Endometriózis! (beszélgetés)
na, ez alapvetően jó hír!! honnan tudtad, h sikerült, tesztről, v vizsgálat is volt?
a progihiányra adnak majd utrót és akkor minden oké lesz!!
műtét után mennyivel, és hanyadik próbálkozásra jött össze?
84Ági,Méry85!
hogy vagytok? hogy áll a babaproject?
sziasztok!
elég rég nem jártam erre gondoltam megosztom mi történt velem mostanában
szóval úgye májusban volt a műtétem (előtte visanne szedtem) azóta spontán összejött a baba csak sajnos el is ment.de legalább mondhatom hogy összejön,és igenis mindenki álljon hozzá pozitívan! :D
sajnos az oka nem derült ki,a következő ciklusban nézünk progeszteron szintet mert lehet hogy az okozta a gondot,mert mensi előtt mindig barnázásom van
remélem mindenki jól van és nem sok új került a fórumra (sajna egyre többen vagyunk :( )
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen tapasztalataitok vannak a Visanne-vel kapcsolatban.
Milyen mellékhatásai vannak?
Milyen mellékhatások jelentkeztek nálatok a gyógyszer szedése kozben?
Mennyi ideig szedtétek?
Milyen kezelést kaptatok a gyógyszer szedése elott és után?
Még műtét előtt mondtam Neki, rá is írta az ambuláns lapra. Nem mondott rá semmit, csak annyit, hogy majd megnézzük azt is.
Műtét után pedig sajnos a kontrollon elfelejtettem neki mondani. Majd félév múlva a kövi kontrollon mondom Neki, attól függ, hogy a visanne megszünteti-e. Még nem szedem, majd a mensi elős napján kell bevennem. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy milyen tünetek lesznek.
Én a rekeszizmos fájdalom miatt voltam magánrendelésen egy UH-s nőcinél, aki azt mondta, hogy ő nem lát ott semmit sem. Szóval nem értem.. Pl most is érzem, pedig nincs mensi. Ha megnyomkodom azt a részt, olyan mintha valami légbuborék lenne, és úgy pattog vagy nem tudom..érdekes érzés.
Ez a része is nagyon megterhelő lehet lelkileg, mert folyamatosan ott a gondolat, hogy mi van, ha később majd nem lehet, de most még nincs itt az ideje. Nekem is mindig mondták évekkel ezelőtt, hogy azért ha lehet szűljek minél előbb. Hát akkor még nem volt itt az ideje. Most meg attól félek, hogy mi van, ha most meg már nem lehet. De bízni kell, hogy amikor tényleg azt érezzük, hogy itt az ideje a bébinek, akkor megadatik, ha egy kicsit több küzdelem árán is.
A szuri után fogamzásgátló tud segíteni, nem? Vagy az orvos mit mond?
a Visanne szerintem megoldás erre...nem vagyok gyógyszerpárti, de nekem nagyon jónak tűnik, és amiket olvasok, azok is bíztatóak.
de elhiszem, h nehéz lehet...úgy gondolom, baromi nagy szerencse, hogy nekem itt a férjem és tervezzük a babát.
Szia,
akkor hasonlók a tüneteink. És Bokor mit mondott neked erre? Legközelebb én is megemlítem neki. Én a magam esetében két verzióra tudok gondolni: 1, ott is van valahol endo 2, nincs ott semmi, csak az endo miatt rengeteg gáz keletkezik a hasamban, ami felfelé áramlik és ott megreked, emiatt a tünet. Nagyon remélem, hogy a 2 verzió. Aztán lehet, hogy valami teljesen más, de eddig senki nem tudta még rá a választ, mondjuk nem is nagyon vizsgáltak még ott.
Örülök, hogy csak "ennyi" a tünet...az injekciózásnál sokkal durvábbakat olvasok.
Te is pecsételtél az endo miatt? Nekem is ez volt a legfőbb tünet, csak eddig nem jöttek rá:(
Én is védekezem mellette, mert babát még nem szeretnénk, és Bokor mondta, hogy azért ez nem fogigátló..nehogy gyógyszer mellett baba legyen, hiába nem erős, de mégiscsak "tisztán"szeretnék teherbeesni..
Nekem is fáj mensi ideje alatt jobb oldalon a bordaív alatt..szúr, és olyankor ha nagy levegőt veszek, nyilal, fáj, feszít..hA ELMÚLIK A MENSI MEGSZŰNIK A FÁJÁS IS. voltam uh-n emiatt is, de nincs semmi probléma amitől fájhat..epekőre gyanakodtak, de kizárva, és miért is mensi alatt fáj..
Mondtam Bokornak a műtét előtt, azonban most újra menstruáltam, és újra fájt. Ti tapasztaltok ilyet?
gondolj arra, h bármikor bármi beüthet...a jó állásból is kirúghatnak, a szép ház is leéghet, bármikor megbetegedhet bárki...tehát sosincs garancia, h ez most ideális lesz.
ha az anyagiaktól eltekintve belül szeretnél/szeretnétek babát, és azért a minimumot meg tudjátok adni neki (egyedül v segítséggel, tökmindegy), akkor szerintem ne félj...:)
Ez a úgy sajnálom a férjemet magam miatt, nálam is megvan! Mindig bocsánatot kérek, hogy megint nem, de az ő véleménye: "Nyugi, lesz gyerekünk, max nem saját! :D" Szóval szerintem kevésbé aggódik mint én...
Na igen a barátok építő gondolatai: "Na, na, na mi újság???" Mi lenne... Semmi. :( Meg a: "Nem szabad görcsölni!" Na ja ez is hasznos az esetünkben.
A lelki része tényleg rosszabb. Amíg még nem szerettünk volna babát akkor azért, hogy ufo-ként néz rám a fél világ, hogy mi az, hogy mensi alatt nem tudok programokat csinálni, a másik fele meg azért, mert azt hiszi csak hisztizek. Amikor látom, hogy minden ismerősöm ugyanúgy éli az életét mensi alatt, nekem meg évente kb egy hónap kiesik az életemből, mert semmi hasznosra nem vagyok képes, na az lelkileg nem túl jó. Amikor meg már babát is szeretnénk akkor még rosszabb. Néha előjön a lelkiismeret furdalásom, hogy a férjemnek miattam kell ennyit várnia és mi lesz így velünk ha még nagyon sok ideig nem sikerül. Közben persze minden ismerős, "most már akkor jöhet a baba", "ti nem akartok gyereket?",
"sexelni kell sokat és akkor összejön" és hasonló építő hozzászólások.
Mi is a 6 hónap letelte után egyből szeretnénk próbálkozni a babával, szóval remélem rendesen meg fog jönni majd januárban, és bár nekem vannak kétségeim, a dokim szerint simán van esélyem utána természetes úton teherbeesni.
Mi mostanság sokat beszélünk erről a témáról a párommal, próbáljuk elfogadni a helyzetet. Lelkileg nagyon megterhelő ez az egész...főleg amikor átmegyünk a sógorékhoz és látjuk, hogy milyen boldogok a két éves fiukkal...
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval