Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

11867. macika33
2014. jan. 5. 10:50
bocs petevezeték roncsolásra gondoltam
11866. macika33 (válaszként erre: 11865. - M. Ajor Anna)
2014. jan. 5. 10:50

Annyira tartok tőle hogy mi lesz... nekem a nőgyogyászom fogja csinálni a lapart, de nem mondott semmit, hogy ha talál valami akkor ez lesz, vagy ha összenövés akkor az... és kezdek félni, hgy nehogy valami olyat csináljon (pl petefészek roncsolás) amihez amugy nem szeretnék hozzájárulni...

Van olyan endoeltávolitás ami visszafordithatatlan bajt tud okozni? pl bélnél, vagy méhnél?

köszi

11865. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11864. - Macika33)
2014. jan. 5. 10:46

Engem Bokor operált, de lefejtette sima laparral a bélről, 2 hetet kellett várnom a műtétre.

A jelei a folytonos végbélvérzés, a vége felé már ciklustól függetlenül, a fájdalmas széklet ürítés, colonscopián meg a merev bélfal volt.

11864. macika33
2014. jan. 5. 09:22

Sziasztok, Vol akinek holyag és bél érintettségü endometriosist nem Bokor operált? Ezt egy "mezei nőgyogyász " is el tudja végezni?

Akinek bél érintettségü endoja van , volt, érzett valami erre utaló jelet?

11863. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11861. - Gina00)
2014. jan. 5. 08:16
Nekem is így volt, sőt, kifejezetten akkor fájt iszonyúan (kórházba is kerültem), mikor már vége lett a menstruációnak. Nekm nincs rá tuti tippem, injekciót kaptam rá az ügyeleten többször is, de akkor már tényleg lázas voltam meg hánytam.
11862. milka851 (válaszként erre: 11861. - Gina00)
2014. jan. 5. 01:40
én is így voltam a műtét előtt. szerintem már csak fájdalomcsillapítást javasolna! nekem a flector használt , másra nem reagált a szervezetem, de van aki a ketodexet javasolja, ami szintén vizbe oldható. ha éles hasi fájdalmad van rögtön sürgősségi. nekem még a hideg-melegvizes fürdő sokat használt. arra figyelj h székleted legyen , mert az is csak, nyom meg fájdalmat okoz. nekem a combjaim is irtóra fájtak arra meg, mentoloskrémet tettem. rem vnit tudtam segíteni .
11861. gina00
2014. jan. 4. 18:20

Sziasztok!

Nemrég lettem "aktív tag", jövő hónapban műtenek endoval.

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy eddig csak akkor fájt a hasam, amikor megjött. Most viszont elmúlt, de még mindig nagyon fáj. Ez nálatok is így van? Valószínűleg olyan nagy, hogy nyom valamit? Ilyenkor mit kell csinálni? Menjek el a dokihoz aki műt (4 napja taliztam vele, de akkor erről nem szóltam, mert azt hittem, hogy azért fáj, mert megvan) és kérdezzem őt?

11860. 22csibe22 (válaszként erre: 11845. - Gina00)
2014. jan. 4. 16:15
Szia Gina! Laparoszkópiával jobban látnak, mert többszörös nagyításban nézik a képernyőn a benti dolgokat, h minél pontosabban tudjanak dolgozni. Ígx van lehetőség olyan kis endók felfedezésére is, amit szabad szemmel nem látni. És a műtét utáni felépülés is sokkal gyorsabb. Sztem itt legtöbbünk lapar párti, persze nem elijeszteni akarunk,a lényeg úgyis az, h megbízz az orvosodban. :) Kitartást a műtéthez és gyors felépülést!
2014. jan. 4. 14:41

Sziasztok!

2012. áprilisában műtöttek utóljára endometriózissal, akkor tele volt vele a hasam. Akkor ott Bokor doki azt mondta felejtsem el a cukrot, vörös húst és lisztet. Ezt próbálom betartani. Kaptam a Diphereline injekciókat, izzadtam tőle mint állat és így utólag megtudtam, hogy a petesejteket is roncsolja, sőt a májat is. Lombikjaim nem sikerültek. Kenem a Woman's Creamot, járok shiatsu masszázsra, csinálom a 3-1-2 meridián tornát és még mindig van némi endó bennem de hónapról hónapra kevesebb!!

11858. nagymaya (válaszként erre: 11854. - Milka851)
2014. jan. 4. 13:56

Én is négyhetente kaptam a szurikat. Kicsit én is aggódom, hogy nekem is sok idő telik el. Egy mensin már túl vagyok, és csak 10-én megyek a dokihoz.

Jut eszembe! Bokor doki úgy adja a szurit, hogy meg kell várni a mensi első napját? Mikor előzőleg kaptam, kb. két éve, nem kellett megvárni.

11857. EvicaT (válaszként erre: 11854. - Milka851)
2014. jan. 4. 11:01

Szia!

Utólag könnyű okosnak lenni, de a műtét után rögtön meg kellett volna kapnod az első szurit :(

Én 4 hetente jártam fel Pestre (220 km-ről), hogy be adják a szurit. Én összesen 3-at fogadtam el, az utolsó után 2 hónapra megjött újra a mensim, majd természetesen úton októberben (4 hónappal később) megfogant a babánk, és most vagyok 15 hetes kismama :) Persze az injekciók utáni életemet gyökeresen megváltoztattam, étkezés-mozgás terén, szóval mindent megtettem, hogy ne újuljon ki újra ez a fránya betegség!

Kitartást neked, és szerintem keress egy másik orvost!

11856. Nitus1 (válaszként erre: 11854. - Milka851)
2014. jan. 3. 23:23
Szia.Egy hónapra kaptam a következőt,de a dokim azt mondta,hogy plusz mínusz 1-2 nap mèg belefér.
11855. milka851 (válaszként erre: 11853. - Nagymaya)
2014. jan. 3. 22:52
...jah és engem az orvos nem vizsgált meg.... csak receptet adott !
11854. milka851 (válaszként erre: 11853. - Nagymaya)
2014. jan. 3. 22:51
Nagyon köszönöm, a kedves szavakat ! Sajnos 4 hónap eltelt mire , most megkaptam az első adag injekciót! Az első 2 mensit szinte észre sem vettem. Most minden a régi..... fájdalomcsillapító, hideg-meleg vizes tusolás, A nyaki nyirokcsomóim nagyon fájnak. A doki azt sem mondta hány nap múlva kell a köv injekció , . Csak annyit , h a háziorvos adja be és ő tudni fogja ,.... hát nem tudja, h mikor kell a következőt! meg én sem...., Lányok nektek , hogy kellet menni a következőre ?
11853. nagymaya (válaszként erre: 11847. - Milka851)
2014. jan. 3. 16:36
Sajnálom, hogy megint vannak fájdalmaid. Műtét után nem kaptál semmilyen gyógyszeres kezelést? Ez nagyon úgy tűnik, hogy máris kiújúlt az endód :( Dokid látott már?
11852. Hedi13
2014. jan. 3. 15:51
Lányok, csak óvatosan a gyógyteákkal. Próbálkoztam a palástfűvel, de annyira felerősítette a tüneteimet, hogy abba is hagytam. Ugyan így jártam a diólevél teával is. Én egyenlőre nem próbálkozom semmilyen teával. :(
11851. probako (válaszként erre: 11850. - Probako)
2014. jan. 3. 15:35
Mármint műtét után ha előfordul ilyesmi... (Nekem műtét után 1,5 héttel kezdődött)
11850. probako (válaszként erre: 11825. - Glutenfree)
2014. jan. 3. 15:34
Nekem úgy néz ki laktóz intolerancia okozza a kiütéseket. A hüvelyviszketésem is allergia lehet, ma megnézett Fülöp, és fertőzést nem talált. Csak azért írom, ha ilyesmitek van (csalánkiütés, hüvelyviszketés) ne essetek kétségbe (mint én...), mert előfordul sajnos! Rögtön szólni kell az orvosotoknak ha bármi van hogy nézze meg vagy tanácsoljon valami gyógymódot! Én Szilveszter előtt egy nappal abajgattam Fülöpöt, de azonnal válaszolt készségesen. Hajrá mindenkinek a gyógyuláshoz! :)
11849. probako (válaszként erre: 11825. - Glutenfree)
2014. jan. 3. 15:34
Nekem úgy néz ki laktóz intolerancia okozza a kiütéseket. A hüvelyviszketésem is allergia lehet, ma megnézett Fülöp, és fertőzést nem talált. Csak azért írom, ha ilyesmitek van (csalánkiütés, hüvelyviszketés) ne essetek kétségbe (mint én...), mert előfordul sajnos! Rögtön szólni kell az orvosotoknak ha bármi van hogy nézze meg vagy tanácsoljon valami gyógymódot! Én Szilveszter előtt egy nappal abajgattam Fülöpöt, de azonnal válaszolt készségesen. Hajrá mindenkinek a gyógyuláshoz! :)
11848. probako (válaszként erre: 11834. - Sisa82)
2014. jan. 3. 15:31
Ne izgulj! Szorítunk! Minden rendben lesz! :)
11847. milka851
2014. jan. 3. 12:50

Ti, akik nem szültetek és endometriózisba szenvedtek, hogy éltétek meg azt- vagy egyáltal volt-e vki így, hogy :

Meg volt a műtét azt követően a mestruációs időszak teljesen jó volt. A vérzés normális volt, görcsök nem voltak. Teljesen normálisan , élhetően lezajlott. Most 4 hónap után minden a régi. Fáj nagyon minden , hasam, lábaim , stb. Flector függő vagyok ismét! :( :( Ti vmi teát isztok? A másik dolog a torkom folyamatos gyulladásba van: Tudom, h autóimmun a betegség, de ez már annyira kellemetlen. Vki járt hasonlóan. Nagyon örülök, h van ez a fórum nagyon sok lelkierőt adtok!

11846. gina00
2014. jan. 3. 10:15

Ja, egyébként megvan a műtéti időpont. Február eleje...Elötte egy nappal be kell menni, de persze két hét múlva vérvétel, rtg, EKG...

JJaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjj

11845. gina00 (válaszként erre: 11843. - Zsozso2004)
2014. jan. 3. 10:11

De igen, bocsi.

Őszintén engem nem zavar hogy nem lapar két dolog miatt:

1. Szerintem jobban látnak, ha felvagdosnak

2. Császárral szültem, amentén haladnak, tehát felőlem nyugodtan :)

11844. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 11839. - Gina00)
2014. jan. 3. 09:51
Nekem egy akkora miómát vettek ki egy 2 cm-es lukon, mint a méhem! :) Szóval simán megoldják, HA akarják! Ma már a vakbeles és epés műtéteket is laparral csinálják, hatalmas köveket szednek ki, béldarabokat távolítanak el... szóval sok minden "kifér" azon a lukon! ;)
11843. zsozso2004 (válaszként erre: 11839. - Gina00)
2014. jan. 2. 20:51

Szia!

Véletlenül nem Pálfalvi László? Nem akarok okoskodni, mert Te tudod, de még a méhet is kitudják venni laparoszkópiával. A szobatársamnak is így vették ki. Nem mindegy, hogy apró lukak vagy egy nagy vágás.

11842. nagymaya (válaszként erre: 11838. - Gina00)
2014. jan. 2. 20:39

Vagy gnrh szurit szoktak adni, vagy Visannet a műtét után. Gyakorlatilag mesterséges klimaxot hoznak létre, hogy ne menstruálj. Ha nincs menzesz, az esetleg bent maradó apró endós szigetek elhalnak.

Van, akinek fogamzásgátló tbl-t írnak fel, de azt nem vágom teljesen. Talán azt is szünet nélkül kell szedni?!

11841. nagymaya (válaszként erre: 11839. - Gina00)
2014. jan. 2. 20:34

A méhed mitől olyan nagy? Vagy nem tudni?

Egyébként nekem is volt 10centis cisztám. Simán laparos műtéttel eltávolították. Sőt, többeknek bélszakaszt is kivettek ilyen módszerrel. Nem okoskodni akarok, csak furi, hogy fel sem merült a lapar lehetősége.

11840. Hedi13 (válaszként erre: 11839. - Gina00)
2014. jan. 2. 19:49
Szia! Visszaolvastam a hozzászólásaidat. Hogy derült ki, hogy tizenvalahány cm az endód? Ez a petefészekben van? Azóta a méhedben is találtak valamit?
11839. gina00 (válaszként erre: 11823. - Nitus1)
2014. jan. 2. 18:55

Köszi a válaszokat :)

Azért nem alternatíva a lapar - hogy egy másik hsz-re reagáljak - mert akkora az endo hogy nem férne ki a lukon. Jelenleg 10x nemtudomány centinél tartok... Ráadásul a méhem is akkora mint egy négy hónapos terhesnek, tehát lehet h még azt is ki kell venni. Az egyik petefészkemtől valószínűleg elbúcsúzhatok. (gyerkőcöm van)

Szerintem a doki aki műt jó, Pálfalvi Attila....

11838. gina00
2014. jan. 2. 18:51

Sziasztok!

Nekem jövő hónapban lesz endo műtétem. Elmondanátok mi az amit utána kaptok? Gyógyszer? Injekció? Az mire jó?

Köszi.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook