Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Kérdeztem a Bemer teápiát 1 hónapja, és elég elkeserítő választ kaptam. Most a saját tapasztalatom azért megosztom. 3 hónapja állapították meg kb 1,5 évnyi keresgélés után az endometriózist. 35X38X31 mm-es csokoládécisztám 20 alkalom Bemer-terápia után nem nőtt, hanem kisebb lett, bár nem olyan hú de nagyon, de 35X31X29 mm-es lett. 5 hónapja használok amúgy Nuvaringet, bár ez nem tudom jó vagy rossz-e, állítólag most jót tesz. De ami igazán jó, hogy már nem is tudom mióta, de most először van az, hogy nem fekszem sírva ágyban a menstruáció utáni héten. Nem gyógyultam meg, van egy cisztám, amit érzek, de jobban vagyok, sokkal jobban. Kop-kop-kop. :)
Sziasztok lányok!
Beszéltem B. doktorral és sajnos csak márc. közepén tudna fogadni. Ez iszonyú sokára lenne, a műtét meg ki tudja még mikor...Nagyon sok a betege:(
Köszönöm a válaszod!Hasi ultrahang volt?
Hüvelyi nem mutat semmit nálam.
Most hogy vagy?Vannak fájdalmaid? Voltak összenövéseid?
Szia!
Nekem is pont ott van a csomóm és decemberre kaptam műtéti időpontot. Mivel állandósult fájdalmaim vannak nem bírom ki addig... :(
Mennyit kellett várni a műtétre? És gondolom fizetős volt...
Tudsz nekem pár infót küldeni? Doki elérhetőségét, árakat... stb.
Előre is köszi!
szia, van magánklinika, a róbert károly, de ott nem bokor doktor rendel.
3 hete műtött engem ott fülöp istván.
előtte csak tapintásos és ultrahangos vizsgálat volt, ebből már kiderült, hogy nagyjából mit fog műteni (végbél-hüvely közötti csomó + petefészekben ciszták), aztán műtét közben kiderült a többi.
ha ilyen erős fájdalmaid vannak, főleg üléskor - nekem is ilyen volt - akkor szerintem ki tudja tapintani.
Ne haragudjatok,h.terhellek benneteket..csomó kérdésem van,ha van valakinek türelme,légyszíves válaszoljon,előre is nagyon köszönöm!
Mik az endo műtétet megelőző vizsgálatok Dr.Bokornál? /tükrözések,stb../
Milyen sorrendben történnek ezek?
Ha minden vizsgálatot időben,egymás után megcsináltat valaki,akkor kb.mennyi idő alatt jut el a műtétig?Mondjuk közepes állapotú endonál,bár lehet,hogy súlyos,mert már vagy 15 éve van panaszom,vagy még több.
Megmondom őszintén,hogy én nem a műtéttől félek,hanem a tükrözésektől.Tudom,írtátok,hogy kibírható,de mégis,én azoktól félek.Altatásban bármit kibírok..:D
Kéjgázt nem lehet kérni a tükrözésekhez? Mondjuk engem az sem kábított el,de azért enyhítette a fájdalmat.Nekem nem csak középidőnél ,és menstr.-nál vannak fájdalmaim,hanem nagyon sűrűn.
Van olyan,akinek végbélen volt /van az endoja?
Nálatok is van olyan,hogy alig bírtok leülni,/olyan,mintha a fenekemen keresztül egy kést szúrnának fel,és párhuzamosan nagyon fáj elől a szeméremcsont,és közvetlenül felette az alhas/?Mikor fájdalmam van fel is puffad a hasam.Most voltam nőgyógyászaton,nincs cisztám sem,és női szerveken endom.Tehát csak a lapar fogja megmondani a frankót,sajnos.Én azt vettem észre,hogy a puffasztós ételek után sokkal jobban fáj az endom.
A műtét után szedni kell gyógyszert,hormont? Gyereket nem szeretnénk.
Lapar után meddig vannak fájdalmak?
Dr.Bokor csak a kórházban műt,ugye? Nincs magánklinika ,ahol lehetne csináltatni az endo műtétet?
Köszi előre is,ha valaki válaszol!
/ glutén mentes diétával kapcsolatban tudok segíteni,ha valakit érdekel ,vagy van kérdése..:)/
Szia!
Mindenki másféle diétára esküszik. A cukor és vöröshús kizárt , de ez nálad már megvan. Amit leírtál, azon túl nem tudom mit lehetne még kizárni...
Szia!
Szerintem hívd fel a dokidat. Elhiszem, hogy tartasz, de inkàbb derüljön ki. A műtétkor minden endot kiszedtek? Hova jársz lombikra? Stimuk alatt nem volt fájdalmad?
Szia!
A mostani orvosa a lányodnak melyik kórházban dolgozik? Ha nagyon sos akkor fel lehetne hívni a sote I endo ambulancia szàmát és elmondani, hogy mi a helyzet. Lehet, hogy így soron kívül be tudtok jutni, bár nem tudom. Tanácsként csak anni, hogy endo központba menjetek, mert nem mindenhol értenek ehhez, főleg a műtétnél nem mindegy. Remélem sikerrel jàrtok. A neved miatt szeretném megkérdezni, hogy ti gluténmentesen étkeztek?
köszönöm, aranyos vagy! :)
merre laktok amúgy? mondanám, h ha Bp-en, esetleg Bokor dokit kellene megpróbálni, hátha egy "sima" laparra nem kell olyan sokat várni nála...
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval