Egész napos suli (beszélgetés)
Most elképzeltem: Bocsánat Igazgató Úr/Hölgy, de szerény anyagi körülmények és a férjem bélpoklossága miatt otthon én főzöm az ebédet...
Ez vicc bakker...mi közül hozzá??
Na, hogy is volt ez
"Elméletileg ugyanaz marad a helyzet,csak az igazgató hatásköre kibővül.Most is kérhetem,csak macerásabb..."
:o)))))
Basssszus, az iskolából is kiveszem és eldugom :o))), a közelébe nem engedem ezeknek az idiótáknak :/
Tudja valaki, hogy lehet egy gyerek magántanuló? ;)
sziasztok,ma volt a tankönyvosztás és érdeklődtem az egész napos suli felől
,azt mondták az igazgatónak írjak egy kérvényt indoklással hogy miért szeretném hogy a gyerekeim hazajöjjenek órák után,mert hogy szakkörök lesznek délután nem tanítás.Indokoljam meg miért én főzök ebédet a gyerekeimnek és miért én tanulok velük délután?
Eddig dönthettél arról, hogy kéred a napközit vagy sem. Ha most kötelező, akkor elvileg az igazgató kezében vagy, hogy engedélyezi-e vagy sem. Nyilván lesz néhány balfaxjancsi, aki csak azért, erőfitogtatásból nem fogja elengedni. Esetleg majd azért nem, hogy más gyerekek ne érezzék magukat rosszul, hogy X vagy Y valamilyen különóra vagy edzés miatt akar felmentést. Ugyanis ha nem lesz elég gyerek, akkor okafogyott három lézengőért fenntartani a dolgot.
Ha értelmes foglalkozást tudnának biztosítani, nem ágállnék én sem, de már csak az előkészítetlensége, a fejetlen kapkodás miatt sem hiszem el, hogy pozitív hozadéka lenne :S
A tankönyvek körüli cirkusz fényesen megmutatta, mennyire hatékonyak az intézkedések.
Amúgy én tök nem értem ezt az egészet. Eddig is így működött. Csak napközi volt a neve. Aki nem tudta hová elhelyezni a gyerkőcöt, bent hagyta napköziben.Aki meg vmilyen oknál fogva nem akarta,vagy otthon volt amúgy is, az hazavitte!
Mi,ha bent hagytuk volna a gyereket nem lett volna kitűnő.Mert semmit nem foglalkozott velük a délutános tanár.Fél év után már elég sokan kiíratták,aki megtehette.
Az egyik fiam elsős lesz a másik negyedikes. Ő már első osztálytól kezdve iskolaotthonos rendszerben tanul. UTÁLJUK!! Tele vagyok ezzel kapcsolatban indulatokkal! 16.20-ig suliban van és TANULNAK!! Délelőtt humán órák, délután jön a reálos tanár (aki szerintünk -érintett szülők szerint- csapnivaló pedagógus...), a következő héten csere. És ha a matek kevésbé megy, a páros játék- órák helyett matek van, tesi helyett matek, szabad foglalkozás helyett is matek.. A gyerekekhez meg este 6-ig szólni sem lehet, mert szegénykéknek még beszélni sincs ereje.
Tudom, van ahol jól bevált ez a rendszer. És a szülők is és a gyerkőcök is szeretik. De mi nem. Vidéken élünk, Kisvárdától nem túl messze, választásunk nincs. Csak némán szenvedünk, vagy itt-ott megosztjuk dühünket..
Amúgy ez az estig kötelező iskola hülyeség, a törvénynek meg értelme sincs, ha egy írásbeli kéréssel véget is vethetnek a szülők ennek az egésznek. bárcsak én is megtehetném...
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok hozzá, hogy jövőre egész napossá teszik az iskolát?
- Főállású anya gyermeke igénybe veheti-e az egésznapos óvodai ellátást?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Egész napos gyomorideg
- Egész napos iskola (jövőre)
- 6 hónapos kislányom szó szerint visít egész nap és nem akar aludni. Valaki hasonló cipőben?