Endometriózis! (beszélgetés)
nekem is 2 külön alkalommal csinálták, de erről előre szóltak... (Bajcsy)
nem is értem!
Szia,
nekem is pont így volt, és nem mondta Bokor doki, hogy kevés lenne, még meg sem említett, hogy miért csak kismedencei, úgyhogy szerintem ne aggódj, lehet még telefonálni sem kell senkinek. Max hívd fel a figyelmét, amikor visszaviszed neki az eredményt, bár én nem vettem észre csak később, úgyhogy nem is szóltam neki.
sajnos az egyetlen biztos módszer a laparoszkópia. a vérvételből max. a Ca-125 lehet érdekes, ami esetleg utalhat rá, de normál érték mellett is lehet endód, és fordítva. UH-n meg nem minden látszik (sőt, szinte semmi sem).
a jó hír, h a feltáró lapar normál esetben nem vészes egyáltalán és a gyógyulás is gyors.
Sziasztok!!
Tudnátok nekem olyan orvost ajánlani itt Somogy megyében,aki eléggé jártas endometriózis témakörben????
Mazsi45!
Túl vagyok a műtéten. Ha érdekel, hogy hogyan zajlottak a dolgok, akkor szívesen megírom neked priviben vagy másnak is aki műtét előtt áll és nem tudja, hogy mire számíthat.
Most csak megfigyelés alatt tartottak, mert nem tudták megrepedt-e a petefészkem. Szerencsére nem, de jobb is, hogy bent voltam, mert pihentem, tényleg, ezt itthon tuti nem tudntam volna megtenni.
Ma hazaengedtek, de mondták, hogy sürgős lenne a műtét... könnyű azt mondani... Októberben megyek vissza az eredményekkel egyáltalán Bokorhoz, aztán még ki tudja mikor lesz ennek vége. :/
Mennyi is az átlagos várakozási idő nála? 9 hónap?
Sziasztok!
Nincsen valakinek esetleg Zoely fogamzásgátlója, 1 havi? S.O.S. kéne, de a dokihoz nem biztos, hogy el tudok jutni :/ Vagy esetleg tudnátok segíteni, hogy hol tudnék itt neten rákeresni, hálás lennék!
Köszi előre is :)
Nem múlt el magától, kúpot kaptam, meg antibiotikumot, de az utóbbit már nem bírta a gyomrom, így kamillás űlőfürdő volt.....kb 1 hét után teljesen rendben jöttem, addig míg nem jött a következő menstruációm, és a sok stressz :( Minden kezdődőtt előlről. :( de volt olyan is, hogy 1 hónapban két gyulladás /hólyag, petefészek/
Volt, hogy Klinikákra mentünk ügyeletre, de ott még azt is mondták, hogy legközelebb ne menjek oda, mert ők ezzel nem tudnak mit csinálni, nekem endom van, forduljak a kezelő orvosomhoz! Szted? ez a dúrva! Szóval ha kínlódok a fájdalmaktól és már meg se tudok mozdulni dögöljek meg, mivel a dokim már csak magánba rendel, és 22 ezer forintból, igen nehéz rá költeni :( ennyit az államról, aki fiatalon beteg már az is megdögölhet. Annak is örülhetek, hogy egyáltalán közgyógyot kapok a sok gyógyszerem miatt. Több munka helyről kirúgtak már, mert majdnem beájultam a fájdalomtól. Volt ahol már haza küldtek mert nem tudták elnézni, volt ahol én kéreckedtem el az ügyeletre, hogy majd ledolgozom....másnap bementem, küldtek a papírjaimért :( ennyi!
Persze az, hogy leszázalékolnának vagy valaki, ááááá
Esküszöm valahogy össze kéne fogni az endosoknak, és valamit kitalálni, mert minket leszarnak, és sok embernek fogalma nincsen, hogy mennyit szenvedünk, mert nem élnek velünk, nincsenek a nap 24 órájába velünk!
Szia.
Semmit nem kaptam a gerincembe!
Majd kiderül,eddig is volt azt mondták a dokik,erre jött,az inzulin és a trombózisra való hajlam.
Mi kell még??
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval