Egész napos suli (beszélgetés)
Vannak különböző oktatásszervezési formák, amelyeket államilag elrendelnek, bele kell nyugodni, nincs mese, ez az állam privilégiuma, erre törvényt hozhat.
DE!!!!!!
AZT FELHÁBORÍTÓNAK TARTOM, HOGFY A SZÜLŐ A SAJÁT GYERMEKE ÉTKEZÉSÉT ALANYI JOGON NE HATÁROZHATNÁ MEG!
Mindenkinek joga van csak biokaján, vegakaján, vagy egyszerű nagymama-féle házikoszton tartani a gyerekét, ahogyan elvei szerint szeretné.
Ennek megakadályozása szerintem törvénytelen.
Remélem, rengeteg, a gyerek táplálására, étkezésére nagyon kényes szülő hangosan fogja verni az asztalt, különböző szülői és egészségügyi fórumokon keresztül nagyon hangosan hallatni fogja a hangját!
Ez a banyát nem fenyegeti, egész délelőtt németet tanult.
Engem pont az idegesít, hogy értelmes foglalatosságokat választott magának, iskolán kívül is tanul németül, zongorázik, teniszezik, rocky-zik. Pont azt nem szeretném, ha ezt be kellene cserélni arra, hogy esztelenül nyargalásznak a tornateremben, vagy papírmasékészítő szakkörre kellene járnia :S.
De lehet, hogy feleslegesen túráztatom magam.
Lányom osztályába járt (illetve nem járt be) egy kölyök. 6. osztály, a srác meg 15 éves. Első félévben 3 azaz három órán jelent meg. Magántanulóvá minősítették, nem hiszem, hogy különösebb iratok kellettek volna hozzá, bár a részleteket nem ismerem. Osztályozó vizsgát kellett volna tennie, ami persze nem sikerült. Jövőre megint 6.-os lenne, de mivel akkorra betölti a 16-ot, így az általános iskola felé minden kötelezettsége megszűnt. Tanulmányait befejezte. Indulhat neki a nagybetűs életnek.
Nyilván bevezetődik a munka világába...
hát nálunk van,így eddig ez volt ,mi tavaly jöttünk ebbe a suliba előtte Református suliba jártunk másik városba,ott az első két évben egész nap volt tanítás és nagyon nem jött be mert 5-kor ért haza a gyerek és reggel 7-kor indult.
amúgy tudomásom szerint a c osztályért versenyfutás volt sajnos még olyan szülő is oda járatta aki otthon van.
igen,
a,osztály hazajárós de igény szerint kérhet napközit
b,osztály úgy szintén
c,osztály egész napos iskola
ez van 3-éven keresztül,
negyedikben megszűnik a c -nek is az egész napos iskola és igény szerint lehet napközis
5.-ben már tanulószoba mindenkinek aki igényli
ez volt eddig.
és az ideit már írtam.
nem az etikáról meg erkölcsről fognak előadást tartani egy tanéven keresztül a tanárok...
van egy tanmenete, felépítése , felosztása a tanórák témáinak, elég sok témát érinteni fognak.
Hm.. ez fura. A mi iskolánk úgy látszik kivétel :D Két első osztály indul, két gyereknek akartak hittant választani. De mivel 2 gyerek miatt nem jön ki a hitoktató, nem lesz :D
Az adatoknak meg akkor hiszek, ha én hamisítom őket :D
puffogni?
köszi,azt hittem ez egy fórum ami erről szól.
Pofon egyszerű, nem kell ennyit puffogni:
leírod, hogy a család az egészséges életmód híveként szereti magának elkészíteni a napi főtt ételt, és a gyermek amúgy sem kedveli a menza-kosztot, így annak befizetését is indokolatlannak tartod. Továbbá a gyermeked személyiségének jó ismerőjeként tudod, hogy az otthoni nyugodt körülmények közt behatóbban tudja megírni a házi feladatát és a tananyagot naponta elsajátítani, továbbá magad is sok mindenben tudsz a gyermekednek egyénileg segíteni, mert otthon tartózkodsz (vagy a férjd, vagy a nagymama...).
Slussz.
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok hozzá, hogy jövőre egész napossá teszik az iskolát?
- Főállású anya gyermeke igénybe veheti-e az egésznapos óvodai ellátást?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Egész napos gyomorideg
- Egész napos iskola (jövőre)
- 6 hónapos kislányom szó szerint visít egész nap és nem akar aludni. Valaki hasonló cipőben?