Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

9497. 78518f0815 (válaszként erre: 9486. - Zsanetta)
2013. ápr. 17. 08:58
Nem olyan nehéz oda bekerülni!!!! Jó tanács, kb minden hónap 10-e körül kezdjed el hívni őket, délelőtt és délután!!! Akár felváltva a férjeddel, kb 2-3 hét alatt kapsz időpontot, kb 2-3 héttel későbbre!!! Ez sztem semmi!!! :) Megy a drukk!!! :)
9496. zzsuga (válaszként erre: 9495. - CsillagTM)
2013. ápr. 17. 08:19
nem a gyógyszertárban simán megveszed az E vitamint vény nélkül
9495. CsillagTM (válaszként erre: 9487. - Zzsuga)
2013. ápr. 17. 00:36

ez is kapható DM-ben/Rossmannban, ugye?

vicces, már így is ötfélét szedek...(met, C 500mg, D 2000 NE, Zn, Femibion 800) :)

9494. EvicaT (válaszként erre: 9478. - Miss.poppy)
2013. ápr. 16. 22:26

Jó volt végigolvasni, szívből gratulálok :-) Jó egészséget!

Mindig van remény! :-)))

9493. EvicaT (válaszként erre: 9490. - Dina 24)
2013. ápr. 16. 22:16

Szia!

Az első kérdésedre válaszolnék, de nem fizikai munkát végzek: 1 hét. Laparotomia után 3 héttel már mentem dolgozni, és bírtam.

9492. nagymaya (válaszként erre: 9489. - M. Ajor Anna)
2013. ápr. 16. 22:05
Gyere a hírekkel!
9491. nagymaya (válaszként erre: 9490. - Dina 24)
2013. ápr. 16. 22:04

Szia!

Én azt hiszem két hétig voltam itthon, de nem fizikai munkát végzek.

A Bokor doki rendeléséről pedig: igen, létezik. A múltkor hallottam, mikor az asszisztens mondta telefonba valakinek, hogy este 10-ig osztott ki időpontokat.

9490. dina 24
2013. ápr. 16. 21:44

Sziasztok csajok!!!Két dolog miatt fordulok hozzátok:

1.-Kinek,mennyi időre volt szüksége a lap.műtét után felépülésre és mikor mentetek vissza dolgozni,pl:Fizikai munkára???

2.-Szerintetek létezik,hogy Bokor doki este 21.15-kor is rendel a magán rendelésén,mert az asszisztens csajszi azt mondta,hogy ilyen későn is rendel!!Szerintetek ez igaz??

Köszi a válaszokat!!! Edina!!!

2013. ápr. 16. 19:39

Sziasztok!

Nem sokáre megyek végre Bokorhoz, és nem tudom mire számítsak. :)Bár már tuti csodákra képes, mert mióta megkaptam az időpontot, már csak minimális fájdalmaim vannak, pedig még nem is találkoztam vele. :D

Szerintetek mit fog szólni hozzá, hogy hüvelygyűrűt használok? (Nem önszántamól, két orvos is ezt ajánloatta a csokoládé cisztám miatt.) Meg ez most nem magán rendelés lesz így első nekifutásra, szerintetek mennyit illik borítékolni? :$ Már az egésztől teljesen zavarban vagyok...

9488. nagymaya (válaszként erre: 9478. - Miss.poppy)
2013. ápr. 16. 17:29
Örülök, hogy ezt megosztottad velünk. Majd jelentkezz néha, hogy hogy fejlődnek a picurok! Jó egészséget és szép, gondtalan babavárást kívánok nektek:)
9487. zzsuga (válaszként erre: 9485. - CsillagTM)
2013. ápr. 16. 17:21
Csillag szedjét 200mg E vitamint az növeli a méhnyálkahártya vtg-át, a 6 mm-es tüszők kb 7 -8 nap múlva érnek meg,
9486. Zsanetta (válaszként erre: 9483. - Lidi10)
2013. ápr. 16. 17:01

Kb. 8 ève tudom ,hogy endóm van.

Sosem nèztèk a csomót,söt ha hiszed ha nem egyik dokim sem csinãlt sem hysteròt és petevezetö âtjárhatòsagit egyik mutèt közben sem.

Nagy ivben tojtak ram ugy èrzem.

Endós cystâm van.

Pestiben lombikoztunk,de räjöttem idöfecsérlès. 3. Lombik utãn én nézettem genetikat,immunologiat,inzulint stb.

A 9-es ès a 70-es inzulinra mondta a doki ,hogy mehet a lombik.

Persze sikertelen volt.

Györibe szeretnénk âtmenni,de oda bekerülni ,Vatikánba egyszerübb lenne:-):-):-):-)

9485. CsillagTM
2013. ápr. 16. 16:54

ja, jut eszembe: tegnap voltam Bokornál. volt hüvelyi vizsgálat és hüvelyi UH. tök tiszta vagyok, sehol semmi endó, és a taperolást is meglepően jól bírtam :)

UH:

3,5 mm-es méhnyálkahártya

2 nagyobb tüsző, 6 mm-esek, meg pár kicsi

persze ezeknek meg is kell indulniuk, a nyh-nak vastagodnia, de legalább valami.

szerintetek kb. hány nap a pé? azt tudom, h napi 2 mm-t mő kb. a már 10mm-es tüsző, de az ilyen pici vajon meddig marad ekkora? na értitek :)

9484. CsillagTM (válaszként erre: 9478. - Miss.poppy)
2013. ápr. 16. 16:52
örülök neked!!:)
9483. lidi10 (válaszként erre: 9481. - Zsanetta)
2013. ápr. 16. 16:48

Szerintem ezt Bokor dokival kellene megbeszélni, hogy ő mit mond rá. Sok lánynak csinált már ilyen beles műtétet. Ezek a kockázatok biztos fennállnak, de majd kérdezz rá nála, hogy mennyi az esélye. Szerintem kevés, de attól még lehet persze. A két cisztád endos vagy másféle? Az is kérdés, hogy a meddőségiben elvállalnak-e így, hogy van endo. Melyik meddőségibe voltál eddig és most hova szeretnél menni.

Nehéz tanácsot adni, mindenkinek más a tapasztalata. Te már régóta küzdesz az endoval, nem tudom mennyire bízol mégegy műtétben? Korábban nem volt neked ez a csomó vagy nem vették észre?

9482. Zsanetta (válaszként erre: 9478. - Miss.poppy)
2013. ápr. 16. 16:11

Gratulálok,nekem is adtâl egy kis reménysugarat!

Sok boldogságot ès egèszsèget a babâknak ès neked!

9481. Zsanetta
2013. ápr. 16. 16:10

Sziasztok

Rövid történetem van,de annãl mozgalmasabb.

Volt 4 laparom,ès 2 laparotomiâm.

Nincsenek petevezetõim,de van 2 petefèszkem.

Volt 3 sikertelen lombik,inzulinrezisztencia ès trombózisra hajlam.

A jelen ismèt elkeseritö,2 cysta,ami nem nagy visanne mellett,ès van egy CA-125 107-es èrtêkem.

Felkerestem Bokor dokit,aki nagyon meggyözö volt.

Azt mondta szerinte a cystâktòl mehetne a lombik,de elötte legyen MR és tükrözès.

Èrzett egy 2 cmes csomòt a vègbêl ès a hüvely között.

Elmondta ha esetleg nagyon betüremkedik,akkor mik a szövödmènyei a mütègnek.

Sipoj,stoma,katèter,hashártyagyul,stb.

Megrèmültem ès mivel nincs tünetem köszönöm kihagynâm 29 èvesen.

Ma lett volna MR ,a gêp elromlott,viszont a tükrözès igazolta hogy râment az endò a belekre.

Lukovits doki azt mondta,hogy 25 cmig tudta felvezetni az ezközt,15 cmnèl fal merev,lumen bedomboritott,jelentös szöglettörès lãthatò.

Kell a mütèt,de mi áron?

Nincs tünetem,bevâllalhatok igy is lombikot?

Ha volt vkinek ilyen komplikâlt mütètje irna nekem ròla.

