Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

8597. 84Agi (válaszként erre: 8589. - Méry85)
2013. febr. 23. 09:26
Nincs mit :) kérdezz még nyugodtan, ha van kérdésed! Minden rendben lesz, ne aggódj! Persze izgulni én is izgultam, nálunk úgy volt hogy előző nap elköszöntem a szüleimtől és a férjemtől, amikor bent voltak, mert mi úgy döntöttünk úgy jobb, hogy miután bementem a műtőbe, ők akkor jönnek. Miután felkeltem nem sokkal utána, már ők voltak az ágyamnál, én akivel először beszéltem az Bokor doki volt, oda állt az ágyamhoz és elmondta hogy minden ok volt, nem kellett nagy vágást csinálni. Megnyugtatott, aludtam tovább picit, aztán jött a Családom :D. Nagyon fogok drukkolni! Majd utána jelentkezz hogy vagy!
8596. 78518f0815 (válaszként erre: 8592. - Magicca)
2013. febr. 23. 08:49
Gerincérzéstelenítés, de ez nem az ami a szülésnél van. Ez egy cső, ami a gerincbe vezet, és azon át megy az érzéstelenítő a műtét alatt és után. Hatékonyabb és segíti a felépülést. Nekem a műtét utáni reggelen vették ki. Nem mindenki kap. Nem tudom mitől függ, de általán bélendónál szokták alkalmazni, de ha jól rémlik Csillag nem fog kapni, szóval nem tudom mi befolyásolja.
8595. 78518f0815 (válaszként erre: 8591. - Méry85)
2013. febr. 23. 08:46
Na én ezt, hogy ne a férjemet kelljen nyugtatni, úgy oldottam meg, hogy ő már a folyóson ült reggel 7 óta, ki-kimentem hozzá, de sokat voltam a szobába a szobatársakkal. Egyikük már túl volt egy méheltávolításon, és neki jobb volt mutatni a parámat, mint a férjemnek, akinek a szíve szakadt meg, hogy mit kell átélnem... Szóval nekem a tudat volt nyugtató, hogy tudtam, hogy a férjem és a szüleim kint vannak a folyosón, aztán amikor az intenzíven felébredtem (már amelyikre emlékszem), a férjemet láttam először, na az volt csak igazán szupi! :D És ő közölte a jó híreket!!! :D
8594. magicca (válaszként erre: 8585. - Probako)
2013. febr. 22. 22:36
Az endot leginkább az ösztrogén befolyásolja (fito is, nem csak a mű), hogy a pajzsmirigy gyógyszeek hogyan befolyásolják az endot, azt nem tudom, bár minden mindennel összefügg a szervezetünkben, és az endo nem szereti a kemikáliákat, így semmilyen gyógyszert....
8593. magicca
2013. febr. 22. 22:28
Persze, szerintem a hozzátartozók sokkal jobban izgulnak! Én momentán egyáltalán nem izgulok, úgy döntöttem, hogy majd max. műtét előtt közvetelnül kezdek el izgulni! :o) Pláne, hogy nekem semmi vesztenivalóm nincs a műtéttel, mi babát szeretnénk, ami nem jön, ezért kell a műtét, és majd utána jön a baby! :) Én ezért nem is szeretném, ha a párom a folyosón izgulna, szerintem annál rosszabb nincs is...inkább menjen be szépen dolgozni, eltereli a figyelmét ő is, aztán majd úgyis jön délután...
8592. magicca
2013. febr. 22. 22:22
Csajok, mi ez az epidurál? (Már persze, tudom mi az, de miért kell?) Nekem 26-án lesz a műtétem, de nem mondták, hogy kapok epidurált, ez mindenkinél egyéni? Amúgy szerintem is nyugodtan ott lehet a párod a műtét alatt a folyosón, és így első kézből kapja az infokat!
8591. Méry85 (válaszként erre: 8590. - 78518f0815)
2013. febr. 22. 21:43

Jajj, köszi csajok, megnyugodtam:) Az azért bátorító, ha nem egyedül kell lennem, hanem a párommal- talán tudja terelni a gondolataimat:) Bár inkább az lesz, hogy én nyugtatom őt:)

Mindig mondogatom neki, hogy nyugi, én 1 jót alszom..-persze ők meg idegeskednek kinn..-lehet, hogy a páromnak kellene odaadnom a nyugibogyit:)))

Az előző műtétemnél engem tejesen lenyugtatott a gyógyszer, nevetve vittek be a műtőbe és nevetve is jöttem ki:)))

Bízom benne, hogy ez a nőnap környéke nekem is szerencsét hoz:)))

Nagyon gyorsan elrepült ez a 8 hónap, nemrég még szomorkodtam, hogy milyen sokára leszek túl rajta...:)))

8590. 78518f0815 (válaszként erre: 8584. - Méry85)
2013. febr. 22. 20:51

Szia!

Ahogy Ági is írta, minden úgy lesz! :) Nekem férjem már korán ott volt, szóval végig velem. Én második voltam, előttem a szobatársam műtötték, és amikor őt bevitték fél 9 felé kellett nekem egy nyugtatóbogyit bevennem, ami nekem speciel semmit nem ért. Aztán a lábamon odasétáltam az intenzíves ajtóhoz, ott még egy kicsit csücsültem, aztán szólítottak, puszi apának és bementem. Ott bekötötték az epidurált, és fekvés volt. Aztán jött a műtős, műtősgurulósággyal, arra felrakott és betolt. Bent már csak a szíjazás rémlik, meg hogy az arcomra raktak vmit, na ez volt az altatómaszk! :D

Én a műtét előtti nap bemutattam a férjemet Bokornak meg a szüleimnek, és amikor mindenkivel végzett és kiért a műtőtből délután 3kor akkor egyből a családomhoz sietett, és elmesélte a szitut. Szóval én még szundítottam, mikor ők már rég tudták, hogy minden okés! :D Ez a legjobb, hogy mi alszunk és sz@runk a dolgokra! :D

Nagyon megy a drukk!!! Hihetetlen, hogy már itt járunk! :D Tudod engem 1 éve márc. 8-án műtött Bokor! :D

8589. Méry85 (válaszként erre: 8588. - 84Agi)
2013. febr. 22. 19:51

Köszönöm, hogy írtál. Március 7.-én lesz, jövő héten csütörtökön megyek az altatóshoz, meg akkor találkozok a dokival is!!!Azt sajnos még nem tudom, hogy hányadik leszek aznap. Jó lenne, ha az első lennék:))

Nagyon bízom benne, hogy 1 bátorító puszira találkozhatok a párommal majd:)

8588. 84Agi (válaszként erre: 8584. - Méry85)
2013. febr. 22. 19:34

Szia,

Nem tudom mikor műtenek te leszel az első aznap? A folyosóról tudsz bemenni az intenzívre és utána a műtőbe (engem így hívtak) egy darabig kint ültem a padon vártam, szerintem tudsz találkozni a pároddal. Az én szüleim, férjem is ott voltak műtétem alatt és rögtön kereste őket az orvos mikor végzett velem, szóval nyugodtan kivárhatják szerintem.

Az epidurális érzéstelenítést én az intenzíven kaptam meg, mielőtt közvetlen bevittek a műtőbe, utána már nem nagyon mozoghatsz, engem is úgy vittek be azután a műtétre. Sok sikert neked! Melyik nap lesz a műtét?

8587. Meise (válaszként erre: 8580. - Zebra25)
2013. febr. 22. 19:28
Ezt én sem értem hogy van. Arra gondoltam hogy mivan ha azért kíváncsi így gyógyszer mellett a hormonképre, hogy megnézze miért van cisztám, miért nem hat a gyógyszer?.
8586. Meise (válaszként erre: 8579. - Hedi13)
2013. febr. 22. 19:26

Szia!

Már én se tudom mit csináljak. Olvastuk a betegtájékoztatót, és elég elrettentő amit ott írnak, de az is megijesztett amit a dokinő mondott tegnap.

Én is erre gondoltam, hogy fogigátló mellett milyen eredményt fog kapni? Lehet hogy azért nézeti meg mert találtak megint cisztát?

Én is azt hittem hogy majd várni kell tisztulni, de eddig 4-ből 4 orvos azt mondta hogy azonnal első hónapba a legjobbak az esélyeim a terhességre, és hogy az endót csak azzal lehet "kezelni". Mondjuk nincs ellenemre két éve várunk már a babóra...

Hát gondolom a pajzsmirigy alulműködés kavarhat be a beágyazódásnál, vagy fogalmam sincs.

Nem baj hogy "okoskodsz" én is azt csinálom, lassan éjjel-nappal, mert mindig mást mondanak, és csak egyhelyben topogunk.

Meddőségibe voltam, de nem Magyarországon.

Ott kezdődött a kivizsgálás, de nem sokra jutottunk, közbe a férjem munkát kapott, és Németországba költöztünk, nyáron itt folytattuk a viszgálatokat, szeptemberbe derült ki az endó (vagyis az alapos gyanú) októberbe műtét, azóta gyógyszer. És gyógyszer mellett ez már a második cisztám...

8585. probako (válaszként erre: 8549. - Magicca)
2013. febr. 22. 19:23
Mit jelent az hogy "műhormon"? Mert én a pajzsmirigyemre szedek Euthyrox-ot és a magas prolaktinomra Bromocriptint. Szerinted ez is befolyásolhatja az endót? Vagy csak a hormon injekcióra gondoltál? Azt egyébként én is ellenzem, és nem fogok kérni, akárki is műt! És valóban Fülöp doki egyáltalán nem alkalmazza állítólag, sőt, szerinte évekbe telik mire az endo visszanő! Ez is érdekes különbség orvosonként... Amúgy szerintem ezért is érdemes több orvoshoz elmenni, kicsit összetetteben látja az ember ezt a betegséget és a saját helyzetét is! És dönthet hogy mit kér, mit nem, mert a módszerek és vélemények igen csak megoszlanak!
8584. Méry85
2013. febr. 22. 19:03

"Bokor dokis csajok", tudnátok nekem segíteni?

Nemsokára sorra kerülök és lenne pár kérdésem a műtéttel kapcsolatba!!!

Arra lennék kíváncsi, hogy a műtét napján, mielőtt bevisznek a műtőbe találkozhatok még a párommal?Legalább 1 puszira?

A párom és a tesóm szeretnének ott lenni a kórházba a műtét ideje alatt és szeretnének beszélni a dokival, ha végzet, hogy mi volt a műtéten stb. Erre van lehetőség?

És akkor a legfontosabb: Én kapok gerincérzéstelenítőt is, azt már reggel megkapom, vagy még a műtőbe besétálok és úgy?

Köszönöm a segítséget!!!:)

8583. 30397ebc43 (válaszként erre: 8581. - Ilba24)
2013. febr. 22. 18:08
nem Bokor műtött?
8582. 30397ebc43 (válaszként erre: 8581. - Ilba24)
2013. febr. 22. 18:07
nálam valószínű végbél,és hólyag érintett,de hüvelyi uh.semmit nem mutatott hólyagon.
8581. ilba24 (válaszként erre: 8572. - 30397ebc43)
2013. febr. 22. 17:49

A nődoki hüvely uh-t csinált és tisztára lehetett látni,hogy a hólyagban van az endo.Kaptam képet róla:( olyan mintha egy pici labda lenne.

A műtétet uruologus végzi.

8580. Zebra25 (válaszként erre: 8577. - Meise)
2013. febr. 22. 16:46
Ez Nekem is furi, hogy úgy vesznek Tőled vért és nézik meg a hormonokat, hogy közbe fogigátlót szedsz? nem fogja a valós eredményt mutatni:(
8579. Hedi13 (válaszként erre: 8577. - Meise)
2013. febr. 22. 16:43

Szia, tényleg Te tudod, mi a jó neked. Én biztos nem szedném tovább a gyógyszert, de az én vagyok. :)

Úgy csinálnak hormon vizsgálatot, hogy szedsz közben hormont? Nekem ez nagyon furcsa. Nem hiszem, hogy korrekt eredmény születne. De hát nem én vagyok az orvos. :)

Szerintem nyugodtan abba hagyhatod a gyógyszert, hagyj időt magadnak kitisztulni, nem kell rögtön "teherbe esni".

Miért ne lenne egészséges a baba? :)

De eddig tartott az "okoskodásom", mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja. :)

Endometriózis centrumban voltál egyébként orvosnál, ha megkérdezhetem?

8578. 30397ebc43 (válaszként erre: 8575. - CsillagTM)
2013. febr. 22. 15:50
köszi a választ.Akkor én biztos,hogy nem fogok ilyen hormon kezelést vállalni,inkább szenvedek tovább,mégha néha bele is döglök majdnem.De ha kiszedik az endot,miért kapnak utána injekciót,azért hogy ne jöjjön ki újra?
8577. Meise (válaszként erre: 8543. - Hedi13)
2013. febr. 22. 15:16

Sziasztok!

Tegnap voltunk az orvosnál, mondtam neki hogy milyen tüneteim vannak, de azt mondta ne hagyjam abba a gyógyszert! :S

Vettek vért, megnézik mizu a hormonjaimmal. Cisztám megint van, meg egy sötét folt a méhen kívül (gondolom vér?,erre nem mondott semmit a doki, mi meg nem firtattuk így is sok volt az infó)

Azt mondta csináltassunk meg minden vizsgálatot(nekem kardiológia, páromnak spermavizsgálat...ilyesmik), és amint megvan, a leletek alapján elmondja hogyan tovább. Akkor ha minden oké, akkor abbahagyhatom a gyógyszert, de csakis felügyelet mellett, hogy ne legyen újabb ciszta, és nagyobb eséllyel sikerüljön teherbeesni. Aztán lombik...

Szóval minél gyorsabban intézünk mindent, annál kevesebb ideig kell szednem. Csakhogy ugye mindenhova időpont kell, meg várakozás, nem egyszerű.

Hát ennyire jutottunk.

Azt mondta hogy lehet rosszak a hormonjaim, és ha most csak úgy abbahagyom a gyógyszert, akkor valószínüleg egyből terhes leszek, csak nem biztos hogy megmaradna a baba, vagy egészséges lenne, ezért kell előbb mindent kivizsgálni (főleg a hormonokat!).

Csak azt nem értem hogy egy nőgyógyász ha látja hogy ő ehhez már kevés, miért nem irányít egyből ilyen helyre, ahol tudják is mi az az endometriózis. :S

8576. CsillagTM (válaszként erre: 8557. - Fviki87)
2013. febr. 22. 14:42
nekem nagyon sz@r volt, megmondom őszintén. de azért, mert volt a bal petefészkemben egy már akkor is kb. 7-8 cm-es endó, és ahogy felfújtak, már minden szervem mindenhez nyomódott. tehát nem a bélnél fájt igazából. ott csak egy pontnál, ahol kis bevérzések voltak. de ha bármi para van, majd azonnal szólsz, és abbahagyják. nyugi. (tudom, mi az, h nyugi...?! :S :))
8575. CsillagTM (válaszként erre: 8555. - 30397ebc43)
2013. febr. 22. 14:41
ál-klimax állapotot idéznek elő, így kiküszöbölve a mensit, nem romlik az endó (hiszen az a mensivel romlik), sőt, vissza is húzódhat kissé.
8574. nagymaya (válaszként erre: 8573. - Hedi13)
2013. febr. 22. 13:59
Nekem nem látta uh-on, hogy bele van-e nőve, csak hogy kívül van. Tükrözésre küldött Bokor is,. Azt mondta, csak úgy lehet megnézni rendesen.
8573. Hedi13 (válaszként erre: 8572. - 30397ebc43)
2013. febr. 22. 13:33
Hüvelyi uh-n azt is látja a nődoki.
8572. 30397ebc43 (válaszként erre: 8569. - Ilba24)
2013. febr. 22. 13:06
azt hittem urológus nézi a hólyagot..
8571. Ladybird12 (válaszként erre: 8567. - Ilba24)
2013. febr. 22. 13:03
Szia! Én sem szedek/szedtem a műtét után hormont, m nem szedhetek... tavaly juniusban volt a műtétem, tünetmentes vagyok :)
8570. ilba24 (válaszként erre: 8569. - Ilba24)
2013. febr. 22. 12:23
Ja,és az elején voltam holyag tükrözésen.Akkor még csak nyomta be a holyagfalát az endo,de nem volt bent.
8569. ilba24 (válaszként erre: 8568. - 30397ebc43)
2013. febr. 22. 12:22
A nőgyógyászom UH-val.Amikor kiderült kb.2cm volt.Tehát kb.1 cm-t nőtt :(
8568. 30397ebc43 (válaszként erre: 8567. - Ilba24)
2013. febr. 22. 11:55
".Az endo már bent van a hólyagomban,nőtt(3cm"-ezt milyen orvos állapította meg,és mivel? uh?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook