Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Várhatóan augusztusban műtétem lesz Bokor doktor úrnál. Jövő héten kell mennem a kórházba időpontot egyeztetni vele. Mik a tapasztalatok, hogy menstruáció előtt vagy után szokott műtéti időpontot adni? Műtét előtt milyen vizsgálatok szükségesek (altatóorvos, háziorvos EKG)?
Előre is köszönöm a válaszokat!
;) ciklus hányadik napjánál tartasz?
10. napja ovulációt mutatnak a tesztek?? hűű...
Szia!
Beágyazódás esetleg? ;-)
Szerintem lehet annak is a jele:-) 20. napon főleg! Más tüneteid, mellfeszülés? Hőmérsékletet méred?
Kedves Zsanetta!
Köszi a reakciót. Téged ki fog műteni és hol?
Üdv.
Sziasztok Lányok!
Szeretnék tanácsot ill. inkább véleményt kérni, mert már megint nem értem mi történik velem. Hátva valaki meg tud nyugtatni :)
Decemberben műtött Bokor doki a bal oldali petefészekmből kiszedett egy kb.7cm endo cisztát és a bélről is leszedte szerencsésen. Jelenleg a spontán próbálkozással telnek hónapjaink :) pár hónapja megjelent egy ciszta a jobb petefészkemben is, ami már 4 cm körüli. Eddig a műtét előtte barnázások eltűntek, bár a ciklusom hossza változó, de minden rendben volt. Azonban a mostani hónapban a 20. ciklusnapomon, iszonyú fájdalmat éreztem a jobb majd a bal oldalamon is és elkezdtem "barnázni" vagy inkább néha néha sötét darabkákkal találkoztam, ez kb egy hete tart már. Lehet esetleg, hogy a peteérésem volt ilyen fájdalmas, úgyhogy mindenféle jele is volt annak, vagy ez már megint újraindult az endos időszak?! Volt valakinek esetleg hasonló tapasztalata?
Szia,
Megkérdezhetem, hogy ez TB-s műtét lesz-e neked vagy fizetős?
A bél érintettség nálad mit jelent? 100%, hogy ki kell venni egy részt belőle?
Azért kérdezem, mert nekem csak a tb-s műtét jöhet szóba és mindenképp ki kell vágni kb. 10 cm-t a bélből (Lukovich véleménye).
Köszi az infókat!
Ezt neked kell èrezned,hogy kiújulhatott e,te ismered a tested.
Én mindig tudtam ,ha kiùjult a cystam.
Menj el uh-ra.
Nekem is szintèn ezek a tüneteim,hajhullâs hizás kb. 6 kg ,de ez nem akar lemenni.
Puffadok,ès hangulat ingadozás is elœfordul.
Sajnos èn olykor mensizek is,de rendesen 3-4 napig.
Èn a gnrh jobban szerettem,de károsabb.
Én 14 hònapja szedem,ès mütètig akarom is.
Addig biztos nem fogok fogyni.:-(
Szia!
Én is nagyon sokat híztam a visanne-tól és a hajam is kihullott... Most szerencsére sikerült ledobnom 10 kg-t (kín keservesen...) de a hajam továbbra is hullik! :S :((
Én úgy veszem észre, hogy a melllékhatások hullámokban jönnek-mennek... úgyhogy néha megy a fogyás, néha meg visszajön 1-2 kg ugyanolyan kaja meg sport mellett... a hajhullás dettó! :S
Sziasztok.
Kérlek Titeket segítsetek nekem, ha tudtok. 25 éves lány vagyok. 2011 augusztusában egyik pillanatról a másikra borzasztó görcsöt éreztem az alhasamba. Jött is értem a mentő, azonnal megoperáltak, mert kiderült endós vagyok. A jobb petefészkem születési rendellenesség következtében nincs kifejlődve /erre is a műtét során jöttek rá/, a bal oldalit pedig csonkolták mert azon volt a cysta. Ezután következett 6 hónap GNRH. Azóta panasz mentes voltam, de 2 hónappal ezelőtt a menzim előre ugrott egy hetet, és sokszor szúró fájdalmat érzek a bal oldalon ott ahol a cysta volt. Tudom buta, felelőtlen dolog de nem merek elmenni a dokimhoz mert félek újra fejlődött és minden kezdődik elölről. Kérlek Titeket segítsen akinek van tapasztalata abban hogy milyen előjelei vannak az újra fejlődésnek. Köszi előre is. Sziasztok!
Köszi!
Az arány 3:1 az FSH javára :(
T3-at és T4-et most nem néztek, de már néztek máskor, az rendben van. Csak ezt a nyomorék TSH-t akarom lejjebb vinni. 4 hónap alatt 4 tizedet sikerült. Jógagyakorlatokkal és paradióval (szerintem).
Szia!
Az FSH és LH arányát kell nézni. Azt mondják az okosok, h az a jó ha 1 az arány. Sztem endósok esetében ez kizárt... Úh kb nem kell vele törődni...
TSH is ok, a teherbeeséshez elvileg az a jó ha 1 körüli az értéke, de ez sem jelent semmit... Ha több infót szeretnél a TSH-ról, akkor ezzel együtt csináltatni kell T3 és T4-et, mert egy endokrinológus jó szakvéleményt ezen 3 érték ismeretében tud levonni.
Szia!
Én kaptam injekciós kezelést (diphereline), ami biztos, hogy hatásos :) Nekem elég sok mellékhatás előjött, szóval többet az életben nem szeretnék kapni... :(
10632. EvicaT 2013-07-29 12:05
Sziasztok!
Végre csináltak nekem is hormonvizsgálatot, de még csak a 3-5 naposon voltam. Az FSH-nál találtam eltérést: 10, 2. Ref.érték:3-8, 1. Szerintetek ez mennyire rossz érték?
A TSH-m is lehetne kevesebb, az 2, 5 lett.
Sziasztok!
A visianne szedőktől érdeklődnék, ki az aki több mint egy éve szedi? Mi a tapasztalata? Én 8 hónapja, és már 4-szer műtöttek endometriózissal.Jelenleg is van, ezért írták fel a fogamzásgátló helyett. Volt danazol, gnrh meg minden, most visianne. Az első négy hónapban semmi ,csak a rossz alvás, hőhullámok, de a gnrh-hoz képest ez semmi volt, és nem lettem depis tőle. Rendszeres mozgó vagyok, futok, és bicajozom. Ehhez képest(heti 60km bicaj+16 km futás) ellenére az elmúlt 4 hónapban híztam 6-7 kg.-ot Ez eléggé ijesztő volt mert a gnrh is ilyen hirtelen csinálta, és azt gondoltam, ha az első hónapokban semmi a visiannenál, akkor ez így marad, hiszen ez állítólag jó gyógyszer.Tévedtem. Tudok olyan nőt a környezetemben, aki a pszichiátrián kötött ki, és 13kg.-ot hízott 8 hónap alatt, abbahagyta, és minden rendeződött, csak az endo jött vissza.Ja, és egészen másképp hízok, a karomra és hasra, és a nőies vonásaim kezdenek eltűnni. A hajam egy része is kihullott.Tudom, hogy mesterséges klimaxot csinál, de ennyire????Aktív sportoló voltam, de a mozgás most egészen másképpen hat a testemre, mint korábban.Nekem legalább 5 évig kell szednem, igaz, az egyetlen dolgot megteszi, mert nincsenek fájdalmaim, és nekem ez volt a cél.De nem szeretnék megint 90 kg lenni.És persze szeretnék végre egy jót aludni.....
az előzőhöz javítás: *mindenkinek
Még egy kérdés :Visanne mellett megjön a menszesz?
Sziasztok!
Ki milyen gyógyszert szedett az endó-ra?
Visanne-ról hallottam, hogy valakinek jó, valakinek meg semmit sem használ? Ti mit tapasztaltatok?
Injekciós kúrát kapott már valaki, tudtok róla vmit?
Előre is köszi a választ, és mindenki jobbulást :)
Szia Szab!
Nagyon köszi a segítséget, holnap majd okosabb leszek, megyek az I.sz.nőibe, valakihez aki helyettesít, most ő fog felírni valami gyógyszert, hogy nehogy elzáródjon valamim, aztán 12-én kérek időpontot a Bokor dokihoz.
Mégegyszer köszi :)
Szia!
Tutti dolgozik ma magánba!!!
Szia,
Bokor doki minden hét hétfőjén dolgozik, így az asszisztense is. Ebben a hónapba 19-e kivételével elérhető szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval