nekem, ugye a hatalmas, egy db endómmal bal oldalon, meg a bélnél 35 centinél a bevérzéssel.
lehet, h azért mondta, h feltétlen vágni kell, mert neked már ödémás, meg lentebb van, mint nekem.
a leégetést sajna nem tudom, h h történik.
én is hasonlóan gondolkodtam...de amúgy igazad van, majd Bokor megmondja.
igen, sztem is jó, h sehol semmi dudor...!
Szia!
MR:
Az uterus és a cervix nagysága, helyzete, zonális szerkezete szabályos, benne kóros jelintenzitás, kontrasztanyag- halmozás nem igazolható, külső kontúrja ép. A cervix és a rectum között kb. 24 mm-es, spontán T1 hyperintens részleteket tartalmazó, érdemben nem halmozó képlet látható. Hasonló, 35 mm átmérőjű képlet látható az uterus corpus bal oldalán és a jobb ovárium mögött (utóbbi kb. 2 cm)
A parametrium nem infiltrált, a medencealapi és fali izmok szerkezete szabályos. A vagina normális képet mutat. Az ováriumok jól ábrázolhatók, nagyságuk, szerkezetük, halmozásuk szabályos. A jobb ováriumban kb. 4 cm-es simplex ciszta látszik( ez egyébként azóta már felszívódott- a stimu miatt volt ott- nem endó)
A húgyhólyag, a rectum fala nem vastagabb, kóros jelintenzitás változás nem igazolható. Ureter tágulat, compressio nem ábrázolható. A kismedencei zsírszövet nem infiltrált. Megnagyobbodott nyirokcsomó, kóros folyadékgyülem nem látszik.
A csontok alakja, szerkezete, jelintenzitása szabályos.
tükrözés:
35 cm-ig nézték, 15 cm-nél a bél lumne összenyomott, a nyálkahártya oedemás. -Én megkérdeztem, hogy mik ezek az oedemák- azt mondta, hogy ezek véreznek menzeszkor (akkor gondolom endó)- bár én még vérzést nem tapasztaltam soha- remélem nem is fogok!!!
Nekem azt mondta, hogy ha radikálisan kiakarjuk írtani onnan az endót, akkor ki kell vágni azt a bélszakaszt!:(
A többi helyen, meg leégetik ezeket a pici pontokat? De, hogy? Végbélen keresztül felmennek műtétkor?- Ezt el is felejtettem megkérdezni a dokiktól.
Valaki esetleg tapasztalat???
Hát én ezt nem tudom. Ti sokkal felkészültebbek és tájékozottabbak vagytok. Majd a Bokor doki megmondja. Reméljük, nem vészes. Csak abból következtetek jóra, hogy a Lukonics Neked égetésről beszélt első körben. az mindenesetre bizti jó, hogy nincs olyan dudor, nem?
Szóval én tényleg nem tudom, de az biztos, hogy nagyon szurkolok Neked és minden lánynak itt egytől egyig a fórumon! :-)
hát nekem ilyen bedomborodás szerencsére nem volt.
figyelj, ha vágnak, az sz.r, persze, de még mindig jobb, mintha a végbélen lenne a kis mocsok...
velem is hasonló történt a múlt héten, én akkor voltam tükrözésen Lukovich dokinál, nekem is pontosan ugyanezeket mondta, hogy ha nem tudják leszedni az endót a bélről, akkor kivágnak egy bélszakaszt, szörnyű volt hallgatni. Nekem 20 centinél látott valami bedomborulást, amiből tapasztalatai szerint egyértelműen endora lehet következtetni. Nekem mondjuk annyira fájt a vizsgálat, miután áthaladt a 20 centin (gondolom, ott szűkebb volt a bélüreg), hogy mondtam, hogy nem bírom tovább adjanak valamit és inkább 35-nél nem vizsgáltak toávább. Mert amire leginkább kíváncsiak voltak, hogy sebész is kell a műtéthez, az már ennyi alapján is eldőlt.
kíváncsi vagyok mit fog mondani neked hétfőn a doki
jó, várom, h megírd...mondom, nekem csak a végbélről írtak, és ott ugye tiszta volt.
neked a tükrözésen mi volt? mert nekem semmi bedudorodás meg ilyenek nem voltak, csak jobban erezett részek, ilyen kis bevérzésnek tűnő területek. úh nem is értem annyira, h most mi van (de az előbb leírtam részletesen).
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval