Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
E-cigis tapasztalat, teljesen kezdőtől!
Adjsten!
Ha nekem sikerül, akkor mindenki át tud rá szokni.
Az e-cigiről évekkel ezelőtt már hallottam, de akkor még elég gyengének bizonyultak, így nem foglalkoztam vele. Az elmúlt 2 hétben viszont elkezdtem megint foglalkozni a gondolattal, talán már vannak jobb minőségűek, így kezdtem a forumokat olvasgatni, többek között ezt is, amiből egyrészt kiderült, hogy bizony, már nagyon jó modelleket lehet találni, másrészt pedig jött a káosz ( 510-es, porlasztó, 808 jó, kazán, vazelin, 808 mégsejó, ezt ezzel, azt azzal, integrált, meg 30-as szorzó.....), amelyek bizonyára hasznosak, csak ehhez már kell e.cigis tapasztalat.
Ettől eltekintve, úgy vettem észre, hogy az Ego-val a többség meg van elégedve, így hála a hozzászólásoknak, a mai nap meg is hozta az első ecigimet a postás. Sajnos a jézuska már nem dolgozik, így 22e Ft-ot ki is kellett érte fizetnem, de nem igazán érdekel ha beválik és állítolag kb fél évre elegendő pótalkatrészt kaptam hozzá.
A megvásárolt bagóm, egy ego-c3-as, két 1100mAh akksival, 5+1 kazánnal, töltőkkel, 2 újratölthatő patronnal, valamint 2 db 30 ml likvi marbi, egy 6-os és egy 12-es nikotin tartalmmal. Remélem, jó választás volt.
20 éve dohányzom, most sárga philph morrist szívok (nikotin:0,4).
Miután a dobozt kinyitottam és megnézegettem alaposan az alaktrészeket, hozzáfogtam az összerakáshoz. Az akksik feltöltve érkeztek. Úgy döntöttem, hogy a kissebb nikotin tartalmúval töltöm fel először a patront. De nem találtam leírást, hogy mennyit kell belecsepegtetnem, a forumon meg nem volt kedvem ezt keresgélni, így csak félig raktam lötyivel. Furcsállottam, hogy 10 pec alatt elfogyott a levem, meg minden tocsogott, majd észrevettem az asztalon a szilikon záródugót. Bassz.s, ez kifelejtettem izgalmamban, kezdem előröl. Alapos törölgetés után, másodjára már jól raktam össze és kezdődött az igazi teszt.
Most este féltizenkettő van és délelőtt óta nemrég szívtam el az első analóg cigimet, mert már kívántam. Valószinű, hogy a 6-os kevés, ezért most 1-1 arányban keverem a leveket és így fogom megpróbálni. Ha úgy is kevés lesz, akkor még változtatok az arányon.
Már kezdek ráérezni, hogy kell szívni. Mármint a cigit. Próbáltam én hosszan, lassabban szívni, de ezt tényleg lassan kell, hogy a torkomon üssön. Az analóghoz képest, kb 20%-osan, 3-4 mp-ig és úgy jó. Hát ezt még meg kell szoknom, illetve az ízét is. Nekem ez a természetellenes édeskés íz annyira nem jön be, akkor inkább valami csokist, vagy valami mást, ami indokoltan is édes. Ez az alapíz vajon mindegyikre jellemző?
Az akksi nyomógombos, tényleg hamar meg lehet szokni a használatát. Szívás előtt picit izzitok (kb0,5-1mp.), szívás(3-4mp.) majd gomb elengedése után még egy kicsit szívom, hogy a fűtőszál visszahüljön. Állítható a kimenő feszültsége az akksinak, piros 2,9V kék-piros 3,5V kék pedig 4,2Volt. Igazán nagy külömbség nincs közte, vagy csak én nem érzem, de még ezt is tesztelem. A cigi azóta folyamatosan üzemel, az akksi még egyenlőre bírja, pedig a legnagyobb feszültségre van állítva.
Az asszonynak már mondtam, hogy a kávét reggel az ágyba kérem, ott fogyasztom ezentúl.
Folyt köv. a további tapasztalatokról.
Joccakát mindenkinek, sziasztok!
A két Raven-nel szerintem ki tudod húzni egy hónapig (talán még tovább is, attól függ, hogy hogy használod, tisztítod-e időnként...). A fontos tartalékképzés szempontjából azonban nem árt, ha még egy vagy két patront rendelsz hozzá - akár másfajtát is, legalább rögtön kipróbálsz mást is.
A szetthez úgy tudom nem jár semmilyen lötyi, úgyhogy azt mindenképp kell venned hozzá. Ajánlott 2-3 különböző ízesítést, megint csak azért, hogy legyen viszonyítási alapod, érezd a különbségeket, és ráérezz, mennyi lehetőség van az e-cigiben.
30 a szorzó
tehát neked 9mg körüli kell...
Sziasztok!
Most akarom megrendelni a raven szettemet és nem tudom hogy rendeljek még hozzá patront vagy lötyit!
Patront milyen sűrűn kell benne cserélni? Vagy a lötyit kell sűrűbben rendeleni? Mert most kapok 2 patront a szetthet.
Szép napot mindenkinek!
Feleségemnek kellene valamilyen e-cigaretta, ragaszkodik a slim változathoz.
Tudtok ajánlani valami jót és tartósat?
Jelenleg multifiltert szív (sárgát), napi fél dobozzal.
Okozhatja a PG, de okozhatja az is, hogy már nem cigizel. Én tettem le korábban a cigit egy évre úgy, hogy még hírét sem hallottam e-ciginek, csak simán abbahagytam, és úgy ömlött a vér az ínyemből hónapokig, hogy "öröm" volt nézni. Több korábbi erős dohányos ismerősöm is járt így. Ha más tüntet nincs (fogfájás, fogérzékenység, bőrirritáció, viszketés stb.), akkor kevésbé valószínű az allergia.
Ha mégis az: sokaknak elég az 50% VG a panaszmentességhez, másnak 70% kell, de olyan is van, aki csak 100% VG-vel tud e-cigizni. Próba szerencse.
Sziasztok!
Tegnap kipróbáltam egy super808-at. Pg-s lötyivel, este felé szívtam pár nagyobb slukkal. Lefekvéskor észrevettem, hogy elég rendesen vérzett az ínyem. Az előzményekben olvastam, hogy ezt okozhatja a PG. A felesbe rendelt e-liquid okozhat ilyen problémát, vagy inkább csakis a Vg-re kéne ráálnom? (Tudom, hogy ugyis kitapasztalom, de érdekelne a ti véleméyetek is...)
Az írás közben, viszont beleolvastam a Bagóügyekbe és látom már, hogy a PG lehetett az oka, meghagyom a kommentet, hátha más is választ talál a problémájára.
Arra pedig nemsokára választ kapok, hogy hogyan hat rám az "egyensúlyba" rendelt...
A párom is vállalkozott egy ilyen cigi vásárlására.
komoly bör tokba érkezett,különbözö izü aromakapszulákkal, 15 órás üzemidöt bir, izzik a vége, füstöl-az illuzió teljesen megvan.és sajnos mindig van egy DE egy idö után az aromamár hányingerkeltö ha csak az szagát megérezte sem volt kedve hozzá és ezen az aroma cserélése sem segitett.. Ja és elmondása szerint a kávéval egyik aroma sem passzol és csak keserü szájiz és hányinger a termék.Ö feladta, de azért neked sok sikert kivánok!!!!!
Remélem már megtaláltad, ha mégsem akkor a Bagóügyek doksiban a 8. oldalon van feltüntetve!(eliquid után raksz pontot, illetve a megfelelő ország jelzést...:))
A sietés amúgy tényleg nem mindig hasznos. Nekem pl karácsony előtt merült fel bennem, hogy vásárolok. Az elmút pár napban, pedig töbet tudtam meg az e-cigiről mint ezelőtt bármikor, köszönhetően a fórumnak.
Sziasztok, barátnőmnek akarok venni e-cigit, onnan indultunk, hogy cigi méretű és színű darabot akart, de egy másik főrumon azt mondták, hogy azok gyengusak (kicsi akku, patron, minőségi aggályok). A stingray 360 at javasolták. Szerintetek jó megoldás? vagy esetleg tudtok jobb ár/minőségű modellt.
Napi kb 10 szál kiváltására kéne és minél kisebb, még jól használható darab kéne. Előre is köszi, ha valami infóval tudtok szolgálni.
Kérdezz bátran, az sosem baj, ha tájékozódik az ember, meg nyilván ezért (is) vannak a fórumok. Csak épp ha ott a kezedben a válasz 100 kérdésedre, akkor érdemes azt használni is. A mostani konkrét kérdésedre is ott volt a válasz.
(Hogy a patront ezüstben szeretted volna, azt nem említetted, ergo nem is tudtam, sok erényem mellett gondolatolvasó az nem vagyok :-) Viszont vízálló matricával vagy körömlakkal bármilyen patront bármilyen színűvé, mintájúvá átvarázsolhatsz.)
Sokan voltunk türelmetlenek és izgatottak e-cigivásárlás előtt. De pl. most így 21:38-kor akárhol adod le a rendelésed, nem lesz előbb kezelve, mint ha mondjuk holnap 10:00-kor adod le. Így szerintem inkább ne kapkodj azért, mert már nagyon szeretnéd azt a cigit, inkább szánd rá az időt az alapos tájékozódásra, gondolkodásra, majd aztán a döntésre.
Ne haragudj,többet nem kérdezek.A cikked kinyomtattam, folyamatosan böngészem,nagyon hasznos,de minél hamarabb szeretnék rendelni ezért kérdezek olyat aki ért hozzá. XL integrált csak feketében van és én ezüstöt szerettem volna.
Bocsi még 1x.:-))
Jó éjszakát.
na megrendeltem a Joy510-es kezdőkészletet. pluszba hozzá integrált patront, meg lötyit (Laci bá' féle)
Csak sikerült "rábeszélnetek", remélem jó döntést hoztam. Köszönöm a segítséget pavoes-nak és Lousha-nak!
Ki tudja, gondoltál rá? :-)
Kezdésnek bőven jó, csak ne felejts lötyit is rendelni. Ha meg később még kísérleteznél, akkor bármikor vehetsz még mellé tankos porlasztót, vagy bármit, ami megtetszik.
Sziasztok !
Szeretném megkérdezni,ha Joye 510 szettet rendelek kezdésnek,
plussz még integrált patront XL ,2 darabot, és persze lötyit az kezdésnek elég?Gondoltam még kerámia patronra??
Akinek van eGo-V 750mah Raven szett-je megírná nekem legyen szíves,hogy mennyi a teljes hossza? Annyit tudok hogy az aksija 86mm.Mekkora a porlasztó?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?