Egész napos suli (beszélgetés)
Engem tutira nem fognak...
A legdurvább az érintettek se tudják mi van. Kíváncsi vagyok évnyitókor mit mondanak...
Mindenki :D Amúgy ma voltunk a könyvekért a gyerek hazacipelte a 4 kg tankönyvet harmadikhoz és semmit se mondtak az iskolába. Az biztos engem senki se kényszeríthet rá hogy a méregdrága car kajáért fizessek amit a gyerek meg se enne...
Találtam ezzel kapcsolatban egy netes petíciót, de még 2011-ben indították az Államtitkár Asszonynak. Több, mint 4 ezren írták alá és mégis bevezették. Senki nem vette komolyan. Lehet nem ártana újra terjeszteni. Kíváncsi vagyok MOST mennyien írnák alá.
Debrecenben speciel nehezen tudom elképzelni, hogy lesz igazgató, akinek ne tetszene - legalább hivatalosan - eme zseniális agyrém :DDD
Pont annyi, mint Franciaországban egy felnőttől elvárnak dolgozni hetente :/
Új fejlemény.
Már szinte mindenhol megvolt az évnyitó. Én is beszélek ismerősökkel. Amit megtudtam: itt Debrecenben két önkormánytati általános suli is van , ahol nem él az iskola ezzel a lehetőséggel!! Akkor a mi igazgatónőnk milyen jogon kötelezi a gyerekeket erre?
Persze,ezt mondom már hetek óta:O
Maguk sem tudják,hogy mit akarnak:oo
Ezek tök hülyék! Az előbb beszéltem a férjemmel telón,aki azt mondta,hogy hallgatta a híreket,ahol azt mondták,nem kötelező napközi lesz,hanem amolyan iskola otthonos rendszer,délutáni szakkörökkel...Ahány adó,annyi féle magyarázat...:(
Ha így lesz, az igen nagy változás, tavaly 26 óra volt egy héten.
mint a felnőttek,rendesen végig dolgozzák a hetet.
Szegény gyerekek.
Úgy látom 31 óra a kötelező órakeret, erre jöhet rá 4 "engedélyezett többletóra". Tehát végül is 35, de ez a maximum. Csak nem lesz mindenhol mindenkinek annyi.
Mondjuk szívás ez mindenhogy. Fac kivan.
Sajnos nem lettünk okosabbak-hétfőig várunk:OO
most volt szó a híradóban a tanévkezdésről most is azt mondták hogy az igazgató engedélyezheti a felmentést a délutáni programok alól.
remélem így lesz és nem raknak be délutánra órát bár arról már csak tudnának a tanárok.
Mivan? Minden nap 7 óra? :O
Medve anyám...
Csak tudod,még több az olyan gyerek,akiknél lehet,hogy nincs otthon meleg étel,viszont a fornettit,a chipset,az energia italt,különbül tolja be,reggelenként,mint az,akiknél esetleg van meleg étel...:(
azoknak a gyerekeknek a szülei biztosan nem olvassák ezt a fórumot mert a napközi mint olyan eddig is létezett,választható volt.Én megértem azt is ha valaki estig dolgozik akkor számára jobb ha a gyereke délután 4-ig felügyelet alatt a suliban van,nincs nekem ezzel semmi bajom.Nálunk azonban más a helyzet én várom a két nagyot mindennap ebéddel,tanulással,és eddig még arra is volt idő hogy megbeszéljük a napi történéseket.
Oké,te tudsz főzni.De sok olyat hallottam már,hogy a gyerek csak a menzán eszik meleg ételt,mert otthon úgymond meleg étel nem létezik.
két gyerekem iskolás,tehát mind a kettőnek fizetnem kellene a suliban az étkezését.Nálunk van mit enni itthon is ,a többit ami amellett szól hogy szeretném ha hazajöhetnének tanítás után már leírtam olvasd vissza ha érdekel.
remélhetőleg azért a "házi" kosztot csak megeszi.
Tehát akkor otthon sem eszik a gyerek,meg a suliban sem?
azért a menza nem ingyenes
Ezt most nem értem...Ha a család szűkösen él nem jobb ha legalább a suliban eszik a gyerek?
olvastam,és akkor kötelezik az amúgy is szűkösen élő családokat hogy befizessék a menzát azt amit a gyerek meg sem eszik.
Valahol olvastam hogy mennyivel nőtt mindenkinek. Azt hiszem, hogy 5-8. évfolyamig már 35 óra az előírt. Ja, alatta meg 28 tán. De nem akarok hülyeséget mondani. Kb ezek a számok vannak.
és a felsősöknek?tavaly volt még négy órája is az akkor 4.-es fiamnak.az idén akkor erről ne is álmodjunk.
Ez a minimum. Ennyire emelték fel kötelezően.
Az enyémnek mondjuk lesz 6 is, mert két tannyelves.
További ajánlott fórumok: