Endometriózis! (beszélgetés)
Szia,
igen, első lesz, remélem. :)
Szia Hedi!
Sajnos lehet... Kérd meg Bokor dokit, hogy nézze meg a felvételt (ha kértél). Nekem se nézte meg, és aztán Pécsen derült égből jött a villámcsapás...
Sziasztok! Megvolt a MRI vizsgálatom és negatív. Nem látnak endót sehol..
Peteérés előtt voltam, így látszanak a tüszők a petefészekben és kevés folyadék a méhben és a hasüregben.
Ugye ettől még simán lehet endó a hasüregben és máshol, csak nem mutatja ki a vizsgálat??
Mert egyszerűen nem tudom máshoz kötni a fájdalmakat. :(
Nagyon bízom a Bokor dokiban, hogy majd ő kitapint valamit..
Köszi a drukkot! :-)
Gratulálok a kislányodhoz!
Nekünk még sajnos nincs kisbabánk, de nagyon várjuk már :) Tavaly júliusban laparoscoposan (ekkor nem volt szövettan...), decemberben laparatomiával műtöttek, akkor derült ki, hogy mindkét petefészkemet beterítette az endó, csonkoltak is :( A 2 műtét között több orvos is megultrahangozott, de egy szóval nem említették, hogy endom lehet...
De azóta életmódot váltottam, diéta+mozgás+D-vitamin+progi krém. Remélem segítenek!!
Sziasztok Lányok!
Nem halottatok valamit Zsozsóról? Rendejött már a műtét utáni hólyagproblémája?
Ha tudtok valamit, írjátok meg!
Köszi!
Köszönöm, aranyos vagy! :) Mindenképp megírom, ha jó hírt kapok, ha nem ;)
Ha jól olvastam, akkor neked már van gyermeked, ez szuper lehet! :) Az endo-d mostanában derült ki?
Szia!
Nekem jövő hét kedden csinálnak UH-t (3. után, 4. előtt), hátha elég lesz a 3...Nagyon-nagyon szeretném ha elég lenne!
Szia,
Nekem a 6 havi gnrh mellett nem csináltak uh-ot, rábíztam a dokira, de ha aggódsz és kéred biztos csinál.... miután lejárt azt hiszem akkor nézett meg uh-al. Vérvételt sem néztek nálam, ha emlékeim nem csalnak, akkor sima vizsgálat volt , a hegeimet mindig megnézte.
Szia,
én kb. 4 hónapig szedtem a visannet, de hízni nem híztam egy cseppet sem, gondolom ez egyéni és mindenkire máshogy hat. Nekem mellékhatásaim sem voltak ezen idő alatt. Az hogy a pajzsmirigy gyógyszereddel együtt szedve milyen hatással lesz rád, sajnos nem tudom megmondani, de még a nélkül sem mert látod ahányan vagyunk annyiunkra úgy hat, úgy olvasgatom, de mindenesetre remélem semmiféle bajod nem gyűlik meg vele! Sok sikert hozzá!
Szia,
nekem az első Gnrh szuri után addig volt és mennyiségileg annyi vérzésem, mint előtte , míg a menstruációm tartott, mert a menstruáció másnapján kaptam a szurit. Hányingerem, fejfájásom nem nagyon volt, a harmadik szuri után voltak hőhullámaim, libidó csökkenés, szárazság. Kitartást a szurikhoz neked!
Szia,
sok sikert holnapra! Kitartás, ha tudsz ne izgulj! Jó kezekben vagy nagyon! Én műtét után talán 4-5 héttel mentem talán vissza dolgozni, de nekem bél műtétem is volt, de én ültem a munkahelyemen. Ha álló munkát végzel, szerintem majd attól függ hogy milyen műtéted lesz, akkor meglátod hogy bírod maximum! Majd hallass magadról, minden rendben lesz!
Szia!
Én gnrh szurit kapok, és a hízás sajnos elkerült :( Én vékony testalkatú vagyok, és egyetlen mellékhatást szerettem volna, a hízást, de nem jött be ;)
Szerintem ha a műtét után minél előbb elkezdik a gyógyszeres kezelést/injekciót, annál jobb!
Ma volt az első napom,hogy nincs meg,de a hasam fáj ès megint felpuffadtam :-( Bár látom,hogy a Visanne-vel se lesz könnyebb a helyzetem,ha vége lesz a szuriknak.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindenkinek :-D
Szió,
én is Visanne-t szedtem fél évig, én ingerlékeny voltam és nem kívántam annyira a sexet, más tünetem nem volt :)
Szia!
Én például nagyon sokat híztam első körben a visanne-tól, kb 10-12 kg-t, de amikor másodjára kezdtem el szedni akkor már nem volt ennyire durva! :) Van aki egyáltalán nem hízik tőle semmit, gondolom ez is alkati kérdés is lehet... :)
A szövettant mindenképpen meg kellett várni a visanne előtt, az is vagy 3-4 hét volt asszem, úgyhogy nem vagy elkésve! :)
sziasztok!
Eddig csak egy-két lánnyal leveleztem innen endometriózis témában, most úgy érzem, talán egyszerűbb, ha itt kérdezek:
február 7-én volt laparoszkópos endometriózis műtétem. Szerencsére az orvos csak ott talált endo-t, ahol sejtettük, hogy van: a hüvely hátsó falán, viszont nagyon közel a végbélhez. Én azt hittem, hogy műtét után közvetlenül el szokták kezdeni a gyógyszeres kezelést...nálatok hogy volt? Nekem az orvosom a 6 hetes kontroll után írta fel és kérte, hogy kezdjem szedni a Visanne-t. Azt beszéltük meg, hogy 3 hónapig szedjem, utána megbeszéljük, hogy hogy állunk a baba-projekthez? :-)
Ti milyen mellékhatásokat tapasztaltatok? Mennyire hajlamosít a hízásra? (azt olvastam, hogy nagyon :-( ) Ráadásul én pajzsmirigy-beteg is vagyok, Letrox-ot szedek. Azt reggel, a Visanne-t pedig este veszem be.
Köszönöm, ha megosztjátok velem akár itt, akár privát üzenetben a tapasztalataitokat.
L
Teszttel nézed a pét?
Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!
jó nyuszit, lányok! :)
más: mérem a reggeli hőmet, de rájöttem, h fölösleges, mert még mindig hőhullámra ébredek sokszor...ma reggel pl. 36,8 volt, két órával később meg 36,3...azért nem mindegy.
ja és még mindig várom a pé-t...
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval