Endometriózis! (beszélgetés)
összenövések nem lehetnek?
jobbulást kívánok...
Sziasztok!!!
Jaj,Csajok,nagyon el vagyok keseredve!!!!!
Kérlek segítsetek ,ha tudtok!!
Május elején volt laparom,megállapították,hogy kezdetleges endóm van.Azóta szedem a Visannet.2 hónapig tök jól voltam,de pár hete megint előjöttek a problémák.Folyamatosan görcsölgetek,"leszakad" az egész medencém meg a derekam.Én már nem tudom,mi ez!!!!Fáj mindenem.Nem mondom,hogy erősen...inkább tompán,de állandóan.Már totál kibuktam ettől!!!Lehetséges ez,ha tényleg csak kezdetleges dolog ez nálam??Mert állítólag a méget felfüggesztő szalagokon találtak csak endot.De akkor mitől fáj mindenem???Már az is megfordult a fjemben,hogy talán más bajom is van...:(((((
Jövő pénteken megyek teljes hasi Uh-ra....de addig megőrülök az idegességtől!!!!
Köszi mindenkinek! Fel fogom keresni az egyik dokit.
Különben én is a progeszteronhiányra tippeltem (szerintem a vetélésem is attól volt), nem tudom miért mondta rá pont az endot, csak bogarat ültetett a fülembe, és azóta ezen kattogok :(
De megyek inkább laborra is, ha nem jön össze a kistesó hamarosan.
Nekem semmi panaszt nem okoz,mégis a legdurvább endóm van/volt.
A Te "bajod" progreszteron hiány miatt van szerintem
Szia!
Azt írják,hogy az esetek egy részében nincs fájdalom. Nekem sincs különösebb tünetem,mégis van endometriózisom,amit a nőgyógyászom vett észre. Most műtétre várok. Mindenképpen menj valamelyik előbb említett dokihoz,lehet endód fájdalom nélkül is.
Jó lenne! Igazából volt egy vetélésem, azóta ilyen, a dokim azt mondta pár hónapja, hogy ez ebből adódik, csak most nagyon beparáztattak.
Az endometriózisról csak annyit tudok, amennyit itt neten olvastam, de mindenhol azzal kezdődik, hogy erős fájdalmak, nekem meg az nincs egyátalán, mégha megjön, azt sem érzem.
Szia!
Amit írsz az tök normális... A barnázás azért van, mert kevés a vér a menzesz elején és a végén és megalvad mire "kiér"! Ez közel nem endós tünet! :)
Sziasztok!
Lehet butaságot kérdezek, de akinek endometriózisa van, annak mindenképpen van fájdalma?
Egy ismerősöm kérdezte, hogy nekem nincs-e endom, mert mielőtt megjön barnázok 1 napig, és utána pár napig.
Létezik olyan, hogy endom lenne, de még akkor sem fáj semmim, amikor megjön? Elmegyek a dokimhoz, csak most izgulok nagyon : (
Szia,
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál. Igen, nekem is folyamatosan kell szednem, de nálam már ahogy el kezdtem szedni azóta folyamatos a pecsételés, vérezgetés, hol nagyon enyhe, szinte már azt gondolom, hogy elmúlik, néha viszont elég erősen vérezgetek. Nekem is görcsölget, olyan menzesz görcs. Meg kell fontolni, hogy megéri e abbahagyni arra az egy hétre akár, mert nálam amint menzeszeltem, felerősödtek az endós panaszok. Abból a szempontból lehet, hogy jó lenne, hogy elmúlik a vérezgetés, mert aki elkezdi szedni a gyógyszert elvileg elmúlik az első menzesznél a barnázás.
Sziasztok!
13 napja szedem a Mistral fogamzásgátlót és folyamatosan hol barna, hol piros maszatolásom van. Egyszerűen nem akar elmúlni. Aki ilyen fogamzásgátlót szed volt hasonló tapasztalata? Mikor múlik ez el? A hosszú hétvégén szeretnénk strandra is menni, de így nem igazán merek.
Szia!
Egy kis cukor nem a "világ", sztem nyugodtan használhatod, nem a cukor a konkrét kiváltója az endometriózisnak... Még attól aem lesz hirtelen rossz az állapotod, ha megeszel egy tábla csokit, csak ezt ne mindennap tedd, max. 3havonta 1x... ;)
Köszi!
Most találtam egy nagyon egyszerű receptet,amibe babapiskóta kell. Amennyi cukor a babapiskótában van,attól még elkészíthetem? Ennyi még belefér?:) A krémhez persze xilitet használnék.
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni azoktól,akik nyírfacukrot használnak. Vettem egy fél kg-os csomaggal,ki szeretném próbálni,csak az arányokkal nem vagyok igazán tisztában. Ha szeretnék sütni pl egy kuglófot,amibe tegyük fel 20 dkg kell sima cukorból,akkor az nyírfába mennyinek felel meg? Vagy ezt úgy kell kikísérletezni? Vagy egyáltalán luxus ilyen drága édesítőt elhasználni sütikbe? pedig úgy sütnék valamit. Aki szokott valami édességet készíteni,az írjon:) receptet is írhattok! Köszi!
Szia!
Szeptember 13-án megyek hozzá ,viszem az eredményeket és megbeszéljük a továbbiakat. Mindenképpen műtétet szeretnék. Remélem,ő is így látja. Neked drukkolok,hamarosan túl leszel a műtéten. Majd írj,hogy mentek a dolgok!
Szia!
Engem aug. 28-án fog műteni. Neked mikor derül ki a műtéti időpont?
Szia,
Kaptál gerinc érzéstelenítést? Én igen, már a műtét előtt megkaptam a gerincembe és két napig benne volt. Utána nekem pár hónapig úgy fájt a derekam, vagyis pontosan aza pont ahol be volt szúrva. Igazás sportolni és erőltetni sem tudtam annyira fájt, de egyszer csak elmúlt. nem lehet esetleg, hogy neked is ahhoz van köze?
Szisztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek egy endo műtét után, gerincemet megviselheti? Farokcsontnál, elhúzhatnak idegeket, vagy izomzatot, bármit? Azóta nem tudok már űlni se, de hiába mentem minden orvoshoz, nem tudják, hogy mi a baj :( Tény, hogy egyszer gyerek korban, fenékre estem, de volt nagyon sok jelentősége, csak fájt egy darabig, de már rengeteg kezelésre jártam vele, semmi változás. Én endora gondolok, állítólag lehet gerincen is :(
Szia!
Volt CT,végbélultrahang kétszer/egyszer 30 cm,egyszer 50 cm/,tumormarker,hasi-hüvelyi UH.
Most már elég volt,főleg a várakozásokból.Jöhet a műtét!Téged mikor műt?
Szia!
Én július elején mentem vissza hozzá és várhatóan ebben a hónapban meg lesz a műtét. Azért csak most, mert szabadságon volt. Szerintem 1 hónapon belül megműt téged is. Milyen vizsgálataid voltak?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval