Endometriózis! (beszélgetés)
Nem akarok nagyon személyeset kérdezni,de akiknek bél érintettségű vagy hasfalban van,az leírná kérlek,hogy milyenek a tünetei?
Nekem mensikor van hogy hasmenésem van,és végbélig nyilal...fáj a wc-zés minden formája....aztán amikor elmúlik a méhszerű görcs,másnap és napokig ugyanúgy fájdalmas a wc-zés,és fájdalmas szélgörcseim vannak,de ha elmúlik a mensi,akkor hóközben nincsenek panaszaim....
Nem tudom nekem hol lehet pontosan és mennyire előrehaladott, de én akkor mentem el tükrözésre, amikor már a menstruáció alatt durván vérzett. mégsem láttak semmit.
mondjuk lehet az volt a gond, hogy akkor épp nem volt meg.
csak most attól félek, hogy most se látnak majd semmit, pedig panaszaim azok vannak rendesen.
ezt hogyan műtenék? nőgyógyász csinálja laparral vagy sebész?
Gondolom, ha még nagyon kis méretű, és a bélfallal csak kívülről érintkezik, akkor nem látszik UH-on és vastagbél tükrözésen sem.
De ha már tüneteket is okoz, akkor biztos látszik.
A bel erintettsegu endo ezek szerint nem csak laparral lathato? Eleg hozza minden esetben az uh, es colonosc.?
Ugyanez vonatkozik a vegbel eredeture is?
Mert nekem ott van, de csak tapintassal,es tunetek alapjan allapitottak meg.
Sziasztok!
új vagyok itt, feltehetően bél érintettségű endós :( nagyon el vagyok keseredve, bár még "csak" 1 éve keresik a problémát az orvosok. Most végre én is remélem 1 jó orvoshoz kerültem, aki proktológushoz küldött.
Na most nekem már volt 1 kolonoskópiám tavaly szeptemberben bélvérzés miatt. Csak nekem azt senki nem mondta, hogy menstruáció alatt kell végezni. Az endo csak akkor látszik? mert én akkor negatív leletet kaptam és valamilyen szinten meg is nyugodtam. Elborítékoltam, hogy az erős görcsök megmaradnak. Diétával próbálkozok, már lassan fél éve, nem igazán javul a helyzet. Most még durvábbat próbálok meg a paleót. Remélem javul majd valamit.
Szeptemberben megyek végbéltükrözésre, addig valahogy kihúzom, de azért rossz ez a várakozás.
Légyszi írjon olyan, akinek van már sajnos ebben tapasztalata.
Hat igen. Valtozatos, hogy kinek milyen plusz tunet jon ki. Az en fajdalmam egyebkent is mindig ajulasig megy, vagy felig ontudatlan allapotig.Nalam remegest, idegesseget okozott, es nagyon gyakori pisilest. Kb. 4 honap utan szuntek meg ezek a tunetek, kiveve a gyakori vizelest.
Utaltam kenni egyebkent.
Ha odaadják a röntgenfelvételt akkor jó, mert a szíved is benne lesz a képben ;) de ha csak leletet adnak az nem jó, mert arra csak azt írja a tüdőszűrős doki h a tüdőd negatív...
Megcsinálták már vagy még nem voltál?
nekem a tünetek miatt meg a gyerek miatt sincs 3 évem,hogy kenjem és várjam a krémtől a csodát...ha 3 havi használat után nálam csak rosszabb lett tőle a dolog,akkor nem hiszek benne...
az étkezéssel kapcsolatban viszont leszámítva hogy eszek lisztet is meg mikor mit vegyesen...én eléggé egészségesen étkezem szerintem...
rengeteg hal és tengeri kütyü
zöldségek saláták tonhal gyümölcsök
tehát nem viszem túlzásba a bűnözést az édességgel,mondjuk húst eszem,mert jól esik és kívánom....
bár lehet hogy elég egy összetevő is,hogy vmi ne úgy alakuljon,ahogy szeretném,hogy nem tudok hízni (bár sosem voltam vastag)vagy lehet valami okoz némi bélproblémát is...mert nagyon puffadós vagyok,na holnap kiderül remélem valami,megyek dokihoz,...
én csak 3 hónapig,de kár volt...
tényleg nagy biznisz van most ebben...
de a dokiknak is a meddőségben sajnos...sok a páciens :(
Igen,tegnap aztán rám is rámszóltak,hogy a Norbi kaják nagyon rosszak az ösztrogénnek :D
Szóval passzolom a témát!
Hát örömmel hallom,hogy a womens cream valakinek is segített,nekem ellenekezőleg hatott kb :D :D
Komolyan!!!
Vagy mennyi ideig kell ezt használni?
Szia!
Ahogyan én értelmeztem a GNRH maga a kezelés neve!Azon belűl van a szuris megoldás és a gyógyszeres!A szurinak Diphereline a névét a gyógyszeré meg az amit Te is írtál!
En nem eszem hust 23 eve, cukrot ,lisztet, glutent kozel 5 eve, es nagyon regota van endom, vegbelen.
Nekem a womens creamtol jo lett a progim, osztrom joval kevesebb.
De ettol fuggetlenul tartom a dietakat, meg mindig hiszek bennuk. Ha egeszsegesebb lesz a szervezetem, nekem mar az is jo, de azt mem hiszem, hogy az endo valaha elmulna tole.
Nekem akkor faj az endom jobban, ha puffasztos kajat eszem.
En normal testalkatu vagyok most, szoval nem feltetlenul fogynal le megjobban, attol, hogy egeszsegesebben kajalnal, sot..,lehet,h.nalad a tulzott vekonysag pont a gáz, es az egeszsegesebbtol hiznal.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval