Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

8477. reka8787 (válaszként erre: 8472. - Lidi10)
2013. febr. 18. 20:10
Pénteken vagyok beirva endometrium biopsziára, és előtte néz meg UH-on. Akkor kezdenénk hosszú protokollal, és március közepe körül lenne a beültetés...reméljük lesz is, és sikerül is :) Sok sikert Nektek is, nem lesz gond!!! Nálunk sok más probléma van az anedom kivül is! (alacsony spermaszám, rossz petesejtek és IR)
2013. febr. 18. 19:41

Sziasztok!

Kérdeztem a Bemer teápiát 1 hónapja, és elég elkeserítő választ kaptam. Most a saját tapasztalatom azért megosztom. 3 hónapja állapították meg kb 1,5 évnyi keresgélés után az endometriózist. 35X38X31 mm-es csokoládécisztám 20 alkalom Bemer-terápia után nem nőtt, hanem kisebb lett, bár nem olyan hú de nagyon, de 35X31X29 mm-es lett. 5 hónapja használok amúgy Nuvaringet, bár ez nem tudom jó vagy rossz-e, állítólag most jót tesz. De ami igazán jó, hogy már nem is tudom mióta, de most először van az, hogy nem fekszem sírva ágyban a menstruáció utáni héten. Nem gyógyultam meg, van egy cisztám, amit érzek, de jobban vagyok, sokkal jobban. Kop-kop-kop. :)

8475. glutenfree (válaszként erre: 8473. - Ladybird12)
2013. febr. 18. 17:19
Engem ez is érdekelne, de sajnos (ahogy néztem), az árak miatt nem nagyon hiszem, hogy menne... Pedig oda biztosan előbb lenne időpont, gondolom... Ezt a lehetőséget még meg kell fontolnunk szerintem. Csupa jót olvastam róluk, a Fülöp dr.-t nagyon dícsérik. Téged ki műtött?
2013. febr. 18. 17:13

Sziasztok lányok!

Beszéltem B. doktorral és sajnos csak márc. közepén tudna fogadni. Ez iszonyú sokára lenne, a műtét meg ki tudja még mikor...Nagyon sok a betege:(

2013. febr. 18. 16:46
Sziasztok! ha valakit érdekel még a Robert Karolyrol vélemény, tudok segiteni. Engem is ott műtöttek tavaly...
8472. lidi10 (válaszként erre: 8468. - Reka8787)
2013. febr. 18. 14:24
Sajnálom, hogy nem jött össze a 3 lombik. Én is most fogok a gnrh lejárta után készülni az elsőre. Bizakodunk, aztán meglátjuk... Végül mikor tudsz menni az orvosodhoz, hogy mehet-e a 4. lombik?
8471. lidi10 (válaszként erre: 8467. - Glutenfree)
2013. febr. 18. 14:23
Igen, azért is kérdeztem, mert nagyon sokan a gluténmentességre esküsznek és a paleolit diétára. De nálatok ezek szerint ez a része nem jött be. Sajnálom, hogy ilyen fájdalmai vannak, főleg így érettségi előtt, bár ez sose jön jól. Remélem hamar be tudtok kerülni valamilyen megfelelő helyre, hogy meg tudják műteni. Majd írj a fejleményekről.
8470. 30397ebc43 (válaszként erre: 8463. - Hallohallo)
2013. febr. 18. 13:04

Köszönöm a válaszod!Hasi ultrahang volt?

Hüvelyi nem mutat semmit nálam.

Most hogy vagy?Vannak fájdalmaid? Voltak összenövéseid?

8469. Sz.Enci (válaszként erre: 8463. - Hallohallo)
2013. febr. 18. 11:37

Szia!

Nekem is pont ott van a csomóm és decemberre kaptam műtéti időpontot. Mivel állandósult fájdalmaim vannak nem bírom ki addig... :(

Mennyit kellett várni a műtétre? És gondolom fizetős volt...

Tudsz nekem pár infót küldeni? Doki elérhetőségét, árakat... stb.

Előre is köszi!

8468. reka8787 (válaszként erre: 8456. - Lidi10)
2013. febr. 18. 10:17
Szia! Köszönöm válaszod! A műtétkor kitakaritottak teljesen, aztán 6 hónap Gnrh is volt. Most 10 hónapja menstruálok újra, azóta volt a 3 lombik. Gyakran vannak fájdalmaim, a peteérést is nagyon megérzem, és stimukor is feszül, nyilallgat a hasam, de az a leszivástól, meg az injekcióktól is lehet szerintem. Debrecenben járok lombikra.
8467. glutenfree (válaszként erre: 8455. - Lidi10)
2013. febr. 18. 09:50
Szia! A mostani orvosa a 2.klinikán csak operál, nem dolgozik már ott. De megpróbálok Bokor dr.-ral beszélni, mégis ő a profi szakember ebben a témában. Igen, gluténérzékenyek vagyunk ( a lányom és én is ), teljes gluténmentes diétán vagyunk. Hallottam, hogy sokan ezt a diétát is alkalmazzák. Hát nem tudom, a lányom 8 éve diétázik, szigorúan...
8466. nagymaya
2013. febr. 18. 08:42
Nagy kalappal, Csillag! :)
8465. BiaknaForgo (válaszként erre: 8464. - CsillagTM)
2013. febr. 18. 06:56
Megy a drukk! ;)
8464. CsillagTM (válaszként erre: 8461. - 84Agi)
2013. febr. 17. 23:39
köszönöm, aranyos vagy! puszi nektek, csajok...hiányozni fogtok!! aztán vigyázzatok ám magatokra, amíg nem leszek!! :)
8463. hallohallo (válaszként erre: 8462. - 30397ebc43)
2013. febr. 17. 23:00

szia, van magánklinika, a róbert károly, de ott nem bokor doktor rendel.

3 hete műtött engem ott fülöp istván.

előtte csak tapintásos és ultrahangos vizsgálat volt, ebből már kiderült, hogy nagyjából mit fog műteni (végbél-hüvely közötti csomó + petefészekben ciszták), aztán műtét közben kiderült a többi.

ha ilyen erős fájdalmaid vannak, főleg üléskor - nekem is ilyen volt - akkor szerintem ki tudja tapintani.

2013. febr. 17. 22:15

Ne haragudjatok,h.terhellek benneteket..csomó kérdésem van,ha van valakinek türelme,légyszíves válaszoljon,előre is nagyon köszönöm!

Mik az endo műtétet megelőző vizsgálatok Dr.Bokornál? /tükrözések,stb../

Milyen sorrendben történnek ezek?

Ha minden vizsgálatot időben,egymás után megcsináltat valaki,akkor kb.mennyi idő alatt jut el a műtétig?Mondjuk közepes állapotú endonál,bár lehet,hogy súlyos,mert már vagy 15 éve van panaszom,vagy még több.

Megmondom őszintén,hogy én nem a műtéttől félek,hanem a tükrözésektől.Tudom,írtátok,hogy kibírható,de mégis,én azoktól félek.Altatásban bármit kibírok..:D

Kéjgázt nem lehet kérni a tükrözésekhez? Mondjuk engem az sem kábított el,de azért enyhítette a fájdalmat.Nekem nem csak középidőnél ,és menstr.-nál vannak fájdalmaim,hanem nagyon sűrűn.

Van olyan,akinek végbélen volt /van az endoja?

Nálatok is van olyan,hogy alig bírtok leülni,/olyan,mintha a fenekemen keresztül egy kést szúrnának fel,és párhuzamosan nagyon fáj elől a szeméremcsont,és közvetlenül felette az alhas/?Mikor fájdalmam van fel is puffad a hasam.Most voltam nőgyógyászaton,nincs cisztám sem,és női szerveken endom.Tehát csak a lapar fogja megmondani a frankót,sajnos.Én azt vettem észre,hogy a puffasztós ételek után sokkal jobban fáj az endom.

A műtét után szedni kell gyógyszert,hormont? Gyereket nem szeretnénk.

Lapar után meddig vannak fájdalmak?

Dr.Bokor csak a kórházban műt,ugye? Nincs magánklinika ,ahol lehetne csináltatni az endo műtétet?

Köszi előre is,ha valaki válaszol!

/ glutén mentes diétával kapcsolatban tudok segíteni,ha valakit érdekel ,vagy van kérdése..:)/

8461. 84Agi (válaszként erre: 8458. - CsillagTM)
2013. febr. 17. 22:12
igen szerintem is ;). Csillag, kitartást, gondolunk rád a műtétnél! Sok sikert! Nyugi!
8460. 84Agi (válaszként erre: 8454. - Glutenfree)
2013. febr. 17. 22:10
Ugyan nagyon szívesen, én most épp ráérek :) fekszem itthon nagyrészt. Igen elég galád ez a betegség sajnos....
8459. 30397ebc43 (válaszként erre: 8457. - Lidi10)
2013. febr. 17. 21:49
ok,köszi!:)
8458. CsillagTM (válaszként erre: 8451. - 84Agi)
2013. febr. 17. 21:37
csak halkan súgom meg, h amikor én nyáron bepánikoltam, mert már 7-8 centis volt az endóm (vagy még nagyobb), és felhívtam őt, akkor "soron kívül" behívatott a magánrendelésére. egy próbát sztem megér...
8457. lidi10 (válaszként erre: 8431. - 30397ebc43)
2013. febr. 17. 20:36

Szia!

