Endometriózis! (beszélgetés)
Szia! De sajnos érzek ilyeneket. :( Annyira nem görcsöl, de a nagydologgal gond van. :( Egy pontban fáj elég régóta, bal oldalt, lent.
A tükröző doki mondta, hogy ettől puffadhatok és mivel sok a bélkacs a szigma bélben, így nem jön ki rendesen, aminek ki kellene..
Bokor doki semmiképp nem ad előbb időpontot műtétre szerinted?
Szia,
körübellül ha jól emlékszem de ez tavaly előtt volt, másfél hétre rá kaptam időpontot tükrözésre és 80000ft volt.
Köszönöm! :) Nem is érdekelne, ha nem okozna állandó panaszt. Nagyon meg vagyok ijedve, nehogy elzáródjon az amúgy is vékony bélszakasz. Korábban tuti nem volt ilyen, mert másfél éve is volt tükrözésem, de akkor nem volt panaszom és más miatt voltam.
A tavalyi ciszta műtét óta nem stimmel a terület, tehát már akkor keletkezhetett összenövés. Az elmúlt három hónapban lett nagyon rossz a helyzet.
Nem tudom merre tovább, mert ha jelentkezek is a Bokor dokinál, kb már egy év a várólista. Addig meg mit csinálok? :(
Jaj! :(
Ha jól emlékszem Csillagnak volt a sigma bélnél endó...
Nekem végbélnél volt, és vmennyire bele volt nőve a bélbe a tükrözés szerint, de a teljes bélfalat nem szakította át. Nekem nem volt gond a tükrözésnél.
Annyira sajnálom!!! Ölellek!!
Sziasztok! Akiknél bél műtét is volt, melyik bélszakaszon volt a probléma? A tükrözés alatt látszott valami?
Tegnap voltam tükrözésen és a szigma bélnél van a baj, nagyon kacskarigós lett, azért fáj a bal alsó része a hasamnak. Alig bírták a tükrözést megcsinálni, én meg ordítottam. :( A nyálkahártyán nincs endó sehol, de kint lehet, ami letapasztja a belet. :(.. vagy tavalyi műtétem alatt összenövés lett. :( Én már annyira kivagyok. :(
Szia,
én szedtem műtétem előtt visannet, a fájdalom csillapítása és a bélvérzésem végett, a műtét után 6 havi gnrh ijekciót, de azt nem tudom neked megmondani melyik lehet a jobb, hatásosabb, orvosa is válogatja ki mit "szeret használni", van aki nem is ajánlja olyat is hallottam. Elvileg vissza kell hogy nyomja az endot, főleg ha gombostűfejnyi csak az egész, esetleg még most szeretnék meggátolni azt nehogy tovább terjedjen nálad gondolom én. A lombiknál a stimulálós injekciók gerjeszthetik az endot úgy tudom, de inkább ciszta formájában jelenik meg a petefészekben, bár ugye ami uh-al nem látható, azt meg ki tudja mit művelnek a hormon szurik odabent.... reméljük semmit....
Szia!
Ha jól értem, akkor nem nyúlt az endóhoz!?!? Hmmm...
Hát ööö ebben az esetben a lányokat kérdezném (én szedtem/kaptam semmi bogyót), h szerintetek a visainne ilyen esetben hasznos/célirányos??
Hááát Lányok, kezdek kicsit parázni... még mindig fáj az egész alhasam és ma már vérezgetek is egy kicsit! :((( Pedig azóta semmit nem tornáztam a biztonság kedvéért... :S
Remélem rendeződik a helyzet hamarosan és nem csináltam semmi gondot odabent! :D
Szia,
nekem is volt hasi és kismedencei mr egyben, nekem háromnegyed óra volt és én is kaptam vénásan ott kontraszt anyagot, de nekem sem kellett éhgyomorra menni. Én a máv kórházban voltam mert gyorsan kellett az eredmény és magánba mentem el oda. Fájni nem fáj, csak kellemetlen egy helyben lenni olyan sok ideig....
Igen, volt elég sok ilyen "húzd magad alá a lábad" ugrálás... térdemeléssel féllábon ugrálás... :D
Még mindig érzem, de már sokkal jobb! Tegnap nem mertem elmenni sehova, pedig csak stepre mentem volna... :) Ma már megyek, aztán meglátjuk, ez csak heti 1x van, lehet annyi belefér! :)
Másfél óra??? Atyaég. Én már kétszer voltam MR-en más okból, de 10 percnél nem tartott egyik se tovább. Az is elég vacak volt a bezártság miatt.
Azt hittem ez is kb. ennyi idő. :(
A szurinak volt mellékhatása nálad?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval