Endometriózis! (beszélgetés)
köszi...
holnap ilyenkor már a Picoprep áldásos hatásait fogom élvezni... :S :)
amúgy olyan furcsa nyugodtság van rajtam pár napja. mintha fásult lennék...persze vannak ijedtséghullámok is :D
egyértelmű szerintem is: nézzenek bele laparral, pár nap és kutya baja se lesz, viszont csak ez ad biztos diagnózist. a foggátló meg "ördögtől való" a tapasztalataim alapján, szóval mindenféle nyavalyának csak rosszat tesz...szóval én azt a helyetekben hanyagolnám!!
remélem, rendbe jön a lányod!
Szia! Szerintem inkább a műtét először, utána úgyis adnak hormonkezelést. A fog.gátlók csak rátesznek egy lapáttal erre a betegségre, én nem mennék bele. Az ő esetében felesleges a halogatás, főleg, ha ilyen nagy fájdalmai vannak!
Ha érvényesek még a műtéthez a vizsgálatok (ekg, egyéb), szerintem kérjétek a műtétet. Fiatal még, hogy ismeretlenül, gyógyszerekkel "kísérletezzenek" rajta. Jobb egy diagnózis.
Jobbulást a lányodnak, sajnálom, hogy ilyen fiatalon ez történik vele.
Szia,
A laparoszkópia után viszonylag elég gyorsan felépül az ember és én úgy gondolom a fájdalmai miatt is jobb lenne ha benéznének neki, az endometriózissal az a gond, hogy csak így tudják diagnosztizálni, mert a kamerán keresztül látják igazából mi van bent, uh-al én úgy tudom csak a méhet és a petefészkeket látják, semmi mást és sajnos az endo a szervezeten belül nagyon sok fele elterjedhet és gondot okozhat. Nekem is így volt sajnos, hogy olyan fájdalmaim voltak, hogy felkelni nem tudtam és nem használt már a végén semmi sem. Csak és kifejezetten a menstruáció alatt vannak fájdalmai? Nekem csak ezen időszakban voltak, de van akinek a közép időben is fáj peteéréskor. Ez az én véleményem csak, ha endometriózisa van a fogamzásgátló esetleg csak elnyomja , de meg nem gyógyítja semmi féle képpen.
Csillag,
sok sok erőt kívánok a műtéthez, minden a legnagyobb rendben lesz! Bokor doki kipihenten megy hozzád és áll majd a műtétnek! Semmi baj nem lesz és mindent kiszed ami nem oda való!!!!! Sok sikert és hallass magadról! Nem mondom hogy ne izgulj, mert én is izgultam..... :)
Szia,
köszönöm, igen olyat szereztem be házit, remélem pár falattól nem lesz bajom....
Szia,
igen én is így tudom, ahogy Csillag írta, hogy ártani nem árt, elvileg vissza is nyomja a terhesség az endometriózist, ha sikerül. De nekem is azt mondták, hogy aktív endometriózissal ne menjek lomikra, ne pazaroljak el egy lehetőséget sem!
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni: tudna nekem valaki listát küldeni arról,hogy mit lehet enni az endo diétában?Priviben légyszíves! Előre is nagyon köszönöm!/hús,liszt,glutén,cukor eleve kizárva nálam/
Sziasztok,
köszönöm :) végül megettem a csokit nagyon jól esett, nagyon rég nem ettem már több mint egy éve ilyet.
Vörös húst sem ehetek, de a kolbászért is majd megveszem mostanában, gondolom a hormonok játszanak velem, de néha remegek is érte.....
Sziasztok,
Szerintetek mi maltitot azt ehetünk? Cukor alkoholok közé tartozik ez is mint a xilit és kukoricából készítik! Van egy csokim amit úgy megennék..... :( de Bokor doki azt mondta még az elején hogy csak nyírfacukor meg stevia, rizs szirup ilyesmi...
19-én lesz, kedden!
köszi!
Ne haragudj de nem emlékszem rá, mikor lesz a műtét?
Mikor kell küldeni a pozitív energiákat feléd?
Bár úgy is rendben lesz minden! Jó kezekben leszel.
Igen, én is így tudom, hogy 2-3 inszem. -nek kell lennie lombik előtt.
Bár őszintén szólva nem értem a logikát. Attól, hogy 3 hónap alatt a closty szedése után II. stádiummal műtöttek, az nem jelenti azt, hogy ha 2 hónappal később műtenek már nem III. vagy IV. stádiumú. A tényeken nem változtat, TERJED és kész. A szerencsésebbeket hamarabb műtik, kevésbé szerencsések pedig már csak jóval durvább állapotban. De a hajlam vagy ki tudja mi a csoda ott van az ember lányában. Nem tudom értitek-e mire célzok ezzel?
Csillag,
én is aggódtam, szerintem a műtét előtt ez természetes, de nem fog bent hagyni semmit én biztosra veszem, ki fog "pucolni" rendesen :D. Nagyon sok sikert kívánok és hallass magadról!
Nekem is elmondta, hogy mi történhet, hogy egy ilyen műtét, ami érinti a belet is, 10x rizikósabb, mint egy sima endo műtét. Azt is mondta, hogy tudja mit csinál, ez a dolga, ért hozzá.
A másik dolog, ha ő úgy fogja látni, hogy jobb neked hosszú távon, ha bent hagy egy csomót, akkor azt is okkal fogja tenni.
Szerintem ne agyalj ilyeneken. Őt választottad, gondolom nem ok nélkül... :)
Én meg irigykedek rád, mert nekem még decemberig várnom kell... :)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval