Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)
Szia!
Gratulálok Bálint első lépéseihez!
Úgy emlékszem, Petya 11 hónapos kora körül kezdett lépegetni.
Bölcsi kérdés: ha muszály a munka miatt, hát muszály...az egyik barátnőm is beiratta már a lányát jövőre, amikor két éves lesz.(most 4 hós, és így a 22!.gyerek a bölcsibe iratottak között) Sokan adják bölcsibe a gyereket, mert vissza kell menniük dolgozni.
Gratulálok a nyereményhez!:-)
na szóval mozgalmas napjaink voltak. vendégek, kirándultunk.. ilyesmi. én csak nagy mosolyokról, meg kacarászásról tudok beszámolni. de három hónaposan ez is tuti!!
sajna elkezdtem menstruálni. totál kivagyok tőle:(( de tökmag eszik, szóval remélem nem rossz az ize.
Dus!
kenyérsütés témában anyukám nagyon otthon van. három éve kb kapott egy gépet azóta kínoz vele minket:)) azt tapasztaljuk ha magokat (pl.:tökmag, mák) rak bele akkor finomabb. illetve a fekete kenyere. manapság a fehér kenyerének a belseje is olyan mintha eredeti lenne, de a héja nem az igazi.
megkérdezhetem neked hogyan csinálja ha gondolod.
Manóci12!
szavaztam de sajna csak egyet lehet.:((
Sziasztok!
az előbb megírtam egy hosszú levelet majd nem küldtem el!!
én balga!
Sziasztok Anyukák!
Látom nem nagyon volt "forgalom" a hétvégén. Ebben a csodálatos napsütéses időben vétek lett volna a gép mellett ülni.
Mi is kihasználtuk, hogy ilyen gyönyörű idő volt. Szombaton rokonlátogatóban voltunk. Már régen látták Nórit és el voltak ájulva mennyit nőtt és fejlődött Huncutka. Folyamatosan pá-pá-zott mindenkinek, gagyarászott az ő kis babanyelvén.
Vasárnap mi is a kertben voltunk, délután pedig sétáltunk egy nagyot a Csalánosi-erdőben. Közel van hozzánk, Nóri nagyon élvezte a rengeteg nagy fát nézni. Tegnap ketten voltunk itthon, mindenki dolgozott. Játszottunk, sétáltunk.
Képzeljétek el! Megjött az étvágya a kisasszonynak. Tegnap tízóraira megevett egy majdnem egész almát reszelve, ebédre pedig 1/4 üveg bébiételt. Igaz már vasárnap az ebédnél megkóstolta a husilevest. Vettem ki neki sárgarépát, burgonyát, pici tésztát és pipihúsit. Összetörtem és majdnem az egészet megette.
Dus!
Gratulálok Bálint "sétá"-jához! Ügyes nagyfiad van!
És a nyereményhez is! Nagyon jó dolog a fényterápiás kezelés. Nekünk csak lámpánk van itthon, de szeretném hozzá megvenni a fényterápiát is. Hugom barátnője ezzel foglalkozik, sokat mesélt róla nekem.
A bölcsődével kapcsolatban mi is beszélgettünk már a párommal. Nem jutottunk mi sem előbbre a kérdésben. Mi sem szeretnénk hamar elszakítani Nórit, de félretenni csak úgy tudnánk, ha visszamennék én is dolgozni. A párom szüleinél lakunk egy ici-pici szobában hárman, nagyon szeretnénk majd egy másik babát is, egy kistestvért Nórinak. Sajnos négyen itt már nem férnénk el.
Minya!
Édes lehetett Csibi a létrán! Biztos nagyon élvezte, csak Ti fáradtatok el, hogy mindig le kellett vennetek.
Elveszett többiek! Merre jártok?
Kszilvi, Mágika, Jk, Polli, Lufi!
Remélem Mindenki jól van!
További kellemes szép napot Mindenkinek!!!
Sziasztok!!
Szavaznátok rám, pelenka csomagot lehet nyerni, nagy szükségünk lenne rá!!!
Köszönöm!!
Sziasztok Anyócák!
Én sem nagyon jöttem a hétvégén, csak néha benéztem, de mivel nem írt senki, így én is mentem tovább és csináltam a dolgomat!
Szombaton Anyósoméknál voltunk családi ebéden: Zsuzsanna napot köszöntöttünk! Jól telt, volt eszem-iszom. Nagyon vissza kellett magam fogni, hoyg ne egyek a fincsi sütikből, de szerencsére kibírtam!
Nektek hogy telt a hétvégétek? Nagy séták, kertészkedés, alapos lakás szellőztetés a csodálatos napfényben?
Babák élvezik a jó időt? Mi imádjuk!
Annyira jó idő van nálunk, hogy ma kivittük Bálintot az udvarra úgy, hogy letettük a teraszon a földre, aztán a fűbe! Nagyon élvezte! Mászott össze vissza az udvarban!
Képzeljétek!
Vasárnap este 5 lépést tett meg magától szekrénytől ágyig! Állva indult, állva érkezett, aztán a "séta" után lecsücsült!
Annyira büszkék vagyunk rá!!! :)))))
Kinél mennyi idős volt a bébi, amikor elindult?
Nekünk kicsit még "korai", mert Bazsi 1 éves szülinapján közelítette meg a tortát ágytól az asztalig! Bálint úgy látszik korá(bba)n érő!
Voltunk ma a bölcsiben bemutatkozni és jövő tavaszra beiratkozni! Nálunk a környező településekről is ide hozzák a babákat bölcsibe, így elég sok a gyerek és még több a várakozó baba!
Jövő márciustól tudják fogadni a bébikémet, de mehetnénk idén szeptembertől is, ha mennék dolgozni! Annyira azért nem akarom korán "elszakítani" magamtól, apától, Bazsitól! Majd jövőre! Felírták az adatainkat és szólni fognak, ha mehetünk!
Nálatok került szóba, hogy a babátokat bölcsibe adjátok, mert mennétek vissza dolgozni? Nektek mi a véleményetek erről a dologról?
Van még egy nagy hírem!
Eddig soha nem nyertünk semmit, hiába töltögettünk, lottóztunk, semmi!
Ma csörög a telefon, Apát keresi egy nő a Zepter Medical-tól, de nem árulta el, mi ügyben!
Kb. 1 hónapja voltunk Tescoban vásárolni, ott kitöltettek velünk egy adatlapot, mellyel értékes ajándéksorsoláson vehetünk részt! Gondoltam, egye fene, úgysem nyerünk! Erre tessék!
Ennek eredményeképpen nyertünk egy 3 alkalomra szóló Fényterápiás (Bioptron lámpás) kezelést, melynek értéke 15.000Ft!!!
Alig mertem elhinni! Mi??? Nyertünk???? Csoda!!!!
Így holnap délelőtt 10-re kell menni a Tescoba, ahol vásároltunk és kitöltöttük a részvételi lapot és átvehetjük a nyereményünket!!!!
Apának úgy is mennie kell még a kórházba egy utolsó ellenőrzésre az újával, így legalább egyszerre elintézzük!
Ennyi történt az elmúlt pár napban velünk!
További csodálatos napsütéses időt mindenkinek!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Látom nem írt senki :( de nem baj hiszen olyan jó idő van hogy vétek bent lenni mink is megyünk nemsokára ki virágoskertet rendezgetni már félig kész lett tegnap de annyira kell figyelni Csibire így csak lassan halad :)tegnap Apa lemetszete a gyümölcsfákat közben Csibi próbált létrára mászni felfelé még sikerült is neki de mikor lefelé kellett volna jönni csak kiabált hogy segítsen neki valaki :) Megyek is mert megjött dédi is egy kis látogatásra :)
TOVÁBBI KELLEMES NAPSÜTÉSES NAPOT MINDENKINEK!
Sziasztok!
Benéztem én is de látom mindenki élvezi a napsütéses hétvégét :)nálunk most kezdet el fújni a szél hozzá remélem du-án nem fog és akkor megyünk sétálni egy nagyot Csibivel :)
Sziasztok!
Látom nincs nagy forgalom. Csak benéztem én is.
Mindenkinek (napsütésben gazdag) kellemes hétvégét kívánunk Nórival!
Hát igen, mérgelődtem is ez miatt, mert, ha jön akkor odaadom, nem vitázok, de akkor se kell bejönni a magán területre.
Majd a párom beszél a csajjal, elakarja kérni tőle a kutyát, mert mindig az utcán cselleng, tuti itt kötne ki állandóan.
Sziasztok!
Voltunk Manó-muzsikán végre :)Csibikém annyira élvezte még most sem alszik csak magyaráz az ő kis nyelvén a kiságyba :D Sikerült telefonálni a beszéd fejlődés miatt is majd kedden kell menni azt mondta a nő hogy fél óra elég is lesz utána megbeszéljük hogy kell-e menni még :)
Manóci én se tudnám hogy mit csináljak a helyedben de bizti kioktatnám hogy mit képzel magáról hogy csak úgy bemegy és elviszi mikor nem vagytok otthon!!!!
Sziasztok!!
Képzeljétek, befogadtunk egy kutyát, mikor nem voltunk itthon meg elvitte a gazdája, ergo bejött az udvarra és vitte.
Most megint itt a kutya, nem csaltam, magától jött!
Nagyon nagy balhé lesz belőle! De nincs szivem kitenni az utcára. Szerintetek most mit csináljak?
Szilvi, köszi, jól éreztük magunkat, szeret ott lenni, mindig van vele valaki, és ez tetszik neki!!
Kedden voltunk tanácsadáson.
Petya 13650gr és 87cm! (fogyott 22dkg-ot és nőtt 5 cm-t!) 6 hét alatt.
Minden rendben van, majd a szemészetre kell elmennünk. Nincs nagy gond, de még nem voltunk, így javasolta a dokink.
Mostanában elég fáradékony vagyok, ha Petya alszik, akkor én is pihenni-aludni szoktam. Máskor meg akkor tudok haladni az itthoni munkával. Du-án sokszor megyünk a házhoz. Tegnap is ott voltunk, jól el is fáradtam:-)
Remélem mindenki jól van!
Szép napot nektek!
Sziasztok!
Minya! Csibi szépen nő! Majd írd meg, sikerült e telefonálni, megbeszélni mindent!
Jk! Nagyon ügyes a kis tökmagotok, hogy így átalussza az éjszakát!:-)
Dus! Bálint előtt lassan már tényleg nem lesz semmilyen akadály:-) Úgy látom hozzá járul a fogyókúrádhoz:-DDDD (persze a képeket elnézve nincs rá szükséged!) Most mi is a szemfogakkal szenvedünk. Egyszerre jön mind a négy. Már kettő látszik is.
Manóci! Gratula Danika új fogacskáihoz! Az utazástól eltekintve biztos jól éreztétek magatokat Siófokon!
Jobbulást a férjednek!!
Biztos nagyon fájt neki!!
Atim már nagyon jól van, lassan szalad!! :D
Mostanában ő vezet, így gyorsabban érünk oda. Mikor mentünk akkor végig aludta az egész utat, mert este 9-kor indultunk, de mikor jöttünk akkor fenn volt és nagyon nem szeret kocsiban lenni.
Rokonoknál voltunk, Ati mamájánál. Lassan 90 éves az öreglány, de úgy futkározik, hogy írigyeltem.
Szióka!
Szép kis túra lehetett Siófokig meg vissza! Nem igazán mondhatni, hogy a szomszédban van!
A párodat Isten éltessen nagyon sokáig! Boldog szülinapot kívánok így utólag is!
És Danikának gratulálok a második fogacskához!
Apával mi történt? Baleset érte. :((
Levágta a bal kezén a kisujja felső ujj percét! Már gyógyul, a varratokat is kiszedték, itthon van táppénzen. Munkahelyi baleset volt, bent történt a postán, így 100%-os táppénzt kap! Itthon van már lassan 3 hete, de még 2 hétig tuti marad! Legalább kicsit velünk van és a gyerekekkel is kijátszhatja magát. Már nem fáj neki, de az elején nagyon rossz volt!
A te párod hogy van? Tud már járni? Ő vezetett Siófokra vagy Te? Danika hoyg bírta a hosszú utat? Rokonoknál töltöttétek a pár napot?
Szia Dus!
Részvétem.
Siófokra kellett mennünk, pár napot ott töltöttünk. Sajnos semmit nem tudtunk intézni, amit akartunk. Mi jól vagyunk, apa is javulgat, ma szülinapoztunk. Apa 33 lett.
Danika az egyik fogacskáját észre sem vette, hogy kijött. A mellette lévővel meg belázasodott.
Nagyon aranyos lehet, ágyról le-fel.
Apával mi történt?
Sziasztok Csajszik!
Bocsi, hoyg nem jelentkeztem, de tegnap volt nagybáttyám temetése és kicsit depis voltam a héten. De már túl vagyunk rajta, kicsit talán jobb.
Egyébként jól vagyunk, Bazsi még oviban van, Bálint az éjjel nagyon rosszul aludt, 2 órán át forgolódott a kiságyban és 1 órán keresztül ordított! Reggel megnéztük, jön a felső két szemfoga! Jól megkínlódik vele! Adtam neki Nurofent éjszakára, így 4 óra körül elaludt.
NApközben ma nincs semmi baja, sőtt...! :))
Rájött, hoyg lehet felmászni a francia ágyra és onnan le! Ma egész nap ezzel játszott: egyik oldalt felmászott, a másikon meg le! Ügyes, nem orral előre mászik le, hanem a fenekét tolja! :))
A felmászás már mindenhova megy! Ha bent van a teregető kosaram, azt toligálja, forgatja és arra felmászva bárhová feljut, bármit elér! Arra nem jött még rá, arról hogy kell lemászni, onnan csak kiabál: vegyük le!!!
Apa már egyre jobban van, kezdenek lepotyogni a sebek az újjáról, alatta már szépen nő az új bőr! Naponta többször Kamillavirág főzettel törölgeti, hátha hamarabb hegesedik!
Én is alkottam ma! Megsütöttem életem első Durum-kenyerét! Szerintem finom lett, az állaga is jó, (nem lett bodag :) )Most, hyog fogyózok, nem eszek fehér kenyeret, így kitaláltam, megsütöm magamnak! Apa szerint olyan az íze, mint a horgászáskor használt halcsali darának, de egyem csak, ha nemek ízlik! Szerintem jó íze lett, de még azért finomítom a receptet! HA valaki jártas kenyérsütés témában, szívesen veszem a tippeket, ötleteket, tapasztalatokat!
Jk!
Örülök, hogy átalusszátok az éjszakát! Gratulálok!
Nekem mindkét fiam 2,5 hónaposan aludta át, akkor is 1/2 10-től reggel 1/2 7-ig bírták.
Ti mettől meddig bírjátok? Tökmag mikor alszik el este?
Ha be fog állni, jó baba lesz, ti is nyugodtan tudtok pihenni!
És ne aggódj, nekem is furcsa volt (pedig második után tudhattam volna, minden OK.), hogy nem kel fel, azt néztem, szuszog-e, nincs-e valami baja! Pár napig ott ültem a kiságy mellett, és Őt figyeltem, mert szokatlan volt! Aztán az első átaludt éjszakától 2 hétre már én is nyugodtan feküdtem le és aludtam éjszaka! De ha megnyugtat, vegyetek légzésfigyelőt, az jelez, ha valami nincs rendben. Veletek alszik Panna, vagy külön szobában?
Manóci!
Merre jártatok???
Miért volt az út "potya"?
Jól vagytok?
Minya!
Csibi-babád jól van? Teljesen meggyógyultatok már?
Elkezdtétek szedni az Ehinacea-t? Lehet a homeós bogyót a cseppel/teával szedni?
Mylene!
Biztosan nehéz lehetett haza menni Kecskemétre! Sajnálattal olvasom, hogy a szüleid "elmentek", és csak a húgaid vannak. Akkor Ti nagyon ragszkodóak vagytok egymáshoz! Az a jó!
Én is ragaszkodnék,(vagyis ragszkodok is!!!) ha itt lennének, de olyan messze van mindkettő....:(
Nóri biztos élvezte a Gátéren töltött napokat!
Most mennem kell, mert ma délután lesz az oviban az iskolaválasztási szülői ért. Apával ketten megyünk, addig a fiúkat elvisszük anyósomhoz, hadd babázzon egy kicsit! Azért van ez, mert nálunk két általános iskola van, és ilyenkor "harc" indul a gyerekeért az iskola részéről.
Majd még este jövök!
További szép napsütéses napot mindenkinek!
Sziasztok!
Átalusszuk az éjszakákat! harmadik napja 9-10 órákat alszunk egyhuzamban. Vagyis tökmag. Én balga mindig felkelek hajnalban megszokásból:)
de ha ez így marad én leszek a legkipihentebb kismama. imádom.
Sziasztok!
Mindenkinek gyönyörű napsütéses napot kívánok!
Sziasztok!!
Végre haza értünk, sajnos volt egy potya utazásunk.
Remélem mindenki jól van!!!
Sziasztok!
Mától Apa du-án megy dolgozni így Csibivel játszot míg én gyors megcsináltam a főzést már csak a mosogatás van hátra de azt megcsinálom míg alszik Csibi remélem lesz nekem is időm pihenni kicsit aztán du-án megyünk Nővérem elé a buszhoz jó kis séta lesz Csibinek hátha hamar elalszik este és én is hamarabb ágyba kerülök.
mylene köszi a köszöntést :)mi is puszilunk titeket Csibivel
Sziasztok Anyukák!
Újra itthon vagyunk Kecskeméten. Nagyon rossz volt hazajönni, a hugi elsírta magát, mikor elbúcsúztunk. Amikor eljövünk üres lesz a lakás, nem ébreszti őket Nóri gagyarászása reggelente stb. Nekem is nehéz átállnom, de nem tudok mit csinálni.
Remélem Mindenki jól van.
Drága Minya!
Csibinek nagyon boldog 20. hónapos hófordulót kívánunk Nórival és sok puszit küldünk Neki!
Ezek ám a méretek! Nórinál is volt egyszer, hogy 1 cm-el kisebb volt, mint előző hónapban.
Kszilvi!
Gratulálok Petya "tettéhez"!
Meg tudlak érteni, nagyon rossz apa nélkül hétvégén. Sokszor van nálunk is, hogy a párom maszekol és csak este látjuk.
Remélem sikerül az idén beköltöznetek az új házba!
Dus!
Bálint méretei is irigylésre méltóak! Bárcsak Nórinak is ilyen étvágya lenne! Egy-két kanálnál többet nem eszik meg, lehet az bébikaja vagy amit én főzőcskézek neki. Még napi 5x szopizik, néha éjszaka is van, hogy kell neki a tejcsi. Kicsit aggódom, mikor fogja elfogadni majd az ételt.
Nagyon örülök, hogy a párod már sokkal jobban van!
Mágika!
Te merre vagy? GyöngyBaba jól van?
Jk, Lufi, Polli!
Remélem Nálatok is minden rendben!
Kellemes, szép napot Mindenkinek!
Sziasztok!
Csak gyors vagyok mert sajna még dolgom van csak kicsit pihenek közbe :) Voltunk ma a védőnőnél 13 kg és 86,5 cm úgy néz ki a dolog hogy fél cm-ert összement a fiam mert múlkor 87 cm volt :)meg megpróbálta felhívni ahová kell mennünk a beszédkészségfejlesztést de sajnos nem érte utól így ideadta a számát hogy mink hívjuk fel.Na megyek is mert így sose végzek a munkámmal szép napot mindenkinek!
Szia!
Nekünk jól telt a hétvége. Igaz szombaton apa a háznál dolgozott, de hát haladni akar a munkával,hogy idén már tudjunk költözni.
Vasárnap egész jó idő volt. Sétáltunk egyet hármasban. Elmentünk a várkertbe, ahol játszótér is van. Petyának nagyon tetszett. A hatalmas fákat nézegette, úgy tett,mintha el akarná tolni őket:-) Hazafelé elaludt a babakocsiban. Itthon gyorsan megebédelt, és mentünk aludni. (ami nagyon nehezen ment) Én is aludtam vele 1 órát, ő még másfelet. Apa persze ismét a házhoz ment. Du-án viszont sokat játszottak. Úgy szeretem nézni ilyenkor őket. Petya olyan nagyokat kacagott, teli szájjal:-DDDD
A hétfő most nálunk is nehezen telik. Csak ketten vagyunk itthon. Apa, mint szokásosan fél 6-kor már ment dolgozni. Tesómék anyumékkal elvitték a kicsit a kórházba ellenőrzésre (koraszülöttség miatt). Szerencsére minden rendben.
Petyának ma sikerült megint a bilibe "nagydolgozni":-) Úgy örültem!
Igaz az én érdemem is, mert észre vettem, hogy mi készülődik.
Remélem a pároddal minden renben, nem gyulladt be a seb! Jó, a rosszban, hogy kicsit még otthon lesz veletek.
Bálint nagyon szépen fejlődik. Szerintem ha kívánja a kajcsit, akkor adhatsz neki nyugodtan:-) Petyának is jó súlya volt, most viszont nem hízik olyan ütemben.
Mi majd holnap megyünk tanácsadsára. Már 6 hete nem voltunk, mert a doki szabin volt. Én is kíváncsi leszek a méretekre.
Én a tojással és a tejjel vártam 1 éves koráig. Más tejterméket 8 hónapos kora körül adtam. Amikor pl. mi valamihez uborkát ettünk, és Petya kérte, én is adtam neki. Azóta is megeszi. Szerencsére nem válogatós, és semmire se allergiás.
Megnéztem a naplódat! Nagyon szépek vagytok a képeken! A tesóid, és a gyerkőcök is aranyosak!
Szép napot nektek!
Sziasztok Anyucik!
Sehol senki?
Hogy telt a hétvégétek? Betegek meg gyógyultak már? Babák nem razziáztak éjszaka? Mindenki jól aludt?
Nálunk Bálint egyszer volt fent éjszaka, de csak egy büfi bántotta a pociját, mert ahogy felvettem, egyből távozott is és bébikém békésen aludt tovább!
BAzsi éjszaka megint költözködő életmódot folytatott és az ágyunkban kelt, nagy könyörgések árán! Ez a hétfő nálunk mindig katasztrófális! Olyan nehezen mászunk ki az ágyból.....!
Másnál is így van ez?
Apa megont ment Orosházára kötözésre és meg nézik neki, hogy álla seb, nincs -e begyulladva, fertőzve, nem-e váladékozik!
Szegény az elmúlt 2.5 hétben annyit mászkált autóval, mint egy hónap alatt összesen. A benzinről nem is beszélve! Remélem nem kell neki többet mennie! Na mindegy. Az tuti, hogy még 3 hétig van itthon, annyi idő a varrosodás, amikor már dolgozhat vele kötés nélkül és nem kell félni, hogy megfázik.
Bébikém most épp alszik.
Voltunk ma délelőtt védőnőnél megméretszkedni! A drágám 8500gramm és 73 centi!
Az előző mérése 1 hónapja volt, akkor volt 8200 gramm és 71 centi! Szépen fejlődik, eszik is mindent, azt is extra mennyiségben! Ha a védőnőnk tudná, miket meg nem eszik, tuti kiakadna! Tegnap pl. savanyú káposztát evett és semmi baja nem volt tőle! Sok benne a vitamin, ami ebben a bacis időben nagyon kell! Az egész család eszi.
Ti mennyire tartottátok be a védőnő tanácsát? Adtatok olyan dolgokat hamarabb, ami csak későbbre van "engedélyezve"? Mi Bazsinál úgy csináltuk, aztán tessék, válogatós, nem eszik meg akármit. Ott tartunk, hogy még a gyümi joghurtot is le kell neki szűrni, mert nem eszi meg a darabkákat!
Na, most megyek, remélem mindenki jól van!
Felénk szépen süt a nap, délután megint megyünk sétálni! (Tegnap az új játszótérre mentünk ki, hintázni, csúszdázni, mászókázni! Bazsi nagyon élvezte! )
További szép napot mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Miért ítélik el sokan a főállású édesanyákat?
- Százhalombattai kismamák, édesanyák
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Rák jegyűek, gyertek egy kis eszmecserére!
- Küzdelmem a rákkal, kétgyermekes édesanyaként