Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

10787. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 10786. - Zsanetta)
2013. aug. 29. 15:55
Biztos jobbak lesznek az esélyeitek a műtét után! :)
10786. Zsanetta
2013. aug. 29. 15:54

Igen sajnos 7. ,de bízom benne ,hogy sikerül megoperálni rendesen.

Volt már lombikom sajnos sikertelenül,majd talán a műtét után ismét megpróbáljuk.

de ez még elég messze van.

10785. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 10784. - Zsanetta)
2013. aug. 29. 15:38

7. műtét! :O Jajj az nagyon kemény, sajnálom!!! :(( De talán most Bokorral megoldódnak a dolgok! Drukkolok majd!

Nem tervezek babát, egyelőre nincs kinek... úgyhogy ez a téma nálam még nem aktuális! :) Úgyhogy most csak az a cél, hogy a jelenlegi állapotot fenntartsuk! :)

Nálad téma már a baba?!

10784. Zsanetta
2013. aug. 29. 15:35

Igen hozzá járok,sajnos ez lesz a 7. műtétem ,mert eddig nem érdekelt senkit ,hogy van béltünetem is.

Bár szerencsére én is jobban érzem magam ezt leszámítva.

Akkor igen egy időben kezdtük.

Reménykedtem előrébb kerülök ,de nem.

Mióta más doki is műt még ,gondoltam hátha..

Nálad mi a helyzet?

Baba,lombik?

10783. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 10782. - Zsanetta)
2013. aug. 29. 15:30

Hát ez nem olyan, ami elmúlik... :S :( Mondjuk szinten lehet tartani vagy tünetmentessé lehet tenni, már az is vmi! Amikor abbahagytam 2011 végén nagyon durván előjöttek az endós tünetek, megszenvedtem azt a 3-4 hónapot, ami a köv műtétig volt... azóta inkább szedem a visanne-t!

Kb ugyanannyi ideje szedjük akkor! :) Bokorhoz jársz? Ő fog műteni?

10782. Zsanetta
2013. aug. 29. 15:02

Több mint 1 éve 3 hónapja.

Akkor nem vagyok vele egyedül,csak elég kellemetlen.

Sosem múlt el az endóm sajnos.

10781. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 10780. - Zsanetta)
2013. aug. 29. 14:57

Szia!

Mióta szeded?

Sajnos nekem is sok mellékhatás előjött, hízás, hangulatingadozás, hajhullás(!!!), hőhullámok, barnázás, puffadás és a fejfájás is! :S Én most tavaly április óta szedem folyamatosan, de beletörődtem, mert amikor előzőleg abbahagytam 9 hónap után akkor pikk-pakk kiújult az edó! :(((

Kitartás neked! Tényleg elég messze van a május 28... :S

10780. Zsanetta
2013. aug. 29. 14:10

Sziasztok!

Én nagyon gondolkodom rajta,hogy abba hagyom a Visanne szedését.

Rengeteg mellékhatását tapasztalom,aminek nem örülök.

Hízás,fogyni nem tudok tőle

Hangulatingadozás,hajhullás,puffadás,cysták lettek a mellembe,folyamatos barnázás és vérzés,mert van hogy menstruálok is ,a ph megváltozott,nagyon érzékeny lett a hüvelyem.

Volt,hogy tejszerű váladék ürült a melleimből,gondolom a hormon miatt,körmeim töredeznek le,migrénes fejfájó lettem,hőhullámok.

Messze van még a műtétem ,május 28-a.

Valami más ötlet szerintetek?

10779. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10735. - Niccoll)
2013. aug. 28. 20:31

Szia Niccoll!

Gondoltam ma Rád,ment a drukk a műtéthez! Gondolom,most nem olvasod,de majd ha igen,írd meg mi hogy ment! Minden jót!

10778. maju (válaszként erre: 10777. - Bounti)
2013. aug. 27. 09:58
Nekem is volt már egy 3 hónapos kúrám,de semmi vérzés,barnázás,görcsölés nem volt. Ez ismét egy 3 hónapos kúra 1. szurija.Csak mivel nem tapasztaltam múltkor ilyet ezért nem értem,hogy mi megy végbe a testembe. Lehet emlékszik,hogy mosz peteérés van
10777. Bounti (válaszként erre: 10776. - Maju)
2013. aug. 26. 21:20
Nekem szurikor meg pl soha nem volt semmi,sem vérezgetés,sem barna folyás,semmi. Csak a legelső szuri után kb. két héttel megjött,de szerintem az normális volt. Úgyhogy nemtudom ez mitől lehet. De ez hanyadik szuri? Mert ha az elején vagy még,akkor lehet,hogy még nen szokta meg a szervezeted. Nekem a gyògyszertől van most ez harmadik napja,pedig a szuri alatt nen volt semmi. Lehet,hogy az utolsò szuri után most jönne meg először(május végén kaptam az utolsòt) de mivel szedem a gyògyszert,nem fog rendesen megjönni,és ezért van ez?
10776. maju
2013. aug. 26. 15:34
Sziasztok,most én is beparáztam egy kissé.2 hete adtam be a gnrh szurit és most van/lenne a peteérés időszak.Ma reggelre kicsikét barnázgatok,csak olyan csöpp-csöpp.Ez mi a fene?A múltkori szurikor semmi ilyet nem tapasztaltam.
10775. Nitus1 (válaszként erre: 10774. - Agiiicaaa)
2013. aug. 26. 11:37
Szia.Én is földvári vagyok,csak Cibakra mentem Férjhez :-) Én Szegedre járok szurira,Szolnokot meg se probáltam.Pedig jóval közelebb lenne.
10774. 78518f0815
2013. aug. 26. 10:45

Sziasztok Csajok!

Szed vki Dienille fogigátlót??? Nekem anno ezt írta fel Bokor, de csak 1 havit szedtem be és maradt 2 havi adag. Nekiadnám akinek szüksége van rá... Írjatok privit bátran!

10773. Bounti
2013. aug. 24. 23:51
Na hát nekem ma nem volt jò napom,mert ma elkezdett barna folyásom lenni és görcsöl a hasam,úgy mint amikor régen amikor megvolt. Pedig amìg kaptam a szurit ugye nem volt semmi ilyen,utána mikor vége lett,akkor sem,és több mint egy hònapja,amiòta szedem a Mistralt,nem volt srmmi folyás. Mosteg olyan,mint amielőtt megszokott jönni. Pedig direkt azért szedem folyamatosan a gyògyszert. Szerintetek elképzelhető,hogy ez csak ilyen pecsételés és el fog múlni? Nagyon nem kellene megjöjjön. Vagy még nem fogta volna fel a szervezetem a gyògyszert több mint egy hònap után?? Mondjuk Bokor doki mondta h előfordulhat barna folyás. Kicsit aggòdom a következő napok miatt:(
10772. Nitus1 (válaszként erre: 10769. - Agiiicaaa)
2013. aug. 24. 22:33
Szia.Bocsi,a nem idevágó kérdésért.Te is Szolnok megyei vagy?
10771. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10770. - Bounti)
2013. aug. 24. 11:35
Én a Sebészeti Klinikán voltam,az Üllői úton. A további vizsgálatokon már túl vagyok,én műtéti időpontot megyek megbeszélni Bokorhoz szeptemberben.
10770. Bounti (válaszként erre: 10769. - Agiiicaaa)
2013. aug. 24. 08:51
Mondjuk gondolom azért sem fájt a vizsgálat,mert nem talált semmi bajt. Nekem fájt és van is ott csomò,úgyhogy biztos fájni fog most is.:( Amúgy ezért ugye nem kell fizetni majd? És hol végzi a vizsgálatot,klinikán?
10769. Agiiicaaa (válaszként erre: 10764. - Bounti)
2013. aug. 24. 00:01

Szia,

Én is voltam Lukovichnál és tényleg nagyon jó fej doki. Nekem sem fájt csak a levegőtől nagyon feszített, de simán kibírható. Viszont nekem a hashajtótól még reggel is mennem kellett vagy 3-szor wc-re, sőt amikor vártam a vizsgálatra akkor is ki kellett mennem, pedig a vizsgálat reggelén már nem ittam egyáltalán. De nagyon jól kipucolt szerencsére. Nekem sem talált semmit a doki, pedig a panaszaim fullra bélérintettségre utalnak, hát majd meglátjuk. Aug. végén megyek mr-re. Amúgy van szeptember végére is időpontom az István kórházba, azért nem mondtam le, hátha Szolnokon lesz valami gond... De ha minden oké, és lehet olyat, hogy átadjam valakinek a két időpontomat szept végére akkor nagyon szívesen megteszem.

10768. Bounti (válaszként erre: 10767. - E6bcd52f21)
2013. aug. 23. 22:59
Igen,valòszìnű,de előtte még Mri vizsgálat. A műtét meg ki tudja mikor...
10767. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10766. - Bounti)
2013. aug. 23. 22:22
És utána? Műtéted lesz?
10766. Bounti (válaszként erre: 10765. - E6bcd52f21)
2013. aug. 23. 22:09
Köszi!:) Hát nekem sajnos van probléma,de majd kiderül,hogy mit fog most látni. Amúgy még egy hònap van a vizsgálatig,de már most parázok. Az a baj hogy nekem azt mondták hogy túl szűkek meg kanyargòsak a beleim,biztos azért is fájt.
10765. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10764. - Bounti)
2013. aug. 23. 21:41
Úgy tudom,hogy a klinikán nem lehet kérni bódítást. Nekem szerencsére nem is kellett volna. 50 cm.t nézett meg,minden rendben van,nem bélérintettségű az endóm. A doki nagyon szimpatikus,jófej. Van humora,oldja a feszültséget. A vizsgálat nem tartott sokáig,pár perc. Drukkolok,hogy minden jól alakuljon Nálad!
10764. Bounti (válaszként erre: 10763. - E6bcd52f21)
2013. aug. 23. 20:57
Igen,hozzá: Ha te is nála voltál,írhatnál róla pár szót,hogy milyen volt. Tényleg nem lehet kérni bódítót? Nekem először anélkül volt,hát nagyon fájt,alig bírtam ki. másodszorra kaptam bódítót,az sokkal jobb volt,akkor megfogadtam,hogy ha mégegyszer kell mennem,csak így engedem a vizsgálatot. Aztán a telefonban mondja az asszisztens,hogy nincs bódítás. Hát lefagytam. Mostmár csak abban reménykedek,hogy a doki rendes,és ha fáj,akkor abbahagyja. De még mindig aggaszt ez az utazás dolog,hogy ki fogom-e bírni:S
10763. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10761. - Bounti)
2013. aug. 23. 20:20
Nem kellett megállnom,rendben ment az utazás. De a másodiknál nem mertem Pesten tömegközlekedni,csak visszafelé. Kellett volna HÉV,metró és villamos hogy odaérjek. DR lukovicshoz mész?
10762. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10761. - Bounti)
2013. aug. 23. 20:17

Én is sokat ittam,de csak a hashajtós napon,hogy jól kiürüljek, A vizsgálat napján nem mertem,mondjuk az első kora délután volt,a második reggel fél nyolckor. Az elsőnél én előző este hatkor vettem be az első adagot,mikor vége lett a hatásának,lefeküdtem aludni,felébresztettem magam telefonnal éjfélkor,megittam a második adagot. Kissé mozgalmas éjszakám volt,de másnap nem volt gond.

Jól bírtam a vezetést. Azt hittem nem vagyok képes egy napig nem enni,de ha muszáj mégis kibírom. Még nem is volt annyira rossz,nem fájt a fejem, nem szédültem, Nagyon izgultam,milyen lesz a vizsgálat,de egyik sem volt olyan borzasztó,mint amiket a neten olvastam. Kár volt izgulni!

10761. Bounti (válaszként erre: 10760. - E6bcd52f21)
2013. aug. 23. 20:09
Köszi a választ! És az elsőnél hogy bìrtad ki az utat,főleg úgy hogy te vezettél? Nem kellett megállnod? Igen,én is ezt a hashajtòt ittam és most is ezt kell majd. Hát azért elég sűrűn jártam a wc-re. Igen,és ha ittam,akkor annál többet,csak az a baj h muszáj volt sokat inni,nekem ezt mondták. Nemtudom mi legyen. Azért várok még tanácsokat!:)
10760. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10759. - Bounti)
2013. aug. 23. 19:48

Szia!

Átérzem a problémádat. Én is ebben a cipőben jártam. Kétszer voltam már tükrözésen, Az elsőnél még én is vezettem a kórházba,kb 1 órás út. A második Pesten volt,azt nem mertem bevállalni aznap reggeli utazással,így ott aludtam egy rokonomnál. Én azt tapasztaltam,hogy ha pl ittam egy kortyot/ vizet/,hamarosan mennem kellett wc-re. Meg ha mozogtam,akkor is. Elég volt egy kis séta a szobában,már rögtön mentem is.Nem mertem tömegközlekedéssel menni a kórházba,kocsival vittek be. Még így is dupla bugyit vettem, bele egy eldobható,felnőtt papírpelenkát, volt nálam nedves popsitörlő/ babáknak való/, ha mégis menni kell,rendbe tudjam szedni magam. Picopreptet kell bevenned? Én azt ittam,nem hajt túl durván. A vizsgálat nekem nem fájt,elég rövid ideig tartott. Remélem tudtam segíteni! Minden jót Neked! Drukkolok!

10759. Bounti
2013. aug. 23. 17:03

Sziasztok!

Lenne azokhoz egy kérdésem,akik voltak már béltükrözésen. Az a helyzet hogy én elég messziről megyek fel Pestre a vizsgálatra,kb 2-2,5 òra az út kocsival. Ha előtte napon ugye már hashajtòzni kell,akkor szerintetek ki fogom bìrni azt az időt kocsiban wc nélkül?:S igaz,azt nemtudom még hogy pontosan hányra kell mennem,de valòszìnűnek tartom hogy a reggeli òrákban. Ezt majd úgyis meg kell még kérdeznem az orvostòl előtte pár nappal. Volt már tükrözésem,akkor is ilyen hashajtòt ittam,este 5-6 körül ittam azbutolsòt és úgy emlékszem éjszaka csak egy kétszer kellett mennem wc-re ,sőt akkor még iyen sòs löttyöt is kellett innom aznap reggel,de az engem nem hajtott meg mégjobban(most úgy tudom ilyet nen kell inni szerencsére) Tehát ha este 5körül iszom a második adagot,másnap reggel szerintetek kibirok egy ilyen hosszú utat?:S Bocsi ha sokat ìrtam,csak már most ettől félek.

10758. sf.moncsi (válaszként erre: 10757. - CsillagTM)
2013. aug. 23. 14:24

Köszönöm!!

ÉN is ettől tartok.De a májusi laparon csak a méhszalagokon láttak endót.....:(

Már nem tudom,mit higgyek!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook