Egész napos suli (beszélgetés)
akkor elgondolkodom a magántanuló válásról?de azzal meg a gyerekekkel cseszek ki ,lesz belőlük egy magányos,barátságtalan felnőtt!?
Komolyan én még ennyire nem izgultam iskola kezdés előtt.
Megőrülök még a gondolattól is hogy mind a 4 gyerek egyszerre jön haza,a két kicsi fogyatékos ,hiperaktív tehát nyugi nem igazán van ,de a sulisokkal meg tanulni kell ,állandóan nyúzhatom őket hogy tanuljunk mert muszáj és ők persze hogy hullafáradtan nem fognak akarni tanulni,
Ja, de mégis, egy elsősnek mikor rakja az órákat, amikor 6 órájuk van? Mert ebédelni is kell pl. (már, aki ott eszik) aki nem, az szívás, nem tudom.
De mivel már az 5 óra kötelező, meg sem tudják másképp oldani, a kicsit nem bírják. A tantónéni mondta tegnap, hogy fokozatosan vezeti be a 45 perces órákat, mert nem bírják a gyerekek, tehát lesz, hogy már 35 perc múlva mennek ki az udvarra pihizni.
Amúgy a suli azért teheti meg, mert központilag ez lett parancsolva nekik. De sok választási lehetőségük úgysem lenne az emelt óraszámok miatt.
Nem ez a lényeg, hanem hogy a suli megteheti, hogy kötelező tanórákat délutánra időzít (még ha nem iskolaotthonos, akkor is), ez esetben pedig nem adnak felmentést.
Az a vicc, hogy az iskolai tornaterem már nem az iskola kompetenciája. Sőt, nem is az önkormányzaté, és nem is a klebersbergé, hanem külsős cégé. Tegnap mondta egy apuka, aki a lányom iskolájában tartott edzéseket.
Felügyelet eddig is volt, fél hatig.
Hallottam olyan nyilatkozatot is Hoffman Rózsától hogy nem érdekli hogyan de be kell tartani a mindennapi tornaórákat.Az én fiam előző sulijában nem volt tornaterem,sokszor a picike osztályteremben "tornáztak".
sokszor eszembe jut hogy hozzánk is rengeteg kisebbségi járt de nem voltak balhék az akkori szülők nem rohantak be a suliba megverni a tanárt egyszerűen éltünk egymás mellett ez akkoriban nem volt "ügy"
Ezt most olvastam a pénzcentrum oldalán:
"A törvény mindazonáltal azt is előírja, hogy a szülők kérésére az iskolák kötelesek 16 óra helyett 17 óráig biztosítani a gyermekek felügyeletét. Azt viszont nem írja elő, hogy 8 órakor kell kezdődnie a tanításnak. A jogi környezet támogatja azt is, hogy kötelező órák legyenek a délutáni órákban, így előfordulhat, hogy egyes iskolák a 13 és 16 óra közötti sávba fogják tolni a máshogyan csak fokozott balesetveszéllyel megszervezhető kötelező testnevelés órákat. Ezekről a szülő viszont már nem is kérheti el a gyermeket."
Na, szép...
Már sok egyéb fórumon is közfelháborodás van.
Persze, hogy foglalkozik majd vele a média.
Ma lesz az évnyitónk. Kíváncsi vagyok mit mondanak.
A dugonics az egy úri iskola volt!:D Én az Erdélyibe jártam,ami most már Lakatos Menyhért lett...:D:D De esküszöm,akkoriban még ott is volt fegyelem! Legalábbis,amik MA történnek,ahoz képest!!
Ezek az idők sajnos elmúltak. Ha így haladunk, a büdös életben nem is jön vissza többet, mert emberi jogok, meg a többi izé miatt.
Na ez jó,mert én is nyóckeres vagyok a Dugonicsba jártam.Hat évesen kulcsos gyerek voltam,és körmös volt ha nem írtam szépen de a mai napig jó szívvel emlékszem az alsós tanító nénire.
HÁt minket ünneplőben tény,hogy nem térdeltettek,de pl. tenyeres,az volt..Viszont a leg lepusztultabb iskolában is nagyobb volt a fegyelem,mint ma,a leg puccosabban.És egyikünknek sem lett semmi baja tőle!Viszont nem kellett a szülőnek otthon rágnia a körmét,hogy a gyerekét,vajon aznap agyon veri a kisebbség vagy nem..Mert tudtak a tanárok fegyelmet tartani.Mert ha egy gyerek fegyelmezetlen,avagy szemtelen volt egy tanárral,akkor nem loholt az aggódó szülő az onbucmanhoz,hanem nyakon csapta a gyereket.NEM A TANÁRT! Pedig én a nyócker leg gettósabb sulijába jártam.De ott a gyerekekenek nem csak joguk volt,hanem kötelességük is.És nem loholtak be a szülők állandóan,hogy:"Na de kérem!!!" :D
Bár változni nem biztos hogy bármi is fog :( Pedig azért bízok benne, csak nem hiszem.
Hát, nem tudom, hogy a fészbukk az milyen platform erre, nem gondolom, hogy a legjobb, lévén elég sokszor levélszeméttel nyomják tele.
De a média jó ötlet lehet.
Én akkor sem hagyom abba,írok én bárkinek azt nem tudom a Facebookon (nem nagyon látogatom)indítani kellene valamit hogy felfigyeljen az "okosok"mert a hallgatás beleegyezés és én nem hagyom hogy a gyerekeim hullafáradtan 4-ig üljenek a suliban.Most azon vagyok hogy a média is foglalkozzon ezzel.
Az a gáz, hogy mivel nem lehet diszkriminálni a szegény lepusztult kisebbségieket, akik pont tojnak a gyerekükre, azok szívnak, akik nem. Ezek szerint azokat simán lehet diszkriminálni. ultragáz.
Rajtam biztosan röhögtek a suliban mert szerdán a tankönyvosztáskor tudtam meg ezt az egész napos borzalmat és már tegnap vittem is a levélkémet az igazgatónak arról hogy mind a két gyereket várom haza tanítás után.
[link]
Ezt is érdemes elolvasni!
Az enyém valszeg bevásárol reggel a lidl-ben magának. aztán kedden már viszi a papírkát, hogy hazajön.
De lehet, hogy ma írok az o.főnek, hogy mi a helyzet.
ez is vicc,hogy előre?
azért csak jó lenne tudni mikor jönnek haza a gyerekek és mit esznek egész nap!
a menzát. azt mondta, felesleges, mert úgysem fogja megenni.
Én a hetedikesnek nem fizettem be.
Persze megírom,de szerintem feleslegesen fáradt be,nem szoktak előre kiadni infókat :((
Várom a fejleményt ha megírod megköszönöm
Nálunk ma van a tantestületi értekezlet.Az előbb ment be a férjem,kíváncsi vagyok,kap-e valamilyen információt:O
Ugyanis, mi nem fizettük be a leendő negyedikes fiúnknak.
Ezt is érdemes olvasgatni, a linkelt részeket is:
[link]
További ajánlott fórumok: