Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással? fórum

Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással? (tudásbázis kérdés)


1 2
2015. okt. 29. 12:00
Sziasztok, tudna nekem valaki friss infót adni, hogy Budapesten, mennyi hálapénzt adjak a magánorvosomnak egy műtétért, akit magán betegként kerestem fel, persze azóta tb által finanszírozott kórházba kalauzolt át,nésa műtét is ott fog zajlani, de mindenhol hangoztatja hogy privát betege vagyok, ezért nagyon gyors az ügyintézés, stb. Nőgyógyászati műtét lesz
2015. márc. 4. 11:05
itt nincs borravalo,igy ez nem gond nalunk.
49. db8fdeb442 (válaszként erre: 48. - 9cf0020815)
2011. ápr. 29. 19:29
Nekem tb-támogatott volt a missed ab. küret és nem kényszerít rá senki, hogy nekem "fizetnem kelljen", hanem szeretnék...
2011. ápr. 29. 18:55
Gondolom,hogy a TB nem finanszírozza,így több tízezer Ft. a tarifa,ha valakinek még hálálkodni is marad pénze?:-(
2011. ápr. 29. 09:06
Látom ez egy régi fórum. Arra lennék kíváncsi, hogy mostanában ki mennyi hálapénzt adott küret után?
46. Ina4 (válaszként erre: 45. - F64f0d9a69)
2009. okt. 15. 12:33
Igazad van,az orvosokat és a nővéreket kellene államilag tiszteségesen megfizetni.Sok orvos több helyen is dolgozik:SZTK,kórház,és fenntart egy magánrendelőt is,hogy megéljen.És milyen sokat tanultak a diplomáig,szakvizsgáig!
45. f64f0d9a69 (válaszként erre: 42. - Ürmano)
2009. okt. 14. 15:04

Vannak akik előre megmondják az árat!

Igen, a páciensek is hibásak, mert mindenáron fizetni akarnak, hogy tisztességes ellátást kapjanak.De ez nincs mindig így!

Most is vannak tisztességes, jó orvosok, de ők vannak kisebbségben. Néhány állami intézményben egy kezdő 21 éves fizetése háromszorosa, mint egy orvosé!(és még miket lehet megtudni a lakótelepi ismerősöktől!)

Én az orvosokat fizetném meg inkább és a nővéreket.

Kevesen vannak és az elvégzett munkához képest csekély a fizetésük.

Én sem szeretnék itthon beteg lenni, mert látom, nem életbiztosítás...

44. Őszi (válaszként erre: 43. - Ina4)
2009. okt. 13. 18:47
Teljesen igazad van,én is így gondolom!
43. Ina4 (válaszként erre: 42. - Ürmano)
2009. okt. 13. 18:37

Köszönöm a jó kivánságot!

Pár hete volt a TV2 Napló című müsorában épp arról szó,hogy Ausztriában többszörösét keresik az orvosok a magyar kollégákhoz képest,és a kórházak is nagyságrendekkel több pénzből gazdálkodnak.Így én nem ítélek el egy magyar orvost sem,aki elfogadja a hálapénzt,de nagyon tisztelem aki nem fogadja el!

Viszont azt visszataszítónak tartom,hogyha pl.egy kisnyugdíjast,vagy egy láthatóan nehezebb körülmények között élő beteget nem vesznek emberszámba,ha nem tud adni.Fogadják el,hogy sok embernek még a gyógyszerek kiváltása is nagy problémát okoz a mindennapi megélhetésen felül,és nem tud hálapénzt adni!Férjen bele az a pár ember is ,aki nem tud adni!

Nem magamról írtam ezt,én úgy mentem be a kórházba,hogy ha elégedett leszek a bánásmóddal,akkor a nővérnek és orvosnak is adok hálapénzt.De sajnos nem így történt,emberszámba sem vettek,pedig tisztán,rendesen felöltőzve mentem be.Lehet,hogy mint Sharon Stone a Casino c. filmben (legyező alakban a kezében a pénz) kellett volna előre osztani?

Én úgy gondolom,hogy a jól elvégzett munkáért kapja az orvos a fizetését,ezen felül ha valami plusszt nyújt (kedves,készséges,empatikus stb.) akkor adok hálapénzt.

42. Ürmano (válaszként erre: 27. - Agis)
2009. okt. 13. 11:41

Nagyon helyesnek tartom valaszodat! Miert kell az orvosoknak penz adni? Hisz azert orvosok, hogy segitsenek rajtunk,vagy azt kell megfizetni, hogy becsületesen elvegezte a munkajat????Azt meg megertem, ha valaki mütet utan egy üveg itokaval megköszöni a munkajat, de penzt adni??????

Szerintem itt maguk a paciensek a hibasak.

Nalunk(Ausztriaban) ez nem lehetseges, mert törvenybe van foglalva, hogy nem szabad penz elfogadniuk es komoly büntetes varna rajuk.

Öszinten szolva a sok leiras alapjan, nem szeretnek Mo-on beteg lenni vagy korhazba kerülni......!

Jo egeszseget kivanva, üdvözlettel, Ürmano

41. Ina4
2009. okt. 11. 23:31

Köszönöm,kedvesek vagytok!

A lányomat egy nagyon rendes orvosnál szültem,de ő most nagyon messze dolgozik tőlem.

Mióta elköltöztem,próbáltam SZTK-ban,és magánrendelőben is keresni orvost,de az elsőt nem tudtam megkedvelni,akinél meg legutóbb kétszer is voltam,(SZTK-ban)ő egy messzi kórházban dolgozik,és a beutalót a közeli kórházba írta,ahol egyik nőgyógyászt sem ismertem.A reumatológus főorvos ,akihez járok,ott dolgozik,de sürgős volt az eset,nem akartam tőle protekciót kérni.Lehet,hogy ha a nőgyógyász főorvosnak (aki megvizsgált) előre "jattolok",akkor ő műtött volna? Kiírtam most egy szavazást ezzel kapcsolatban,hogy előre vagy utólag illik-e adni a hálapénzt? Én az előre adott pénzt inkább reménypénznek hívom,hiszen hálálkodni egy megtörtént esemény után lehet.Előre csak reménykedhetek,hogy fontos leszek!

Persze,az lenne a legjobb,ha olyan fizetésük lenne az orvosoknak,hogy ez ne lehessen téma!Hiszen rengeteget tanulnak,és nagy a felelősség rajtuk,megérdemelnék az ehhez méltó fizetést,mint más diplomás ember is !

40. f64f0d9a69 (válaszként erre: 38. - Ina4)
2009. okt. 11. 13:31

Én néhány éve nőgyógyászati ügyeleten voltam a lányommal.Reggel 7 körül már bent voltunk és 9-ig a kutya sem nézett ránk, mert nem is volt orvos. Aki lett volna, megbeszélésen volt. Sok kismama is feküdt a padokon, nem igazán jó állapotban.A betegek egymást ápolgatták. Jött egy visszataszító,rossz modorú, nagyképű orvos, a lányom rögtön mondta ehhez ugyan be nem megy.

Elkértem a papírjait a dokitól, aki fel volt háborodva, hogy én ezt hogy képzelem.

De azért sikerült megszerezni az iratokat és elmenekültünk az István kórházból. Mert itt bántak így a nőkkel.

Ina remélem minden rendben lesz és nem kell kitenni magadat semmiféle tortúrának!

39. mézgapaula (válaszként erre: 37. - Ina4)
2009. okt. 11. 13:05

Elég siralmas, hogy így bánnak az emberrel:-(

Ha szívesen áldoznál is az egészségedre (ahogy a topikkiírásból kiderül), szerintem érdemes inkább maszek nőgyógyászhoz járni, olyanhoz, aki operál is. Nekem kétszer volt ilyen műtétem, kezdetben egy nagyon rendes dokinőhöz jártam az sztk-ba, de amikor a beutalót adta, kiderült, hogy ő nem műt, így ismeretlenül nem is mertem bemenni a kórházba, kerestem másik orvost. Sikerült mindkétszer félig-meddig protekcióval találni orvost, nem is fűződik különösebb rossz emlékem a műtétekhez. Persze azért remélem, hogy nem lesz szükség többre, mostanában hálistennek tünetmentes vagyok. Remélem, te is rendbejössz teljesen!

38. Ina4
2009. okt. 11. 00:06
Megnéztem a kórház honlapján,hogy aki a műtétemet végezte,milyen helyet foglal el a rangsorban? Általános orvos,(még)szakvizsga nélkül.Vajon mennyire lesz nagyképű,ha majd elér valamit? Ez azért érdekes,mert mikor a műtét előtti napon elsírtam magam a folyosón,(mert hiába szóltam ,hogy nagyon vérzek,beutalóm van,nem törődött velem senki már 1 órája)akkor épp az osztályvezető főorvos,PHD.aki épp arrajárt sietett a segítségemre.Kedvesen megkérdezte,hogy mi a baj,majd intézkedett hogy azonnal fogadjanak.
37. Ina4
2009. okt. 10. 23:28

Túl vagyok a műtéten,remélem jól sikerült.Lelkileg viselt meg az az érdektelen közöny,ahogy az orvos és a nővér bánt velem.

Reggel 8h-ra bementem a kórházba.Kb.8h45'-re megkaptam az ágyam.10h45!-ig felém se nézett senki.Majd jött egy flegma orvos,aki bemutatkozott,és behívott az orvosi szobába,a kórelőzményeket beírni a számítógépbe.Végig a monitort nézve tette fel a kérdéseit.(Azért nem vagyok egy szörnyszülőtt!)Majd a kérdések után elhadarta a kötelező szöveget:mint minden műtétnek,ennek is lehetnek kockázatai:pl.átfúródhat a méhfal,ami még a méhébe is kerülhet.Írja itt alá,hogy ezt tudomásul vette.Ekkor fordult el a monitor elől a papír felé.Van kérdése?Ezek után a műtőben láttam legközelebb,beöltőzve.Ott már nem mondott nekem semmit .Aztán elaltattak.Többet az orvost már nem láttam.5h-kor hazamehettem.Azt hiszem érdemes lenne indítani egy orvosajánló fórumot,mert vannak olyan orvosok,akik nem csak egy munkának tekintik a páciensüket!Legalább is hiszem,hogy vannak!

2009. okt. 8. 23:14
...és akkor még a körülményekről nem is beszéltem.Nehéz olyan helyeken,optimistán gyógyulni,amik ilyen lepusztultak,lehangolók...
35. _prána_ (válaszként erre: 34. - Ina4)
2009. okt. 8. 23:11

:((((borzasztó ez ami itt van az egészségügyben:(((én,nem is értem,mintha kiválogatnák,hogy a legembertelenebbek dolgozzanak ott..éppen ott,ahol a legnagyobb emberség kellene:((...és,ez nem hiszem,hogy pénzkérdés....komolyan mondom,borzasztó ,elkeserítő:(((((


Nagyon,nagyon tisztelet a kivételnek,mert perszehogy vannak olyanok is..de bocs,annyi sok rossz tapasztalatom van..

34. Ina4 (válaszként erre: 25. - _prána_)
2009. okt. 8. 22:19

Köszönöm a válaszokat! Reggel kell vissza mennem,majd meglátom,ki hogy bánik velem,viszek pénzt magammal.

Ma 2.5 órát töltöttem a kórházban,a műtéthez szükséges vizsgálatok miatt,de nem vettek előre,hiába szóltam,hogy nagyon vérzek,rosszul vagyok! Nem a hálapénz jutott eszembe!

33. 5a7f699553 (válaszként erre: 32. - 5a7f699553)
2009. okt. 8. 11:54
... mármint, nem szeretnék még egyszer oda kerülni. De ha mégis... akkor sem. :D
2009. okt. 8. 11:54

Szia!


Én egy fillért sem fizettem! És azt gondolom, hogy nem is fogok...

31. kobagabi (válaszként erre: 9. - Ina4)
2009. okt. 8. 11:23
Nem vágták fel, mert laporoszkóppal sikerült műteni. 3 sebem van: egy a köldökömbe, 1 a vakbélműtéti hegem mellett, és egy csúnya göbös a szeméremdombon:(
30. agis (válaszként erre: 28. - _prána_)
2009. okt. 8. 10:40
Igen voltam, és nem fizettem. Miért is kellett volna? Egymást hergelik az emberek...már a kórterembe kerülve, rögtön a felvétel után arról társalognak a szobatársak, hogy ki mennyit fizet az orvosnak...és egymást próbálják túllicitálni.Így a szegény kisnyugdíjas nem meri odaaadni az összes pénzét, azt az ötezer forintot, amit erre szánt. De nem is értem miért kellene fizetni? A nővéreknek mindegy ki mennyit tesz a zsebébe, nem fogja ellenőrizni senki, hogy mennyire figyel oda a betegre...
2009. okt. 8. 10:28
..de,egyébként,Neked van igazad!Talán,ha mindenki így csinálná,akkor lehetne valami...
28. _prána_ (válaszként erre: 27. - Agis)
2009. okt. 8. 10:27
Jah..!Voltál Te már beteg???Úgy veszem ki a szavaidból,hogy szerencsédre nem!
27. agis (válaszként erre: 24. - _prána_)
2009. okt. 8. 10:25

Csak annak szerettem volna hangot adni, hogy rengeteg topic foglalkozik ezze a kérdéssel....melyik dokinak ki, miért, mennyit adott....nem értem, miért kell pénzt adni?


Te kapsz azért bónuszt, mert normálisan végzed a munkád? Az emberek 90%a nem kap...


Magánklinikán más...ott számlát is kapsz. De itt sem értem, miért fizetne valaki egy küretért? A TB-t mire fizetjük?

2009. okt. 8. 10:13
A közvetlen kérdésben szerencsére nincs tapasztalatom...de én 5000 Ft-ot,oda sem mernék adni..:(((
2009. okt. 8. 10:12
Na,mindegy..én bizony,sajnos,szoktam mindig adni:(((valahogy,kötelezőnek érzem.Ha meg valaki végre emberséges volt velem,akkor meg azért..:((
24. _prána_ (válaszként erre: 23. - Agis)
2009. okt. 8. 10:10
Na,ezt a beírást,egyáltalán nem értem...már,ami az első vessző utáni továbbiakat illeti??elég lett volna ide a vesszőig...vagy azt kellett csak valamilyen úton-módon megtudnunk,hogy Te is orvos vagy????
23. agis
2009. okt. 8. 09:04

Én soha nem fizetek orvosnak, egyébként is milyen mikor kolléga várja el kollégától a hálapénzt???? SOk olyan van, hoyg anőgyógyász szó nélkül elveszia neurológustól a pénzt...és eszébe sem jut visszautasítani.


Orvosnak pénzt? Magánklinikán....

22. Ina4
2009. okt. 7. 20:20
Köszi,utána nézek!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook