Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

9437. nagymaya (válaszként erre: 9433. - EvicaT)
2013. ápr. 13. 19:59
A jógát otthon csinálod? Én is gondoltam már rá, csak nem tudom mivel kezdjem.
9436. nagymaya (válaszként erre: 9435. - CsillagTM)
2013. ápr. 13. 19:58
Egy kis rinya belefér:-) Néha az is kell, hiszen nőből vagyunk:-)
9435. CsillagTM (válaszként erre: 9432. - Nagymaya)
2013. ápr. 13. 16:12

én kb. február óta szinte semmit...meg is látszik. híztam 1-2 kilót (55 vagyok), és tök narancsbőrös a combom, arról nem beszélve, h plöttynek érzem magam :(

de mostanában kb. élni sincs erőm. ja és peteérésnek még mindig semmi jele :((( rettenetesen türelmetlen vagyok már!!!

na bocs, rinya off.

9434. Hedi13 (válaszként erre: 9432. - Nagymaya)
2013. ápr. 13. 13:36
én otthon nyomulok: Arwen torna, Béres A., Rubint R., majd most jó időben jöhet a bicajozás!
9433. EvicaT (válaszként erre: 9432. - Nagymaya)
2013. ápr. 13. 13:00
Én szerintem elég sok mindent csinálok heti rendszerességgel: kosárlabda, futás, jóga, Aviva. És most hogy már itt a jó idő ( :-) ) túrázás és biciklizés.
9432. nagymaya
2013. ápr. 13. 09:05
Csajok! Ti mit sportoltok?
9431. nagymaya (válaszként erre: 9430. - Hedi13)
2013. ápr. 13. 09:03
Tavaly májusban volt a második műtétem. Akkor csak a petefészkemben volt endó.
9430. Hedi13 (válaszként erre: 9428. - Nagymaya)
2013. ápr. 13. 07:03
Maya, téged mikor is műtöttek? Abszolút meg tudlak érteni, nekem a múlt hónapban volt ilyen mélypontom. Azóta túllendültem rajta, bár az is segített, hogy ez a hónapom endó szempontjából nem annyira fájdalmas. Viszont, ahogy erősebben fáj, vagy tartósan, én is azonnal el tudok keseredni.
9429. sf.moncsi (válaszként erre: 9428. - Nagymaya)
2013. ápr. 12. 19:52

Meg tudlak érteni....:(

A mai napom nekem is erről szól...egész nap görcsölgetek,leszakad a derekam...és most még pecsételgetni is kezdtem...kb. félidőnél járok....biztos emiatt!

9428. nagymaya
2013. ápr. 12. 18:18
Én is tűrök a fájdalomnak, amíg bírom. De vannak napok, amikor muszáj bevenni ezt a sok sz@rt, hogy tudjak dolgozni egyáltalán.
9427. sf.moncsi (válaszként erre: 9426. - Hedi13)
2013. ápr. 12. 17:11

Ahogy látom,nem egyszerű dolog ez!!!!

Köszönöm a választ!! Gyógyszereket meg ahogy tudom,mellőzöm.

Bár ma elég sz.r napom van,kellett egy szem cataflam...:(

9426. Hedi13 (válaszként erre: 9425. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 12. 14:16

simán lehet összefüggésben az endóval a vérszegénység és a gyulladás is! :(

én azóta vagyok vérszegény, amióta ez a vacak kialakult, a-z-g kivizsgáltak és azt mondták, nem szabadna vérszegénynek lennem. A vastablettáktól sem jövök helyre lassan három éve.

A sok gyógyszerrel meg vigyázzon mindenki, mert károsítják a májat!

9425. sf.moncsi (válaszként erre: 9424. - Bridget*)
2013. ápr. 12. 13:46

Én sem vagyok a gyógyszerek híve!!!ÉS a hasfájásra nem is használ...:S

Képzeld,ma megkaptam a vérvételem eredményét...elég jó kis gyulladást mutat bennem valahol,meg vérszegény is vagyok.....

Lehet ez is összefüggésben az endóval????

Nődokival csak jövő héten fogok beszélni,akkor egyeztetjük le a laparosc. időpontját..

9424. Bridget* (válaszként erre: 9415. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 12. 10:15

Én még soha nem szedtem ilyen gyógyszert, bár ízületi panaszaim voltak, de egyértelműen a stressz okozta őket. Nekem például olyan tüneteim voltak, h nem bírtam behajlítani egyik csuklómat sem, rohantam az orvoshoz, aki mondta, h olyan nem létezik, csak pszichésen, h mindkét kéz egyszerre "bénul" le, fáj iszonyatosan...

Én a helyedben abbahagynám a gyógyszerszedést és ha annyira fáj a hasad, akkor csak kibírhatatlanság esetén vennék be fájdalomcsillapítót. Én mint már írtam hosszú ideig szenvedtem a hasfájással, volt, h fel sem bírtam kelni, de inkább nem gyógyszereztem agyon magam.

9423. 84Agi (válaszként erre: 9417. - Nagymaya)
2013. ápr. 12. 10:06

Maya,

sajnálom amin keresztül mész :( szerintem is bízz Bokorban, bár tényleg engem is érdekelne most akkor mi lesz és hát igen a lombik sem mindegy hányat "pazarol" el az ember, de ha Bokor azt mondja van így esély akkor biztos van, mert volt amikor engem sem engedett, műtét előtt, pedig mehettem volna... azt mondta felesleges. Kitartást és sok erőt kívánok!

9422. lidi10 (válaszként erre: 9421. - Nagymaya)
2013. ápr. 12. 09:46
Akkor szerintem bízz benne, hogyha ő azt mondta, hogy mehettek akkor nem lesz gond. Sajnálom, hogy ilyen fájdalmaid vannak.
9421. nagymaya (válaszként erre: 9420. - Lidi10)
2013. ápr. 12. 09:34

Megvoltak a fájdalmak. Azért küldött tükrözésre, de az nem mutatott eltérést.

Ez lenne a második lombikunk.

9420. lidi10 (válaszként erre: 9419. - Nagymaya)
2013. ápr. 12. 08:51
Amikor Bokornál voltál akkor is megvoltak már ezek a fájdalmak? Azért kérdezz rá talán mégegyszer, nehogy a lombik felerősítse a fájdalmakat. Én is tartok ettől, hogy milyen hatással lesz a stimulációs időszak. Neked volt már lombikod vagy ez lesz az első? Bocsi, ha már írtad.
9419. nagymaya (válaszként erre: 9418. - BiaknaForgo)
2013. ápr. 12. 08:30

Fáj ez mindig, csak este felerősödik. Tegnap reggel az első pisilés fájt rohadtul. Endó tuti van, mert Bokor doki is kitapintotta, meg 109-es a ca125-öm.

Magától a lombiktól nem félek, csak attól, hogy esetleg tök feleslegesen felhasználunk egy lehetőséget.

9418. BiaknaForgo (válaszként erre: 9417. - Nagymaya)
2013. ápr. 12. 07:13

Nagyon sajnalom, hogy ilyen bizonytalan a lombik, de szerintem ha Bokor rabolint akkor menjetek, ne varjatok. Lehet, hogy az idegessegtol faj a hasad. Vagy ugy erzed, ez olyan endos fajdalom? Bar erdekes, mert en is mielott teherbe estem, tobbszor ereztem (mar elozo honapban is), hogy itt faj meg ott faj, es total azt hittem visszajott az endo. Igaz nem fajt annyira hogy barmi bogyot be kellett volna vennem, De szerintem az hogy epp estenkent faj a hasad, inkabb az idegeskedesre utal. Ha endo lenne nem csak este jelentkezne.

Kitartast es fel a fejjel! Ne felj a lombiktol.

9417. nagymaya
2013. ápr. 11. 22:06
Na, most vagyok mélyponton. Fáj a hasam már egy hete. Persze leginkább estére, nehogy már aludjak egy jót. Már tiszta nyomi vagyok a kialvatlanságtól. Ááá, sírhatnékom van megint. Már elszedtem egy doboz Cataflam V-t hét nap alatt:-(
9416. sf.moncsi (válaszként erre: 9413. - Nagymaya)
2013. ápr. 11. 21:15

Azt hiszem,kénytelen leszek bevállalni,ha a végére akarok járni a dolognak.....

Olyan jó,hogy ennyit segítetek!!!!!!Kicsit pozitívabban látom a dolgot!

És már augusztus vége óta szenvedek vele,kisebb-nagyobb megszakításokkal.

9415. sf.moncsi (válaszként erre: 9411. - Bridget*)
2013. ápr. 11. 21:13

Jaj.....a kórház - para nálam nagyon működik!!!!Főleg mostanság....:(

De a végére szeretnék járni,már nagyon elegem volt ebből a kétségekkel teli időszakból.

Még egy kérdésem lenne....

Szedtél Te vagy valaki más Diclofenac duo-t???

Én azt kaptam a dokitól a műtétig,hogy enyhítsem a hasi fájdalmat.ÉS érdekes tapasztalataim vannak....

Írtam az izületi nyavajámról is...és lehet,hogy hülyeség,de talán ezzel a bogyóval lehet összefüggésbe.Tegnap nem vettem be,és kutya bajom sem volt....de ma megint jobban fájt a hasam...bevettem egyet,és délutánra éreztem az izületeimben a fájdalmat...

9414. CsillagTM (válaszként erre: 9400. - 84Agi)
2013. ápr. 11. 17:11
na szuper, akkor megkérem hétfőn!! jó lenne már látni, h mi folyik bent...
9413. nagymaya (válaszként erre: 9408. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 11. 16:58

Én is azt mondom, hogy vágj bele a laparba. Hidd el, nem olyan vészes. Nekem volt már nyitott hasi műtétem is endó miatt. Na az már sokkal carabb volt.

És minél hamarabb, annál jobb, mert ez a nyavaja elég gyorsan tud terjedni.

9412. nagymaya (válaszként erre: 9407. - Lidi10)
2013. ápr. 11. 16:56

Nem is tudom. Egyszer így gondolom, máskor meg úgy. De lehet meg is oldódik majd magától, mert azt olvastam egy másik fórumon, hogy júliusban, augusztusban szabadságon vannak. Meg remélem, hogy legközelebb más olyan orvossal találkozunk, aki a lombikot csinálja, és meglátjuk, hogy mit mond.

Ca125-öt az itteni nőgyógyászom szokott nézetni, nem a sote-n kérik.

9411. Bridget* (válaszként erre: 9408. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 11. 15:21

Szió!

Ne félj a laparoszkópiától,jobb mint mondjuk papírral elvágni a kisujjad ;) - és sajnos másképp nem lehet megállapítani az endót (egyelőre), MR, UH csak az előrehaladott állapotot mutatja ki.:(

Nekem 1 évvel korábban volt egy laparoszkópiás műtétem, oldották a császár utáni összenövéseket, kivették az egyik petevezetékemet - kiderült az endó.

Az endós műtét manapság lézerrel történik,a felépülés gyors, nincsenek nagy fájdalmak (persze ha nem "csak" leégetni, hanem valamit, mondjuk belet vágni kell, akkor más a helyzet - de ne erre gondolj rögtön). Sokkal jobb időben túllenni rajta, mint például egy kórház-para miatt tolni és tolni a műtétet, közben romlik az állapot és akkor már nincs más lehetőség...

Kérdezz bátran, bármilyen kérdésedre akár privátban is szívesen válaszolok és ezt szerintem itt mindenki nevében mondhatom! :)

9410. sf.moncsi (válaszként erre: 9396. - Miss.poppy)
2013. ápr. 11. 14:41

Jézusom!!!Az nagy ciszta...basszus!!Nekem is volt egy,ami ki is fakadt...:S

Sajnos nekem a tünetek utalnak endóra elég egyértelműen...

9409. sf.moncsi (válaszként erre: 9395. - Nagymaya)
2013. ápr. 11. 14:40

Szia!!

Köszi......meg is kellett küzdenem értük!:)

Sajnos elöttük volt némi hormon bajom,aminek következtében 4 babát veszítettem el!!:(

De szerencsésen végződött a történetem!!!

Valóban elég kellemetlen ez az endó.....remélem én is a végére tudok járni hamarosan.Próbálom mellőzni a gyógyszereket.....de van,hogy én sem viselem jól!

9408. sf.moncsi (válaszként erre: 9394. - Bridget*)
2013. ápr. 11. 14:38

Szia!!

Értem...és nekem mi alapján állapították meg???

A doki nagyon szorgalmazza a laparoscopiát.......és én nagyon félek tőle!:(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook