Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Köszi!
Annyira nem fontos, mivel USB-n keresztül töltök. Az USB-hubokon nem csorog akkora áram, hogy túltöltés veszélye lenne. :)
Az O.K., hogy a hálózati egységek bizonyos töltő-áramerősségre vannak gyártva. A szivargyújtós fejeknél is van egy mA-érték megadva (ráírva), tehát limitálva van. De az UBS-s szál csak egy összeköttetést ad az akkufoglalathoz. Ott a PC (vagy noti) USB-hubja lehet maga az áramkorát.
Legalábbis, így gondolom... :)
Passz.
De még mindig nem adaptert, töltőt veszünk :-)
A kérdésedre blackiex biztos meg tudná adni a pontos választ, de ő nem gyakran jár erre a fórumra.
Úgy értettem, hogy ha 510-es rendszer mellett döntök, akkor az egységeknek is 510-es csatlakozás kell, beleértve a töltőt is. :)
Ha csak 510<->USB adaptert veszek, akkor annál hol van szabályozva a töltőáram?
Ezt most nem biztos, hogy teljesen értem :-)
Ha eGo vagy Joye 510 akkumulátort veszel, akkor olyan integrált patront/kazánt válassz, ami 510-es csatlakozású, vagyis az eGo vagy Joye 510 menüben található meg. Töltőből pedig ugyan mindkettőhöz 510-es csatlakozójú kell, de nem ugyanolyan erősségű. Mindegyikhez megtalálod a megfelelőt a saját kategóriájában. Aztán pedig valóban, az USB-s véget vagy egy számítógép (médialejátszó, DVD-lejátszó, akármi) csatijába dugod, vagy veszel egy hálózati/autós adaptert, és abba.
Rendben. Nagyon köszönöm!
A kínálatokat nézegetve tehát egy minimál szereléshez elegendő egy akku + integrált patron(ok) + liquid + töltőadapter?
(Természetesen többet rendelek majd a berendezésekből. Később lehet majd külön kazán és külön tank is, bikultatívabb akkuval)
Az egyes számú ajánlásom biztosan, a többi nagy valószínűséggel, de ott is max. két nap. (Amelyiknek shop van a nevében, annál előfordul a 3 is, de ritka.) Valamint ha náluk valami nincs készleten, azt jelzik a terméklapon, és nem tudod megrendelni.
Szóval olvasgass, válogass, és ha holnap délig leadod a rendelést, az egyes számú boltból 99%-os biztonsággal meglesz a cuccod péntekre, akárhol is laksz (országon belül természetesen). Max. akkor nem, ha lusta a postás felétek, de akkor is hétfő a legkésőbbi időpont.
Köszönöm!
Ezek az ajánlott boltok egy nap alatt leszállítják
a készleten lévő árut bárhová az országban??
egyre jobban meggyőztök :D
na megyek és végignézem a konfigurációkat 510-hez :)
jelenleg én sok helyen látom kiírva, hogy a "cigi stop" miatt megnövekedett a forgalmuk és kiürültek a raktárak...
Ha igaz, ha nem lehet ez is az oka annak, hogy nem jött meg még időben...
Pavoes, oké, hiszek neked :-)
Njnl, az aksi hosszát kb. 5 perc alatt megszokod, a vastagság meg mindegyiknél egyforma. A hossz a mAh függvényében változik, a 180-asok a legrövidebbek értelemszerűen, viszont jelentősen kevesebb ideig is bírják. Egy 280-as Joye 510 aksi 87 mm hosszú. Erre jön még a kazán/integrált patron, ami lehet olyan hosszú, mint egy cigi füstszűrője, de akár közel 70 mm is lehet, attól függ, milyet választasz rá. Az én összeállításom (Joye 510 aksival) jelenleg 172 mm, és valami hihetetlenül elegáns cucc. Mindenesetre a 111 mm és a 137 mm között azrért már nincs akkora különbség, hogy ezen érdemes legyen nagyon vacakolni, szerintem.
Ha meg feltétlenül és minden áron cigis méret kell, akkor 180 mAh aksit kell venni, de abból vagy ötöt, vagy kell hozzá PCC (töltődoboz).
Helló!
Az E-Healtnél nálam is kijött a folyadék időnként a szívólyukon.
Akarok venni én is egy komolyabb settet, de nem olyan egyszerű, mivel a legtöbb helyen nincsenek készleten ezek a népszerűbb darabok. Leadtam a rendelést már több olyan webshopban is, ahol azt írták, hogy a szállítás idő: 1-5 nap. No persze tőlük sem érkezett meg a szállítmány. Amikor rájuk kérdeztem, csak hablatyoltak, hogy a beszállítójuk miatt nem tudják postázni, de pár héten belül majd... (Köszönöm, akkor nem kell!)
Tahát normális villanycigim azóta sincs. Lacától megrendelt lötyik megjöttek rendben, időben. Kényszerhelyzetben elővettem az E-Healtet, és a hozzáadott originál patronokból injekcióstűvel leszivattyúztam a PG-s folyadékot, majd helyükre Laca füstbajnok Capucchinoja került. Ezt tettem rá az E-Healtre. A VG-s lötyik sürübbek, mint a PG-sek, de sajnos így is időnként kijön a szíváskor a folyadék a szipkára a lik mellett. A füstje sem lett erősebb, mint az eredeti patronnal, csak az íze jobb. Ez a füstszegénység vélhetően az E-Health vacak konstrukciójának köszönhető. Ez ennyit tud. :S
Tényleg ekkora a külömbség a 3 között?! Szóval elvileg a super a leggyengébb minőségben? Igazából itt végigolvasva a fórumot mindig az egyik legfőbb ok a Joy mellett a rengeteg kiegészítő. De mi va ha én csak szívni akarom, mindenféle variálás nélkül. Eddig legalábbis úgy gondoltam, hogy kell 2-3 aksi, meg 5-6 integrált patron és csókolom. Rengeteget olvasgattam már, de edddig nem fogott meg a "tuningolás" szele. Ennek a fényében is a Joy a legjobb választás?
Bár én még mindig kételkedem benne, hogy letudám győzni a fóbiám a nagyságával szemben...:$:)
Ezek közül a joye510. Hidd el a méretfóbia elmúlik.
A 808-as nem a legideálisabb választás, egyre kevesebb dolog kapható hozzá, bár a jokersmokernek vannak jó cuccai ehhez.
Lousha!
Mindenben egyetértünk, Én super 808-al kezdtem és volt dolgom kr808d-vel is. Plakátolni lehet a különbséget. Tapasztalatból írtam. :)
Na pont ezért vagyok megzavarodva!
Sok helyen sok féle infó. Nekem kimondottan fontos a cigaretta kinézete, lehet hülyeség, de nekem léyeges.
Forgalmazók adatai:
Super 808 116x9.2
Kr 808D1 111x9.2
Joye 510 137x9.2
És bizony engem ez az egy "rémít" meg a Joy 510-től. Én azt már nagyon hosszúnak találom. Nem akarok Szörnyella de Frászos cigit :)
Mit gondoltok erről, illetve ezeknek a méreteknek a valőságtartalmáról?
Ami az alvást illeti, ezt sokan tapasztaltuk. Egyrészt az ember több nikotint visz be, mert legtöbbünk rákattan az újdonság varázsára, másrészt kimaradnak a cigiben meglevő egyéb mérgek. Változik az anyagcsere, miegymás... A nikotin meg önmagában erősen tuningol, így aztán az ember egy ideig csak pörög, pörög, sehogy nem megy az alvás, de nagyon nem is hiányzik.
Aztán majd elmúlik, megszokja a szervezeted is a dolgot, meg te is kicsit kevesebbet fogsz szipákolni.
Annyiban nem értek egyet pavoes véleményével, hogy nekem sok helyről vannak (Joye 510) aksijaim, és semmiféle jelentős különbséget nem vettem észre. Némelyiknek enyhén igényesebb a kidolgozása, de működésileg mindegyik ugyanolyan jó. Elég hosszú ideje is használom őket, élettartamban sem látszik, hogy bármelyik gyengülne. Kazánoknál, patronoknál láttam jelentősebb különbségeket, de aksinál személy szerint nem. Mindenesetre fene tudja. Occigányos cuccot én sem vennék, az biztos...
Én biztos 510-est vennék egyébként, méretre az pontosan akkora, mint a KR808D, csak a menet más, de 808-asra van vatelines integrált patron meg kerámiás, aztán csókolom, 510-re meg ezer féle cucc tekerhető.
Az aksit valóban kapcsolós verzióban érdemes venni, ez egyértelmű. A patronok mindig utántölthetők, max. annyi a különbség, hogy néhányat nem erre terveztek, ezért a dugó, amit ki kell belőle szedni a töltéshez, az nem gumi, hanem műanyag, ezeket egy hajszállal nehezebb kiszedni. Az olyan forgalmazók meg, akik a "Super808"-at árulják, amúgy is szeretik azt sugallni, hogy a patronjaik csakis az ő eredeti töltésükkel jók, így próbálják elérni, hogy minél több pénzt költsön náluk az ember.
A KR808-D és a szuper 808 között annyi a különbség, mint egy eredeti és egy tescós cucc között, csak ez estben a tescós a drágább, nem is kevéssel. Cserében sokkal sokkal silányabb a minősége és idő előtt veszélyes hulladék lesz belőle.
Minden esetben a gombos az ajánlott, azt te szabályozod, ellenben az automata eléggé rapszódikusan tud viselkedni.
Az integrált patronok (vatelines) minden esetben utántölthetők, ezt ezért nem tüntetik fel mindenhol. Kis odafigyeléssel jócskán meg lehet hosszabbítani az életét azzal, hogy nem szívod szárazra, hanem relatív gyakran 3-4 cseppet töltesz rá. Ez elsőre kicsit visszariasztó lehet, de nagyjából annyi időt vesz el, mint mikor egy gyufát meggyújtasz.
Sziasztok.
Most készülök vásárolni e-cigarettát. Átolvastam a fórumokat, a "bagóügyeket". Igazából én még mindig a Super 808 mellett állok, főleg a mérete, illetve a személyes tapasztalatom miatt. (családban használják)
Kérdésem lenne hozzád Lousha!
Az írásod alapján a Super 808 és a KR808D1 azonosak.
Két helyen találtam meg őket. Az egyik helyen a Super névvel jelzett választható nyomógombos verzióban is, illetve fél centivel hosszabb méret van feltüntetve. A másik helyen fele annyiba kerül(!), de csak automata verzióban. A csomag tartalma mind a kettőnél ugyan az. Még talán annyi, hogy az utóbbinál csak annyi van feltülntetve, hogy integrált patron jár hozzá, nincs kiemelve a későbbi tölthetősége.
Ezeknek az adatoknak a tudatában is lehet azonos a két márkajelzés?
Üdv.:
njnl
Én dettó! Jönnek ki a pattanások :)) de ez tényleg a tisztulás miatt van. el fog múlni! :)
Ráadásul alig alszok,én aki előtte éjjel nappal tudtam aludni :)
Hát most már egyre jobban étik bennem a döntés!
Azt hiszem ez lesz! eGo-V 750mah Raven szett
Szerintetek?
"hogy bővítsem a szarságának (e-health) a palettáját :)"
Azon a palettán már elég kevés a hely :-)
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?