Endometriózis! (beszélgetés)
Sajnos nálunk a helyzet változatlan :( Bokor dr szerint nem endo, a saját dokija viszont ( aki műtötte és nem talált endot )arra kezeli. Szerinte lehetnek gombostű fejnyi endok. Igazából már nem is tudom, hogy mi van. Most akkor nem látta, de mégis....Folyamatosan szedi a fog.gátlót már 5. hónapja, és folyamatosan barnázik ill. vérzik mellette. Így nem fáj annyira a petefészke, dereka stb., de még ez mellett is görcsölget rendesen. Októberben volt nagyon rosszul, 3 kanyar antibiotikum hozta helyre :( . Diétázik, IR-ra és lisztérzékenység miatt nem eszik gluténosat, húst csak csirkemellet eszik, tejtermékek is alig-alig.
Te jól vagy? Végül szedsz valamit a műtét után? A TSH szinted mindenképp rendbe kellene tenni, 1 körüli érték a legjobb, ha babát szeretnétek ( a Mens Mentisben ezt javasolják, és ezt az értéket szeretik az orvosok ).
Érdekes, hogy ezt felvetetted. Nekem ma este jött meg, és két-három napja a bal lábam furi térd környékén, ill. a combomon. Nem mindig, csak időnként.
A lábfejem még mindig nem jött rendbe a műtét óta. Úgy elszorították műtétnél, hogy még mindig heges. A nagy lábujjam még mindig zsibbadt.
Sziasztok!
Volt már olyan valakinnek,hogy zsibbadt a lába laparoszkópia után pár héttel?
Akkor zsibbadt, amikor megjött, meg néha előfordul máskor is. És a combom is szokott.De a petefészkem nem fáj..
Sziasztok!
1,5 hónapja szedem a Visanne-t. Menzesz első napjától szedem, azóta max. 3 napig nem volt barnázás, vagy vérezgetés. Azon kívül mindennapos. Azt még el is viselném, ha mellette nem görcsölne a hasam. 5 napja erősebben görcsöl az alhasam, legfőképp a bal oldalamon, ahol a petevezetőm el lett távolítva. A jobb oldal is szúr, de az egy kicsit enyhébben. Ezek a fájdalmak már a combomba is sugároznak. Meddig vannak görcsölések a gyógyszertől, és meddig várható ez a barnázás és vérzés. Jan. 10-re kaptam időpontot Bokorhoz. Addig valahogy bírnom kell. Ti mit csináltok ezekkel a tünetekkel? Vesztek be valamilyen gyógyszert rá? Előre is köszönöm, ha valaki válaszol. Szép napot mindenkinek!
Szia,
Engem jan. végén fognak ők műteni a Kútvölgyiben :) Nem kicsit vagyok betojva :)
Örülök, hogy neked is nagyon pozitív tapasztalataid voltak a dokikkal és a kórházzal (más is ezt mondta).
Mielőbbi gyógyulást és Kellemes ünnepeket neked :)
Hát egy egy elég nagy sebem volt a hüvely falán, mert 20 centinél volt a végbél és hüvely közt a csomó. Ennek ellenére 4 hetet mondott Bokor, gondoltam ő csak tudjz, én ehhez képest 3 napot csaltam, de nem volt kontrolon sem gond. :)
Volt már valaki Garamvölgyinél endokrinológián?
Sziasztok!
Pálfalvi doktor műtött vkit endoval? Hogy zajlik a műtét? Mennyit szokás adni? Akár priviben is várom a válazokat. Köszönöm.
Akkor mar siman mehetsz vervetelre. Mar ha nem szol bele a ciklusod, de remeljuk nem. Hogy-hogy oda kaptal idopontot, vagy nem is kerdeztek mikor fog megjonni? Es ki meg hol mut?
Lanyok, ti hogy vagytok a mutet utani labadozasban?
Sziasztok, Lehetne egy s.o.s kérdésem?
Lapor előtti vérvételnek mennyire kell frissnek lennie? Időpontot kéne kérnem vérvételre de nem tudom mikorra kérjem :(
Igen, amúgy köszönöm már jobban vagyok, leszámítva, hogy a TSH miatt el kell mennem endokrinológushoz.
Amúgy Bokor nekem eleve nekem 4 hetet mondott házasélet mentességre, szóval furcsa ez a 1,5 hónap. :o
Nekem 4 hét volt a szexmentes időszakra az előírás, bár nekem mondhatni simán ment a laparoszkópia, nem vágtak semmit külön (csak tükrözés+petevezeték átfúvás volt még pluszban). Az is lehet, hogy nálunk amiatt nem kellett kivárni a 6 hetet, mert a 4 hét leteltével voltam pont ciklus közepén, és hogy ne veszítsünk időt a próbálkozás szempontjából, amiatt engedte a doki. Nem kezdtünk gyógyszeres kezelésbe, ezért kellett igyekezni a teherbe eséssel. Szóval ez lehet orvos- és szituációfüggő ezek szerint.
Mielőbbi felépülést kívánok Anna :)
Nekem 8-10 hetet mondtak a hüvelyvágás miatt, egyébként 6-7 hét.
Jól érzed magad a műtét óta?
A vérzés normális elvileg, hamar elmúlik! :)
Mit akartál a szexről kérdezni Bokortól? :D Amúgy mindegyik doki 6 hét szexmentességet javasol a műtét után... :)
Meg tudnátok mondani hova érdemes endokrinológiára menni Pesten (és környékén)?
Tegnap voltam Bokornál kontrolon, nagyon zavatban voltam. Mert a szexről akartam kérdezni, és csak makogtam. :)
Amúgy minden ok, nagyon durva, mikor vizsgált mutatta, hogy ott volt a csomó, úgy éreztem, mintha hiányozna valamim az eddigi évekhez képest. :)
Rákszűrést is csinált, de azóta vérzem élénk színűen, pedig félidő van. Ez normális?
Köszönöm :) Nálam eléggé változó, van amikor teljesen jól vagyok és nem is érzem, hogy mennyire nagy már a pocak, aztán van, hogy szinte egész nap feszülget, fáj, zsibbad stb. valahol, olyankor már én is nagyon várom a végét. Azért most megnyugtattál, remélem, tényleg nem lesz semmi probléma és csak kihúzzuk februárig :)
Neked mit mondott a dokid, most hogyan tovább, mikor kell elkezdened szedni valamilyen bogyót? Amíg szoptat az ember lánya, addig viszonylag jobb a helyzet, bár progeszteron alapú fog.gátlót már akkor is adnak, gondolom, nem?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval