Egész napos suli (beszélgetés)
Az a sanda gyanúm, hogy egy bizonyos réteg felzárkóztatását célozzák ezzel, ahogy a 3 évesen kötelező óvodával is...
Vagy: minél előbb, és hosszabb időre kiragadni a gyerekeket a családból, így remélik engedelmes állampolgárok kinevelését.
Aki akarta, eddig is írathatta iskolaotthonos rendszerű iskolába a gyerekét, vagy igényelhette a napközit, tanulószobát. Kötelezővé tenni azonban elhibázott dolognak tartom.
Jól látom, hogy ezzel párhuzamosan sikerült csökkenteni a tankötelezettséget 16 évre?
Ez a mindennapos tesi :S. Mégis mi a francot tudnak korlátozott kereteik között hozzátenni a mozgáskultúrához? Egyik nap szekrényugrás, másik nap rúdmászás? Bah, nem is bosszantom magam :S
Hát ez az hogy több órájuk van. A lányom mondjuk részlegesen fel van mentve.
Nálunk nem hiszem hogy lesz napközi. A barátnőm a héten fizette be a lányának a térítést 7 ezer körül volt, mert csak menzás, nem napközis.
És mivel indokolod meg az igazgatónak?
Igen, persze, nálunk már mondták tavaly év végén,de hamarosan minden kiderül. ;)
Miért baj a mindennapos tesi? Sztem nagyon is kell!! Mondjuk így több órájuk van ugye... meg a tornatermek beosztásával is gond szokott lenni..
És Te hallottál már valamit? A ti sulitokban is meg lesz valósítva?
Azt is olvastam hogy minden nap lesz tesi változatlanul...:(
Tiszta agyrém az egész.
Én azért vettem ki a gyereket ötödikbe a napköziből, mert romlott az átlaga. A napközis tanár tesi szakos volt, rosszul javította ki a házikat, magyarul szart se ért!
Arról nem beszélve, hogy a szóbeliket nem tudta megtanulni a napköziben, mert zaj volt.
Tehát fél 5-re ért haza, átöltözött, evett. És 5 után kezdett neki a szóbelinek (magyar, történelem, term.ismeret stb.) egész napos suli után. A vége az lett kimerült és rontott. Akkor kezdett javítani amikor kivettük a napköziből. Ha 6 órája volt akkor is 2-re hazaért, és még nem volt olyan fáradt, könnyebb volt akkor megtanulni a szóbelit. Este meg az írásbelit csinálta meg.
Van olyan osztálytárs akinek pl. az anyukája nem dolgozik , és ezért nem napközis mert tizenvalahány ezer ft. lenne az étkeztetés...és nem tudja kifizetni. Más gyerek meg nem eszi meg a menzás kaját azért nem napközis.
Én azt nem értem (többek közt), hogy aki el akarta kerülni, hogy csellengjen a kölyke, az eddig is beírathatta napközibe, nem volt tiltva az senkinek. Szóval furi nekem a híradóban látott nagy szülői örömködés, hogy hurrá, kapu bezár, gyerek marad a suliban, nincs lófra meg csavargás.
Felsőben meg...na az tényleg vicc.
Jobb helyeken, elég, ha látja a gyerek a családi példát, nem kell a fejébe verni, hogy mi az etikus, és elfogadható, és mi nem.
Ja, mindent meg lehet tanítani otthon, ez tény, és nem értem, miért van az iskola. Javaslom, hogy az iskola monnyon le!
Vasárnap? Már az is szívás.
Nálunk hétfőn reggel 8-kor van évnyitó.
Brigi 7.-es lesz, szerencsére mi is megúsztuk ezeket a felmenőrendszerben bevezetett szarságokat.
Mondjuk a tesi így is szívás. Hatvanan vannak egyszerre a tornateremben. Szerinted?
Tiszta mázli, hogy megtehetem, hogy Ericet még nem küldjük suliba, eret vágna magán :S
Réka most negyedikes lesz. De bakker, vasárnap évnyitó és még mindig fogalmunk sincs róla, hogy akkor most hogy fog kinézni egy nap :S.
De ez nem iskolaotthons, hanem napközi, a kettő nem uugyanaz, bár szerintem jó ötlet, de ez eddig is volt.
És tényleg nem kötelező, csak kérvényt kell írni és viheti haz a gyerekét!
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok hozzá, hogy jövőre egész napossá teszik az iskolát?
- Főállású anya gyermeke igénybe veheti-e az egésznapos óvodai ellátást?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Egész napos gyomorideg
- Egész napos iskola (jövőre)
- 6 hónapos kislányom szó szerint visít egész nap és nem akar aludni. Valaki hasonló cipőben?