Első babát váró kismamik! (beszélgetés)
Gratulálok, nagyon szép a babád:))
Mi is ott voltunk (már 2x) és hazafelé azt beszéltük a párommal, hogy bár naponta lát egy rakás babát a doki, de mégis akkora csodálattal nézte és olyan lelkesedéssel magyarázta, hogy mindene a helyén van, működik, mintha a sajátja lenne. Nagyon szimpatikus volt. Két hét múlva megyünk (akkor leszek 29 hetes) és még egyszer megnézünk mindent. Már nagyon várom.
Örülök, hogy tetszik szerintem nagyon hasznos. Szopizással én is így vagyok,szoptatni akarok és fogok is ;-). Hát igen, ha azt nem is vesszük, hogy a babának az a legjobb,ugye tele van a neki megfelelő vitaminokkal, ellenanyagokkal de milyen gáz éjjel felkelni,bekeverni, megvenni. Mennyi plusz kiadás. Testvérem kisfia szopizós babó két éves magas láza még nem volt,ha volt is valami megfázása 1-2 nap alatt lezavarta. A férjem testvérének a kisfia is két éves tápszeres,hát ő szegénykém már küzdött egy párszor magas lázzal.
Én most járok erre a szülésfelkészítő tanfolyamra,picurkám mintha érezné,hogy ott bizony róluk van szó,akkorákat rúg, hogy úgy érzem még a fejem is arrébb mozdul :-D. Vannak neki is nyugis időszakai,de mostanában rendszeresen jelentkezik. :-)
ÓÓÓ, most már Tikktakk is akkorákat rúg, hogy csak kapkodom a fejem.
Tegnap megint rákezdett a szeméremcsontom a fájdogálásra, úgyhogy a nagy labdán ültem, a picur meg egészen lehúzódott a pocakomban és a fenekemnél éreztem a rúgásokat. Remélem élvezte az "ugrabugrálást és nem azt dörömbölte, hogy "szállj már le rólam anya":)))
Hűűű, de jó ez a parentis oldal. Alaposan tanulmányozni fogom.
Tántoríthatatlan vagyok szoptatás ügyileg, tuti, hogy ügyesek leszünk mind a ketten (ha segédeszközzel, akkor azzal, az nem gond). (már csak azért is fontos, mert igen fárasztó lenne az éjszaka közepén lecsattogni a konyhába tápszert keverni. Az már félálomban nem megy:D:D)
Hogy bírjátok ezt a meleget??? Remélem már kapható magyar dinnye, mert ez a hőséget csak hideg dinnyével lehetne elviselni. És csak bízhatunk benne, hogy a szerdai hidegfront nem visel meg minket még jobban:))) Mikor lesz már normális idő???
Mi idén kihagyunk minden ilyen fűrdőzést,tavaj mikor voltunk Balatonon a férjem elkapott ilyen hányásos hasmenéses valamit,aztán hallottuk a tévében is, hogy terjedt valami virus,hiányzik de nem merek kockáztatni.
A mellem az nőtt elég sokat. Erről a befelé forduló mellbimbórol hallottam én is, unokatestvéremnek tán ilyen, ő is használt valamit rá,de szoptatott ;-). Szoptatással kapcsolatban csak annyit,hogy semmiképp ne hagyd magad elbizonytalanítani! Mindenki képes szoptatni állitólag fejben dől el. Nekem megvan cd-n a parentis szülésfelkészítő, a szoptatásról mindenkinek ajánlani tudom, hogy nézze meg azt hiszem netről is letölthető. Már 1x megnéztem,de megfogom még 1x. A szülést is elkezdtem meg van az újszülöttkorról is film.
Kedden megyek hozzá, rákérdezek. Nekem sem változott semmit, pedig aggódtam is, mert ha még ennél is nagyobbra nőnek, akkor nem látok ki tőlük. Csak a ba...mi viszketés jött elő (gondolom a hormonoktól)
Neked is lehet hasonló problémád?
Tikktakk is egyre mozgékonyabb, bár épp tegnap a lusti napját töltötte. Este beszéltem is vele, hogy felőlem szundizhat sokat, de néhány erőteljes mozdulatot mindenképp produkáljon, hogy anya ne izguljon. Éjszaka és hajnalban rugdosott is. Ma azt hiszem, hogy a napszakokról kell vele beszélnem:D:D
Nagyon jól haladtok a nevekkel. Alig várom a végeredményt:))
Én már a szoptatáson is kezdek erősen agyalni. Mivel tök laposak a mellbimbóim, tuti, hogy lesz zűr, de remélem meg lehet oldani azokkal a szilikon bigyókkal.
nem vagy kimerült? tudsz eleget pihenni?
nekem akkor jön ki ha nagyon le vagyok terhelve vagy valami nagy változás van. azon a héten amikor megtudtam hogy terhes vagyok, lett egy hatalmas. azóta semm, csak egyszer nagyon rosszul esett egy kaj, alig bírtam megenni, de mondom kell a hús a babaának erre másnap herpi lett belőle.
Szerintem nagyon hasznos dolog így venném én is, de a lakás olyan kicsi, hogy bébiőrre tényleg nincs szükség. :-)
Én még nem félek tőle,párom már kérdezte hogy félek-e mondtam,hogy még egyáltalán igazából inkább aggaszt a kórházban való bent tartózkodás :-D Úgy nézem ő jobban fél mint én,pedig nem is akar apás szülést :-/
Most összeírtunk vagy 10-et :-D megbeszéltük,hogy minden nap kihúzunk 1-2őt. Hát olyanokat írtunk ki amik szóba jöhetnek neki és nekem is,lehet mégsem nyirjuk ki egymást névválasztás közben :-D
És hogy van a kis babócád? Mozog sokat? Enyém a napokban nagyon beindult szinte egész nap mocorog és sokkal erőteljesebben ;-)
Sziasztok :)
Én is benézek mindig,de pang a fórum,igy megyek tovább :)
Nekem egyik herpesz még el sem múlik a számról kijön a következő kettő :( Borzalom :(
Igen, láttam a kiságyat. Nagyon jól néz ki. Nekünk emeletes a ház, így a hurcolás annyira nem megoldható, majd ha esedékes lesz, akkor járókázunk, addig meg a bébiőr segít szemmel tartani a drágát.
Igen, egyben van a kettő. Nem a legfrissebb típus, de tökéletesen működik és 15e Ft volt.
Óóóó, igen örült sok van még hátra. Nagyon várom már én is, de egyre inkább kezdek parázni a szüléstől. A párom szerint sima ügy lesz, de nyilván neki kevésbé fog fájni, könnyen lehet laza:)
Nem ajánlom, hogy átvágjanak a dokik,mert egy raklapnyi lány ruhát kaptunk és annyira szépek. Imádnám öltöztetni a lányomat. (persze ha megtréfáltak a dokik, akkor a fiamat is imádni fogom, de már eléggé lányos anyaként gondolok magamra)
Mesélj, milyen neveknél tartotok? Közelítenek legalább a stílusok?:)
Babakocsit sajnos még nem sikerült választani,de örülök hogy a kiságyat sikerült kiválasztanunk, feltöltöttem a képet láttad? Hogy tetszik? :-)
Egyre inkább kerít a hatalmába az érzés, hogy alig várom hogy itt legyen velünk,nézegessem ahogy csicsizik jaaaaj még mindig sok van hátra csak legyünk már a 30. hét útán... :-)
Okos dolog, hogy megvettétek és kettő az egyben vagy külön vetted?
Multkor mondta az orvosnál egy kismama,hogy a 25. hétig azt mondták neki, hogy kislány és akkor volt 4dés ultrahangon és ott mondták neki, hogy kisfiú...
Neveket viszont végre ráhajtottam a férjem és nézegettünk,kiválasztottunk egy párat :-) Nekem már ez is haladás ;-)
Én itt vagyok, csak nem akarom állandóan teli locsogni a fórumot, úgyhogy várom, hogy más számoljon be a hogylétéről és a történésekről:)
De ha már kérdezel, akkor elújságolom, hogy tegnap megvettük a bébiőrt/légzésfigyelőt. Lassan hozzákezdek a dekoráció beszerzéséhez, de még megvárom, hogy jövő szerdán még egyszer lánynak nyilvánítsák kicsi Tikktakkomat.
Nálad mi újság? Mire jutottatok babakocsi ügyben?
Nem, üzletben is megtudnánk venni,de a gyárban ismerősön keresztül olcsóbban kapjuk meg ezért majd ott vesszük :-)
Szerintem nagyon praktikus, babónak is biztos tetszeni fog ;-)