Mindenki másféle diétára esküszik. A cukor és vöröshús kizárt , de ez nálad már megvan. Amit leírtál, azon túl nem tudom mit lehetne még kizárni...

8456. lidi10 (válaszként erre: 8434. - Reka8787)
2013. febr. 17. 20:31

Szia!

Szerintem hívd fel a dokidat. Elhiszem, hogy tartasz, de inkàbb derüljön ki. A műtétkor minden endot kiszedtek? Hova jársz lombikra? Stimuk alatt nem volt fájdalmad?

8455. lidi10 (válaszként erre: 8454. - Glutenfree)
2013. febr. 17. 20:24

Szia!

A mostani orvosa a lányodnak melyik kórházban dolgozik? Ha nagyon sos akkor fel lehetne hívni a sote I endo ambulancia szàmát és elmondani, hogy mi a helyzet. Lehet, hogy így soron kívül be tudtok jutni, bár nem tudom. Tanácsként csak anni, hogy endo központba menjetek, mert nem mindenhol értenek ehhez, főleg a műtétnél nem mindegy. Remélem sikerrel jàrtok. A neved miatt szeretném megkérdezni, hogy ti gluténmentesen étkeztek?

8454. glutenfree (válaszként erre: 8453. - 84Agi)
2013. febr. 17. 19:10
Köszönöm szépen! Aranyos vagy , hogy ennyit foglalkozol velem, pedig biztosan Neked is van sok problémád gondolom. És persze a többiek is nagyon segítőkészek, ezért is mertem ide írni Nektek. Ezt a problémát illetve fájdalmat szerintem csak Ti tudjátok igazán átérezni, ahogy olvasgattam a fórumot mindenki szenvedett vagy éppen szenved. Nagyon sajnálok mindenkit, de csak kitartani,reménykedni és bízni kell, ennél a betegségnél.
8453. 84Agi (válaszként erre: 8452. - Glutenfree)
2013. febr. 17. 18:57
Őszintén szólva nem tudom, hogy ez hogy működhet ha ilyen sürgősen kellene az orvos. Én először a magán rendelésén voltam, nekem is iszonyat fájdalmaim voltak, de nem így minden nap, "csak" menstruációkor. Esetleg fel lehet hívni az asszisztensét, hogy hogyan oldjátok meg ezt. Írok privát emailt neked olvasd el!
8452. glutenfree (válaszként erre: 8451. - 84Agi)
2013. febr. 17. 14:48
Köszönöm Ági! Akkor szerinted menjünk be a klinikára és keressük a dr-t. De vajon szóba állnak velünk beutaló nélkül is? Mert azt ebben a kisvárosban tuti, hogy nem adnak. Eddig még akárhová akartam lépni ( más vizsg.-ok, Mr stb) nem adtak sehova sem beutalót, nem is értem, hogy miért.
8451. 84Agi (válaszként erre: 8450. - Glutenfree)
2013. febr. 17. 14:34
Bokor Doktor műtött engem is sokunk közül, ha sima laparoszkópia lesz, lehet hogy az idővel nem lesz gond, egy konzultáció erejéig mindenképp érdemes szerintem őt felkeresni, hátha tud megoldást a mielőbbi műtétre. A magán rendelésére kb 1 hónap a várakozási idő, így ha ez ennyire sürgős én úgy gondolom a Klinikán érdemesebb lenne elcsípni. Ő segíteni biztos hogy tud!
8450. glutenfree (válaszként erre: 8449. - CsillagTM)
2013. febr. 17. 14:15
B.pesttől 30 km-re lakunk, gondoltam én is Bokor dr.-ra, de olvastalak benneteket és látom, hogy sokat kell várni nála. A lányom érettségi előtt áll (annyit hiányzott, hogy magántanuló lett) ezért kellene szerintem minél előbb túl esni ezen a műtéten. esetleg van valami elérhetősége a dr. úrnak? Vagy a kórházban kellene megkeresni inkább?
8449. CsillagTM (válaszként erre: 8448. - Glutenfree)
2013. febr. 17. 14:02

köszönöm, aranyos vagy! :)

merre laktok amúgy? mondanám, h ha Bp-en, esetleg Bokor dokit kellene megpróbálni, hátha egy "sima" laparra nem kell olyan sokat várni nála...

8448. glutenfree (válaszként erre: 8444. - CsillagTM)
2013. febr. 17. 13:56
Kedves Csillag! Neked is köszönöm a tanácsot! Olvasom, hogy műtéted lesz, nagyon szorítok érted, hogy minden sikerüljön!!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook