Endometriózis! (beszélgetés)
Jajj, köszi csajok, megnyugodtam:) Az azért bátorító, ha nem egyedül kell lennem, hanem a párommal- talán tudja terelni a gondolataimat:) Bár inkább az lesz, hogy én nyugtatom őt:)
Mindig mondogatom neki, hogy nyugi, én 1 jót alszom..-persze ők meg idegeskednek kinn..-lehet, hogy a páromnak kellene odaadnom a nyugibogyit:)))
Az előző műtétemnél engem tejesen lenyugtatott a gyógyszer, nevetve vittek be a műtőbe és nevetve is jöttem ki:)))
Bízom benne, hogy ez a nőnap környéke nekem is szerencsét hoz:)))
Nagyon gyorsan elrepült ez a 8 hónap, nemrég még szomorkodtam, hogy milyen sokára leszek túl rajta...:)))
Szia!
Ahogy Ági is írta, minden úgy lesz! :) Nekem férjem már korán ott volt, szóval végig velem. Én második voltam, előttem a szobatársam műtötték, és amikor őt bevitték fél 9 felé kellett nekem egy nyugtatóbogyit bevennem, ami nekem speciel semmit nem ért. Aztán a lábamon odasétáltam az intenzíves ajtóhoz, ott még egy kicsit csücsültem, aztán szólítottak, puszi apának és bementem. Ott bekötötték az epidurált, és fekvés volt. Aztán jött a műtős, műtősgurulósággyal, arra felrakott és betolt. Bent már csak a szíjazás rémlik, meg hogy az arcomra raktak vmit, na ez volt az altatómaszk! :D
Én a műtét előtti nap bemutattam a férjemet Bokornak meg a szüleimnek, és amikor mindenkivel végzett és kiért a műtőtből délután 3kor akkor egyből a családomhoz sietett, és elmesélte a szitut. Szóval én még szundítottam, mikor ők már rég tudták, hogy minden okés! :D Ez a legjobb, hogy mi alszunk és sz@runk a dolgokra! :D
Nagyon megy a drukk!!! Hihetetlen, hogy már itt járunk! :D Tudod engem 1 éve márc. 8-án műtött Bokor! :D
Köszönöm, hogy írtál. Március 7.-én lesz, jövő héten csütörtökön megyek az altatóshoz, meg akkor találkozok a dokival is!!!Azt sajnos még nem tudom, hogy hányadik leszek aznap. Jó lenne, ha az első lennék:))
Nagyon bízom benne, hogy 1 bátorító puszira találkozhatok a párommal majd:)
Szia,
Nem tudom mikor műtenek te leszel az első aznap? A folyosóról tudsz bemenni az intenzívre és utána a műtőbe (engem így hívtak) egy darabig kint ültem a padon vártam, szerintem tudsz találkozni a pároddal. Az én szüleim, férjem is ott voltak műtétem alatt és rögtön kereste őket az orvos mikor végzett velem, szóval nyugodtan kivárhatják szerintem.
Az epidurális érzéstelenítést én az intenzíven kaptam meg, mielőtt közvetlen bevittek a műtőbe, utána már nem nagyon mozoghatsz, engem is úgy vittek be azután a műtétre. Sok sikert neked! Melyik nap lesz a műtét?
Szia!
Már én se tudom mit csináljak. Olvastuk a betegtájékoztatót, és elég elrettentő amit ott írnak, de az is megijesztett amit a dokinő mondott tegnap.
Én is erre gondoltam, hogy fogigátló mellett milyen eredményt fog kapni? Lehet hogy azért nézeti meg mert találtak megint cisztát?
Én is azt hittem hogy majd várni kell tisztulni, de eddig 4-ből 4 orvos azt mondta hogy azonnal első hónapba a legjobbak az esélyeim a terhességre, és hogy az endót csak azzal lehet "kezelni". Mondjuk nincs ellenemre két éve várunk már a babóra...
Hát gondolom a pajzsmirigy alulműködés kavarhat be a beágyazódásnál, vagy fogalmam sincs.
Nem baj hogy "okoskodsz" én is azt csinálom, lassan éjjel-nappal, mert mindig mást mondanak, és csak egyhelyben topogunk.
Meddőségibe voltam, de nem Magyarországon.
Ott kezdődött a kivizsgálás, de nem sokra jutottunk, közbe a férjem munkát kapott, és Németországba költöztünk, nyáron itt folytattuk a viszgálatokat, szeptemberbe derült ki az endó (vagyis az alapos gyanú) októberbe műtét, azóta gyógyszer. És gyógyszer mellett ez már a második cisztám...
"Bokor dokis csajok", tudnátok nekem segíteni?
Nemsokára sorra kerülök és lenne pár kérdésem a műtéttel kapcsolatba!!!
Arra lennék kíváncsi, hogy a műtét napján, mielőtt bevisznek a műtőbe találkozhatok még a párommal?Legalább 1 puszira?
A párom és a tesóm szeretnének ott lenni a kórházba a műtét ideje alatt és szeretnének beszélni a dokival, ha végzet, hogy mi volt a műtéten stb. Erre van lehetőség?
És akkor a legfontosabb: Én kapok gerincérzéstelenítőt is, azt már reggel megkapom, vagy még a műtőbe besétálok és úgy?
Köszönöm a segítséget!!!:)
A nődoki hüvely uh-t csinált és tisztára lehetett látni,hogy a hólyagban van az endo.Kaptam képet róla:( olyan mintha egy pici labda lenne.
A műtétet uruologus végzi.
Szia, tényleg Te tudod, mi a jó neked. Én biztos nem szedném tovább a gyógyszert, de az én vagyok. :)
Úgy csinálnak hormon vizsgálatot, hogy szedsz közben hormont? Nekem ez nagyon furcsa. Nem hiszem, hogy korrekt eredmény születne. De hát nem én vagyok az orvos. :)
Szerintem nyugodtan abba hagyhatod a gyógyszert, hagyj időt magadnak kitisztulni, nem kell rögtön "teherbe esni".
Miért ne lenne egészséges a baba? :)
De eddig tartott az "okoskodásom", mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja. :)
Endometriózis centrumban voltál egyébként orvosnál, ha megkérdezhetem?
Sziasztok!
Tegnap voltunk az orvosnál, mondtam neki hogy milyen tüneteim vannak, de azt mondta ne hagyjam abba a gyógyszert! :S
Vettek vért, megnézik mizu a hormonjaimmal. Cisztám megint van, meg egy sötét folt a méhen kívül (gondolom vér?,erre nem mondott semmit a doki, mi meg nem firtattuk így is sok volt az infó)
Azt mondta csináltassunk meg minden vizsgálatot(nekem kardiológia, páromnak spermavizsgálat...ilyesmik), és amint megvan, a leletek alapján elmondja hogyan tovább. Akkor ha minden oké, akkor abbahagyhatom a gyógyszert, de csakis felügyelet mellett, hogy ne legyen újabb ciszta, és nagyobb eséllyel sikerüljön teherbeesni. Aztán lombik...
Szóval minél gyorsabban intézünk mindent, annál kevesebb ideig kell szednem. Csakhogy ugye mindenhova időpont kell, meg várakozás, nem egyszerű.
Hát ennyire jutottunk.
Azt mondta hogy lehet rosszak a hormonjaim, és ha most csak úgy abbahagyom a gyógyszert, akkor valószínüleg egyből terhes leszek, csak nem biztos hogy megmaradna a baba, vagy egészséges lenne, ezért kell előbb mindent kivizsgálni (főleg a hormonokat!).
Csak azt nem értem hogy egy nőgyógyász ha látja hogy ő ehhez már kevés, miért nem irányít egyből ilyen helyre, ahol tudják is mi az az endometriózis. :S
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval