Endometriózis! (beszélgetés)
Szia,
a paleoban megengedett a teljes kiörlésű kenyér? nekem mikor bementem egy paleo boltban itt nálunk, nagyon ellenezték az ilyen barna teljes kiörlésű cuccokat :) csak ezért kérdezem, de remélem beválik és bejön a számításod az étkezéssel kapcsolatban!
Szia,
reméljük nagy gubancot nem okozott ez az egy alkalom, de azért ha ennyire gondot okoz szerintem ne menj most semmiképp. Nem hisze hogy vissza jött volna az endo én sem inkább az összenövések, állítólag azok is nagyon tudnak fájni sajnos....
Szia ,
:) én is szedtem a terhesség előtt is és most is a folsavat, én elevitet szedek és mellé negyed folsavat szedtem a 3 mg-osból a 12. hétig. Bokor doki azt mondta bőven elég ilyenkor :)
Méry,
sok sikert a BMC-hez, sikertörténetek szerintem mindenhol vannak és mindenkinek az a legjobb intézmény ahol sikerül neki a lombik vagy az inszem szerintem :) szóval hajrá és várjuk a fejleményeket!
Háziorvos nem tud adni beutalót gyógyfürdő-kúrára, csak szakorvos, vagyis ebben az esetben nőgyógyász.
szerintem Bokor biztosan tudna adni, ha akarna, hiszen állami kórházi háttérrel rendelkezik, olyan receptet, és beutalót ír, amilyet indokoltnak tart. Szerintem. Csak kérdés, hogy akar-e adni, de úgyis megyek hozzá műtét utáni kontrollra, és akkor majd rákérdezek erre, és megírom mit mondott!
Igen, valóban sokan esküsznek a paleolit étkezésre endo esetén. Endóra is a pulzusnövelő sportok a jók, + jóga, Arwen torna esetleg.
De hogy Bokor javasolja a gyógyvizet? És szerintetek az is lehet, hogy beutalót is adna Harkányba, vagy Parádra?
Szerintetek????
Én is inkább az aerob mozgást szeretem! :D Mondjuk ez télleg durvább volt, mint egy futás! :D
Itt egy link, remélem bejön:
Szia! Én 4 hónapja próbálom betartani kb. 80%-ban a paleo diétát. Ami nem megy, az a kenyér elhagyása egyelőre. Próbálkoztam, még sütöttem is lenmagos-tökmagos kenyereket, de az nem az igazi... nekem nagyon nehéz, mert eddig baromi sok fehér kenyeret ettem... :( Most teljeskiörlésűt eszem csak, azt is módjával.
Egyelőre nagy tapasztalataim nincsenek, fogyni fogytam (ezt nem akartam), és még nem döntöttem el, hogy folytatom-e tovább.
Ha tovább fogyok, akkor áttérek más diétára.
Én azért bízom a paleo hatékonyságában, bár sokan támadják.
Szia, én úgy tudom, az ilyen ugrálós sportok nem ajánlottak endósoknak. Úgy általában nem tesz jót a női szerveknek. Lehet, hogy megerőltetted a műtéti területet.
Ettől függetlenül biztos jól átmozgat. :)
Valóban ez van a betegtájékoztatóban, de a magzatvédő vitaminoknál 0,8 mg-ot írnak, hogy ez az ajánlott napi bevitel 100 %-a, én ezért negyedelgettem.
"Amennyiben közvetlenül a terhességet megelőzően és a terhesség első 7 hetében 0,8 mg folsav/nap bevitelről gondoskodunk, a velőcső-záródási rendellenességek több mint 50-70 %-át meg lehet előzni."
Szia,
a Femibion-t szokták leginkább ajánlani, hogy az a legjobb. Abban nemcsak folsav van, de folsavból állítólag az a legjobb felszívódású.
Szia, én szedtem tavaly, amikor babaprojekteztünk. 0,8 mg az ajánlott napi bevitel, én akkor negyedeltem azt a 3mg-os tablettát, ez kicsit macerás...
Ha szedsz mellette B komplexet, az még jobb, mert segíti a folsav felszívódását a többi B vitamin, különösen a b12.
Sziasztok,
azt szeretném megkérdezni, hogy szed valaki a gyógszertárban kapható Folsav 3 mg tablettát? ha igen mennyit naponta? és hallottatok esetleg róla, hgy ez jó, vagy tudtok jobbat ajánlani? Nekem a doktor úr csak annyit mondott, hgy szedjek folsavat, de hogy konkrétan milyet azt nem mondta.
köszi előre is
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval