Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)
Sziasztok!
Megpróbálok felraklni képeket is, bár bevallom, nagyon új még nekem ez az internet, még sokat kell tanulni, ha nekem nem sikerül, majd megkérem a férjemet, hogy segítsen. Ő jobban boldogul. :-)
Sziasztok
Fogzással mi is megszenvedtünk, mert Vikcsinek is ált. több jött egyszerre. Még szerencse, hogy nem viselte meg.
Bújócskázni mi is szoktunk, míg én számolok Viktor elbújik, de amikor mondom hogy aki bújt aki nem, azonnal előjön:))
Igaza van kszilvinek, a lányok mindent előbb csinálnak. Mindig azt mondja mindenki, hogy nem kell a gyerekeket hasonlítgatni egymáshoz, erre pont a doki csinálja. Nekem a logopédus azt mondta, hogy akkor van gáz, ha a gyerek 3 éves koráig egy mukkot sem szól. Szerintem nálatok ezt egy kicsit felfújták. Nem? A húgom lánya 2,5 évesen 2 hét alatt megtanult szinte tisztán beszélni, előtte semmi. A fiam már lassan egy éve próbálkozik, de csak az elmúlt 2 hónapban volt jelentősebb javulás a hangok kiejtésében és a szókincsben.
A pimafucort-ot mi nyáron kaptuk a melegkiütésre. Elég volt neki egyszer bekenni és el is múlt. Örülök, hogy jobban van a kislegény. Mikor Vikcsi kicsi volt neki is többször volt hörghurutja.
Vettem szép függönyt a konyhába, úgyhogy most megyek megvarrom. A Vikcsi a maminál. Legyetek jók és jó hétvégét mindenkinek.
Majdnem elfelejtettem, Manóci jó utat, vigyázzatok magatokra.
Pussz
Lehet, hogy most Nóri inkább a szopit fogja előnyben részesíteni, mert fáj az ínye. Amikor még Petya szopizott, akkor ő is így tett. Enni nem nagyon akart.
Sajnos most is szenvedünk. Lassan egy órája alszik manó, de előtte nagyon sírt. Bekentem az ínyét, akkor még jobban sírt. Végül sikerült elaltatnom.
Ha ez a 4 szemfog rendesen kibújik, akkor már "csak" 4 hátsó rágó van... Gondolom azok is egyszerre akarnak majd kibúni...
Szia!
Behozzuk a lemaradást "fogügyben". Én sem akartam elhinni, de a doktor bácsi megmutatta (nagyon be van dagadva az ínye Nórinak). Pár napja az étvágya sem az igazi, de a kedve nem változott. Néha egy kicsit nyűgösködik, hisztizik. Én is nagyon remélem, hogy nem fogunk annyit szenvedni ezzel a 6-al, mint az első 2-vel.
Ti is vigyázzatok Magatokra!
Puszilunk Benneteket!
Tényleg szép szülinapi ajándék lesz Petyának a kistesó! (bár, ha hasonlítani fog a bátyjára, akkor ő is hamarabb fog születni-Petya 2 héttel)
A barátnőd lánya biztos nagyon aranyos lehetett, ahogy az oviban mesélt a szülinapi ajándékáról:-)
Neked biztos nagyon nehéz lehet, hogy nincs igazán segítséged! A szüleid miatt részvétem!
Meg tudom érteni, mennyire örülsz, ha találkozhatsz a tesóiddal!
Nóri miket eszik már?
Miket tud már?
Ha van egy kis időd, írj!
Puszi
Szia!
Szépen nő Nóri!
Remélem a fogakkal nem fogtok nagyon szenvedni! Azért egyszerre a 6 elég sok...
Vigyázz magatokra!
Megnéztem a képeket! Nagyon édesek a fiúk!
(a naplódban is!-főleg a télifagyi után...:-DD
Nagyon jó, hogy Csibi mással is elvan, így tényleg ott tudod hagyni, és addig intézheted a dolgaidat. A cipő jó ötlet! Adhattok még csokinyusit, vagy valami plüss állatkát:-) Biztos örülni fog mindennek, amit kap!
Nem is íram még, hogy mennyire szeret bújócskázni a drágám! Elbújik: a falhoz áll, és a kezével eltakarja az arca két oldalát. Én kérdem: hol van Peti baba? Amikor elveszi a kezét, akkor mondom: megvan!:-)
Máskor ha mondom neki, hogy: Bújj el! Akkor az öklét a szemeihez szorítja, hogy ne lássa senki...
Meg kell zabálni:-DDDDDDDDD
Puszi nektek!
Örülök, hogy jobban van Bálint! A popsija is biztos rendbe fog jönni.
Nem rég Petyának is piros volt egy kicsit, de kentem krémmel, és hamar gyógyult.
Biztos furcsa lesz, ha a párod ismét dolgozni fog. Nekem már az is rossz, ha vasárnap este van, mert hétfőn ismét megy mindenki dolgozni...Ha hétvégén a háznál dolgozunk, akkor is együtt vagyunk. Ha pedig más program van, annak még jobban örülök:-)
Biztos jó lesz Olaszban! Vigyázzatok magatokra!
Jó utazást!
Hát a csajozás nagyon megy! Olyan édes! Múltkor a barátnőmre is mosolygott, és csak úgy nézte a szemeivel:-)A húncutkodásról nem is beszélve.
Most már Petya is sokat nyúlt. A legutóbbi mérésnél fogyott 20 dkg-ot. Persze egész nap meg se áll, rohangál:-)
Ha nálunk is nagy a csönd, az már nagyon gyanús...
Na, újra itt vagyok. Tele volt a pelenka.
Ettünk (almát és körtét lereszelve), játszottunk és most alszik Huncutka.
Dus!
Küldjük mi is a gyógypuszikat Bálintnak! Remélem már jobban van. Megnéztem a képeket. Nagyon aranyosak a fiaid!
Manóci!
Jó utat kívánunk Nektek! Vigyázzatok Magatokra és érezzétek nagyon jól Magatokat!
Kszilvi!
Szépen növekszik a Pocaklakó! Petya édes lehet mikor produkálja magát. Szép születésnapi ajándék lenne neki a kistestvér. Az egyik barátnőm kislánya és kisfia között pont 3 év korkülönbség van. A kislány az oviban mindenkinek elmondta, ő egy kistestvért kapott születésnapjára. Nagyon örült neki, hogy a testvére tudta, hogy neki születésnapja van.
Minya!
Bárcsak nálunk is ilyen lenne a nagymama. Anyósomra nem igazán számíthatok. Tudom, ha élne az édesanyám, Ő mindenben segítene nekem, de sajnos már 4 éve, hogy "elment". Édesapám pedig 7 éve nincs közöttünk. A tesóim 40km-re laknak tőlünk. Ha otthon vagyunk, náluk, óriási segítség a hugom. Öcsémre is lehet számítani, a maga módján ő is segít. Sajnos ő születése óta mozgássérült (nyitott hátgerinccel született). Mindketten imádják Nórit.
Mágika!
Gratulálok az új munkádhoz! GyöngyBaba remélem jól viseli majd a bölcsődét.
Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánunk Nórival!
Sziasztok Anyukák!
Hát volt mit visszaolvasnom. Beindult a fórum.
Sipor, Vanianyu és Habaga!
Én is üdvözöllek Benneteket. Gyertek, ha van időtök. Meglestem a babókáitok képeit. Gyönyörűek!
Voltunk tanácsadáson. Nóri 9830gramm és 74,5cm.
Képzeljétek! Egyszerre 6 fogunk jön. Felül 4 és alul 2.
Majd még jövök! Nóri ordít a kiságyban.
Csajok!
Tettem fel pár új képet!
Jó éjt mindenkinek!
Szia!! :))
Vasárnap megyünk Balatonendrédre, ott alszunk majd a Dédinél, Szerda reggel pedig indulunk Toblachba. Remélhetőleg 7-8 óra alatt ott leszünk, remélem Danika majd jó fiú lesz, mert nagyon nem szeret kocsikázni!! Egy kicsit félek, mert nem ismerem az utat, arra a hó is esett, de remélem, hogy ez nem lesz gond!
Vasárnap jövünk haza! Anyósom és a sógorom kint dolgozik, most végez 15-én anyósom és érte megyünk.
Már tavaly is terveztük, de most semmi nem állhat az utunkba!!! :))
Ha minden igaz lesz net, úgyhogy majd beszámolok!! :)
Meg csinálok sok-sok képet, hogy lássátok milyen ott!!
Bálintnak sok-sok gyógypuszit, ha segít neki!!!
Manóci!
De jó lesz nektek! Olaszországba menni!
Húúú, de irigyellek!
Rokonlátogatóba mentek? Siófokon meddig maradtok? Ott rokonoknál alszotok?
Gondolom Danika is megy veletek, nem félsz a hosszú úttól? Óvatosak legyetek! A párod vezet?
Meddig maradtok? Vigyázzatok nagyon magatokra! És ha lesz net-kapcsolatotok, mindenképp írj, milyen volt az út!
Lassan megyek lefekszem én is Csibikém nagyon csöndbe lett Apa pedig már horkol :D
SZÉP ÁLMOKAT MINDEN BABÁNAK ÉS MAMÁNAK!
Szió!
Nem nagyon törtem a fejem mert így veszünk neki cipőt mert lassan meleg lesz neki a bélelt cipő de jobban örültem volna neki ha mi adjuk neki a könyvet így megint a Mama lesz a szent a szemébe de hát ez van nem is bánom egyébként hogy így szereti a Mamát mert így nekem se rossz ha el kell mennem valahová ahová őt nem vihetem mert szerencsére nem sír sőt még integet is hogy mehetek és dobja hozzá a puszit mikor megyek érte akkor nem is az az első hogy rohan hozzám hanem hogy Mama mit csinál azt próbálja elmagyarázni nekem :)
nekem Csibi nevet és lesüti a szemét ha mondom neki hogy mit is szeretne pl.ha mutogat az ásványvízre akkor kérdem tőle szomjas vagy és olyan édi mert nézz szét hogy hol van a pohara aztán mosolyog és lesüti a szemét :D Petya is édi lehet mikor meglátja a túrórudit :D
Jó egészséget kívánok nektek és vigyázz magadra!!!
Szia!
Nekem két kisfiam van: Balázs 6,5 éves, Bálint áprilisban lesz 1 éves!
Vani baba mennyi idős? Tegyél fel képeket róla!
Az én srácaimról az adatlapomon és a naplómban találsz fotókat!
Szióka!
Nagyon aranyos a fiad, kész vagány srác! Lassan úgy kell elterelni tőletek a csajokat, mert jó kis pasi lesz belőle felnőtt korára is, az tuti! :)
Popsipirosság: Bálintot én is sokat hagyom pelus nélkül, ennek eredményeként szinte majdnem hozzá nőtt már a gyerek feneke a bilihez! Mire meggyógyul a hátsója, lassan szobatiszta lesz! :))) (ez csak vicc volt, de jó lenne! :D)
Én nem kenem Neogranormonnal, de ismerem, mi is használjuk!( Sudocrem-mel is próbálkoztunk, de nem hozta helyre!) A mostani krém neve: Pimafucort. De még mellé kamillával törölgetem.
Remélem minél hamarabb túl leszünk rajta, mert ez biztosan nem lehet kellemes!
Szió!
Nagyon vagány kiskrapek :D
Mikor legutóbb voltunk tanácsadáson akkor az előtünk lévő kislány aki annyi idős mint Csibi annyira sok mindent mondot és Csibi meg szinte semmit ezért küldött el minket a beszédkészség fejlesztésre de lehet mire tényleg menni kell Békéscsabára addigra már fog beszélni ma már a szamár hangját utánozzta most még karattyol a kiságyba és folyamatosan mondja anya :)kicsit le van maradva szerintem nem igazán aggódok de elviszem aztán majd látjuk mit mondanak.
Köszönjük szépen mindenkitől a gyógypuszikat!
Segítenek! :))))
Sziasztok!
Már talán jobban vagyunk, nem hörög a kicsikém, de a popója még mindig nem az igazi! Nem kenem semmi mással, csak amit a doki kiírt, mert azt mondta, szerdáig semmit ne használjak! De már nem annyira piros neki és a gyulladás is lement!
Apa ma volt dokinál és még mindig nem engedi dolgozni! Jövő kedden kell neki is visszamennie és szerintem még jövő héten is itthon lesz!
Jajj de jó lenne! Már annyira hozzászoktunk, hogy együtt kelünk, reggeli, ebéd, napközbeni dumcsi! Lassan már nem leszünk meg egymás nélkül! :))) HA ismét elkezd dolgozni, furcsa lesz egyedül (Bálinttal) itthon lenni!
Sziasztok!!
Úgy néz ki, hogy szerdán megyünk Olaszországba! Már nagyon várom és félek is, mert még nem voltam ilyen messze!!
A hegyekbe megyünk, téli kabátot és hótaposót viszünk!! Még jó hogy karácsonyra azt kapott a Danisom, 2 hótaposót és egy bunda overalt!!
Vasárnap megyünk Siófokra és szerdán reggel indulunk Toblachba!!
Szép estét!!!
Jobbulást Bálintnak!!! Szegénykének nagyon fájhat neki most a popsija! Danikának is most kicsipte a kaki, de már javul. Vettem rá neogranormont és már 3 alkalom után látszott a javulás, de mondjuk nálatok más a helyzet! :(
Jobbulást még egyszer!!
Sziasztok!
Eleonóra a neve, de csak Nórinak hívjuk.
És neked van manód?
További ajánlott fórumok:
- Miért ítélik el sokan a főállású édesanyákat?
- Százhalombattai kismamák, édesanyák
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Rák jegyűek, gyertek egy kis eszmecserére!
- Küzdelmem a rákkal, kétgyermekes édesanyaként