Vâlaszotokat elöre is köszönöm

9480. lidi10 (válaszként erre: 9478. - Miss.poppy)
2013. ápr. 16. 15:49
Nagyon gratulálok, örülök, hogy megírtad! Remélem jól vagytok, majd számolj be terhességről is. Bízom benne, hogy nekem is így alakul nemsokára a történetem, mint neked. :)
9479. sf.moncsi (válaszként erre: 9476. - 84Agi)
2013. ápr. 16. 13:39
Köszönöm szépen!!!Remélem tényleg így lesz!!!
2013. ápr. 16. 13:00

Sziasztok Lányok! Szoktalak olvasni Titeket, de már nem írok! Most azonban, úgy gondoltam, hogy leírom a történetünket, mert szeretnék REMÉNYT adni.

Kb. 3 évvel ezelőtt döntöttük el, hogy elérkezett az idő, felnőttünk, anyagilag stabilan állunk jöhet a baba. Nagy reményekkel és tervekkel vágtunk bele. Az első hónapokban laza voltam, nem görcsöltem rá (máig utálom ezt a kifejezést, eszméletlen sok embertől hallottam ezt a "jó tanácsot")...de nem történt semmi.

A mensimmel soha nem volt gond, mindig rendesen megjött, talán kicsit rövidebb ideig tartott, mint az átlag, de fájdalmaim nem voltak, szóval nem gondoltam semmi rosszra. Kb. félév- 7 hónap után elkezdtem gyógyteákat inni, hőmérőzni...tudjátok a szokásos! De semmi!

Egy év után elmentem orvoshoz, aki talált pár cisztát a petefészkemen, csináltunk hormonsort, amiből kiderült, hogy nincs peteérésem. A nőgyógyászom kérte, hogy a férjem is vizsgáltassa ki magát. Én már a cisztákon is kiakadtam, de amikor meglettek a férjem eredményei, hát padlóra kerültünk. És akkor még az endometriózisról nem is tudtunk. A férjemnek egy gyerekkori hereleszállási zavar miatt, majdnem azoospermája van. A herebiopsziát rögtön kizárták, mert kicsik és sorvadtak a herék.

Mivel a nőgyógyászomban nem sikerült megbíznom, nem nagyon foglalkozott a cisztákkal, egyből hormonokkal akart tömni, kerestem egy másik orvost!

Fontos, hogy Németországban élünk, mert itt kicsit más a protokoll.

Találtam egy elismert nőgyógyászt, hozzá mentem. Megvizsgált, megnézette CA 125 értékemet...az eredmény nem lett jó: 96. Egyből laparoszkópiát javasolt és pár napon belül meg is műtöttek. Mindenhol találtak endót (petevezető, petefészek, medence, húgyhólyag, bél). Kivették a cisztáimat, a legnagyobb, amit már múltkor is írtam 10*8*4 cm volt. (és ezt eddig senkinek nem sikerült észrevennie) Javasoltak a későbbiekre bélkimetszéses műtétet, mert már oda is befészkelte magát...a lényeg, hogy csak a cisztákat vették ki, teljes tisztítást nem csináltak! (mert az egy nagyobb, hosszabb műtét lenne) Amikor már jobban voltam, a kórházban beszéltem az orvossal, azt mondta, hogy ő most elkezdené a lombikot, nem várna, a petefészkek rendben vannak, stimulálható vagyok. Közben a férjem rendszeresen szedte a vitaminjait! A nőgyógyászom is azt mondta, hogy vágjunk bele a lombikba, nem kell a tisztítás! (én ezen nagyon meglepődtem, mert amiket olvastam fórumokon, mindenhol azt írják, hogy tisztítás majd hormonkezelés stb.) Gondoltam majd a meddőségi klinikán, amit itt Kinderwunsch Klinik-nek hívnak (kinder-gyerekek, wunsch-vágy) megmondják, hogy mi a teendő. Elmentünk, egy szimpatikus doktornőhöz kerültünk. Megvizsgált, nézett hormonokat stb., volt a férjemnek újabb spermavizsgálat. A műtétem szeptemberben volt, januárban kezdtük a lombikot, addigra már újabb cisztáim voltak. Pedig minden diétát és mozgást betartottam...de a doktornőnket ez nem zavarta. Azt mondta, hogy minden rendben lesz legfeljebb nem lesz annyi petém.

És a lényeg! 7 petesejtet sikerült leszívni...a férjemnek annyira javultak az eredményei, hogy ezeket sikerült megtermékenyíteni. 4 fejlődött (ebből kettőt fagyasztottunk)szépen. Kétnapos embriókat kaptam vissza, és most 14 hetes ikerterhes kismama vagyok!

A háziorvosunk, az urológus és még jó páran azt mondták, hogy megpróbálhatjuk, de legyen B tervünk. (örökbefogadás) Ez a mondat így elhagyta az urológus száját!

Nem tudom, hogy hányszor próbálkoztunk volna, mennyi erőnk lett volna, de most úgy érzem, hogy ez mindennél többet ér. Amikor megláttuk először dobogni a szívüket leírhatatlan érzés volt! Hihetetlen, annyira nem számítottunk rá, hogy sikerül!

Bocsánat, hogy kicsit hosszú lett, de remélem, hogy sikerül a történetemből erőt merítenetek! Kívánom, hogy mindenki átélhesse a kismamaságot, anyaságot!

9477. probako
2013. ápr. 16. 12:54
Ma voltam végbél UH-on és szerenecsére megnyugtattak, a ciszta messze van a belemtől... húúú... úgyhogy mehetek vissza Fülöp dokihoz, így biztos hogy el fog vállalni! :) Járt valaki nála mostanában műtét miatt? tapasztalatok?
9476. 84Agi (válaszként erre: 9457. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 16. 12:16

Szia,

sok sikert neked a műtéthez! NE félj, tényleg hamar épülni a laparból! Kitartást! REméljük sok mindent nem is találnak és még idejében van az is amit esetleg elkapnak!!!!

9475. 84Agi (válaszként erre: 9456. - Nagymaya)
2013. ápr. 16. 12:15
Fantasztikus :(
9474. lidi10 (válaszként erre: 9472. - EvicaT)
2013. ápr. 16. 11:52
Jövő héten akkor elkezdem. :)
9473. 78518f0815 (válaszként erre: 9461. - Nagymaya)
2013. ápr. 16. 11:27

Huh... Rémlett h talán nálad a petevezetőkkel van gond, de a férjed eredményeit abszolút nem tudtam.

Én anno a házrendezkedéssel foglaltam le magam + igyekeztem minden régi, új baráttal találkozni, folyton kerestem/találtam magamnak programot, és igyekeztem a neten endós dolgok olvasgatását likvidálni, mert engem az vitt a mélyre igazán. :(

9472. EvicaT (válaszként erre: 9471. - Lidi10)
2013. ápr. 16. 10:56
Biztos eltart 4 hétig a szuri hatása, ezért én is most kezdtem el igazán a tornázást, szóval 4 hét után neked is ajánlom. Tuti fog segíteni abban, hogy előbb megjöjjön :-) Hajrá!
9471. lidi10 (válaszként erre: 9470. - EvicaT)
2013. ápr. 16. 10:51
Én 03.25-én kaptam az utolsót. Gondoltam 4 hétig eltart a hatása, azt kivárom és max utána. Szerinted akkor így van értelme csinálni csak a meghozó gyakorlatot? Én is örülnék, ha már május közepe felé megjönne, de nem tudom mennyi esély van rá.
9470. EvicaT (válaszként erre: 9469. - Lidi10)
2013. ápr. 16. 10:46
Azt most is csinálhatod ;-) Én heti 2-szer csinálom a gyakorlatokat, hogy minél előbb visszajöjjön a mensi. Te mikor kaptad az utolsó szurit? Én március 11-én.
9469. lidi10 (válaszként erre: 9468. - EvicaT)
2013. ápr. 16. 10:03
Én lehet május végén (ha addig nem jön meg) kipróbálom a meghozó gyakorlatot, hogy legyen mensim.
9468. EvicaT (válaszként erre: 9466. - Lidi10)
2013. ápr. 16. 09:30

Nemrég óta tudom, hogy aktív endometriózissal nem szabad Avivázni...

Viszont nekem most nincs, úgyhogy nyomatom :) Most megyek majd ovulációserkentő tanfolyamra is! :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook