Endometriózis! (beszélgetés)
:-) Kipróbálnám:-) de jó lenne:-) De sajnos bélérintettségű az endom és úgy néz ki, hogy a bélből is ki fognak metszeni. Akkor viszont semmit nem fogok sem enni, sem inni:-(
Semmi baj nem lesz. Utána egy kicsit fáj a fejed-legalább is nekem- Én enni nem nagyon bírtam és inni sem! A kolléganőm , aki belgyógyászaton nővérke, a műtét után 8 órával mondta, h gyenge vagy , mint a "lepke fing" , de megoldjuk. Hozott egy főzött kávét és egy dl colát! Hidd el aranyat ért. Segített a széklet beidításába, kicsit emelte a vérnyomásomat! Így a közérzetem is jobb lett! :) Javaslom !!!! te is próbáld ki!
Szia,
Hogy vagy? Sikerült rájönni mitől voltak a csalánkiütések? (remélem elmúlt).
Sziasztok
Nagyon sokat olvasom a fórumot és nagyon sok erőt és energiát ad. Nekem január 6-án lesz a műtétem a Kútvölgyi Klinikán, már nagyon izgulok:-( remélem minden rendben lesz és gyorsan megy majd a műtét és a felépülés is.. Gondoljatok rám.
nem védekeztünk már jó ideje de nem azért kerestem fel a dokit
kitartást ! biztos, h vmi szinted segít ez is ne. Ti is próbálkoztatok babaválalással.
szia! igen a menzi első napján...holnap kapom a negyediket, de nekem hétvégén megjött :( nem értem, hogy lehet...akko r inkább hagyjuk az egészet és menjen minden tovább, mert így felesleges hisz pont az a lányeg hogy neó jöjjön meg! :(
Már meg volt szeptemberbe a műtét. November közepén lett eredményés dec 10.-én kaptam időpontot és receptet. Igazából annyit mondott a doki (fogadott orvos) , hogy a mensi első napján adassam be! Nektek is így kellet? Köszönöm a diétás tanácsokat. Nekem még a teljes állati eredetű termékeket mondta , húsokon kívül, tojás, sajt stb is , hogy hagyjam el . Lisztet , cukrot! :( De nem megy és ezért meg lelkiismertfurim van. Tudjátok az ember lánya a babáért mindent! :) :(
Nem értem, hogy miért telik el ennyi idő. Csak egy recept kell hozzá. Műtét nem volt, vagy lesz?
Ami a diétát illeti, én csak vöröshúst és finomított cukrot nem eszem. Nekem ezek kerülését javasolta a dokim. Az endó diéta nekem túlzásnak, és betarthatatlannak tűnik.
nekem azonnal felírták a gnrh-t.
Kedves Endometriózisba szenvedő társaim! Szeretnék tőletek tanácsot kérni, mert rengetek kérdés merül fel bennem. 28 éve vagyok, különösebb előjel nélkül szeptember elején kiderült, hogy enometriózisom van. Mivel a csomó már csecsemőfej nagyságnyi volt.3 hónapba telet mire megkaptam a végleges eredményt, miszerint a fentnevezett betegségem van. Kérdésem a következő Ti mennyi idő után kaptátok meg a DIPHERelin Sr injekciót! Nekem 6 hónap telik el mire megkapom. Nem telt el túl sok idő ???? Kétségbe vagyok esve! A másik az rvos annyit mondott diétáznom kell. Utána néztem, mit szabadna enni. Igazából semmit.... Ti a gyakorlatba, hogy kivitelezitek? Nagyon köszönöm a válaszokat!
Szia! Pont így járt a lányom, műtét után egy héttel jöttek ki apró piros kiütések, viszkettek neki, még a combján is :( Csúnyábbak voltak, mint a sebhelyek :( Elment bőrgyógyászatra és adtak valami kenőcsöt + allergia elleni gyógyszert kellett szednie. Igazából csak találgattak, hogy mi lehetett. Menj el dokihoz, nehogy elfertőződjön! Jobbulást!
sziasztok! holnap lesz két hete hogy műtöttek. minden rendben van velem, de nemrég csalánkiütések jelentek meg rajtam és viszket itt-ott (intim helyen is), tapasztalt bárki ilyesmit? mitől lehet ez szerintetek? mit csináljak? el vagyok keseredve, mert egyébként már tök jól lennék. :(
Szia.Ahogy írta nagymaya,ahány ház,annyi szokás.Nekem kétszer volt nyílt hasi az endo miatt.Nekem nem kellett előtte befeküdnőm hamarabb,hanem a műtét reggelén kellett bemennem a Kórházba.Beöntést nem kaptam,gondolom ez attól is függ,hogy adnak-e,hogy hol van endód.A borotválkozást tényleg jobb elintézni otthon (szerintem).Érdekes nekem az első jobban fájt utána,mint a második,pedig ugyanott vágtak másodjára is,mint első alkalommal.Hamarabb felépültem a második műtétből.Hogy mennyit adsz a dokinak,azt Neked kell eldönteni.Gondolom,ha ebben a betegségben jártas neves doktor műt,annak nagyobb a tiszteletdíja,mint egy kevésbé ismertnek.Bár azt nem írtad le,hogy hol ès ki fog műteni,így ahányan válaszolunk,annyi különböző választ fogsz kapni.Talán ha konkrét nevet írsz egy Kórházzal,akkor olyan is fog ès tud válaszolni,akit ott ès az a doki műtött,:-) Ettől függetlenül remélem tudtam segíteni,ès kívánok gyors mielőbbi felépülést a műtét után :-D
nemtom, melyik kórház az, ahol nem is alternatíva a lapar, de én a mai fejemmel nem mennék oda...tudom, van tapasztalatom elég. és nem csak azért, mert vágnak, és az piszkosul fáj utána, hanem mert valszeg az endóhoz sem értenek túlzottan ezek alapján.
a protokollal kapcsolatosan meg nem nagyon tudunk reagálni, minden kórház más és más. van, ahol adnak beöntést, van, ahol nem. stb.
röviden, a legtöbbünket Bokor doki (SOTE I) műtött, egy kivétellel mind elégedettek és hálásak vagyunk :) volt, akit a Róbert Károlyban vagy a SOTE II-n (Tömösváry) műtöttek, őket is dicsérték.
köszi a választ :) nekem is ez a 3. volt. De még jó hogy pont azért kapjuk hogy ne jöjjön meg!
Nekem a harmadik után volt vérzésem, majd a 4., és 5. után is. Volt mindig cisztám, és arra fogták. De nekem nem csak vérezgetés volt, hanem rendesen vérzésem volt. Bezzeg a 6. után meg nem akart megjönni, mikor lombikozni akartunk :-)
Szia! Hol lesz a műtét? Ahány ház, annyi szokás. Hol van endód? Miért lesz laparotómiád? Meg sem próbálják a laparoszkópot először? Nekem volt már laparotomia, laparoszkópia is. Azért nem mindegy!
Beöntést csak a legutóbbi műtétnél kaptam, az első kettőnél csak hashajtás volt. A borotválást csináld meg otthon.
Nem fogom azt mondani, hogy nem fáj utána. Hogyne fájna, hiszen felvágnak. Az elején még úgy is kapsz vénásan fájdalomcsillapítót, után a meg ne szégyenlősködj, kérj nyugodtan, ha úgy érzed, hogy kell. Az ápolók adnak, ha lehet.
Mikor lesz a műtét?
Szia,
Nagyon köszönöm a válaszod!
Én akkor szedek fájdalomcsillapítót, ha már tényleg nagyon nem tudom elviselni a fájdalmat, próbálom elviselni ameddig tudom. Érdekes dolgot tapasztaltam. Ha elkezdek többet sétálni, vagy mozogni, akkor enyhül a fájdalom. Ha megpihenek, sokáig fekszem, vagy bármi, akkor viszont ismét érzékenyebb és jobban fáj az alhasam. Viszont, ha sokat mozgok, akkor a pecsételés vagy a vérezgetés is erősebb néha. Nem merem hívni az orvost, mert ugye az ünnepek miatt nem tudom, hogy mikor is zavarhatnám. Ezért jan.10-ig tűröm ezeket a tüneteket.
szia.bár nekem lapar volt,de szívesen leirom. 1nappal előtte be kellett mennem,reggelizhettem. Ebédre már csak 2dl szűrt levest kaptam. Délután keserű sót ittam,este beöntés (ami nem fáj) , borotválás. Reggel újabb beöntés. A műtétre azt mondták kb 20perc,amiből másfél óra lett,de sikerült megmenteni a petefészkem. Kaptam egy szép csövet a hasamba hogy kifolyjon aminek ki kell. Harmadnap jöhettem haza. Pár nap lábadozás után minden a régi volt!remélem valamennyire segítettem!
Sziasztok!
Ez a leginkább látogatottabb endo fórum, így gondoltam itt kérek segítséget, bár eddig nem kaptam.
Tényleg nincs itt senki, aki leírná, hogy hogy zajlott a műtét, mennyit adott a dokinak? Akár priviben is?
Elötte egy nappal kellett bemenni? Vagy aznap? Van beöntés, borotválás? Nagyon fáj utána? Nekem nem laparaszkóp lesz, hanem vágnak. Nagyon örülnék, ha írna vki.
Köszönöm.
köszi a választ!az orvos csak hétfőn elérhető,akkor kapom a 4.et! Pont most kéne megjönnie ha nem kapnám! De mindenképp mondom neki!
Sziasztok lányok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. GNRH kezelés után nálatok normális volt a menstruációs ciklus? Az endometriózis ellenére korábban rendszeres, 28 napos ciklusaim voltak. Most viszont nem így van. Nálatok hamar visszaállt, vagy időbe telt míg normalizálódott? Előre is köszönöm a válaszokat!
LittleJ22!
GNRH alatt nálam nem volt sem vérezgetés, sem barnázás. Szerintem beszélj a kezelőorvosoddal!
sziasztok! Tudna valaki segíteni?
4. GnRH injekciómat kapom,de most elkezdtem vérezgetni!esetleg volt valaki így?
Ügyeleten voltam azt mondták normális... Bár kétlem hisz pont ez lenne a lényege hogy nem jön meg!
A Mens Mentisben a tünetekkel együtt értékelik a TSH eredményét. Lányomnak 2,8 volt és már enyhén alulműködik a dr nő szerint ( szelént és jódidot szed rá, azóta már csökkent az érték ). De ezt csak egy jó endokrinológus tudja majd eldönteni, hogy neked mi a jó, ezért tényleg menj el.
A makro diéta nagyon kemény, nem hiszem, hogy bírná ( így is 2 féle diétát tart, amiket nehéz összeegyeztetni ), az IR miatt meg ugye a szénhidrát mennyiségeket is figyelni kell. A jógát már tervbe vette, pont a napokban :) Köszi az ötleteket :)
Sziasztok! Nekem mindkét petefészkemben van 1 nagyobb ciszta, amire azt mondta a nőgyógyászom, hogy lehet, hogy endometriózis. Eddig tünetmentes voltam, de az utóbbi pár hónapban néhányszor előfordult, hogy éjszaka-hajnalban "szülési" fájdalmaim voltak végig a kismedencémben, pedig még nem szültem, de nagyon fájt és alig bírtam aludni is. Bélmozgások esetén ilyenkor a falat kaparom. Reggeli wc után viszont elmúlik és sokáig nem jelentkezik. Nem tudom ciklushoz kötni, nincs erős vérzésem sem (sőt inkább kevés). Szerintetek lehetséges, hogy ez a cisztáim miatt van, vagy ez endora utal?
A TSH utoljára 2,4 volt, Bokor szerint ez azért már jó, de azért menjek el endokrinológushoz hogy okos legyen a baba. :)
Nem szedek semmit, viszont makrobiotikázom, talán azt ki kellene próbálni a lányodnak, ha már így sem eszik semmit. Meg esetleg valami kismedencei jógát. Ha már tényleg ennyire nem tudnak mit ezdeni vele, akkor lehet az alternatív gyógyászat felé kellene fordulni, hátha...
Szia!
Így van a lányom is, csak ő fog.gátlóval, 5. hónapja. Fájdalom csillapítót vesz be, ha nagyon görcsöl, meg forró fürdő. Sajnálom, hogy nem vagy túl jól. Nem tudsz az orvossal beszélni, legalább telefonon, hátha mond valamit?! Január 10-e még elég messze van :(
További ajánlott fórumok: