Endometriózis! (beszélgetés)
áh, sztem már nem hívom fel...gondolom, úgyis azt mondaná, h minden oké.
neked végül miért is nem szedte ki? nagyon be volt ágyazódva meg rossz helyen volt, ugye?
tudom, h a Normaflore erre van (azért is szedem:)), csak leírtam a teljesség kedvéért.
amúgy sehol semmi nem fáj, aranyeret se érzek, bár hála az égnek, kb. azt sem tudom, mi az :) (na jó, tudom, csak még nem találkoztam vele)
én a műtét után még 5 napot voltam bent a klinikán, mikor haza jöttem 38 felett volt egy picit a lázam, paráztam is mert nekem is ezt mondta Bokor doki hogy azonnal szólja, telefonáltam is neki többször, de mondta hogy nyugi, ha még feljebb megy akkor szóljak, hála az égnek nem ment fel, szóval akkor se ijedjen meg senki ha esetleg van láz... mondjuk nekem azóta sem derült ki mitől volt.... :S
A műtét után én még egy hónapig is véreztem bélből, bár ugye nekem bél műtét is volt.... szerintem Csillag neked lehet az étkezés miatt van most, de ha nagyon aggódsz hívd fel a dokit nem gond neki.
semmim nem fáj egyáltalán, tök jól vagyok, se láz, se semmi...tényleg hívjam Bokort? :S sztetek ráér holnap (ha még akkor is fennáll e a dolog)?
amúgy a Normaflore nem kavarhat be? meg kenegettem magam Neogranormonnal...
ja értem! :)
amúgy a bélátszakadásról neked is azt mondta, ugye, h magas láz és hasfájás mindenképpen jelezné? és max. 4-5 napig áll fenn a veszélye? mert nekem már varratszedéskor azt mondta, h már nem áll fenn a kockázat (4 nappal műtét után), de ma (14 nappal műtét után)
- aki érzékeny gyomrú, ne olvassa -
kissé nyálkás-pirosas (véres?) cuccot termeltem (bocsi :S) ma reggel...ugye ne aggódjak? lehet, h túl sok magvasat ettem, és kicsit kidörzsölt belülről? csak nincs baj...
Nekem??? Nekem nem volt parás! :D Én aludtam! :D Hihihii!
Szóval semmi gond nem volt! Anno Fülöp úgy magyarázta, h a bélfalnak több rétege van (nem tom már pontosan mennyi), és h valamelyik rétegbe tutti belenőtt, de nem tudni melyikbe. Sztem nem volt vészes, mert simán leszedte Bokor. És még a műtét előtt nagyon nyomatékosan többször elmondta, h mire figyeljek majd a műtét után, tehát h mik a bélátszakadás jelei, a műtét után egyszer csak érintőlegesen említette, és mondta is h semmi hasonló nem lesz. Gondolom nem igazán volt belenőve, de én nem is kérdeztem rá... :P :D Akkor már tiszta voltam, asszem ez érdekelt csak! :D
igen, a szigma bélnél, a vastagbélnél meg a hüvelyfal-bélfal között.
kérdés: neked a végbélnél lévő mennyire volt parás? mert az ugye necces hely, onnan leszedni brr...
Hát nem tudom, remélem - vagy legalább nem nő tovább... de én csak két hónapja szedem.
Mondjuk az első hónap nem volt egyszerű, de ma már megszoktuk egymást.
Én utána mentem és Pécsre megyek végül is műtétre, oda augusztusra kaptam időpontot. Majd május végén megyek vizsgálatokra, akkor kiderül, hogy mit segített a gyógyszer.
Ez így nagyon rossz, ennyit várni. Szerencsére a bélben nincs és a hólyagban sem, max. mellette.
Szerinted a Visanne-tól jobb lesz? Visszahúzódik kicsit?
Jó lenne egy-két nővel beszélni, aki alternatív módszerekkel rendbe jött. Nem nagyon van itt ilyen..Nekem kezd kicsit hihetetlen lenni a dolog. Nem mondom, hogy nem javíthat.. de nem gyógyít meg.
A progeszteron krémet is kenem fél éve. Annyit elértem vele és a tornával, hogy az amúgy is vastag méh nyálkahártyát normálisra varázsolta és a méh falban lévő endóm fel akkora lett. A petefészek ciszta azóta sem jött vissza.
Csak lett máshol a hasüregben... és nem értem, hogy miért, ha "máshol" javultam.
Ha felajánlja a műtétig a Visanne-t, akkor szedem. De csak azért, mert félek a bélelzáródástól. Bár szerintem az sem fog beválni. Az elmúlt két hónapban Utrogestant szedtem és nagyon felerősödtek a tüneteim. Tudom, az nem Visanne, de az is progeszteron és szintetikus.
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de én sem kaptam előbb időpontot, pedig hólyagérintettség is van. Február elején kaptam decemberre időpontot. Hetente egy nőt műtenek, és ha nem véres a székleted vagy a vizeleted nem vagy akut. :(
Szar a rendszer. De Visannet felír majd, hogy stagnáljon a helyzeted.
Legalábbis nálam így volt.
Jaj, te jó ég! :( :( Én nem gondoltam, h ennyire romlott az állapotod!!! Bíztam benne, h a sok természetes gyógymódból legalább 1 hatásos lesz! És h az Arwen torna sem... Sajna ez sok mindent elárul!
Sztem is beszélj Bokorral mindenképpen! Tudod az is lehet, h ha mégis sokára ad időpontot, azaz sebély team-es műtét lenne, de Te vállalod, h ő egyedül megpróbálja, lehet h simán sikerül!!! Volt már erre példa itt a fórumon!!!
És egyáltalán nem akarsz semmi hormont (GNRH, Visainne) szedni esetleg a műtétig? Teljesen elutasítod?
ez iszonyat, akkor te tudod és már átélted hogy milyen mellette gyermeket nevelni, életem legszebb dolga hogy teherbe estem elsőre lombikkal, de igen ez is eszébe jut ilyenkor az embernek, mi lesz akkor..... ha megszületik hogy fogom tudni nevelni....
Nagyon drukkolok neked!
Megírom majd, mire jutottam. :)
jó lenne egy igazán hatásos ellenszer. Az egyszer tuti, hogy az itt korábban ajánlgatott cickafarkas irrigálás nem használna. :)
...még az Arwen torna sem használt nekem, pedig fél évig nagyon becsületesen, szinte minden nap csináltam és mégis folyamatosan romlott az állapotom.
A gyereknevelés elég nehéz így, az én kisfiam most lett három éves, és az elmúlt két év ebből az endóról szólt.
Megpróbálok a héten bejelentkezni hozzá, aztán meglátom mi lesz. Remélem az MR is kész lesz addig.
Már most nagyon ideges vagyok ettől az egésztől. Ráadásul új munkahely után kellene nézni, de most hogy kezdjek egy új helyen így? Azt sem tudom mit hoz a jövő. Nem jó úgy kezdeni, hogy valamikor a közeljövőben műteni fognak :(
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval