Endometriózis! (beszélgetés)
Szia.Igen,hormon injekció.
Szia.Köszi a választ.Nekem szuri napján a legrosszabb,utána csak pár alkalommal jelentkezik. Valamikorbfájdalmasabb,máskor csak enyhébb
Gnrh az a hormonkezelés??
Igen! Olvasd el a 10551-es bejegyzésemet! :)
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Gnrh alatt is volt vagy előfordult,hogy ugyanúgy görcsöltetek,mint amikor megakar jönni?Előre is köszönöm,ha válaszoltok :-)
Köszi! És Fülöp ott is műt?
Az állami kórház, de a paraszolvencia fenn áll, amit pedig az orvossal kell megbeszélni.
Sziasztok!
Nekem is újra endóm van 5 hónap után, bélnél.
A Kútvölgyibe ki csinálja a műtétet és mennyiért?
Köszi a segítséget :-)
Nekem is szkott ilyen lenni a menstruáció utáni napokban.
Nektek amúgy szokott a nagy semmiből hirtelen befeszülni a petefészketek környékén?Vasárnap voltam a mensi utáni 5.napon és hát úgy odaszögelt az ágyhoz néha a fájdalom,hogy az csak na.Pedig nem voltam rosszul,csak feszült,ilyenkor nem lehet megmozdulni.
Hol a jobb hol a bal oldalt fájdogál néha enyhén,ez tünet,vagy simán hiszti?
sztem érdekli. mindenképp próbáld meg, a legjobbat akarja neked.
Gyógyszert fog adni,nekem is azt akart szuri után,hogy kihúzzam műtétig.
Injekciòt? Az nekem most járt le amugy,május végén. Nemtudom hogy kaphatok e még pluszban párat a hat havi után. De ha megkérem hogy valamit hadd kapjak,szerinted fog adni valamit? Te biztos jobban ismered,hogy mennyire érdekli a betege véleménye.
nem akarsz gnrh-t íratni??
egyél nyírfacukros fagyit.
(a vége lemaradt:))
(bár szökőévente, pl. "vészhelyzetben" előfordul, h benyomok egy fehér lisztes péksütit, és nem dőlök a kardomba:)), helyette tk cuccok.
én az endó miatt csak a vörös húsról mondok le (bár havonta kb. 1-2-szer eszem pár szalámit pl.)
mert én IR-diétát próbálok tartani, és ott eleve tilos a cukor. ugyanemiatt nem eszem joghurtot és kefírt sem. sajtot igen, és tejet kb. 2-3 hetente 2-3 decit. fehér lisztet nyilván nem (bár szö
Én pár nap múlva megyek vissza hozzá,szerintetek ha megmondom neki h nagyon szenvedtem amikor menstruáltam,és nem akarom h újra megjöjjön,akkor mondthatom neki h ìrjon fel valamit? Akár fogamzásgátlot. Csak nem akarom h úgy tűnjön h én akarom megmondani mit csináljon...
Hát igen,ilyen nekem is szokott lenni,hogy felpuffadok,meg hogy nehezen mennek át rajta a dolgok. Ez olyan szörnyű,és mi van ha valaki elzáròdást kap? Erre mit mond a doki,hogy hát bocs,de nem tudott előbb megműteni,ìgy jártál?:( Nemtudom miért nem lehet a súlyos eseteket előrébb venni...
Nagyon benyomja a belet, és nagyon fáj. Van, hogy nagyon fel is puffadok, hát az rémes. Ilyenkor mindíg megijedek, hogy leállt a belem, de aztán nagy fájdalmak árán megoldódik. Már az eredmények előtt felírta a Visannet. De több, mint 2 havi szedés mellett is nőnek az endok :( pedig nem jön meg.
Sajnálom:( Azt hogy érted,hogy a beleden lévő miatt enni sem tudsz? Puffadsz? Vagy ennyire fáj? Azt megkérdezhetem,hogy neked csak a vizsgálati eredmények után ìrt fel gyogyszert? Vagy miòta szeded?
Szia! Ez nagyon jó hír! Már intézem is, hgy mehessek hozzá :) Sajnos én a jövő júniusi időpontot nem tudom kivárni Bokornál.... Visanne mellett is nőnek a csomók, a petefészkemben lévők szétfeszítik azt, a belemnél lévő miatt pedig már enni is alig tudok. Remélem elvállal és hamarabb megműt:)
Köszi Szab! :) Ezen a fórumon a Bokor lobbi erősebb... de én is tudom hogy jó kezekben vagyok, Fülöp sem ma kezdte a műtést és biztos vagyok benne hogy amihez ő a nevét adja, az egy olyan kolléga és intézmény, ahol biztonságban vagyok. én is nagyon örültem ennek a hírnek! :)
Ez tööök jóó!!! :D Engem nagyon felvillanyozott!!! Véééégre valaki más is! :D :D Sajna annyi már a bélendós, h ez a 2 lehetőség (Bokor doki és Pécs) már tarthatatlan volt!
És azért októberig még jóóó sokat fog gyakorolni Fülöp is, szóval nem lesz semmi gond!!!! ;) Amikor engem anno átirányított Bokorhoz, akkor Bokor kb 100 ilyen műtétnél járt... Szóval nem volt az a hűűűdehajde nagy tapasztalata. Jó mondjuk több volt mint a pécsieknek, ők akkor jártak kb 10 ilyen műtétnél.
Tényleg nagyon örülök!!! :D
Legyen hozzá szerencsèd,ès sikeres operáciôt.
Én kivárom inkâbb a jövö èv mâjusát,addig meg elèlek Visanne tablettán.
Kicsivel több Bokor dokinál a tapasztalat.
Amúgy van itt olyan akit már a Kútvölgyiben műtött bél érintettséggel Fülöp? Tapasztalatok?
Sziasztok! Na tegnap visszamentem Fülöphöz. Szerinte a belemnél lévő csomó elérte a bél külső falát, ezért a Róbert Károly Klinikán nem műthet meg. DE! Mivel tarthatatlannak találta hogy mindenkit Bokorhoz küld a bél érintettséggel és legutóbbi betegének 15 hónap múlvára adott időpontot... ezért egy ideje már képzeljétek ő is műt bél érintettségűeket, mégpedi a Kútvölgyi kórházban egy sebésszel közreműködve, akihez most el kell mennem, és azt mondta Fülöp hogy k.b. októberre fogok időpontot kapni. Úgyhogy aki 1,5 évet várna Bokornál, szerintem fontolja meg ezt a lehetőséget is! Hajrá mindenkinek!!!
Én eszem tojást, de csak házit. Tejet viszont mértékkel, ha eszem akkor általában laktózmenteset, mert a sima tejtermékektől megfájdul néha a gyomrom. Amit igazán tartok az a cukor és vöröshús elhagyása. Most nyáron ami igazán hiányzik, az a fagyi :) Olyan finom és szép fagyikat árulnak mindenhol :)
Nagymaya, szorítok, hogy azért ne legyen olyan rossz a helyzet... Ezek az MR eredmények sem mindig endóra utalnak feltétlen...
További ajánlott fórumok: