Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első babát váró kismamik! fórum

Első babát váró kismamik! (beszélgetés)

913. Ankamacko (válaszként erre: 912. - Szeplakisz)
2014. júl. 12. 10:48

Nem rossz ez a rendszer, mert a két nap alatt összesen max. fél órát ültem a rendelőben. A kismamákat az első nap is soron kívül intézik, úgyhogy nem kell órákig ott dekkolni. Ráadásul közben nem is nagyon mozoghatsz (inni is csak keveset), mert az mind befolyásolja az eredményt. Marad a "csacsogás" a sorstársakkal.

Az első sztk-s laborom nekem is nagyon gáz volt. 5 kémcsővel vettek (a szösz tudja miért) és kb. 3 hétig tiszta lila-sárga-zöld volt a karom.

Én integrált teszten voltam a Magzati Diagnosztikai Központban és az ottani nő nagyon ügyes volt. Viccelődött, beszélgetett és közölte, hogy kész. Még alig helyezkedtem el a széken. Azóta szerencsére itt sincs okom panaszra.

912. Szeplakisz (válaszként erre: 910. - Ankamacko)
2014. júl. 12. 10:32

Uhh.. ez elég szarul hangzik...

Bajcsy-ba kell majd mennem, szóval ott tuti egy nap alatt rendezik majd le.

A 12. héten a kombináltat is a Bajcsy-ban csinálták, de elég gyenge volt a nővérke, aki vette a vért, mert nem találta a vénámat, és szanaszét szúrkált... Szóval előre félek, és reménykedem, hogy nem ugyanazt a nővért fogom majd ki... hogy egy nap alatt kétszer szúrkáljon össze.. :(

911. Ankamacko (válaszként erre: 909. - Liliom81)
2014. júl. 12. 10:26

Hát a baba be tud kavarni. Próbálj meg minél jobban odafigyelni a szénhidrátbevitelre, de azért ne száműzd, mert fontos.

Különösen figyelj az előző napi evésre, lehet, hogy a kettő együtt már sok volt. Nem olyan vészes eredmény ez, ügyesen korrigálható lesz.:))

Én citromlével ittam, úgy nem volt elviselhetetlen, csak mint egy elrontott limonádé:D

910. Ankamacko (válaszként erre: 908. - Szeplakisz)
2014. júl. 12. 10:22
Igen, az. Ha Gödöllőn csináltatod az sztk-ban, akkor két nap kell menned egymás után. Első nap sima vér-vizelet (összekötve egyéb vizsgálatokkal), majd másnap reggel hatkor otthon megiszod a cukros löttyöt (bármelyik patikában 200Ft körül lehet venni 75g cukrot, amit otthon bekeversz egy kis vízzel és rendes citrom levével), majd 7.45 körülre mész az sztk-ba és a sorban előre furakodva szólsz, hogy 8-kor lejár a két órád és szépen leveszik a második adagot.
909. Liliom81 (válaszként erre: 907. - Ankamacko)
2014. júl. 12. 10:17
22.-én kell visszamennem, meg akarja ismételni...szörnyű az a lötyi. Csinálták terhesség előtt is, akkor jó lett az eredmény, és nem eszem másképp...azt hiszem, veszek most egy cukormérőt, és elkezdem nézegetni itthon. Abban bízom, hogy csak az extrém adag cukor viselt meg :(
2014. júl. 12. 10:03

Milyen lesz az a cukorterhelés?

Az az, amikor majd vesznek vért reggel, aztán cukros szmötyit kell inni, és utána két óra múlva újra vesznek vért?

907. Ankamacko (válaszként erre: 905. - Liliom81)
2014. júl. 12. 09:32

Túl... szerencsére még jobb lett, mint a sima, mert a sima előtt véletlenül lenyaltam a szilvalekvárt a késről, miután a páromnak reggelit csináltam:D

Az tényleg nem a legjobb, de azért nem tragikus. Mikor mész dokihoz, hogy átbeszéljétek a teendőket?

906. Ankamacko (válaszként erre: 904. - Kitty986)
2014. júl. 12. 09:29

Köszi:))

Én is nagyon igyekszem, hogy hüvelyi szülés legyen és lehetőség szerint érzéstelenítés nélkül. Böngészek ezerrel, de csak a leírásokat találom meg... megpróbálom az alapján, meg a parentises oldal alapján összerakni a képet. Sajnos a védőnőm tuti, hogy alkalmatlan ennek az átbeszélésére:(

Hogy álltok a névvel és a babakocsival?

2014. júl. 12. 09:09
Lányok, túl vagytok már a cukorterhelésen? Nekem 8,6 lett, most eléggé el vagyok keseredve :(
904. Kitty986 (válaszként erre: 898. - Ankamacko)
2014. júl. 11. 19:32

Persze mindenképp megírom! :-)

Hétfőn a várandósságról volt szó,szerdán a szülésről,többnyire a természetes szülésről beszélt,hogy mennyivel jobb a babának meg az anyukának is,mert mikor megszületik a babó akkor ő tudja mi történik vele,de császárnál meg csak úgy kiemelik a pocakból és hogy a hormonok sem indulnak be ilyenkor úgy. Következő órán is erről lesz még szó, a szülésről már alig várom ;-)

Találnunk kéne egy videót mert így leírva talán picit nehezebb értelmezni a légzéseket,kerestem már csak nem találtam...

903. Kitty986 (válaszként erre: 896. - Szeplakisz)
2014. júl. 11. 19:21

Nekünk is egy ideig tiltva volt,nálam barnázás volt többször egy hematóma miatt,ezért progit írt fel, pihenést és sextilalmat,kibirtuk úgy több mint két hónapig, aztán a férjem megkérdezte az orvost,hogy lehet -e,nem nagyon örült láttam,de mondta,hogy jól van próbáljuk meg,de csak óvatosan! Nekem addig néha nagyon hianyzott néha meg örültem, hogy tiltva volt :-D. Azóta is hullámokban rámtör,hogy egész nap egyfolytában szeretnék aztán napokig egyáltal nem hiányzik :-D.

Óvatosak vagyunk az biztos, hogy nem olyan mint azelőtt,de most a baba a legfontosabb ;-). Minden esetre nem vagyok a teljes sextilalom mellett,talán akkor voltam érzelmileg a leglabilisabb és többször bőgtem a férjemnek, hogy biztos megcsal :-D,tettem ezt teljesen alaptalanul, szégyelltem is magam utána rendesen...

2014. júl. 11. 12:59
Ja, és KÖSZI a válaszokat. :)
901. Szeplakisz (válaszként erre: 899. - Mirror)
2014. júl. 11. 12:58

És te most hány hetes vagy? Én 10. héttől 14. hétig voltam tilosban...

Azóta már lehet, de egyszer volt egy minimális vérzésem utána. Persze akkor nagyon megijedtem, egyből google, hogy ez mitől lehet... Aztán írták, hogy gyakran előfordul a terhesség alatti együttlétnél vérzés.

Ezt írták az egyik babás-mamás oldalon erről:

"Néha pecsételő vérzést is észlelhetünk szexuális együttlét után. Ez sokkal könnyebben bekövetkezik a terhesség alatt, mert a méhnyakban ilyenkor sokkal több véredény van. Ha a szexuális együttlét alatti testhelyzet olyan, hogy a pénisz és a méhnyak közvetlenül érintkezik, akkor néhány véredény megsérülhet. "

900. Warnika (válaszként erre: 896. - Szeplakisz)
2014. júl. 11. 10:54
Nekem a dokim (lombik a baba) megtiltotta a közösülést...így máshogy oldjuk meg :) sok helyen olvastam vérezgetést behatolás után...nem mernék kockáztatni.
899. mirror (válaszként erre: 896. - Szeplakisz)
2014. júl. 11. 10:27
Szia! Én legszívesebben àllandóan együtt lennék a férjemmel, de nem lehet :( egyenlőre le vagyunk tiltva, így elég sűrűn álmodom ezzel :P
898. Ankamacko (válaszként erre: 894. - Kitty986)
2014. júl. 11. 09:21

:)) Horrornak horror álom, de én jót nevettem:D

A hétvégén nyugiban én is hozzálátok a légzőgyakorlatok értelmezéséhez. Nem tűnik könnyűnek ...

Számolj be légy szíves a továbbiakban is arról, hogy mit tanultok a tanfolyamon, biztos hasznos lesz nekünk is.

897. Ankamacko (válaszként erre: 896. - Szeplakisz)
2014. júl. 11. 09:17

Nálunk szerencsére nem volt és most sincs akadály, de más lett, mint a terhesség előtt.

Az első harmadban én állandóan akartam, de a párom óvatosabb volt, mert már vigyázni kell, mostanra "lehiggadtam", a párom felbátorodott, de a "működésem" erősen megváltozott. Ha az agyam akarja is, a testem akkor is nehezebben reagál, úgyhogy a ritkább, de hosszabb és bújósabb együttlétekre álltunk át.

Ne legyen lelkiismeret furdalásod... A boldog mama a jó mama a picinek:))

2014. júl. 11. 08:12

Nekem viszont mostanában sokszor vannak ilyen szexuális tartalmú álmaim...

Ebből is fakadna a kérdésem. Ti hogy álltok a "házas életet élni a terhesség alatt" kérdéséhez ? Bár tudom, hogy mindenki másképp éli meg az egészet, meg attól is függ, ki melyik szakaszban jár..

De hallottam olyat is, hogy vannak, akik miután már látszik egy kis pocak egyáltalán nem élnek házas életet.

Nekem volt egy 4 hét, amíg tilos volt, a veszélyeztetettségem miatt. Azóta voltunk kontroll-on és azt mondta a doki rendben vagyok, és most már lehet, csak óvatosan. De szinte lelkiismeretfurdalásom van, amikor együtt vagyunk. Le is korlátozódott az együttlétek száma minimálisra...

Ti hogy vagytok ezzel, ha nem túl személyes a kérdés? Csak szívesen venném mások véleményét is...

895. Szeplakisz (válaszként erre: 894. - Kitty986)
2014. júl. 11. 08:07

Köszönöm. :)

Én is sok hülyeséget álmodok mostanában... de nem a babával... Még nem álmodtam a kicsivel.. Azt általában álmomban is tudom magamról, hogy állapotos vagyok.. de még a kicsivel nem álmodtam. Viszont apa már igen... Ő nagyon fiút szeretne, és valamelyik reggel úgy keltette, hogy azt álmodta, hogy kislányunk született és nagy haja volt. :)

894. Kitty986 (válaszként erre: 884. - Ankamacko)
2014. júl. 10. 17:42

Igen ilyesmit ahogy le van írva ilyenek a légzésgyakorlatok. Könnyűnek tűnik,de rögtön beleszédül a fejem szóval ezt tényleg gyakorolni kell.

Milyen érdekes, hogy pont ma keltem úgy, hogy mondtam is a férjemnek, hogy egy csomó hülyeséget álmodtam, szerencsére felére nem emlékszem. Valamelyik nap is azt álmodtam,hogy szoptattam,de a baba már nagy volt és ő maga mutatott a cicimre, hogy szopizni akar és így folyt a tej minden fele...meg mikor mondtam,hogy akkor a másikból is akkor azt mondta a baba,hogy igen csak azert, hogy nekem legyen tejem neki muszáj abból is szopizni. Totál horror volt ez nekem...

Jézusom én nem hallottam :-( még jó,hogy meglett,azt hiszem megbolondulnék... :-/

Szeplakisz gratulálok örülök, hogy rögtön sikerült! Szerintem ettől szebb dolog nem történhet egy nővel!

2014. júl. 10. 16:02

Akkor Ti is nagyon szerencsések vagytok. Nekünk is elsőre összejött, de nem is bírtam volna sokkal tovább várni... elég türelmetlen vagyok, ha valamit akarok. Most pl. októbert akarok, de nagyon:))

Hallottál/hallottatok az elrabolt újszülöttről??? Borzalmas... még szerencse, hogy egy óra alatt megtalálták.

Mondtam is a páromnak valamelyik nap, hogy le nem veheti a szemét a gyerekről azután, hogy kijött belőlem. Egyből kössön rá madzagot és el ne engedje a végén.

892. Szeplakisz (válaszként erre: 891. - Ankamacko)
2014. júl. 10. 14:09

Szintén titkárnőnek minősíteném magam. :) Három éve vagyok egy állami cégnél tisztviselőként itt Gödöllőn a Dózsa György úton. :) De itt van munka bőven.

5 hetet mondjuk otthon voltam, a 10. héttől a 15. hétig, mint veszélyeztetett terhes. Azóta úgy néz ki minden rendben, úgyhogy visszajöttem dolgozni még egy kicsit. De mondta a doki, hogy ha mégsem tetszik, bármikor kiírnak... De most elvagyok. :)

Nem kellett sokáig "dolgoznunk" rajta. Idén májusban volt az esküvőnk, és már december óta fűzött a párom, hogy hagyjam abba a fogamzásgátló szedését, mert "ki tudja meddig, lehet nem is fog összejönni"... Hát februárban az unszolására abbahagytam és márciusban meg is fogant, és így hát már a májusi lagzin a pocakban volt.

Úgyhogy elsőre összejött. Elég eseménydús számunkra ez a 2014-es év. :)

Nekem amúgy a kalkulátorok dec. 15-öt írtak, a dokim pedig december 17-re mondta. Nem tudom ez mitől függ... vagy ő pl. hogy számolta.

891. Ankamacko (válaszként erre: 890. - Szeplakisz)
2014. júl. 10. 13:57

Sokan lemorzsolódtak a fórum elejéről, úgyhogy elég, ha kb. a feléig vissza olvasol:)))

Épp ma töltöttem be a 26. hetet. Október 18-át írnak a kalkulátorok, de gyerek méret alapján még egy orvos sem mondott semmit. Két hét múlva megyek még egy 3d/4d ultrahangra, majd ott rákérdezek. Az ÁEK-ben szeretnék szülni, ügyeleti alapon.

Zeneiskolai titkárnő vagyok és hangszerbolti eladó. Az elsőben nyári szünet van már, a másodikban pedig a szünet miatti pangás, úgyhogy alig van dolgom. Sorozatokat nézek és várom a nap végét:))) Még szabiig van egy hetem, úgyhogy valahogy kibírom:))

Te mit dolgozol és meddig tervezed? Mióta "dolgoztatok" a babán?

890. Szeplakisz (válaszként erre: 889. - Ankamacko)
2014. júl. 10. 13:42

Szia! / Szia mindneki! :)

Köszönöm.

17. hétben járunk, és még nem tudjuk, hogy kisfiú vagy kislány vagyunk.. :)

Legközelebb 24-én megyek dokihoz, utána meg szerintem nem sokra rá beutal a genetikai uh-ra is a kórházba.

December 17-re vagyok kiírva.

Nagyon sok a hozzászólás a fórumban, időbetelne visszaolvasni az egészet, de majd igyekszem felvenni a fonalat. :)

Te mennyi idős vagy? Mikorra vagy kiírva? Kistarcsán fogsz szülni? És mit dolgozol, hogy bírod a munkát ilyen "állapotban"? :)

889. Ankamacko (válaszként erre: 887. - Szeplakisz)
2014. júl. 10. 12:33

Szia!

Üdv közöttünk (szomszédasszony:D) és gratulálok a kicsihez!!! Hol tartasz?

Nekem csak itt kell lennem de semmi meló, úgyhogy ráérek nézelődni és agyalni ezerrel:)

888. Szeplakisz (válaszként erre: 875. - Ankamacko)
2014. júl. 10. 12:18
Ezekszerint vannak környékbeliek is... :) Gödöllőn dolgozom, isaszegi vagyok. :)
2014. júl. 10. 12:15

Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra, amint lesz időm visszaolvasgatok. (Egyelőre még munkahelyen vagyok, és hát dolgoznom kéne... de a munka nem köt le annyira, mint ez a téma.)

Én is első babámat várom és szeretnék hozzátok csatlakozni. :)

886. Emma27 (válaszként erre: 885. - Ankamacko)
2014. júl. 10. 11:37
Igen, én is tök gyakran álmodok hülyeséget, és a védőnőm is mondta hogy a szülés közeledtével ez csak rosszabb lesz, egy csomó rémálmom lesz majd szerinte:)
2014. júl. 10. 10:55

Nektek vannak rémálmaitok???

Általában is sokszor álmodok, de mióta terhes vagyok, egyre nagyobb hülyeségek jönnek elő (haláleset, balesetek stb.).

Mára sikerült azt álmodnom, hogy megszületett a baba, de semmi nem volt kész, semmit nem vásároltunk. Ott álltam a mosatlan/vasalatlan textil pelussal a kezemben és nem mertem megtörölni Tikktakk száját. Minden rokon ott volt (olyanok is, akik már nem is élnek), de nem segítettek, csak örültek. Ebben a káoszban viszont remekül sikerült megszoptatnom a picit és ezzel nagyon elégedett voltam:))

Azután felébredtem és rájöttem, hogy még rengeteg idő van és mire kell, minden készen lesz.:))

884. Ankamacko (válaszként erre: 880. - Kitty986)
2014. júl. 10. 07:39

Hűűű, nagyon felkészült leszel:)) Ezt találtam:

[link]

Te is ilyesmit tanulsz?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook