Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

9407. lidi10 (válaszként erre: 9405. - Nagymaya)
2013. ápr. 11. 12:08
És neked mi a megérzésed, elkezdeni a lombikot vagy inkább megvárni a műtétet és utána? Bennem is van félelem, hogy majd a stimus időszak alatt újra fellángol az endo, így hogy maradt bennek két helyen csomó. De azért bízok a legjobbakban. Meg most várom, hogy újra menstruáljak, hogy elkezdődhessen a kivizsgálás. A ca125 értéket alapból nézték a kivizsgálás során? Nekem még sosem néztek ilyen értéket.
9406. Bounti
2013. ápr. 11. 11:37
Köszi a válaszokat:)
9405. nagymaya (válaszként erre: 9403. - Lidi10)
2013. ápr. 11. 11:30

Nem is tudom, hogy mi lesz most. Mikor először voltam Bokor dokinál, azt mondta, ha a hólyagtükrözés negatív, akkor lombikozzunk minél hamarabb. Az lett. Ezért is kezdtük el a vizsgálatokat.

A SOTE-n, mikor mondtam, hogy magas a ca125, kérdezte a dokinő, hogy nem-e kell megműteni. Akkor mondtam neki, amit a doki nekem(na, éééérted? :D ), és annyiban is maradtunk.

Viszont Bokor meg utána küldött még MR vizsgálatra, ami ezer év múlva lesz.

Úgyhogy most csináljuk a vizsgálatokat. Aztán a második konzin majd eldől, hogy hogyan tovább.

9404. Bridget* (válaszként erre: 9399. - Lidi10)
2013. ápr. 11. 09:58

Szió!

Kedden voltam kontrollon, mindent rendben talált Bokor Doktor - nagyon örülök! :)

A Visanne még mindig úgy tűnik, h egy véget nem érő gyógyszerezés lesz :( Egyelőre még bírja a szervezetem, a mellékhatésok, amik előjöttek szerencsére tűrhetőek, remélem az is marad...

Nem nagyon jelentkezem, de közben azért szorgalmasan olvasom a fórumot!

Szuper, h mindenki egyre jobban van, maradjon ez így is!!

9403. lidi10 (válaszként erre: 9395. - Nagymaya)
2013. ápr. 11. 09:12

Szia,

hogy álltok most a lombik dologgal? Megcsinálják most a SOTE-n vagy függ még valamitől?

Nekem a műtét óta alig van fájdalmam, vagyis gyakorlatilag nincs. Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz az első mensinél. A műtét után amikor mensiztem akkor semmi fájdalom nem volt, remélem ez most is így lesz, de csak bizakodni tudok. És abban is, hogy nem fog nagyon elhúzódni a lombik, nehogy visszatérjen addig is.

9402. 84Agi (válaszként erre: 9395. - Nagymaya)
2013. ápr. 11. 08:36

Maya,

ez iszonyú.... a fájdalomtól voltam a legjobban kibukva anno én is, meg hogy mennyi gyógyszert kapkodok be , de hát sokszor sajnos az is felesleges volt.... Nagyon együtt érzek veled!

Olyan jó lenne tényleg teherbe esni, soha nem szabad feladni!!!! Nagyon drukkolok neked!

9401. 84Agi (válaszként erre: 9384. - Bounti)
2013. ápr. 11. 08:35

Szia,

Bele fér szerintem is, nekem is azt mondta a dokim hogy kb egy hónap legyen, de van amikor nem úgy jött ki a rendelése neki sem és én meg máshoz nem mentem.

9400. 84Agi (válaszként erre: 9367. - CsillagTM)
2013. ápr. 11. 08:34

Szia Csillag,

én most a terhességem alatt kértem és megcsinálta ha nem is volt neki tervben, mondta hogy persze mindent lehet .... :) Szerintem ha külön megkéred, mert magától szerintem nem fog megnézni akkor megcsinálja.

9399. lidi10 (válaszként erre: 9394. - Bridget*)
2013. ápr. 11. 08:11

Szia,

jól vagy most? Szeded még a Visiannet?

9398. lidi10
2013. ápr. 11. 08:10
Lányok, ahogy olvaslak titeket, hát nagyon változatosak a tünetek. Ez a nehéz ebben és emiatt is nehéz felismerni, mert tényleg mindenkinél egyedi. Ennyiben segít már a net és ez a fórum is, hogy legalább magunktól elkezdünk gyanakodni és utánajárni.
9397. lidi10 (válaszként erre: 9384. - Bounti)
2013. ápr. 11. 08:07
Én kaptam 24 napon is az egyiket, elvileg 4 hét körül, de pár nap nem számít. Nekem nem is volt gondom belőle.
9396. miss.poppy (válaszként erre: 9389. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 11. 08:00

Nekem kifejezetten nem fájt a hasam. Ami tünetem volt, hogy kakáláskor, de csak akkor mintha késszúrásszerű fájdalmaim voltak a méhemnél. Mensi előtt pár nappal már barnás folyásom volt. Az ultrahangon láttak több cisztát, de csak a laparoszkópia alatt derült ki, hogy az endo mindenhol ott van. A legnagyobb cisztám 10*8*4 cm-es volt!

Igazából, annyira nem volt tünetem (ami volt, azt normálisnak gondoltam), hogy csak azért mentem el orvoshoz, mert két évig nem jött a baba!

9395. nagymaya (válaszként erre: 9391. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 10. 22:57

Sajnos csak a fájdalomcsillapítókat kapkodom befele:-( Néha teljesen kivagyok, hogy meddig lesz ez még így. Mikor kiderült, hogy endóm van, én is annak örültem, hogy nem valami nagyobb baj. Csak sajnos ez is meg tudja keseríteni az ember életét. Két éve az orvoshoz járásról szól az életünk. Ha nem az endó miatt, akkor a lombik miatt. Mindigat hallom, hogy ha majd teherbeesem, akkor visszahúzódik az endó. Na, de itt vagy te is egy ellenpéldának.

Ja, és nagyon cukik és szépek a gyerkőceid:-)

9394. Bridget* (válaszként erre: 9393. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 10. 22:45

Szia!

Nekem a második császár után 1 évvel kezdett el fájni a hasam - folyamatosan fájt, kivéve akkor, amikor megjött. Teljesen az ellenkező tüneteim voltak, mint a tipikus endós tünetek. Végül III. tipusú endóm volt.....

9393. sf.moncsi (válaszként erre: 9392. - Hedi13)
2013. ápr. 10. 21:06

Remek.....végül is a rosszban az a jó,hogy nem valami más szörnyűség.Bár gondolom ez is elég elviselhetetlen hosszú távon....:(

Mindenképp utána járok a dolgoknak....köszönöm a tanácsot!!! :)

9392. Hedi13 (válaszként erre: 9387. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 10. 20:45

Hát, akkor lehet ideje lenne újra megnézni pár dolgot! Azért a műtét előtt szerintem bele kell férnie pár vizsgálatnak.

Nekem szülés után kb 1 évvel alakult ki az endometriózis és utána jött a többi is szépen.

Utána kellene járnod, hogy mitől fájnak ennyire az izületeid, mert a tüneti kezelés nem megoldás hosszú távon.

Nekem már mensitől függetlenül is fáj a hasam, a középidő és a mensi utáni idő a legrosszabb, maga a vérzés teljesen elviselhető. Puffadni is szoktam, detto.

9391. sf.moncsi (válaszként erre: 9390. - Nagymaya)
2013. ápr. 10. 18:30

Szia!!!

Jajj de jó,hogy írtál!!Most picit megnyugodtam....

Már minden sz...ra gondoltam..:(

És Te kaptál rá valamit??

9390. nagymaya (válaszként erre: 9389. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 10. 18:23

Szia!

Nekem is szinte állandó a hasfájás. Hol erősebb, hol gyengébb. Vannak napok, mikor jól vagyok. Puffadni is gyakran szoktam. A pisiléssel én is így vagyok. Minél jobban kell pisilni, annál rosszabb. Ez a mensi végén, és azt azt követő pár napon a legrosszabb nekem. Meg olyan hirtelen majd' bepisilek érzésem is szokott lenni.

9389. sf.moncsi
2013. ápr. 10. 17:55

Még annyi kérdésem lenne(biztosan lesz még egy csomó),hogy ez a hasi panasz nálatok állandó,vagy csak vérzés idején erősödik fel.Sokat olvastam utána,és igazából ezt is írják sokféle képpen.

Nekem szinte folyamatos tompa ,nem erős fájdalmam van szinte az egész hasamban,néha úgy érzem,picit puffadt is vagyok.Vannak "tipikus" tünetek is.....pl. pisilésnél...minél jobban kell,annál jobban érzem azt a tompa fájdalmat...

9388. sf.moncsi (válaszként erre: 9386. - Miss.poppy)
2013. ápr. 10. 17:42

Szia!

Köszönöm,hogy írtál!!!

Őszintén szólva sosem volt ilyen gondom,de most picit megijedtem,mert hirtelen jött.Nincs nagy fájdalom,csak amolyan kellemetlen megerőltetettség érzés....

Én nem is gondoltam,hogy az endó állhat a háttérben,a házi orvosom(aki valaha nőgyógyász is volt)vetette fel.......de a nőgyógyász meg pont az ellenkezőjét mondja.Én már nem tudom...:S

9387. sf.moncsi (válaszként erre: 9385. - Hedi13)
2013. ápr. 10. 17:39

Szia!!

Köszönöm,hogy írtál!!

Igazából semmi érdemlegeset nem néztek eddig.Nem olyan régen kerültem át ehez a másik dokihoz.Egyből a laparoscopiát javasolta,de akkor kaptam haladékot.Pár éve néztek pajzsmirigyet,akkor minden rendben volt,viszont hormon problémám volt még a gyermekeim születése elött.....akkor a prolaktinom vacakolt.

Szuriba sima izomlazító-fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő kombinációt kaptam 3 napig,csupán az elmondott tünetek alapján adta a házidoki.

9386. miss.poppy (válaszként erre: 9383. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 10. 15:43

régen nem írtam ide...de most beleolvastam a fórumba.

Nekem is iszonyatos ízületi fájdalmaim voltak. Előfordult, hogy a kezeimet nem tudtam mozgatni, de eddig ezt senki nem hozta összefüggésbe az endometriózisommal, pedig elég súlyos volt...szóval én elképzelhetőnek tartom, hogy az endó miatt van.

9385. Hedi13 (válaszként erre: 9383. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 10. 14:11

Szia! Sajnálom, hogy ilyen panaszaid vannak. :(

Szerintem jobb túl lenni a műtéten, jobb, ha megnézik, mi van odabent.

Nekem vannak izületi gondjaim, panaszaim kb. azóta, amióta az endó kialakult nálam. Pluszban az izmaim is fájnak... sok minden... Nem hinném, hogy pusztán maga az endometriózis okozza. Ez mellett alul működik a pajzsmirigyem és a progeszteron hiányom van. Ez a kettő magától is okozhat izom és izületi panaszokat, nézz utána.

Neked rendben van a pajzsmirigyed? Néztek hormonsort már?

Sajnos az ösztrogén dominancia meleg ágya az auto immun betegségeknek. Nekem ezt a szegedi reumatológiai klinikán mondták, ugyanis már oda is elmentem a panaszaimmal.

Milyen szurit kapsz? Milyen vizsgálati eredmény alapján? Szteroidot?

9384. Bounti
2013. ápr. 10. 12:33
Azt szeretném megkérdezni,hogy gnrh szurit kapok,és következő hònapban úgy jönne ki hogy olyan 26-27.napra tudnék menni az előző alkalomtòl számìtva. Nekem azt mondta a doki hogy ugye 28-30 naponta kell menni a szuriért. Ez a 26-27.nao belefér még azért? Vagy túl korai szerintetek? Az ötödik injekció lenne amúgy.
9383. sf.moncsi
2013. ápr. 10. 12:01

Sziasztok!!!!

Ha megengeditek,én is csatlakoznék hozzátok.

Kicsit tanácstalan vagyok,de bízom benne,hogy tudtok valami okos dologgal szolgálni!

Leírom röviden,hogy állok!!!

Nekem már van 2 gyermekem.Ősszel nőgyógyászati panaszokkal jártam az orvosomhoz,a hanyagságának köszönhetően volt egy szép nagy ...később kifakadt jobb oldali petefészek cisztám.Átmentem egy másik dokihoz,kezelte...és úgy tűnt,megoldódott a probléma. Most,kb. 2 hónapja újra előjöttek az alhasi panaszaim......gyenge görcsölgetés,fájdalmas vizelés,derékfájdalom,fájdalmas együttlét......

Az orvosom endometriózisra gyanakszik,mivel az UH-n és a sima vizsgálaton is negatív leletet kaptam.De az elmondottak alapján ő így látja,és laparoscopiát javasol,ami most 20-a után lenne esedékes.Bevallom nektek,nagyon félek...igaz,kórház-fóbiám is van....

2 hete társult ehez a bajomhoz izületi fájdalom is.Kaptam injekció kúrát,és a háziorvosom szerint az endometriózis tünete ez is....de a nődoki meg pont azt mondja,hogy nem,ő ilyenről nem hallott....Volt már valaki így????

Sajnos jól rám ijesztettek,a nőgyógyászom azt mondja,lehet ez valami autoimmun betegség is......ha nem használt a szuri.(hozzáteszem,nem fáj annyira a kezem,mint fájt.....)

Kérlek benneteket,mondjatok valami okosat nekem!!!!

9382. probako
2013. ápr. 10. 09:16
Nagyon ajánlom mindenkinek a Kelet-Nyugat Egészségközpontban dr Németh István akkupunktúrás kezelését. Jó eredményei vannak a mi betegségünkkel kapcsolatban is. Én 3 alkalommal voltam eddig nála: teljesen elmúlt a derék fájdalmam, és az eddig mindig jéghideg kezem-lábam-hasam (ami a betegségünkkel is összefügg), azóta forró, a férjemnek is feltűnt! :) Próbáljátok ki ezt a több ezer éves gyógymódot is! Mindenkinek jobbulást!
9381. EvicaT (válaszként erre: 9380. - Nitus1)
2013. ápr. 10. 08:12

Persze, még most is... :( Talán nemsokára vége lesz!

Ja, a kislányod miatt tényleg nem jó lejjebb kapcsolni. Mi meg tudtuk oldani, hogy 17-19 fok legyen éjszaka.

Kitartást!

9380. Nitus1 (válaszként erre: 9379. - EvicaT)
2013. ápr. 9. 23:07
Én is lentebb vettem,de Norina miatt 23 fok van bent.Nem szeretném,hogy megfázzon,mivel nem igazán takaró párti a Hercegnőm :-) Az esték a legrosszabbak,nappal ha rám tör a hullám,kimegyek a ház elé.Remélem azért nem akar végig kísérni...Neked végig volt?
9379. EvicaT (válaszként erre: 9378. - Nitus1)
2013. ápr. 9. 22:59
Ismerős tünetek... :( Nekem az segített, hogy a fűtést teljesen lekapcsoltuk, és így csak 1-2-szer ébredtem fel éjszaka.
9378. Nitus1 (válaszként erre: 9377. - EvicaT)
2013. ápr. 9. 22:45
Szia.Volt fejfájás,de csak egy picike :-D ,helyette van hőhullám :-( Tegnap este nem sokat aludtam,olyan melegem volt.Most is detto ez a helyzet :-(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook