Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

10637. zsozso2004
2013. júl. 30. 18:30

Szia!

Nekem a márciusi műtétem előtt a Ca125 normál tartományba volt mégis III. stádiumú endóm volt :-(

10636. Vica20 (válaszként erre: 10635. - CsillagTM)
2013. júl. 30. 18:20
Lehet, hogy nem releváns, de ha senki nem tudja megmondani biztosan endód van-e, akkor megéri ezt is megcsináltatni. Bokor dr.is megnézte ezt az eredményt is mielőtt megműtött, de tényleg nem ő, hanem egy másik orvos javasolta nekem ezt a vérvételt.
10635. CsillagTM (válaszként erre: 10634. - Vica20)
2013. júl. 30. 17:07
a Ca125 Bokor szt nem releváns.
10634. Vica20 (válaszként erre: 10633. - Vidamlany88)
2013. júl. 30. 16:54

Szia!

Én azt javaslom, hogy csináltass egy CA125 tumormarkert, nekem is emelkedett volt annak idején és ez megerősített abban, hogy endóm van. Én ezt mindenkinek ajánlanám.

2013. júl. 30. 14:50

Sziasztok csajok!

Kicsit elbizonytalanodtam.Ma beszéltem a nőgyógyászommal.Mivel az MR és vérkép normális lett,ezért szerinte a fájdalmaimat sima mensi fájdalmak okozzák.MR mutatott polypot,ami lehet,hogy nem az,de ezért nem kapar meg,rendes dolog tőle.Azt mondta,novemberben controll MR és utána,ha még fáj a hasam,laporoszkópia.

Most akkor milyen egy endo fájdalom?Mikor normális,mikor nem a mensi fájdalom? Lehet,hogy csak én vagyok érzékenyebb?

10632. Babus03
2013. júl. 29. 14:14

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni.

2011-ben derült ki, hogy endós vagyok, gyógyszert eddig nem kaptam, mivel lombikra jártunk, de most nagyon eldurvult a helyzet, és azt mondták, hogy muszáj szednem, ezért várom a tapasztalatokat a gyógyszerekkel kapcsolatban.

Ki, mit szedett, mennyi ideig? mellékhatások? utánna van esély a terhességre?

Mennyit kell várni a Bokor dokira, ha műtétre kerül a sor? vannak esetek amikor előre veszik az embert?

Nálam a legutóbb vizsgálatnál kiderült, hogy nem csak a petefészek, és a bél érintett, hanem a vesém is, várom a segítő hozzászólásokat.

köszi

10631. EvicaT
2013. júl. 29. 12:05

Sziasztok!

Végre csináltak nekem is hormonvizsgálatot, de még csak a 3-5 naposon voltam. Az FSH-nál találtam eltérést: 10,2. Ref.érték:3-8,1. Szerintetek ez mennyire rossz érték?

A TSH-m is lehetne kevesebb, az 2,5 lett.

10630. niccoll (válaszként erre: 10628. - E6bcd52f21)
2013. júl. 29. 11:18
Szia! Hát én csak ultrahangon voltam, 3 csomó van a jobb petefészkembe, a három átmérője 5,6 cm. Engem más vizsgálatra nem küldött el, azt mondta, hogy valószínűleg van máshol is. Lehet, hogy a méret miatt szorgalmazza a műtétet, sajnos nem tudom, nem kérdeztem meg tőle. :( Bízom a szakértelmében, remélem jól teszem.
10629. Bounti
2013. júl. 29. 09:02

Sziasztok!

Szeretnék újra egy kis tanácsot kérni. Nekem bélvérzéssle párosulò endom van,fel évig kaptam injekciòt,ami alatt nem volt semmi baj. Amikor letelt,kb másfél hònapra rá kellett elkezdenem fogamzásgátlòt szednem,most több mint egy hete szedem. Pár hete megint elkezdett elég nyálkás lenni a székletem,és ma megint a nyálkában látok egy nagyon pici,szemmel alig észrevehető vérfoszlányt. Szerintetek ez attol lehet hogy a szervezetem már érzékeli h nincs több injekciò,de a gyògyszert még nem fogta fel úgymond,tehát kezd felkészülni hogy újra megjön? Ami remelem nem fog bekövetkezni mivel folyamatosan fogom szedni a gyògyszit. Egyébként pecsételő vérzésem sincs meg semmi. Arra is gondoltam h valami ételtől is lehet ez a sok nyálka? Ezt tudom valamivel befolyásolni vagy ez a gyulladástol van? Amúgy ebben az esetben előfordulhat,hogy megjön mégis,annak ellenére hogy folyamatosan fogom szedni a gyògyszert? Köszi a segìtséget!

10628. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10627. - Niccoll)
2013. júl. 28. 21:05

Szia!

De jó Neked,hogy már itt tartasz! Én aug.12 után még csak rendelésre kérek időpontot. Félek,hogy most a szabadsága után sokan lesznek és időpont sem lesz azonnal.

Milyen vizsgálataid voltak?

10627. niccoll
2013. júl. 28. 19:53

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valaki akit Bokor doktor úr augusztusban fog műteni? Nekem 13-án kell hozzá mennem műtéti időpontért. Műtét előtt csak az aneszteziológushoz,vérvétlere ad beutalót vagy máshova is elküld? Mik a tapasztalatok?

10626. Bounti (válaszként erre: 10625. - 22csibe22)
2013. júl. 28. 13:26
Szerintem bél érintettségűnek számìt,de szerintem attòl függ hogy kell e sebész,hogy nagyon bele van e nőve a bélbe. Ha nem vérzik,akkor lehet hogy simán is le tudják szedni a bélről.
10625. 22csibe22 (válaszként erre: 10614. - Bounti)
2013. júl. 27. 22:20
Köszönöm a segítséget Bounti! :) Ha nekem a végbél és a hüvely között van egy kisebb csomószerűség, amit az UH is mutat, akkor ez már bélérintettségnek számít és csak sebész teammel fognak neki a műtétnek majd?
10624. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10622. - Lynnnda)
2013. júl. 27. 20:33
Erre elfelejtettem válaszolni: nem szedek semmilyen gyógyszert, Bokor most említette spirált,de nem sokat mondott róla ,miért kellene az. De nekem az a megoldás nem tetszik,műtét párti vagyok. Meg a spirál nagyon drága,50 ezret mondott a saját dokim.
10623. e6bcd52f21
2013. júl. 27. 20:30
Nem a magánrendelésére járok,a klinikán voltam nála egyszer. Vidékről küldött fel hozzá a nőgyógyászom,mert bélérintettségűnek gondolta az endóm.
10622. lynnnda (válaszként erre: 10621. - E6bcd52f21)
2013. júl. 27. 18:25
Te nem a magánrendelésére jársz? Igen én is szeretem ha haladnak a dolgok, főleg, hogy mondta, hogy jó lenne ha minél hamarabb meglennének az eredmények, addig gyógyszert írt fel, hogy stagnáljon az állapotom. Te szedsz valami gyógyszert?
10621. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10620. - Lynnnda)
2013. júl. 27. 16:54
Én tegnap hívtam a Klinikát,azt mondták mindenki szabin van,az asszisztens is . Aug. 12. után lesznek ott. Ez a várakozás idegesít. Szeretem,ha haladnak a dolgok.
10620. lynnnda (válaszként erre: 10619. - E6bcd52f21)
2013. júl. 27. 16:45

szia!

Nekem is hamarosan időpontot kell kérnem Bokor dokihoz, hogy az eredményeket amiket kért, visszavigyem neki. Attól, hogy most szabin van az asszisztens már tud időpontot adni, ugye?

10619. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10617. - Milla7501)
2013. júl. 27. 15:31

Szia!

Örülök,hogy írtál!

Szerencsére nem bél-érintettségű,Lukovich szerint.Már minden vizsgálatom meg van,CT,rektális UH,tumormarkerek,stb. Most kell vissza mennem Bokorhoz,sajnos halasztódik a dolog,mert szabin van . Majd aug. 12. után kérek időpontot. Aztán remélem minél hamarabb megműt!

10618. sf.moncsi
2013. júl. 27. 08:43

Sziasztok!

Ismét segítséget szeretnék kérni tőletek.Elsősorban azoktól,akik Visanne-t szednek....

2 havi adagon vagyok túl.Az első 4 heti után még megjött a mensim,igaz,nem olyan intenzítással,ahogy szokott.Nem volt semmi problémám.Most a második 4 heti után úgy néz ki,kimarad a dolog,viszont pár napja görcsölgetek......:(

Normális lehet ez??????Nincs még túl nagy tapasztalatom benne...

10617. Milla7501 (válaszként erre: 10616. - E6bcd52f21)
2013. júl. 26. 21:58

Szia!

Köszi. :-)

Én kb. 2 hónapra kaptam időpontot, mert tapintás alapján nem volt bél-érintettség. Persze aztán mégis volt a bélen is, de meg tudta oldani sebész nélkül. Sajnos, ha komolyabb bél-érintettség van, amihez sebész-team kell, arra tényleg csak jövőre van időpont, mert azok a műtétek egy héten csak egy napon vannak. Neked érintett a bél? Nagyon megértem, hogy mielőbb szeretnél túl lenni rajta!

10616. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10615. - Milla7501)
2013. júl. 26. 20:38

Szia!

Először is örülök,hogy túl vagy a műtéten. Annyit szeretnék kérdezni,hogy mikor először voltál Bokornál,utána még mennyi időre volt a műtét. Én is szeretnék,minél hamarabb túl lenni rajta,olyanokat olvastam,hogy már jövőre ad időpontokat.

Köszi,ha írsz!

10615. Milla7501
2013. júl. 26. 19:47

Sziasztok Lányok!

Túl vagyok én is a műtéten Bokor dr-nál. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki biztatott és sok hasznos információt adott! Életem legjobb döntése volt - évekig tartó halogatás után - hogy belevágtam. Látszani csak egy csokiciszta látszott UH-n, alig volt tünetem, laborvizsgálatokban szinte minden rendben, mikozben 3.fokozatú endom volt...szerencsére Bokor mindent kitisztított.

A kórház nem volt egy nagy élmény, hatalmas tömeg és nagy rohanás volt, de azért korrekt volt mindenki. Olvastam a fórumon, hogy volt aki csalódott Bokorban, bent a klinikán velem sem foglalkozott túl sokat, csak rohanva....de ez az időhiány az ára annak, hogy minél többen bekerülhessünk műtétre. Szakmailag a teljesítményével maximálisan elégedett vagyok.

Mindenkinek jobbulást kívánok itt a fórumon, és a műtéttől nem kell félni, most már én is ezt mondom.

10614. Bounti (válaszként erre: 10613. - 22csibe22)
2013. júl. 26. 11:54

Szia! Sajnálom,hogy nálad is ez van.

Hát igen,ìgy kicsit bonyolultabb megkülönböztetni a vérzést,hogy nem használsz tampont. Mondjuk nekem mát akkor is vérzett kicsit a belem,amikor még csak kezdődött a menzeszem az első napon,amikor még csak barnás folyásom volt. Úgy egyértelmű volt hogy nem hüvelyből jött a vérzés. De gondolom ezt észrevetted volna már. Hát nekem azért jòval kevesebb vér jött a belemből mint a memstruáciòs vér,ha olyan sok jött volna hát szörnyet is haltam volna félelmemben. Ìgy is amikor a legjobban megvolt,akkor majdnem tiszta piros volt a székletem,meg a papìr is:( Szerintem ha épp nagy dolgot végzel,pròbálj odaszorìtani egy papìrt a hüvelyedhez,hogy az ne kerüljön a wc-be,és ha végeztél,pròbáld egyből megnézni hogy véres e. Remélem tudtam segìteni!

10613. 22csibe22
2013. júl. 26. 11:43
Sziasztok Csajok! Nálam is úgy tűnik endo gyanú áll fent elég erősen. Most is éppen szenvedek... :( Nagyon sok minden hasznosat olvastam itt, jó hogy van egy ilyen fórum. Nekem a végbél és a hüvely között van egy csomócska, ami szinte állandóan fáj... Mikor megjön akkor az egész végbelem úgy érzem leszakad. Jövő héten megyek vissza a dokihoz, voltam már végbél ultrahangon is, most elvileg azt kell figyelnem, hogy vérzik-e a végbelem is, amikor megvan a mensi. :/ Bocsi a hülye kérdésért, de ezt hogy kell elképzelni? Csak kicsit olyan, ha elmegyek wc-re, vagy rendesen jön onnan is, mintha mensi lenne... :/ Sajnos évek óta nem használhatok tampont egyéb okok miatt, így az elkülönítés még nehezebb,h mi jön honnan... :( Köszi előre is annak, aki tud egy ilyen elég "szemérmes" kérdésben is segíteni, és mindenkinek kitartás!!! Megyek majd vastagbéltükrözésre is én is... :(
10612. Bounti (válaszként erre: 10607. - E6bcd52f21)
2013. júl. 25. 21:47
Kicsit megnyugtattál engem is,mert nekem is nagyon fájt ahogy befújtak levegőt,bár abban reménykedem hogy talán dokitòl is függ a fájdalom,hogy hogyan csinálja a vizsgálatot. Másodszorra bòdìtòt kaptam,úgy nem sok mindent éreztem,de meg ìgy is azt mondom,hogy engem a hashajtòzás sokkal jobban megviselt,mint maga a vizsgálat(a bòdìtásos).
10611. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10610. - Agiiicaaa)
2013. júl. 25. 20:00

Szia!

Nekem is nagyon szimpatikus volt Lukovits doktor. Jó poénjai vannak,eltereli a figyelmet a kellemetlenségekről,oldja a feszültséget.

Én nagyon szeretném a műtétet,a saját nőgyógyászom,aki felfedezte az endót és tovább küldött is azt javasolja.

10610. Agiiicaaa (válaszként erre: 10607. - E6bcd52f21)
2013. júl. 25. 19:51

Halihó :)

Én ma voltam Lukovich doktornál és valóban nem volt vészes. Bár nem mondom hogy nem fájt, de sokkal rosszabbra gondoltam, kibírható. Az biztos, hogy nagyon jó fej doki, én röhögve mentem ki a rendelőből olyanokat mondott :D. Viszont ez a picoprep annyira kipucolt, még ma is wc-re rohangáltam...

Amúgy nem talált semmit.

Viszont az mr még hátra van. Egyébként ha nagyon endora utaló panaszaim vannak és a vizsgálatok teljesen rendben vannak, attól még Bokor javasolja a műtétet? Valakinek van valamilyen infója?

10609. e6bcd52f21 (válaszként erre: 10608. - Hedi13)
2013. júl. 25. 18:53
Igen,nagyon örültem,hogy minden rendben ment. Voltam már végbél ultrahangon ,az is fájdalommentes volt nekem.Olvastam én is,hogy milyen fájdalmakkal járt másoknak,sajnálom,hogy Neked is. Én is nagyon izgultam,hogy ne fájjon.De ezzel még nincs vége,valószínűleg műtét lesz. Majd megyek vissza Dr. Bokorhoz. Egy tojás nagyságú endometriózisom van,remélem már nem sokáig!
10608. Hedi13 (válaszként erre: 10607. - E6bcd52f21)
2013. júl. 25. 18:33

Jó, hogy Neked nem fájt, örülj neki. :)

Én majdnem elájultam mert a szűkületen a doki alig jutott tovább. Csak annak nem fáj, akinek nincs gond a belével. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook