Endometriózis! (beszélgetés)
Szia arzo,
Sajnálom hogy megint ilyen gondjaid vannak. Lehet érdemes lenne elmenni dokihoz és ha nem terveztek most másodikat, akkor szedni valamit vagy diétázni, mozogni...
A kalcium felszívódásához D vitamin is kell, szóval érdemes sajtevés mellett napozni is;)
Osztom Szab véleményét, hogy a bio tejföl sokkal jobb. Már az állagán is látszik :) Nekem a túró is jó, de tejet magát kerülöm, mivel attól valahogy mindig picit megfájdul a hasam.
Én mondjuk eszek húst (volt mikor nem ettem, de igazából én személy szerint már nem hiszek abban hogy a mértékkel fogyasztott vörös hús nem jó az endóra). Ha növényekből szeretnél vasat nyerni, akkor a fekete bogyós gyümik nagyon jók.
A makrobiotika nem engedi a tojást. A paleo igen. Szóval ez már diéta kérdése. Szerintem itt is inkább a mérték és a forrás a lényeg, de persze a biotojások is jó drágák...
Hali! Én még emlékszem ám Rátok, és a spontán babátokra is! :D Most néztem a fotóját, nagyon szépséges!!! :D :D
Én a műtét után is mindig pecsételtem kb mensi előtt 7-10 nappal, szóval nem feltétlen endó... Nem lehet h progihiány??? Bár az a fájást nem indokolná...
Nem. A méz kb ugyanolyan szénhidrát mint a cukor, annyi h nincs agyondolgozva, több benne a vitamin, de kb ugyanolyan car mint a cukor.
Xilit (nyírfacukor), agave szirup, rizs szirup, árpamaláta szirup, stevia mehet nekünk.
Szió!
Én is úgy voltam mint Anna, én közel 1 évig nem ettem tejterméket! Semmit! Se vaj, se tejföl, se sajt, semmi, bár én húst se, csak halat... Szóval én nagyon durva diétát toltam, meg is lett az eredménye. :( 53 kg-ra fogytam 174 cm-hez, minden csontom zörgött... Elmentem a Mens Mentisbe, csináltattam IR vizsgálatot. IR-em ugyan nincs, de segítettek a táplálkozásban, és mondta az endokrinológus h muszáj lesz enni vmit, ami kicsit úgymond megköti a zsírt. Akkor visszaálltam a tejfölre meg a vajra, bár csak bio-t eszem. Azóta már sajtot is tolok. Bár sokan nem hisznek a bio-ban, én igen és más íze is van, mint akármelyik másik tejfölnek, szóval sztem tényleg van benne igazság.
Sziasztok!
Megvan a kismedencei MR eredményem. Háááát! " A hólyag fala craniálisan vaskosabb, melyen belül kb. 15 mm átmérőjű, fokozottabb halmozó részlet észlelhető. Ezen belül két apró cysticus jellegű elváltozás valószínű."
A petefészkeim is telve nagy cisztákkal, bár arra azt mondta a nyíregyházi dokim, hogy még a stimu utóhatása. Csak sajnos elég nagyok, és fájnak.
Azt hiszem nem úszom meg műtét nélkül :(
Én sem ettem tejterméket fél évig, aztán éreztem, hogy ez így nem lesz jó, mert hiába a dió, meg ilyenek, abból marha sokat kell enni, hogy egy szelet sajt kálcium tartalmát megadja, és nekem amúgy is mindig problémám volt a kálciumhiánnyal... és a fogaim is elkezdtek romlani, pedig előtte szinte semmi gond nem volt, meg rendszeresen járok ellenőrzésre. Most meg hirtelen kétségbeesetten veszem észre, hogy basszus, ez a fogam sem stimmel, meg ez se, pedig szedek kálciumot, de az seosem ugyanaz, illetve nekem nem. Szóval én most sajtot eszem többször egy héten, néha meg natúr joghurtot este. Amit tapasztaltam, hogy a tej meg a túró nem tesz jót. És mióta bevezettem a sajtengedélyt, már nem ijednek meg, hogy hogy nézek ki. :)
Biztos volt már téma, de vasat honnan pótoljátok? És mi a helyzet a tojással?
Sziasztok!
Nekem pár napja mondta az orvosom hogy endometriozisom van,magas a CA 125 (96),PCO jellegű a petefészek,és ajánlja a laparoscópiát. Jelenleg a magas prolactin szintemre szedek bromocriptint.1 hónapja paleozom, némi kihágásokkal.
szia,
Lehet tejterméket enni? Úgy tudtam, hogy azt se igazán lehet. Egyébként igazatok van. Én is hülyeségnek tartottam még a diétát, de már néhány hónapja igyekszem tartani. (Vöröshús, cukor teljesen próbálom kiiktatni), de van, hogy egy kis házi süti ilyesmivel megszegem, de szerintem annyi belefér. Fehér liszt helyett, teljeskiőrlésű dolgok. Tényleg jobban érzem magam, mióta így étkezem. A cukorról való leszokás nagyon nehéz volt, azt hittem néha, hogy megkergülök, de már egyáltalán nem szokott hiányozni. Amennyi cukrot kívánok, azt nyírfacukorral pótolom :)
Ja ès kollègãk is vagyunk,de nincs elörevètel stb.
Én addig is Visanne szedek,könnyitse meg az életem addig is.
Sziasztok!
Azèrt kèri a vizsgalatokat,hogy el tudja dönteni kell e mütèt.
Sajnos vagy sem nagy tekintély,ezért rengeteg a betege,mindig van uj endós.
Ên magãnba voltam nâla,sajnos tudom szereti a pènzt,hogy csak vissza vittem az eredményeimet,ami 1 hònap alatt meg volt,igy is megvizsgalt 10 masodperc alatt,már tudom miért.
Ha csak egyeztettünk,konzultaltunk volna,az nekem ingyen lett volna,de igy vizsg. Utãn 15 ezer.
Én ezen nem is kesergek,ez van.
Tehetetlen vagyok,elcsesztêk az êletem ez lesz a 7. mütètem köv èv mãjusãban.
Nekem azzal magyarázta ,olyan draga a mütét hogy havi 2-3 tudnak csak vãllalni Lukovitsal.
És mèg nincs Tb tâmog. Nêlküli.
Szóval kitartást,èn is ezt teszem várok!
Szia!
Sajnálom h így érzel! De tudod én a kórházba mindig úgy mentem hozzá, h Bokor itthon egy egyedülálló szaktudás, éééés ha majd én fekszek műtétre várva/frissen műtve/műtét után pár nappal a kórházban, én igenis azt szeretném h minél többet találkozzunk, h biztasson, h minden okés, és gyorsan felépülök, no és h a műtétnél minden okés volt, és még lehet gyerekünk. És sztem Te is ezt fogod érezni, és ha ott a rá váró páciensekkel hosszú percekig beszélgetni, akkor a már bent fekvőkre nem lenne ideje... Én ezt tartottam szem előtt mindig!!! Így sosem ért bántódás! Rám is 5 percet szánt a műtéti időpont megbeszélésénél, pedig rajtam kívül senki nem várt rá, de épp egy "kismamája" vajúdott, egyértelmű volt nekem h nem velem fog foglalkozni!
DE a műtétkor is maximálisan meg voltam elégedve, és azóta is!!!! Persze volt már h magánrendelésen is sietett, de mivel akkor csúszásban voltunk (másfél óra várakozással), én se voltam már nagyon beszédes kedvemben...
Szóval ezt így gondold át, hátha egy kicsit pozitívabb megvilágításba helyezi ezt a nem túl jó szitut!!
Kitartás!!!
Szia! Kis vigasz: én a magánrendelésén voltam nála és nem igazán foglalkozott velem, nagyon hamar végeztem. Láttam rajta, hogy nem igazán érdekli, amit mondok és kérdezek. :( ...és ezért egy kisebb vagyont fizettem.
Melyik két szövődményre gondolt a Bokor doki?
Sajnálom, hogy ilyen rossz a helyzet Nálad. :(
Azt hiszem igazad van :( Így tényleg nem kellett volna megcsinálniuk a terhelést. Ráadásul magán laborba mentem, és még fizettem is érte.
Vidámlány: a 2,7 az már tényleg nagyon nagyon alacsony. Nem csoda hogy cukros vizet itattak veled, de gondolom abban 1-2 kanál cukor volt. Velem viszont 75 gramm nagyon tömény cukros vizet itattak a terhelésen...
Bounty: Én is nagyon sovány vagyok. A BM index alapján alultáplált is voltam pedig sokat ettem/eszek. Bármilyen furin hangzik is mikor naponta ettem a sütiket (még mielőtt az endóról tudtam), akkor sem híztam egy grammot sem. Mikor pedig felhagytam a cukros dolgokkal, semmit nem fogytam. Bár lehet ez alkati kérdés...
Jól emlékszel :)
Várok MR-re, majd szeptemberben vissza Bokorhoz beszélgetni a hogyantovábbról :)
A teljes kiőrlésű dolgok mehetnek persze. Bár állítólag a glutén nem jó az endósoknak, erre valami tanulmány is volt, ezt jó tudni. Aki tudja az tarthatja a gluténmentességet. Nekem nem megy.
A xilit is amúgy tartalmaz szénhidrátot, fele kb. a cukorénak tudtommal, de más a felszívódás. Tehát ez is egy jó alternatíva.
A gyümölcsök is tartalmaznak cukrot, hízlalnak is...már akit :) Engem igen :) Egyénfüggő, téged lehet, hogy nem, de legalább segít tartani talán a súlyt.
Meg az olajos magvak is segíthetnek. Meg amit nem illik ajánlani, de a zsírok is talán, mondjuk ehhez nem értek tényleg.
Azért ha van rá módod az IR-t is nézesd meg.
Amúgy ismert cukorbetegségnél nem lehet számítani gyors és nagy inzulinválaszra ugye, mert ott az inzulin hibádzik, ezért jó a cukor itatása...Ha már ennyire belemegyünk.
A kiinduló témánál viszont nincs szó ismert cukorbetegségről.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval